BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #388713 przez anszka
Maksiu - no mam nadzieję, że zbadają i wypuszczą :) tam jest takie obłożenie, że podobno z byle duperelą nie kładą, ale w mniejszych szpitalach tak robią.
Prawda jest niestety taka, że szpitalom płacą za leżącego pacjenta, więc taki się najbardziej opłaca. odwrotna sytuacja jest z lekarzami rodzinnymi, oni dostają za nas kasę z góry, dlatego jesteśmy dla nich poniekąd intruzami, jak przychodzimy i czegoś chcemy :)

Bidol - ja jestem spokojna, zwłaszcza, że teraz jest chyba normalnie, ale wiesz, jak to jest w nocy - wszystko się demonizuje.

Plus tego wszystkiego jest taki, że mam spakowaną torbę :)

Daria - mój mąż co tydzień na zakupy jeździ do Auchan, jutro też jedzie, sprawdzić Ci coś?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #388720 przez bidol
Maksiu - u mnie też kładą na oddział :dry:

Anszka - mnie nawet chcieli na zapalenie ucha na patologi ciąy położyć :lol: zimą miała zapalenie ucha i pojechałam na pogotowie to lekarz bał się mnie dotknąć bo w ciąży jestem :blush: dał mi skierowanie na IP ginekologiczną - Tam lekarz dostał ataku śmiachu - bo nie wiedział co ze mną ma zrobić :lol: i stwierdziła że na patologię ciąży mnie położy, ale ucha mi nie wyleczy tam :lol: Obiecałam że pojadą na pogotowie laryngologiczne i mnie cudem puścił - :lol: . Na drugi dzień poszłam do Mojej lekarki przepisała mi krople na bazie antybiotyku i po sprawie było :lol: :lol: :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #388723 przez anszka
Bidol - na ucho? nieźle :woohoo: :woohoo: :woohoo:
No mam nadzieję, że jeśli będzie ok, to mnie wypuszczą, a jeśli rzeczywiście się sączą, to pewnie zostawią. Oby nie, bo jeszcze nie jestem gotowa psychicznie :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #388724 przez Daria23
Anszka to super jakbyś mogła to niech twój mąż zorientuje się cy teraz w Auchanie można znaleść coś takiego i ile kosztują takie regały bo chce w niedziele jechać właśnie tylko żeby to kupić a szkoda żebym jechała na darmo 70 km... kolory mogą być inne ale czy takie coś jest tam bo rok temu moja koleżanka tam kupiła i dosyć tanio ale o rok temu
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #388725 przez maksiu
Anszka a moze to czop tak jak mi odchodzil
ale mnie dol brzucha pobolewa maks spi a ja musialabym ciasto do nalesnikow zrobic mhh

12 lata 5 miesiąc temu #388729 przez anszka
Daria - nie ma sprawy.
Maksiu - ale czop jest chyba gęsty, takie galaretowaty, a nie wodnisty?

12 lata 5 miesiąc temu #388731 przez maksiu
anszka kochana czop jest takiej cos konsystencji kislu lub zadkiego budyniu

12 lata 5 miesiąc temu #388733 przez Daria23
Anszka dziękuje ślicznie:*

to ja takiego czopu napewno nie rozpoznam jak mi wciąż ala budyń leci:)

12 lata 5 miesiąc temu #388736 przez anszka
Maksiu - no to to na pewno nie jest czop.

A bo cholerka, czy to musi być takie skomplikowane, śluzy budyniowate, kisielowate, mleczne, przejrzyste, wonne, bezwonne, czopy, wody, wrrr...

12 lata 5 miesiąc temu #388740 przez maksiu
Anszka no coz tak to juz jest, widzisz ja z maksem mialam czop z krwi odszel mi rano pod prysznicem a o 15.45 tulima maksa a tu mi odchodzi juz 2 tyg

12 lata 5 miesiąc temu #388750 przez kejtin
Hej wam :)
No wiekszy moj brzusio moze dlatego coraz ciezej mi sie poruszac;) Najchetniej to juz bym lezala albo bujala sie na pilce :) Ale jak w gre wchodza zakupy to masakra;)

Mam ciagle ochote na nalesniki... ot zachcianka ciazowa :D A wczoraj pozwolilam sobie na owoce z nutellą :D

Widzialam sie dzis z moja kolezanka ktora rodzila mniej wiecej 3 tygodnie temu w szpitalu gdzie bede rodzic i ja. U niej sie tak zaczelo ze odszedl jej czop z krwia, poszla do wanny polezala i bole jej przeszly. Ale na wszelki wypadek pojechala na IP i tam jej powiedzieli ze jest rozwarcie na 4 cm i ze zostaje na porod:) Calosc trwala mniej niz 4 godziny :-) od pierwszych skurczy w domu az do porodu malej:) Lekarz jej powiedzial ze jak troche krwi poleci to ma sie nie martwic i ze to normalnej ale ona i tak na IP pojechala i cale szczescie:) Dosc szybko poszlo :)
A w trakcie porodu czula ze musi pochodzic.. wstala zrobila kilka krokow... zaczelo ja bolec polozyla sie i... wody chlusnely!!! :) Powiedziala ze takiej ilosci to w zyciu nie widziala, a polozna byla w kaloszach :D Nie minelo 30 minut od odejscia wod i mała była na świecie:)
Także każdy poród to indywidualna sprawa :)

MM mnie coraz bardziej przekonuje opcja rodzenia w wodzie... tez bym tak chciala :)

12 lata 5 miesiąc temu #388764 przez mpearl
bidol napisał:

Mpearl - to czemu chcesz później urodzić??? tak masz zaplanowaną cesarkę?? Anna - miała podobną sytuację i też o szwy przed 3 cc się martwiła :dry: ale zobacz jest wszystko dobrze - to i u Ciebie będzie :kiss:

[/quote]

tak mam zaplanowaną na 10 lipca, a akcja skurczowa może zagrażać peknięciu macicy, a to może być niebezpieczne dla mnie... więc się poprostu boję. Idę na 16:40 do gina to zobaczymy czy jest ok.
Dziękuję za miłe słowa *)

12 lata 5 miesiąc temu #388767 przez Kamyczka
Mpearl będzie dobrze :kiss: daj znać po wizycie

12 lata 5 miesiąc temu #388775 przez mpearl
kamyczka dziekuję:)

każdy poród inny, ja z nastusią bylam w szpitalu bo z cisnieniem mialam problemy, i rano po badaniu lekarz mowi ze wypuszcza mnie na przepustke bo do terminu jeszcze 5 dni wiec po co tam siedziec jak nic sie nie dzieje. I mialam sie zbierac do domu i jak wstalam z lozka tak wody pociekly po nogach, a ze byly zielonkawe to od razu wziely mnie na porodowke, i tam od 10 rano bez skurczy jeszcze do 14 30 na 8 cm rozwarcia i skurcze parte sie zrobilo. Fakt ze zakonczylo sie wszystko cesarka bo malej tetno zanikalo, ale jakby bylo ok, to w 5 godzin bym sie uwinela:) a czopa na oczy nie widzialm z nasti. Bo z Hanią t w dniu planowej cesarki - tydzien przed terminem- pokazal sie:)

12 lata 5 miesiąc temu #388776 przez mloda_mamuska
Dziewczyny wlasnie wrocil Moj laptopik z naprawy . cale szczęście,że zrobili na gwarancji to co sie zepsulo i nie trzeba placic.bo to kolejny wydatek byłby.a tutaj naprawa laptopa jest mega droga...a sama wysylka do firmy ktora naprawia 50funtów. a pytalismy w serwisie ile kosztuje samo zobaczenie co sie popsuło to zawołali 100funtów... a naprawa akurat tej plyty 400-500funtów :huh: .wymienienie. ... no ale wymienili całą płytkę główną i na gwarancji ;)
ufffff ;))

Ciekawe jak tam chłopek się czuje i maluszek :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka