BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #311205 przez chłopek
bidol ja tak miałam jak miałam rodzic bo unas oddzial był w remoncie, przyjechałam ze skórczami a połóżna do mnie ze zamkniete i zebym do innego szpitala jechała, nie zbadała mnie wogóle, ktg mi nie podpieli, zapytała sie z kim jestem, ja że z mężem to ona żebym jechała z mężem( nastepny szpital 35km) to po pojechałam na szczescie Ksawcio za bardzo sie nie spieszył i urodziłam następnego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #311230 przez Olga
Cześ mamuśki.
Ja już na nogach.Olga wstała po 8 jak nowo narodzona i bardzo,bardzo głodna.Już zaliczyła kilka bajek,teraz siedzi na kompie i gra w Sims 3.
Ja tez oglądałam ten reportaż o tym porodzie w domu i powiem szczerze,że sobie nie wyobrażam takiej sytuacji,na szczęscie mam fajny szpital i chyba nie ma takich sytuacji,że odsyłają.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #311250 przez bidol
Olga - to dobrze że córa już się dobrze czuje - teraz będzie tylko lepiej :)

Co do porodu to ja już sobie dopracowuje wszystko - lekarka, położna i mam nadzieję że uda mi się dostać dzięki temu do wybranego szpitala - Ja w swoim mieście mam szpital, ale Sebę tam rodziłam i mam tragiczne wspomnienia - a jak teraz leżała w szpitalu ( właśnie tam) to jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu że do tej wykańczalni nie przyjadę rodzić!!!!

A do lublina mam 13 km a tam jest 4 szpitale ( z porodówką) i każdy jeden lepszy od tego w świdniku :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #311267 przez chłopek
bidol a skąd ty jesteś ?

12 lata 10 miesiąc temu #311269 przez Olga
Bidol to faktycznie,jak masz takie złe wspomnienia,a w sumie 13 km.to nie jest dużo,to szkoda by było się męczyć w Twoim szpitalu.U nas jest jeden szpital,ale nie moge narzekać.Nawet wczoraj wszyscy to potwierdzili,skakali nad Olgą jak nad jajkiem.Jednak szpital a szpital-od czego to zależy?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #311285 przez bidol
chłopek napisał:

bidol a skąd ty jesteś ?

Ja z Lubelskiego - świdnik

a co do szpitala to mam nadzieją że uda mi się do mojego wybranego :) Moja Mama mnie tam urodziła :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #311360 przez Olga
Lecę dziewczynki do bankomatu i na zakupy,muszę coś na obiad zrobić,a nie mam żadnego pomysłu-coś takiego,żeby Olga mogła zjeśc bez problemu.Dla mnie gotowanie to kara.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311373 przez anszka
Chyba bym umarła, gdybym miała rodzić w domu i to z zaskoczenia.
Ja mam cztery szpitale do wyboru, ale o każdym krążą różne opinie.
Olga - super, że córcia lepiej się czuje :)
Bidol - będziesz płacić za obecność położnej przy porodzie?
Kamyczka - daj znać jak wrócisz od ginka :)
Daners - czekamy na raport ;)

12 lata 10 miesiąc temu #311376 przez An83
Dzień dobry :)

Dzis wstałam pierwszy raz od początku ciąży póżniej niż po 8, bo o 10:30 :/ Z bolem głowy.. Kiedyś na ten ból pomogła filiżanka kawy, podobno jedna od czasu do czasu nie szkodzi - mam nadzieje.
Bidol - Ciebie mecza nudności, a mi wróciła senność jak z początku ciąży - wczoraj sie położyłam koło w pół do 22 a wstałam o 10.30 Zdaza mi sie spac tez popoludniu bo tak senna jestem.. No ale wole jednak sennośc niż nudności :) Bidol a próbowałaś np jeśc lody - najlepiej z tych "wodnych", mi pomogło, wyjadałam też z zamrażalki mrożone maliny i truskawki ale też jeszcze takie zmrożone, tak sobie po troche skrobałam to mrożone i pomagało :)

Chłopek podawałam maila ale się pomyliłam :blush: miało być na odwrót niż napisałam. Więc jesli chcesz podesłać tego ebooka to na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (to przed małpą to zero) Dziękuję! :)

Bidol "to może dzidzia rośnie a nie oponka" :) hehe, niestety oprocz dzidzi oponka tez :angry: Przed ciąża ważyłam 64, na poczatku ciąży schudłam troche do 61 a teraz waże 66-67.. w sumie mam 175 wzrotu ale i tak 67 na wadze wygląda strasznie :)

Olga pozdrowienia dla córki :)

12 lata 10 miesiąc temu #311383 przez anszka
An - też spałam do 10.30 :), tylko trochę później się położyłam. Wyjdź może na krótki spacer, a mała kawka nie zaszkodzi, ja pijam czasem, zwłaszcza jak mam niskie ciśnienie.

12 lata 10 miesiąc temu #311387 przez Kamyczka
An83 napisał:
Bidol "to może dzidzia rośnie a nie oponka" :) hehe, niestety oprocz dzidzi oponka tez :angry: Przed ciąża ważyłam 64, na poczatku ciąży schudłam troche do 61 a teraz waże 66-67.. w sumie mam 175 wzrotu ale i tak 67 na wadze wygląda strasznie :)

An83 wiem o czym mówisz, ja ważę 65 na razie, ale waga powyżej 70 kg mnie przeraża(
Olga- super, że z córcią już ok, ale musi jeść lekkostrawnie dziś.
Dziewuszki, ja piję herbatkę i będę powoli się zbierać do gin, pewnie wieczorem dam znać jak wrócę,ja od rana głaszczę i mówię do dzidziola-może się ujawni, 3majcie kciuki)

12 lata 10 miesiąc temu #311417 przez An83
Anszka pomysł ze specerkiem dobry tylko ja mam dzis taki leniwy dzien.. :) Poki co kawa pomogła :)

Kamyczka bede trzymac kciuki, zeby sie dzidzia ujawniła :)

12 lata 10 miesiąc temu #311491 przez bidol
anszka- u nas jest taka opcja - że chodzi się pod koniec ciąży do położnej do szkoły rodzenia i na KTG i za to się płaci - a później ta położna jest przy porodzie :)

An - a no męczą :X :X

Kamyczka - trzymam :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #311505 przez An83
Piekne: www.mamasandpapas-polska.pl/produkty/kategoria/150/karuzelki

Wszystko, meble, pościel, ubranka, zabawki.. Tylko te ceny .. Ale jesli ktoś ma zdolności krewieckie moze sie zainspirować - ja niestety nie mam, a chciała bym umiec szyć.

12 lata 10 miesiąc temu #311506 przez anszka
bidol napisał:

anszka- u nas jest taka opcja - że chodzi się pod koniec ciąży do położnej do szkoły rodzenia i na KTG i za to się płaci - a później ta położna jest przy porodzie :)

Fajna opcja, ja właśnie rozważam opłacenie położnej i wciąż nie wiem, co zrobić. Z jednej strony w końcu każda z nich ma zapłacone za swoją robotę, ale z drugiej strony pomocna dłoń zaufanej osoby się przyda, zwłaszcza, że idę rodzić bez męża i trochę się boję.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka