BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu #424996 przez Anna77
Uffff, jestem

Majówka faktycznie Mały Rambo jak nic!

Daria cudne fotki z Chrztu, wyglądacie przepięknie.

Bidol, Anszka ja piekłam z tego przepisu pysznypiecze.blog.onet.pl/CHLEB-ZIARNISTY,2,ID440476127,n ,ale w piekarniku i w keksówkach. Przepis na dwa chlebki. Moim zdaniem jest pyszny.

Na szczęście ja do pracy nie wracam. Zresztą wykorzystując wszystko co możliwe - macierzyński, wypoczynkowy za 2012 i 2013, po dwa dni opieki na każdy rok, skończy mi się wszystko wraz z końcem lutego. Wychowawczy zacznę 1.03 :)

Kamyczka Super chłopaki :woohoo: No i Mały ile ma włosków :blink:

Olga Życzenia dla Ignasia od ciotki z Poznania :kiss: :kiss: :kiss:

Bidol no Kamilka to normalnie jak księżniczka :blink:

Dzisiaj byłam też odwiedzić Mamę, potem byliśmy u koleżanki na kawce i plotkach, bo jej córka miała urodziny i Kuba koniecznie chciał jechać, bo kupił jej prezent nad morzem. Wróciliśmy i poszłam pobiegać. Mleko ściągnęłam wczoraj i uszykowałam w nowej butelce Lovi - ostatnia deska ratunku. Wracam do domu, a tam jeden wielki krzyk :ohmy: Mateusz kategorycznie nie chce butelki, niestety chyba skończy się tak jak u Kuby - zero butelki, od razu kubek. Masakra. No trudno.

Jutro może w końcu uda mi się posprzątać trochę mieszkanko, bo póki co usunęłam gruz :lol: :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #424998 przez chłopek
anna Sebuś też nie chce butelki, nie ważne jakie mleko tam jest, musze spróbować jeszcze z lovi, bo chcemy z mężem do Budapesztu jechać,i Sebuś z Ksawiem zostali by z dziadkami, albo z ciocią i wujkiem

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #425001 przez mloda_mamuska
Dziewczyny ja widze roznice w mleku z anglii i tym polskim bebiko.te angielski w ogole nie lecialo mi tak przez smoczek jak odwrócilam do gory nogami butle tylko jak maly ciagnal to lecialo.a te bebiko to takie rzadkie leci normalnie jak sie odwroci. moze dlatego maly nie robil kupy bo za geste dla niego te angielskie?!

12 lata 3 miesiąc temu #425002 przez Anna77
chłopek to życzę, żeby Wam się udało :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #425017 przez Majowka
czesc dziewczyny!

my juz po kolacji, Lucas spi...dzis zrobilam pieczen - pierwszy taki wypasiony obiad od czasu porodu, ale niestety sporo mnie to kosztowalo...lucas dal mi popalic w trakcie kucharzenia i to jak..co biore do reki ryk, biegne go uspokajac, odchodze, lapie ziemiaka, znowu ryk, tak mi dwie godziny zeszlo. :angry:
Jak tak dalej pojdzie to koniec z takimi pracochlonnymi obiadkami. Z reguly przygotowuje kolacje, jak misiek kapie malego. Kapie to malo powiedziane...ta ich kapiel to prawdziwe spa, kapiel, muzyczka, olejki, masaze, czesanie, ubieranie, spiewanie....ja tylko stoje i sie przygladam :) ...jeszcze nigdy nie kapalam Lucasa, tatus chocby sie palilo w firmie bedzie w domku na 20h gotowy do kapielowego rytualu :laugh: :laugh: :laugh:

Kamyczka, ale sliczny Dominik! Faktycznie caly tata, choc cos z mamusi tez ma, trudno jeszcze powiedziec.

OLga, gratuluje!! ae tluscioszek z Ignasia, bardzo duzy chlopczyk! Lucas pewnie taki bedzie za miesiac :woohoo:

Bidolku, Kamilka przepiekna...slodka ta sukieneczka. Piekna ta nasza ksiezniczka! :kiss:

M-M, ciesze sie, ze lot spokojny, Oliwierek spisal sie na medal. Twoj wylot dal mi do myslenia...teraz juz sie nie moge doczekac kiedy i my wylecimy :) musze najpierw tylko dowod mu zrobic lub paszport.

Dzisiaj sama wyjechalam z Lucasem do miasta z apartem foto. do naprawy. Mam fotelik zamontowany z tylu za moim siedzieniem. Mimo iz Lucas caly czas spal, taka bylam zestresowana, ze prawie spowodowalabym wypadek...na dodatek sklepu nie znalazlam, mimo iz 3 razy przejezdzalam ta ulica :laugh: :laugh: :laugh: ...no i jutro musze spowrotem sie tam udac, niech to diabli.... :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #425032 przez bidol
Ania- dzieki za przepis. Na 100% wyprobuje :)

Chlopek - zycze aby wyjazd sie udal. A na ile dni???

Majoweczka- zobaczysz dojdziesz do wprawy. Teraz juz nic nie bedzie robione z jakims namaszczeniem ale bbiad na chybcika tez sie udaje. Zazdroszcze Lukaskowi tych kapieli :)

U nas.nocka kiepska. Kamilka.ma katar i sie strasznie meczy i denerwuje:(

12 lata 3 miesiąc temu #425038 przez daners
ooo Bidol niemożliwe że ty juz tu ;] hehe znalazlas czas hmm :)
jak czytam o tej Twoje angielskiej krolowej to istny horrror czy oni niezdaja sobie sprawy co robia dziecku ;/ pewnie jego zycie w pozniejszym etapie bedzie jego domem i nic poza..ciekawe jak pojdzie do szkoly hahaha

a co do kup od Waszych pociech to skoro macie takie rzadkie to chyba nie bardzo ;/ ja na samym poczatku tez tak mialam po tym mleku,i lekarka stwierdziła ze kupa powinna byc kupa :side: (mazia) a nie cały czas taka wodnista mi przypominała jajecznice ;p hehe

i zdrówka dla Kamilki :)

jak tam "chudniecie" ? :lol:

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 3 miesiąc temu #425056 przez chłopek
Witam sie z rana, sebus probuje zasnac ale ksawcio go budzi, bidol tylko na 1 dzien zwiedzannie budapesztu

12 lata 3 miesiąc temu #425058 przez Kamyczka
Hejka mamusie :blink: ja już zjadllam,umyłam się-mały śpi-ciekawe na jak długo usnął :unsure:
Dzięki za komplementy,bardzo kocham moich chłopaków :)
Daners-ja przytyłam :(
Majówka,super,że mąż urządza Lucasowi spa :) my kąpiemy zawsze razem :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #425060 przez Kamyczka
chłopek napisał:

Witam sie z rana, sebus probuje zasnac ale ksawcio go budzi, bidol tylko na 1 dzien zwiedzannie budapesztu

chłopek super-wykorzystaj chwilę wolnego :)

12 lata 3 miesiąc temu #425092 przez Anna77
Dzień Dobry, i ja się przywitam. Obudziliśmy się po 7, teraz Mati ma pierwszą, krótką drzemkę. Kuba został w domu, bo go lekko boli gardło. Idę zrobić kawkę.

Co do "chudnięcia" mam nadzieję że proces następuje. Muszę się zważyć. Zaczęłam (byłam 2 razy) biegać, przez ostatnie 2 tygodnie baaardzo dużo chodziłam. No i wykluczyłam węglowodany. To znaczy z nich jem płatki pełnoziarniste, musli, zdarzył się makaron pełnoziarnisty czy panierka na kotlecikach. Mam nadzieję że to przyniesie efekt :)

12 lata 3 miesiąc temu #425104 przez chłopek
ja włąsnie bede jadła śniadanki z męzusiem :) bo ma wolne , i coś planuje zeby nas zabrać na piknik :) ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie bo kuchnia do skonczenia jest

12 lata 3 miesiąc temu #425127 przez anszka
Cześć dziewczyny :)
Anna - dzięki za przepis :) powodzenia w sprzątaniu ;)
Bidol -chyba z połowy porcji zrobimy, co? może poczekam, aż poeksperymentujesz i podzielisz się spostrzeżeniami :P
Kamilka jak zwykle zachwycająca, a masz zdjęcie, gdzie widać całą kreację, bo zazdroszczę sukieneczek :)
A historia rodziny królewskiej mnie rozbawiła i przeraziła jednocześnie, biedne dziecko, jak potem sobie poradzi w życiu :unsure:
piwnica i bunkier - tu się już szczerze uśmiałam :woohoo:
Majówka - a może to pierwszy skok rozwojowy, stąd ta niespodziewana reakcja spowodowana nadmiarem wrażeń?
Kamyczka- fajne chłopaki :)
Chłopek- mój chętnie pije z butelki lovi, ale nie wyobrażam sobie ściągania mleka na cały dzień ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #425140 przez Anna77
Bidol, Anszka to może zróbcie z całej porcji, tylko jedną upieczcie w maszynie, a drugą w piekarniku :) Poza tym, świeżo upieczonym chlebkiem można się z kimś podzielić i każdy będzie zadowolony. A ha ten chlebek pozostaje długo świeży i smaczny. Troszkę go zmodyfikowałam i zrobiłam pół na pół mąka pełnoziarnista i pszenna.

12 lata 3 miesiąc temu #425150 przez Olga
Witam was mamusie.

Pospaliśmy z Ignasiem do 9 i od pół godz.mały znów śpi.Mnie coś boli głowa,wszystkie kości i biersi,mam nadzieję,że to nie powtórka zapalenia piersi.Wzięłam już sobie paracetamol,może minie.Pogoda u nas barowa,nic tylko spać.
Nie wiem,czy nie iść z małymn do pediatry,bo niepokoi mnie,że jak leży na brzuszku to głowę zawsze w jedną stronę trzyma i jak śpi też tylko na tym boku.Jak z nim chcę ćwiczyć i kładę się z drugiej strony i go wołam,to słyszy mnie i się śmieje,ale głowy nie odwróci.Jak śpi na bokach,to po każdym karmieniu go przekładam na drugi bok,tylko na brzuszku tak robi i się martwię :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka