BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

13 lata 2 miesiąc temu #320254 przez Olga
m m to najważniejsz,że wszystko z maluszkiem w porządku.Kawał chłopa już niego !!! :)
Ja za tydzień mam połówkowe,też jestem ciekawa ile waży?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #320295 przez mloda_mamuska
Olga mi póki co ciąża przebiega książkowo,ale wiadomo zawsze moze sie cos zmienic.. chociaz mam nadzieje,ze nie ;)

Pewnie tez juz dzidzia duza . hehe ja juz i peniska i jajeczka widziałam ;) Sliczny synus ;p

Dziewczyny ... jak to jest z tymi szwami ta moja znajoma miala dzisiaj ściągane z krocza.. zewnętrzne.. ja myslalam,ze dają tylko rozpuszczalne,a nie do sciagania jeszcze... mowiła,ze myślała,ze się posika z tego bólu jak jej ściągała... :( :( :(

ja kiedys mialam głowę zszywaną i te pamiętam ten okropny ból przy ściąganiu szwów.
a znajoma mówiła,ze jak rodziła to tak się darła,ze aż lekarze kazali jej być cicho..ale mówi,że bez krzyczenia ciężej jest.. ;)

w sumie godziny rodziła,wiec sporo się namęczyła. biedna.a dopiero 19 lat ma.
narzekala,ze pielęgniarki jej nic nie pomagały podsuneły to łózeczko z dzieckiem i kazały karmic... a ona jeszcze pod kroplowka lezala i cala padnieeta po porodzie byla.a one jeszcze sie tylko na nią darły ; /

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #320315 przez chłopek
m_m ja miałam rozpuszczalne dziwne ze kolezanka miała zwykłe moze im brakło rozpuszczalnych.i to zalezy na jakie pielęgniarki trafisz, mi akurat pokazały od razu jak karmic kiedy mi synka przyniosły
jak nie krzyczysz lepiej rodzić, bo przy krzyku źle sie prze,wiec nie wierzcie w to co jest na filmach ze krzyczą, bo to wcale nie pomaga

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #320348 przez Olga
Jestem tego smego zdania co chlopek,ja też miałam rozpuszczalne,ale chyba w niektórych szpitalach zszywaja jeszcze zwykłymi i nie krzyczałam,a miałam przy pierwszym porodzie też 19 lat.To zależy,jak rodząca sobie z bólem radzi,ale takie położne chyba się wkurzają,jak rodzące się tak drą,bo nie raz faktycznie,zamiast przeć to tylko krzyczą,że nie dadzą rady,a przecież i tak muszą urodzić.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

13 lata 2 miesiąc temu #320363 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

mój Oliwierek 435 gram wazy ;) i jest sliczny :P

a bylismy u znajomych,ktorym urodziła się córcia tydzien temu. 53cm jest taka sliczna a taka malenka... bałam sie wziac małą na ręce .. ale taka grzeczniutka ;) ciagle spi;)

Młoda mamuśka, gratuluję zdrowego synusia :)

13 lata 2 miesiąc temu #320425 przez mloda_mamuska
Kamyczka dziekuje!

Po wczorajszej wizycie u tych znajomych My też byśmy chcieli już miec Naszeo synka z Nami na zewnatrz :lol: taka to radość :)

a tak w ogóle Dzien dobry dziewczyny! ja dzisiaj polezałam sobie dłużej ,maz jeszcze spi..teraz musi sie wysypiac,bo to juz ostatnie 2 dni i jedzie do Anglii ,sam autem. wiec się namęczy.. no ale tam bez auta podobno kiepsko.

jak tam się czujecie?

ja jak wczoraj sie wazylam to od samego początku ciąży przytyłam już 7 kg :huh:
Ale wszyscy mówią,że nie widać w ogóle.. bo nawet brzuszka jako takiego nie mam . wiec sie pocieszam tym ,ze nie widac tych kilogramów :P

a po badaniu moczu okazalo sie,ze mam jakas infekcję i musze jakies leki wziąć,zeby się tego pozbyć ;(( no i martwimy się z mężem czy jego nie zaraziłam ..bo nie wiem w sumie czy przez seks mozna zarazic partnera taka infekcja. :(

13 lata 2 miesiąc temu #320427 przez chłopek
m_m jak miała byś zarazić męża to lekarz jemu też by coś przepisał

13 lata 2 miesiąc temu #320431 przez mloda_mamuska
chłopek ale jego nie badal ;P

no ale moze powiedziałby ,ze go zaraze czy cos..

13 lata 2 miesiąc temu #320432 przez chłopek
powiedzail by ci raczej zna sie jaka to infekcja, a to nie infekcja moczu? jak tak to męża nie zarazisz

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #320436 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

jak tam się czujecie?

ja jak wczoraj sie wazylam to od samego początku ciąży przytyłam już 7 kg :huh:
Ale wszyscy mówią,że nie widać w ogóle.. bo nawet brzuszka jako takiego nie mam . wiec sie pocieszam tym ,ze nie widac tych kilogramów :P

a po badaniu moczu okazalo sie,ze mam jakas infekcję i musze jakies leki wziąć,zeby się tego pozbyć ;(( no i martwimy się z mężem czy jego nie zaraziłam ..bo nie wiem w sumie czy przez seks mozna zarazic partnera taka infekcja. :(

Witajcie dziewuszki!Ja miałam rano okrutne mdłości, musiałam poleżeć pól godz dłużej w łóżku :( A zaraz się wybieram do koleżanki na herbatkę, a potem na małe zakupy, bo się mieszczę w coraz mniej rzeczy :(
Młoda mamuśka, 7kg?Ale Ty kruszynka jesteś, to się nie dziwię,że nie widać po tobie.Ja przytyłam już ok.2,5kg, a za to wszędzie widzę wałeczki :(

13 lata 2 miesiąc temu #320438 przez mloda_mamuska
chłopek.mozliwe..bo pytał się czy podczas oddawania moczu mnie nie piecze... wiec nie wiem juz.mozliwe,ze tak

13 lata 2 miesiąc temu #320439 przez chłopek
no to infekcja moczu a jakie tabletki dostałaś?

13 lata 2 miesiąc temu #320444 przez mloda_mamuska
chłopek-- monural -jedną dawkę mam wziąć.ale własnie czytam,ze to mocny antybiotyk na jakims forum.. i nie wiem czy to nie zaszkodzi maluchowi... pewnie lekarz nic by nie przepisał co moze zaszkodzić dziecku..

Kamyczka różnie to się u ludzi rozkłada,ale Ty tez chudzinka jestes :))
Ja sie wiecznie odchudzałam przed ciążą,wiec ta waga zawsze mi skakala jakies 5 kg ;) bo wiecznie za gruba za gruba... raz prawie anoreksji sie nabawilam,bo chcialam byc modelką.. i nawet agencja dobra chciala mnie pod swoje skrzydła wziąć ;) I gdyby moj tato sie wtedy zgodzil to pewnie nei bylabym teraz w ciąży,ani nie bylabym mężatką tylko kursowalabym po świecie..no ale trudno sie mówi ;)

mój mąż jak oglada moja zdjecia z tamtego okresu to mowi ,ze wygladałam bardzo paskudnie. kazdą kosc mi bylo widac a kregosłup a mi wystawał cały bez wyginania sie ;pp
ale agencji sie to podobalo ;)

kazdy ma jakies tam swoje marzenia. ;-)

a co tam na obiadzik dzisiaj bedziecie robily?

13 lata 2 miesiąc temu #320447 przez chłopek
a to mój brzuszek z dzisiaj
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #320449 przez mloda_mamuska
chłopek no sliczny! okrąglutki ;))) jak pileczka;)

z ile masz w obwodzie bruszka cm ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka