BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311524 przez An83
Z innej beczki - czy któraś z mam, które już mają dzieci nosiła je kiedykolwiek w chuscie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #311559 przez bidol
Anszka - a czemu bez męża???

An - ja miałam nosidełko - jakoś nie byłam przekonana do husty ;)
takie allegro.pl/red-castle-sport-nosidlo-nowe-i2112912647.html

www.carters.com/carters/carters-home-bab...ions,default,sc.html :cheer:

12 lata 10 miesiąc temu #311565 przez anszka
bidol napisał:

Bo jakoś nie widzimy go w tej roli :silly:

Postanowiłam iść po wyniki i przy okazji zaliczyć godzinny spacer, ubrałam się cieplutko, wychodzę, a tu mżawka :( teraz już pada, więc przespacerowałam się, ale samochodem :angry:

12 lata 10 miesiąc temu #311579 przez bidol
anszka napisał:

bidol napisał:

Bo jakoś nie widzimy go w tej roli :silly:

ja nie wyobrażam sobie poród bez męża :ohmy:

Anszka - a może niech przy Tobie będzie i wychodzi tylko na badanie i samą akcje porodową.
Bo wiesz musicie się przygotować że poród może trwać 4 godz, ale i 24 godziny - a w tym czasie będziesz sobie tylko chodzić i marudzić - więc może mąż się nie wystraszy :S

a jak wyniki :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311590 przez anszka
Powiedział, że będzie przy mnie tak długo, jak zechcę, ale jest tak przerażony na samą myśl, że nie wiem, jak długo zechcę :) Byłam przy porodzie i wiem, że to nie jest miejsce dla niego, więc nie nalegam :)
A wyniki ok, tylko cukier 75, nigdy aż tak niskiego nie miałam, ale w normie, więc luzik.

A kiedy masz wizytę kontrolną?

12 lata 10 miesiąc temu #311641 przez bidol
Anszka -da radę :woohoo: :woohoo: :woohoo: ja go ginki mam jakoś na początku marca, chyba że coś by się działo ;)

dziś staraczki namówiły mnie na mierzenie brzuszka - i chyba nie ma tragedii :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #311649 przez anszka
bidol napisał:

dziś staraczki namówiły mnie na mierzenie brzuszka - i chyba nie ma tragedii :lol:

I ile masz? Ja w najbardziej wypukłym :) miejscu mam 92 cm, ale nie wiem, gdzie powinno się mierzyć. Cyce mają już ponad metr :silly:

Czyli co najmniej do marca leżysz czy już do końca?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311655 przez An83
Ja tez planuję bez męża - obawiam się, że widząc jego stres bedę się jeszcze bardziej stresować i zamiast skupiać na akcji porodowej będę się rozpraszała. Widząc jego przerażenie lub stres będe to bardziej przeżywać. Ale chciałabym żeby mógł być pod salą i wejść jak już bedzie po i wtedy zobaczyć maluszka, wziąść go na ręce..

Bidol, a takie nosidełko jest wygodne? Ja narazie tylko czytałam i oglądałam poradniki jak wiązać chusty ale nie wiem czy to będzie wygodne i ogólnie jaki typ lepszy itd.. Nie chcę w ciemno kupować (to tez nie taki najmniejszy koszt, około 60-100 zł przecietnie na allegro) jeśli nei będę przekonana :)

Anszka - ja też miałam wyjść ale pada snieg..

12 lata 10 miesiąc temu #311659 przez An83
haha Anszka to mnie pocieszyłaś bo tez sie mierzyłam ostatnio żeby dobrać dobry stanik bo nigdzie nie mogę takiego znależć (do wczoraj, wczoraj kupiłam i jest świetny) i mam właśnie metr w biuście - strasznie to brzmi :D
Brzucha nie mierzyłam jeszcze..

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311667 przez An83
Mam 95cm na linii pępka - tak mniej więcej bo mierzyłam się metodą nitki i metra bo nie mam miekkiego metra krawieckiego :)

12 lata 10 miesiąc temu #311673 przez Olga
Ja też się zmierzyłam z ciekawości i mam w piersiach 94cm,a brzuszek 92cm,to chyba nie tak tragicznie,mi to w biodra więcej idzie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311685 przez anszka
An - no problem z tym stanikiem, kupiłam 75F, ale go nie lubię, na szczęście od dwóch tyg. cyc nie rośnie, więc może kupię nowy stanik.

Niestety, nie każdy mąż się nadaje na porodówkę. Nigdy nie nastawiałam się na jego obecność, więc jestem z tym pogodzona. I tak jak Ty myślę, że przez niego mogłabym się bardziej stresować :)

Czyli mierzymy na wysokości pępka?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311687 przez bidol
An - ja bez męża sobie nie wyobrażam - a tak przy okazji powiem Wam że mój Jędrula też jakiś wielki bohater nie jest, ale przy porodzie zachowywał się bardzo dobrze. To on był bardziej skoncentrowany i trzeźwo myślący, on wołał położną ( i nawet łapówkę chciał jej dać- żeby coś poradziła). Mówię Wam nie doceniacie Swoich chłopów - Staną na wysokości zadania :woohoo: :woohoo: :woohoo:

co do nosidełka to nam się przydało - ale tylko dlatego że Seba urodził się pod koniec lutego i w lato był wystarczająco duży żeby mógł w nim być noszony :woohoo: więc wstrzymaj się może :blush:

Anszka - w cycach się nie mierzyłam ale w brzuszku - w najszerszym miejscu (na wysokości pępka) - zadziwie Was UWAGA !!!! 95 cm :laugh: :laugh: :laugh:

a może kupcie sobie takie biustonosze sportowe?? ja mam i jestem bardzo zadowolona, bo nie uwiera i rośnie razem z biustem :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311745 przez An83
Anszka "F" to rzeczywiscie trudno dobrac, tzn jak chodziłam za stanikiem dla siebie to mało gdzie mieli powyzej D. Ostatnio nosilam 80D ale zacząła cisnąć, w sklepie poprzymierzałam i 80DD i 85D - po kilka ale 85D nie jest równy innemu 85D - znalazłam jednak idealny. Ma grubsze ramiączka i nie jest nawet taki "babciny" ;) jak to większość tych "mocno zbudowanych" staników. Męzowi się spodobał :)

Bidol :) moze i nie docieniamy tych naszych męzów.. Mój mąż jest kochany ale właśnie czasem zbyt opiekuńczy, nawet "zwykłe" bóle miesiączkowe, które swego czasu przechodziłam bardzo silne: brałam tebletki i czekałam zwinięta w kłebek aż minie, siedział wtedy koło mnie i głaskał co mnie jeszcze bardziej denerwowało, pytal co chwile co mi przynieść, gdzie pomasować a ja chciałam świety spokój! :) A nie daj Bog że płakałam z bólu - mi to pomagało a on sie jeszcze bardziej martwił :) Albo ciążowe mdłości: zamykałam się w drugim pokoju (nad kiblem nie mogłam wisieć bo nie pomagało, dopiero jak sie kładłam było mi łatwiej zwymiotować, wiec kładłam sie na łózku z miską obok na podłodze koło łózka) Zamykałam się jak wiedziałam, ze czeka mnie seria noi poprostu żeby nie rzygac przy nim tylko w spokoju, po ciemku żeby mnie światło nie raziło a on przychodził, głaskał po plecach, pytał co mi pomoc, stał tak nade mna i załował mnie ze tak maluch daje mi w kość, ze pewnie mam dosyc, ze "o ja biedna" :) wchodząc do pokoju włączał swiatło jeszcze wiec warczałam na niego zeby wyłączył (miałam głownie wieczorne mdłości) bo od światła głowa mnie bardziej bolała i co chwile" nie, nic mi nie potrzeba, nie to nie wina dzidziusia (nie chciałam zeby dziecko to usłyszało i czuło sie winne ;) dla niego mogła bym rzygać całą ciąże)
I tak jest z moim mężem - chce dobrze ale znajac siebie wiem ze w takich chwilach potrzebuję spokoju, ewentualnie wsciekam sie i płacze z bol ale to mi pomaga a widzac jego wystraszona mine i słyszac co chwile pytania jak mi pomoc jeszcze bardziej sie zle czuje i wsciekam :) Co nie znaczy ze mi calkiem przeszkadza, doceniam to ze sie martwi, w sumie lepiej ze tak niz gdyby zostawial mnie samą z bolem,problemem, ale ogolnie wystarczy jak raz okaze troske a jak ja mowie ze nie chce nic to dał bymi spokoj a on nie..
;)

Co do chusty to rzeczywiscie moze poczekam aż się maluch urodzi i wtedy zdecyduje :)

A teraz idę sie przejść bo glowa zaczyna znowu boleć a nie chcę juz drugiej kawy dziś pić.

Milego popoludnia! :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311769 przez anszka
Myślę, że stanąłby na wysokości zadania, bo to w ogóle typ zdaniowca jest, ale jak nie chce, to go nie zmuszam, może po szkole rodzenia mu się odmieni :)

W domku noszę tylko staniki sportowe, ale jak gdzieś wychodzę, to mnie te odstające brodawki tak strasznie krępują...
Trudno dostać ładny i dopasowany stanik w dużym rozmiarze, ja normalnie nosze 70D i też miewam problem z kupnem, a teraz to już w ogóle, ważne, że przestały rosnąć i może przez kilka miesięcy będzie spokój.

Bidol - to z łapówką mnie rozbawiło :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka