BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #392305 przez bidol
Kamyczka - warto mieć pozytywne nastawienie :kiss:

Agnesssa - ooo to już tylko kilka dni :laugh: zastanawiam się jak Ty teraz czas sobie wypełnisz :silly:

Słoneczko - babyonline.pl/niemowle_noworodek_artykul,4526.html

Anszka - chyba bym chciała - mnie ten ból - skurcze przerażają - przy CC by mnie to omineło, ale później to dochodzenie do siebie ;)

Ania - wiem że strasznie zajęta jesteś, ale może choć na chwilkę wpadnij do Nas :) koniecznie z nowym zdjęciem Mateuszka i powiedz jak się miewacie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #392309 przez Majowka
Sloneczko, na pleckach sie kladzie niemowlaczki, mozesz probowac innych pozycji, ale nie mozesz go wtedy z oka spuszczac

Bidolku, bedzie dobrze! Zobaczysz...jeszcze tylko odrobinka. :kiss: Trzymam kciuki za cesarke!

Anszka, super takie makaronowe dni :)
Tez zapytalam Gina o pepowine jak robil Usg, ale mnie zbyl, ze to jest nie do wykrycia w 100proc, Bo moze miec tylko przylegajaca do szyji, a nie owinieta i wtedy niepotrzebnie na cesarki zsylaja... :dry:

Ja juz po sniadanku...reszta jeszcze spi....spiochy!

12 lata 6 miesiąc temu #392316 przez anszka
Chłopek - a kiedy masz wizytę położnej lub pediatry?
Bidol - myślę, że opcja rodzenia sn i cc ma w Twoim wypadku swoje plusy i minusy, ten lęk przed normalnym porodem może utrudnić Ci zadanie, ale z drugiej strony silna babka z Ciebie, myślę, że to lekarz zadecyduje i to będzie trafna decyzja :)

Odkurzyłam mieszkanie i jestem zajechana, wskakuję pod prysznic :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #392335 przez chłopek
anszka juz polozna byla ale nie łuszczyła mu sie tak skóra tylko na stopach

12 lata 6 miesiąc temu #392342 przez anszka
Chłopek - a mówiła coś wtedy? masz może do niej numer telefonu? skóra noworodka ma mniej gruczołów łojowych i może dlatego się wysusza, ale ja się nie znam

12 lata 6 miesiąc temu #392347 przez martadam23
z tego co pamietam dzieciaczki maja suchą skórę i dlatego trzeba czesto natłuszczać nawilżać :) to tylko tak mimo chodem ...

a ja chyba pojade na IP mój Julek od wczoraj zero ruchów... i nie wiem co się dzieje;/
dzisiaj miał tylko o 6 czkawkę ale się nie ruszał nic a nic...
lepiej jechać niż później żałować... no i termin... tuż tuż ;D

co bierzecie dla dzieciaczków do szpitala ???
ciuszki?? rożek?? pieluszki?? kosmetyki???

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 6 miesiąc temu #392352 przez martadam23
słonko każdy powie cos innego ... dziecko najlepiej kłaśc w różnych pozycjach na pleckach na brzuszku na prawym i lewym boku ... szczególnie jeśli śpi w łózeczku to dobrze żebyś miała je na oku kiedy kładziesz na pleckach ( dzieciakom często się ulewa łatwo o zachłyśnięcie) przynajmniej wtedy kiedy ktoś kładzie dziecko nie czekając aż mu się odbije i ewentualnie uleje...

teorii tyle ile matek na świecie... najlepiej zachować zdrowy umiar i wypraktykować samemu jak najlepiej :)

słoneczko napisał:

a mam do was pytanko dziewczyny :) jak mam kłasc malego do łóżeczka ? na boku ? czy na plecach ? bo co chwile słysze od kolezaneprzynak co innego i juz sama nie wiem .

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 6 miesiąc temu #392358 przez anszka
Martadam - na pewno wszystko u Julka jest ok, ale jeśli nie czujesz ruchów, to jedź!

A próbowałaś napić się czegoś zimnego lub ciepłego, położyć się i postukać brzusio?
Ja tak mojego niekiedy budzę, jak mi się wydaje, że za długo śpi.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #392360 przez Anna77
Dziewczynki moje Kochane, przepraszam za tak długie milczenie. Byłam z Wami cały czas, czytałam na bieżąco, ale po prostu okazało się że w domku nie mam netu. Musiałam to wszystko odkręcić no i jestem. Za chwilę pewnie Mały się obudzi, więc zniknę, ale wrócę dzisiaj na bank.

Póki co - chłopek mojemu też się łuszczy. Położna mówiła żeby niczym nie smarować, bo lepiej przesuszyć, niż smarować i coś przegapić - na przykład rumień noworodkowy. Można wykąpać w jakimś emoliencie, a jak smarować to za 2 -3 dni. U Mateuszka się sprawdziło :)

Oj ale się stęskniłam za Wami ;)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #392363 przez Kamyczka
Anna77 napisał:

Dziewczynki moje Kochane, przepraszam za tak długie milczenie. Byłam z Wami cały czas, czytałam na bieżąco, ale po prostu okazało się że w domku nie mam netu. Musiałam to wszystko odkręcić no i jestem. Za chwilę pewnie Mały się obudzi, więc zniknę, ale wrócę dzisiaj na bank.

Annna jaki słodki jest Mateuszek,nie mogę się napatrzeć :kiss: ucałuj słodkie stopki od ciotki!

12 lata 6 miesiąc temu #392364 przez Kamyczka
martadam23 napisał:

słonko każdy powie cos innego ... dziecko najlepiej kłaśc w różnych pozycjach na pleckach na brzuszku na prawym i lewym boku ... szczególnie jeśli śpi w łózeczku to dobrze żebyś miała je na oku kiedy kładziesz na pleckach ( dzieciakom często się ulewa łatwo o zachłyśnięcie) przynajmniej wtedy kiedy ktoś kładzie dziecko nie czekając aż mu się odbije i ewentualnie uleje...

Właśnie spróbuj go rozbudzić troszkę :blink: będzie dobrze

12 lata 6 miesiąc temu #392365 przez anszka
Anna - :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Mateuszek jest cudowny :)

Stęskniłyśmy się za Tobą, jak już necik zadziała, to zdasz nam relację z pierwszego tygodnia, a tymczasem trzymaj się :)

12 lata 6 miesiąc temu #392368 przez bidol
Aneczka - Mateuszek -BOSKI :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: mMy tu wszystki bardzo tęsknimy za Tobą :kiss: :kiss: :kiss:
A Ja wiedziałam że tak będzie - te cudne czasy już nigdy nie powrócą......
Ale warto - jak patrzy się na taki cud :cheer: :cheer: :cheer: wycałuj od ciotki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #392372 przez saiko
czesc Panienki,

ale goraco na dworze, bylam zaniesc probke na paciorkowce - masakryczna pogoda, oczywiscie natychmiast spuchłam
kiepsko spalam, bo za cieplo mi było i zgaga meczyla po pizze jadlam w nocy

przyśnił mi sie tonik Kinleya dzis ;) wiec zaszlam i sobie kupilam - pychota :D

Kejtlin - przykro mi, że mała Cie zmartwiła, ale moze w poniedzialek okaże się, że niepotrzebnie

anszka - wyslij mi troche tego makaronu :) uwielbiam domowy, ale robic...

Anna - jak owłosiony jest MAteuszek :D boski

młody sie strasznie rozpycha

12 lata 6 miesiąc temu #392373 przez martadam23
kochane zimne picie nie pomogło- cieple tym bardziej nawet lezenie na prawym i lewym boku ;/ pukanie nie dziala;/ a jedynie kopnał , tak mi sie wydawało>2 razy... i rano mial czkawke chyba ale zero ruchow... ale boli mnie lekko dół brzuszka jakby naciskał na pęcherz moco...i czasem kuje jakoś jakby na cewce albo na szyjce ale lekko...

pojade niech zrobią KTG I USG badanie na pewno tez przynajmniej będę pewna co z szyjką i Julkiem :D tym bardziej ze ja z tą cukrzyca.. ech ... czekam tylko na męża do 14 i w drogę ;/ nawet sprzatałam latałam jak nie normalna nie mam sił żeby się ruszyć a tu cisza u Julka... może tak twardo śpi... Boże... żeby bylo wszystko dobrze;(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka