BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #307306 przez Kamyczka
Olga napisał:

anaszka tak młodsza córcia będzie miała już drugi raz wycinany trzeci migdał,maiał 4,5 roku jak pierwszy raz miała zabieg i jej niestety odrósł.Na szczęście robią to na ogólną narkozę,bo w miejscowym znieczuleniu to nie wiem,czy dała by sobie to zrobić,ale zawsze taka narkoza,to jakaś ingerencja w organizm.Jestem dobrej myśli-będzie wszystko dobrze,ale mam stracha.

To wam narobiłam smaka tymi pączkami,ja też chyba pierwszy raz od początku ciązy jadłam.

Olga, nie martw się zabieg na pewno się uda! i smacznego)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307307 przez anszka
Kamyczka - zostawiłam Ci wiadomość na 95 stronie o edycji, czytałaś? Nie czepiam się, tylko pytam :)

Majówka - pewnie, że będzie dobrze, też leżałam sporo na początku ciąży i też się oszczędzam, widocznie tak trzeba.

An83 - kup mi też :) fajny ten artykuł, podeślę ślubnemu :lol:

Olga - będzie dobrze, zobaczysz :)

12 lata 10 miesiąc temu #307398 przez chłopek
czesc dziewczyny nie było mnie ostatnio bo w sobote pogrzeb miałam,chyba na chwilke byłam na forum, niedziela zleciała u mamy, brzuch mnie jeszcze pobolewał, dzisiaj bylismy na zakupach bo kładziemy panele, zeszło nam troche z wyborem były takie ładne ale ciemne:( ja bym je wzieła ale mamy ciemny pokój i wzielismy jasne, mama da nm dywan niebieski i bedzie troszeczke jaśniej, i ciepło w tyłeczek Ksawciowi :) w środe usg ciekawe co u mojego dzidziolka, wczorj strasznie sie ruszał

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307420 przez An83
anszka napisał:

An83 - kup mi też :) fajny ten artykuł, podeślę ślubnemu :lol:

hehe :) Kupila bym i Tobie :) ale nigdzie nie bylo po drodze :/

Majówka mam taką samą sytuację, szukałam już chwile pracy, a nawet byłam jeszcze na jednej rozmowie jak juz zaszłam w ciążę (cv wysłałam przed ale oddzwonili jak juz wiedziałam, sprawdziłam wtedy tk od strony prawnej czy moge tak isc na rozmowe i nie musze mowic ze jestem w ciazy - gdybym miała powiedziec to w ogol enie bylo sensu isc wiadomo.. okazało się ze nie mam obowiązku informować, więc poszłam, no al enie udało się.. Potem stwierdziłam ze moze i lepiej bo mialam dosc ciezki ten okres kiedy byly nudnosci i calymi dniami spałam a to juz bylo by nie w porządku zatrudnic sie i nie pracować odrazu na wolne iść, ogolnie praca nawety przy mojej zagrozonej ciązy byla ok - przy kompie.
Jak sie juz dowiedziałam ze jestem w ciąży to nie szukałam. Nie bedziemy mialy macierzynskiego nie? :/ Szkoda ze nie ma czegos w prawie zeby zapewnic kobiecie po urodzeniu mimo wszytsko jakąś pomoc finansową - w koncu ja chce pracować tylko pracy nie ma, to nie tak ze chciala bym dostawac pieniadze i nie pracowac :)

W ogole słyszałyście o trzecim becikowym? Ostatnio rozmawiałam z kolezanką która urodziła w styczniu i nawet nie słyszała o tym trzecim.
I to ten 1000 zł od LPR - samorządowe, przysluguje kazdemu (od 2012 kazdemu kto nie zarabia wiecej niz bodajze 80 tys rocznie pff) II - to z pomocy spolecznej jesli dochód w rodzinie nie przekracza ilus tam zł no i III w niektorch miastach np w Krakowie - od miasta. Mozecie sie dowiedziec u siebie w Urzedzie Miasta czy Wasze miasto daje tego typu becikowe.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307425 przez An83
Chłopek aTy juz miałas to "połówkowe"? bo nie wiem na czym polega, czy ja miałam je ostatnio czy nie, czy to chodzi o zmierzenie główki dziecka, kości udowej, sprawdzenie serduszka itp?

Znalazłam taki kaatalog z ubraniami ciążowymi: www.9fashion.pl/odziez-ciazowa/katalog.html jakby któraś z Was chciała pooglądać. Tylko nie wiadomo jakie ceny..

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307428 przez chłopek
an ja połówkowe mam teraz w środę
nei wiedziłąm nawet o tym 3 becikowym musze sie popytac ale wątpie zeby u nas bylo za male miasto

12 lata 10 miesiąc temu #307429 przez anszka
Chłopek - ale masz fajnie z tymi ruchami malucha, ja wciąż czekam :) remoncik się szykuje?
An83 - nie słyszałam o trzecim becikowym, ale mam koleżankę w gminie, więc jutro dopytam, a te drugie becikowe to gdy dochód na osobę to ok. 500 zł

Ooo, znalazłam o trzecim becikowym:
www.becikowe.com/
tam można sprawdzić, czy gmina gwarantuje samorządowe - moja oczywiście nie :(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307432 przez chłopek
anszka w mojej miejscowosci tez nie ma :(
no mama nam sie dołożyła wiec kupilismy panele i jutro mąż kładzie
ja sobie dzisiaj leginsy kupiłam w spodnie ciazowe nie wchodze w nogach sie nie mieszcze

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307437 przez Olga
An83 u mnie pierwsze becikowe należy się każdemu,drugie tym co dostają rodzinne,tzn.musi być taki sam dochód,a trzeciego u mnie nie ma,bo to zależy jaka gmina jest bogata.No i od stycznia 2012 r.trzeba mieć zaświadczenie,że się było na pierwszej wizycie do 10 tyg.ciazy.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307442 przez An83
O :) Anszka a gdzie to dokładnie sprawdziłaś na tej stronie? Ja o tym słyszałam ale jeszcze sienie dowiadywałam.

Chłopek, puchna Ci juz nogi?

Olga, to pewnie sie okaze ze u mnie tez nie ma, bo to nieduze miasto.. :(

Anszka - juz sprawdziłam :) jesli miasto jest na liscie to znaczy ze becikowe przysluguje? czy to w celach informacyjnych bo sa numery telefonów do UM - no nic zadzwonie w najblizszym czasie to sie dowiem :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307453 przez anszka
An - Sorrki, nie doczytałam wcześniej, tam podają tylko dane teleadresowe (niepełne zresztą) i trzeba dopytać

12 lata 10 miesiąc temu #307471 przez chłopek
An nie puchna mi nogi w udach sie nie mieszczę

12 lata 10 miesiąc temu #307474 przez anszka
Chłopek - a Ksawcio już zdrowy? To Ci mąż jutro walentynkowy prezent sprawi :)

12 lata 10 miesiąc temu #307477 przez chłopek
anszka Ksawcio zdrowy, juz buzkę ładną ma, ząbki mu ida wiec marudny.
no mama nam troche kasy dorzuciła mąż mi obiecał kupic tuniczke jakąś ładna

12 lata 10 miesiąc temu #307480 przez anszka
Chłopek - a ja miałam na myśli panele :P dobrze, że synuś zdrowy, a ząbki - no cóż taki mało przyjemny, ale jednak urok bobasów, znaczy że się rozwija :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka