BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #478604 przez mama89muminka
anunia ja tez gotowac nie potrafie i nie lubie, moj maz to robi :P za to ja zajmuje sie slodkosciami. a raczej w czasie przeszlym, teraz na to nie mam az tyle czasu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #478620 przez anunia
mama89muminka napisał:

anunia ja tez gotowac nie potrafie i nie lubie, moj maz to robi :P za to ja zajmuje sie slodkosciami. a raczej w czasie przeszlym, teraz na to nie mam az tyle czasu...

To fajnie się masz ,bo mój jedyne co zrobi to jajecznice :lol:

także nie mam tak dobrze :( a czasami bym chciała ,żeby mnie wyręczył w obiadku :laugh:

pomarzyć mogę :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #478623 przez daners
anunia ja tez marze ze kiedys nadejdzie taki dzien.....i mąz zrobi mi do łózka sniadanie ;p

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu #478627 przez mama89muminka
Fakt, narzekac nie moge, moj maz jest zawodowym kucharzem, ale len z niego okropny, zamiast gotowac zonie obiaz woli siedziec i grac w WoW :( Dopiero jak zonka sie wkurzy to sie bierze do roboty :P

Moze powinnas zrobic jak moja mama, wyjechala na miesiac (do swojej najstarszej coreczki ;) ) a moj tato musial sobie sam z bratem radzic, nauczyli sie oboje sprzatac, gotowac, nawet ojciec pranie zrobil, o co bym go nie podejrzewala :D

12 lata 1 miesiąc temu #478634 przez Misiowa
Hej dziewczyny:) Tyle piszecie ze nie moge za wami nadazyc;) podziwiam wasze wyczyny kulinarne...ja na nic nie mam czasu:(jakos sie nie moge zorganizowac. Kupilam dzis w koncu spiworek do wozka taki cieplutki z owcza welna:) i zaczelam sie rozgladac za fotelikami do karmienia ale one wszystkie takie wielkie ze nie wiem gdzie to zmieszcze:)

Olga trzymam kciuki za szczesliwe zakonczenie historii z wozkiem

Kejtin wlasnie ostatnio czytalam ze w 5 miesiacu dzieciaczki czesto gaworza mniej bo skupiaja sie na zdobywaniu innych umiejetnksci ale potem znow sie rozgaduja;)

M89m ale masz dobrze z mezulkiem:)

12 lata 1 miesiąc temu #478636 przez anunia
daners -to mozemy razem pomarzyć :laugh: w sumie to nie możemy mieć idealnych ,tacy nie istnieja :)

m89m- już była taka sytuacja ,że nie było mnie kilka dni ,to się na mieście żywił :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #478637 przez chłopek
takim wózkiem bedziemy teraz smigac z chłopakami
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #478638 przez mama89muminka
Misiowa, no dobrze, ale nad nim trzeba wiecej popracowac niz nad juniorem :P

anunia to zeczywiscie ciezki przypadek :D masz racje ksiecia z bajki to reczej nie da sie znalesc :P

12 lata 1 miesiąc temu #478649 przez Misiowa
Chlopek super bryka:)

M89m - zawodowy kucharz - wow:) to pewnie pysznie gotuje:) Moj maz kucharzem nie jest ale lubi gotowac i w weekendy to on gotuje:)

12 lata 1 miesiąc temu #478653 przez mama89muminka
Pewnie ze pysznie, trzeba go tylko kopnac w tylek zeby sie ruszyl i cos zrobil, bo jak ja ugotuje to widze niezadowolenie na jego twarzy, wiem ze boi mi sie powiedziec ze mu niesmakuje.
A co Twoj maz potrafi dobrego ugotowac? Dobrze jest miec takiego, ktory nie zajmuje sie czyms profesjonalnie a potrafi zrobic :)
Moj maz z kolei na poczatku narzekal ze on to w pracy gotuje caly dzien wiec w domu tego robil nie bedzie, a ja mu na to, ze jakbym byla sprzataczka albo nianka do jakiegos obcego dziecka to tez bym miala w domu nie sprzatac albo opiekowac sie dzieckiem? Faceci czasem maja kiepskie wymowki, zeby tylko nic nie robic i sie obijac...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478661 przez mloda_mamuska
mamamuminka z tym gotowaniem i zostawianiem faceta nie jest tak do konca;PP
moj jaak ja jestem z Nim to mi czasem gotuje-glownie piecze (jest cukiernikiem,piekarzem) ale obiady tez potrafi pycha robic..zapiekanki,pizze ;) a jak ja wyjechalam na miesiac do polski a on zostal z bratem akurat to prawie codziennie jedli frytki z paluszkami rybnymi-lenie ;P

chlopek
fajny ;) uwazaj na drzwi,zebyscie sie meiscili ;D
bo u Nas na hali -w polsce to babki przyjezdzaly z rozpedem chcialy przez drzwi przejechac a bliźniacze rzadko się mieścily;))) na szczescie niedaleko są drzwi wieksze rozsuwane;)
a ten wozek ma rozkladane oparcie? czy sebus bedzie ciagle siedzial?:)

daners
zalezy po czym. po deserkach nie,ale po mięsku twardsze i w ogole lekarz teraz nw izycie powiedział,że mały ładnie waży i mam mu nie dawać za dużo słoiczkow i zabrnoil mi dawać zbyt kaloryczne-czyli z miesa tylko kurczaka moze no i nie moge mu dawac ryżu ani puddingów ,bo są zbyt kaloryczne..zeby nie tyłza dużo. A ciekawe co by powiedział jakby zobaczył Ignasia albo Pawełka. hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #478666 przez chłopek
mm rozkładane oparcie jest i każde z osobna, tak ze Sebek bedzie leżał a Ksawcio siedział i lezał :) on ma 75 cm wiec miesci sie w drzwi, u mnie w domu spokojnie przejade

12 lata 1 miesiąc temu #478667 przez mloda_mamuska
chlopek to super ;)) w koncu na spokojnie bedziesz mogla z maluchami wyjść TYLKO... Wspolczuje pchać tyle kilogramow.hehe

12 lata 1 miesiąc temu #478670 przez mama89muminka
m_m jejciu, musisz miec slodziutko :D moj tez raz na jakis czas cos upiecze, a gotowac musi bo wie ze ja na to nie mam czasu (ani zdolnosci :P ) no wlasnie, jak baby w domu zabraknie to dla faceta juz koniec swiata, musi sam sobie radzic. ale to chybatez wiele zalezy od charakteru, moj tata jest zbyt honorowy zeby zjadl na miescie (tymbardziej ze mieszkamy na wsi hahaha) albo zeby jadl gotowe jedzenie, jak mama byla u mnie to przez ten czas zaszalal i zrobil schabik i jakies bardziej skomplikowane dania, jego to akurat zmobilizowalo. Pewnie to tez wiele zalezy od typu faceta.

12 lata 1 miesiąc temu #478671 przez Misiowa
Hehe no to niezle mu powiedzialas:)Taka prawda:) moj maz specjalizuje sie w makaronach;) ale robi tez potrawy za ktore ja bym sie bala zabrac np bitki wolowe;) ja to raczej prosto gotuje a on lubi wyzwania:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka