- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
An - ja miałam nosidełko - jakoś nie byłam przekonana do husty
takie allegro.pl/red-castle-sport-nosidlo-nowe-i2112912647.html
www.carters.com/carters/carters-home-bab...ions,default,sc.html
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Anszka - a czemu bez męża???
Bo jakoś nie widzimy go w tej roli
Postanowiłam iść po wyniki i przy okazji zaliczyć godzinny spacer, ubrałam się cieplutko, wychodzę, a tu mżawka teraz już pada, więc przespacerowałam się, ale samochodem
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bidol napisał:
Anszka - a czemu bez męża???
Bo jakoś nie widzimy go w tej roli
ja nie wyobrażam sobie poród bez męża
Anszka - a może niech przy Tobie będzie i wychodzi tylko na badanie i samą akcje porodową.
Bo wiesz musicie się przygotować że poród może trwać 4 godz, ale i 24 godziny - a w tym czasie będziesz sobie tylko chodzić i marudzić - więc może mąż się nie wystraszy
a jak wyniki
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A wyniki ok, tylko cukier 75, nigdy aż tak niskiego nie miałam, ale w normie, więc luzik.
A kiedy masz wizytę kontrolną?
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziś staraczki namówiły mnie na mierzenie brzuszka - i chyba nie ma tragedii
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziś staraczki namówiły mnie na mierzenie brzuszka - i chyba nie ma tragedii
I ile masz? Ja w najbardziej wypukłym miejscu mam 92 cm, ale nie wiem, gdzie powinno się mierzyć. Cyce mają już ponad metr
Czyli co najmniej do marca leżysz czy już do końca?
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Bidol, a takie nosidełko jest wygodne? Ja narazie tylko czytałam i oglądałam poradniki jak wiązać chusty ale nie wiem czy to będzie wygodne i ogólnie jaki typ lepszy itd.. Nie chcę w ciemno kupować (to tez nie taki najmniejszy koszt, około 60-100 zł przecietnie na allegro) jeśli nei będę przekonana
Anszka - ja też miałam wyjść ale pada snieg..
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Brzucha nie mierzyłam jeszcze..
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Niestety, nie każdy mąż się nadaje na porodówkę. Nigdy nie nastawiałam się na jego obecność, więc jestem z tym pogodzona. I tak jak Ty myślę, że przez niego mogłabym się bardziej stresować
Czyli mierzymy na wysokości pępka?
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do nosidełka to nam się przydało - ale tylko dlatego że Seba urodził się pod koniec lutego i w lato był wystarczająco duży żeby mógł w nim być noszony więc wstrzymaj się może
Anszka - w cycach się nie mierzyłam ale w brzuszku - w najszerszym miejscu (na wysokości pępka) - zadziwie Was UWAGA !!!! 95 cm
a może kupcie sobie takie biustonosze sportowe?? ja mam i jestem bardzo zadowolona, bo nie uwiera i rośnie razem z biustem
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Bidol moze i nie docieniamy tych naszych męzów.. Mój mąż jest kochany ale właśnie czasem zbyt opiekuńczy, nawet "zwykłe" bóle miesiączkowe, które swego czasu przechodziłam bardzo silne: brałam tebletki i czekałam zwinięta w kłebek aż minie, siedział wtedy koło mnie i głaskał co mnie jeszcze bardziej denerwowało, pytal co chwile co mi przynieść, gdzie pomasować a ja chciałam świety spokój! A nie daj Bog że płakałam z bólu - mi to pomagało a on sie jeszcze bardziej martwił Albo ciążowe mdłości: zamykałam się w drugim pokoju (nad kiblem nie mogłam wisieć bo nie pomagało, dopiero jak sie kładłam było mi łatwiej zwymiotować, wiec kładłam sie na łózku z miską obok na podłodze koło łózka) Zamykałam się jak wiedziałam, ze czeka mnie seria noi poprostu żeby nie rzygac przy nim tylko w spokoju, po ciemku żeby mnie światło nie raziło a on przychodził, głaskał po plecach, pytał co mi pomoc, stał tak nade mna i załował mnie ze tak maluch daje mi w kość, ze pewnie mam dosyc, ze "o ja biedna" wchodząc do pokoju włączał swiatło jeszcze wiec warczałam na niego zeby wyłączył (miałam głownie wieczorne mdłości) bo od światła głowa mnie bardziej bolała i co chwile" nie, nic mi nie potrzeba, nie to nie wina dzidziusia (nie chciałam zeby dziecko to usłyszało i czuło sie winne dla niego mogła bym rzygać całą ciąże)
I tak jest z moim mężem - chce dobrze ale znajac siebie wiem ze w takich chwilach potrzebuję spokoju, ewentualnie wsciekam sie i płacze z bol ale to mi pomaga a widzac jego wystraszona mine i słyszac co chwile pytania jak mi pomoc jeszcze bardziej sie zle czuje i wsciekam Co nie znaczy ze mi calkiem przeszkadza, doceniam to ze sie martwi, w sumie lepiej ze tak niz gdyby zostawial mnie samą z bolem,problemem, ale ogolnie wystarczy jak raz okaze troske a jak ja mowie ze nie chce nic to dał bymi spokoj a on nie..
Co do chusty to rzeczywiscie moze poczekam aż się maluch urodzi i wtedy zdecyduje
A teraz idę sie przejść bo glowa zaczyna znowu boleć a nie chcę juz drugiej kawy dziś pić.
Milego popoludnia!
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W domku noszę tylko staniki sportowe, ale jak gdzieś wychodzę, to mnie te odstające brodawki tak strasznie krępują...
Trudno dostać ładny i dopasowany stanik w dużym rozmiarze, ja normalnie nosze 70D i też miewam problem z kupnem, a teraz to już w ogóle, ważne, że przestały rosnąć i może przez kilka miesięcy będzie spokój.
Bidol - to z łapówką mnie rozbawiło