BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 11 miesiąc temu #507238 przez chłopek
ZDROWYCH- bo to najważniejsze.
PEŁNYCH MIŁOŚCI- bo to sens życia.
WIARY- bo pozwala przetrwać trudne chwile.
NADZIEI- bo wtedy niemożliwe staje się możliwe.
WESOŁYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #507308 przez maksiu
nie wiem czy czytalyscie na majówkach ta gosia co pisala o niej chłopek usunela jednak ciaze:( miała zabieg i coreczke:(

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #507312 przez Olga
My już w domku,mały był dzisiaj bardzo niespokojny,to chyba przez ten zamęt,wszystko biegiem i w ogóle.Najpierw do teściów na 15 na kawe i podzielić się opłatkiem,póżniej do moich rodziców na wieczerzę i teraz jeszcze dziewczyny do swojego ojca poszły ;) Ignaś cały czas piszczał i popłakiwał,a jak tylko pojawił się w swoim domku,to od razu mu przeszło :laugh: ale dziąsełka też chyba swoje robią :) Prezentow dostał tyle,że mój tato stwierdził,że chyba oszaleliśmy,ale tak to jest,jak każdy coś kupi,a najlepszy prezent dostał od moich teściów i chrzestnego jednocześnie-uwaga TRĄBKĘ GRZECHOTKĘ (w sumie ok 10 zł) i dziewczyny moje po czekoladzie :lol: Młoda babcia ,ma dopiero 49 lat,pierwszy wnuk,ale wcale nie nauczona dzielenia się prezentami ha ha :ohmy: Zaskoczenie było mega,zwłaszcza moich córek na widok tej grzechotki :lol:

Ignaś i pierwsze prezenty :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #507319 przez Misiowa
Czesc dziewczyny! Wpadlam tylko na chwilke zyczyc Wam i waszym rodzinkom Wesolych i Spokojnyh Swiat:*

11 lata 11 miesiąc temu #507365 przez maksiu
Hejka witam się jako chyba pierwsza w ten swiateczny poranek, u nas wczoraj jako tako jakos te swieta tu za bardzo mi nie pasuja, na dodatek wuj jak zwykle musial po kolacji zrobić awanture na drugi rok to chyba pojedziemy do tesciow albo do mojej cioci marzy mi się wigilia gdzie wszyscy razem zasiada do wigilii podziela się opłatkiem i będą spiewac koledy a nie każdy zje obetrze buzie i odejdzie od stolu.
Blazej był bardzo grzeczny nawet opłatkiem się podzielil i zjadł troszkę ryb,ki nic mu nie było a smakowala mu jak nie wiem:)
U nas prezenty mało wiele maks dostal auto na pilota od nas a blazej grzechotki i mam zamiar kupic mu jeszcze spodnie ogrodniczki ocieplane.
Dzis idziemy do kościoła i maly zobaczy zlobek pierwszy raz :), pogoda u nas okropna tzn nie ze pada ale jest odwilż i cieeplo

11 lata 11 miesiąc temu #507393 przez Anna77
Nooo, wreszcie mi się udało.

Kochane, troszkę późno, ale życzę Wam i całym Waszym rodzinkom naprawdę szczęśliwych, zdrowych i nade wszystko spokojnych świąt. Co tu dużo pisać, skoro wszystkie życzenia zostały już wypowiedziane :)

Nie miałam kompletnie czasu i przyznam, że bardzo mi brakowało zaglądania tutaj. Nasze święta spokojnie. Najpierw ok 15.30 wpadliśmy do moich rodziców obejrzeć prezenty, potem na wigilię do teściów, na o 19 wylądowaliśmy u męża brat - jak co roku. Tam zawsze są dzieci, a że dwójka z nich to jeszcze wierzące w gwiazdora dzieciaczki, to organizujemy zawsze jakiegoś kolegę, który przybiera się i wchodzi z wielkimi worami prezentów :) Jest super i wesoło bardzo :)

Mateuszek był grzeczny, podczas wigilii siedział grzecznie z nami. A potem zasnął na spacerku i gwiazdora..... przespał. Wróciliśmy ok. 22 do domku, więc został obudzony, nakarmiony i do spania. Dzisiaj jedziemy do moich rodziców na jakiś mini obiadek, a potem na kawkę do mojego brata.

Maksiu mam nadzieję, że w przyszłym roku doczekasz się świąt, jakie Ci się marzą.

Już drugi rok spędzałam wigilię u teściów. Nie mówię tego głośno, ale to nie to. Zawsze byliśmy na wigilię u moich rodziców. Zawsze był ściśle określony zwyczaj, Tata odmawiał modlitwę przed wigilią, potem któreś z dzieci czyta fragment z ewangelii, dzielenie się opłatkiem i siadamy do stołu. Potem trzeba pomyć, na stole pojawia się "słodkie" i kawka. Dopiero można zacząć rozpakowywać prezenty, co zaczyna zawsze najmłodszy. U teściów udało mi się tylko wprowadzić to, by przeczytać choć pismo święte. Brakuje mi tego rytuału i wiem, że już nigdy nie będę miała takich świąt. Może kiedyś uda mi się mieć miejsce na duży stół i zrobię wtedy wigilię, taką jak chce. Tak mnie naszło jakoś :S

Olga przepiękne fotki z chrzcin, a już Ignaś w świątecznej wersji po prostu wystrzałowy. Czy on już tak ładnie siedzi??

Majówka ta zabawka super. Chcę takiego właśnie "pchacza" kupić Matiemu na Wielkanoc. Rehabilitantka też baaardzo mi go polecała.

Bidol z oczkiem Kubusia coraz lepiej, widać było różnicę w widzeniu nawet metra. Okularki będzie miał, już zamówiliśmy. Odbierzemy w tym tygodniu, albo na początku przyszłego.

Mamusie chorych dzieciaczków - ściskam mocno życząc by wszystkie gorączki, katarki, kaszelki i inne paskudztwa szybko zniknęły.

A my w sobotę wystawiliśmy telewizor do piwnicy. Mimo że lubię coś sobie włączyć, to w sumie doszłam do wniosku, że wszystko i tak można obejrzeć teraz w necie. Jest przyjemnie, słucham sobie dwóch nowych płyt Bajora - "Od Piaf do Garou" - od Gwiazdora. Mały telewizorek i tak ma Kamil w pokoju, więc jest coś w odwodzie jakby co :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #507401 przez Olga
Witam was mamusie :)

Witam was w świąteczny dzionek :) My wstaliśmy po 10,mój syn śpi razem z nami tak długo :) Po malutku szykujemy sie do teściów na obiadek,oby tylko Ignaś był spokojniejszy niż wczoraj :lol:

Anna Ignasiowi zdarzy się chwilę siedzieć,ale nie na tyle,żeby się np.samemu bawić :) Chyba jeszcze za wcześnie z tego co pamiętam :)

W kapieli z nowymi zabaweczkami do wnny-polecam,są super :lol:

I jedno zdjęcie z wypróbowania chodaczka,tylko 2 minutki byłem i schowany czeka jak Ignaś podrośnie,ale ogólnie bardzo mu sie podobało :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #507413 przez mama89muminka
Dzien doberek :)

Miro w dalszym ciagu goraczkuje, ale jakos dajemy rade. Dzisiaj musi caly dzien jesc kaszke i popijac herbatka bo nie zauwazylam ze nam sie mleczko skonczylo, a wszystkie sklepy zamkniete dzisiaj. Jakos musimy przezyc.

Na swieta synus dostal od dziadka wanienke z obrazkami, samolot pluszowy z efektami dzwiekowymi (a to moze na szczescie zeby ten paszport szybciej dostac ;) ) a od taty mate do rysowania taka: www.br-lelut.fi/tuotemerkit/color%20kids...id=626223&vid=451006

Kamyczka wszystkiego naj dla Dominisia z okazji ukonczenia 5. miesiaca ;) Jedyny dzidzius z forum, ktorego pamietam, bo Miro urodzil sie w tym samym dniu :P

U nas zaczal sie 5.miesiac tez wiec wprowadzamy juz powoli gluten. I czasem daje mu podjadac mojego obiadku, niech probuje wszystkiego,a co!

Jak tam mijaja swieta, drogie panie?

11 lata 11 miesiąc temu #507415 przez Olga
m89m chyba 6 się zaczą,bo 5 ma już skończone pełne :) duże już chłopaki z naszych synów i piękne damy z naszych forumowych księżniczek :) rosną nam jak na drożdżach :lol:

Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków kończących dzisiaj 5 miesięcy :)

11 lata 11 miesiąc temu #507416 przez saiko
Dziewczyny,

troszkę późno ale życzę Wam i Waszym najdroższym a zwłaszcza maluszkom wiele zdrowia i przyjemnych chwil w te Święta.

Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #507417 przez mama89muminka
No, skonczyli 5. i zaczynaja 6. zle cos napisalam?

Dzieki :)

11 lata 11 miesiąc temu #507419 przez maksiu
To i ja zawitam, my już po kościele i obiadku maly na początku troszkę marudzil miałam go na rekach a on się rozgladal jak nie wiem potem usnal i spal do końca

Olga zdjęcia sa bombowe ja musze wam potem mojego smyka pokazac tez:)

11 lata 11 miesiąc temu #507422 przez maksiu

11 lata 11 miesiąc temu #507424 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #507426 przez słoneczko
witam mamusie

maksiu Blazejek cudny a jaki duzy

wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow z okazji 5 m-cy

a ja sie niepochwale co Pawelek dostal od dziadkow bo nic od nich niedostal bo sa nadal obrazeni

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka