- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prawda jest niestety taka, że szpitalom płacą za leżącego pacjenta, więc taki się najbardziej opłaca. odwrotna sytuacja jest z lekarzami rodzinnymi, oni dostają za nas kasę z góry, dlatego jesteśmy dla nich poniekąd intruzami, jak przychodzimy i czegoś chcemy
Bidol - ja jestem spokojna, zwłaszcza, że teraz jest chyba normalnie, ale wiesz, jak to jest w nocy - wszystko się demonizuje.
Plus tego wszystkiego jest taki, że mam spakowaną torbę
Daria - mój mąż co tydzień na zakupy jeździ do Auchan, jutro też jedzie, sprawdzić Ci coś?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Anszka - mnie nawet chcieli na zapalenie ucha na patologi ciąy położyć zimą miała zapalenie ucha i pojechałam na pogotowie to lekarz bał się mnie dotknąć bo w ciąży jestem dał mi skierowanie na IP ginekologiczną - Tam lekarz dostał ataku śmiachu - bo nie wiedział co ze mną ma zrobić i stwierdziła że na patologię ciąży mnie położy, ale ucha mi nie wyleczy tam Obiecałam że pojadą na pogotowie laryngologiczne i mnie cudem puścił - . Na drugi dzień poszłam do Mojej lekarki przepisała mi krople na bazie antybiotyku i po sprawie było
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No mam nadzieję, że jeśli będzie ok, to mnie wypuszczą, a jeśli rzeczywiście się sączą, to pewnie zostawią. Oby nie, bo jeszcze nie jestem gotowa psychicznie
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
ale mnie dol brzucha pobolewa maks spi a ja musialabym ciasto do nalesnikow zrobic mhh
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
to ja takiego czopu napewno nie rozpoznam jak mi wciąż ala budyń leci:)
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A bo cholerka, czy to musi być takie skomplikowane, śluzy budyniowate, kisielowate, mleczne, przejrzyste, wonne, bezwonne, czopy, wody, wrrr...
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No wiekszy moj brzusio moze dlatego coraz ciezej mi sie poruszac;) Najchetniej to juz bym lezala albo bujala sie na pilce Ale jak w gre wchodza zakupy to masakra;)
Mam ciagle ochote na nalesniki... ot zachcianka ciazowa A wczoraj pozwolilam sobie na owoce z nutellą
Widzialam sie dzis z moja kolezanka ktora rodzila mniej wiecej 3 tygodnie temu w szpitalu gdzie bede rodzic i ja. U niej sie tak zaczelo ze odszedl jej czop z krwia, poszla do wanny polezala i bole jej przeszly. Ale na wszelki wypadek pojechala na IP i tam jej powiedzieli ze jest rozwarcie na 4 cm i ze zostaje na porod:) Calosc trwala mniej niz 4 godziny od pierwszych skurczy w domu az do porodu malej:) Lekarz jej powiedzial ze jak troche krwi poleci to ma sie nie martwic i ze to normalnej ale ona i tak na IP pojechala i cale szczescie:) Dosc szybko poszlo
A w trakcie porodu czula ze musi pochodzic.. wstala zrobila kilka krokow... zaczelo ja bolec polozyla sie i... wody chlusnely!!! Powiedziala ze takiej ilosci to w zyciu nie widziala, a polozna byla w kaloszach Nie minelo 30 minut od odejscia wod i mała była na świecie:)
Także każdy poród to indywidualna sprawa
MM mnie coraz bardziej przekonuje opcja rodzenia w wodzie... tez bym tak chciala
- mpearl
- Wylogowany
- gaworzenie
- do 3 razy sztuka :)
Mpearl - to czemu chcesz później urodzić??? tak masz zaplanowaną cesarkę?? Anna - miała podobną sytuację i też o szwy przed 3 cc się martwiła ale zobacz jest wszystko dobrze - to i u Ciebie będzie
[/quote]
tak mam zaplanowaną na 10 lipca, a akcja skurczowa może zagrażać peknięciu macicy, a to może być niebezpieczne dla mnie... więc się poprostu boję. Idę na 16:40 do gina to zobaczymy czy jest ok.
Dziękuję za miłe słowa *)
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- mpearl
- Wylogowany
- gaworzenie
- do 3 razy sztuka :)
każdy poród inny, ja z nastusią bylam w szpitalu bo z cisnieniem mialam problemy, i rano po badaniu lekarz mowi ze wypuszcza mnie na przepustke bo do terminu jeszcze 5 dni wiec po co tam siedziec jak nic sie nie dzieje. I mialam sie zbierac do domu i jak wstalam z lozka tak wody pociekly po nogach, a ze byly zielonkawe to od razu wziely mnie na porodowke, i tam od 10 rano bez skurczy jeszcze do 14 30 na 8 cm rozwarcia i skurcze parte sie zrobilo. Fakt ze zakonczylo sie wszystko cesarka bo malej tetno zanikalo, ale jakby bylo ok, to w 5 godzin bym sie uwinela:) a czopa na oczy nie widzialm z nasti. Bo z Hanią t w dniu planowej cesarki - tydzien przed terminem- pokazal sie:)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ufffff )
Ciekawe jak tam chłopek się czuje i maluszek