BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #319349 przez Kamyczka
chłopek napisał:

kamyczka nie wiem bo moje wyniki od razu do lekarza poszły .

A kiedy masz wizytę?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #319350 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Moze ksiazeczki, pozniej sie przydadza ....

A nic ciekawego, czekam i sie niecierpliwie, jeszcze 2 dni do wizyty. Chce tylko uslyszec, ze wszystko dobrze! Och, nie wytrzymam do srody...
Nie znam jeszcze wynikow badan genetycznych, a w piatek ide juz na nastepne...ogolnie sie zamartwiam, bo juz miesiac minal od ostatniej wizyty, a ja bylam zle przyzwyczajona, bo chodzilam co tydzien w styczniu :)

Majówka, wytrzymasz, to tylko 2 dni.Myślę,że daliby Ci znać, jeśli byłoby coś nie tak.Na pewno jest wszystko ok.Nie martw się!!!Ja muszę czekac aż do 15marca :(

12 lata 10 miesiąc temu #319353 przez chłopek
kamyczka 7marca

12 lata 10 miesiąc temu #319354 przez Majowka
Tez tak mysle :) Ale mimo to cisnienie z dnia na dzien rosnie...

15 marca pewnie poznasz juz plec, prawda? No i sie zaczna zakupy! :laugh: Robicie tez pokoik?

12 lata 10 miesiąc temu #319356 przez Anna77
mloda_mamuska ja z Poznania. Mój lekarz też jest profesorem, bierze 250 za wizytę, ma świetne wyposażone gabinet, a raczej gabinety i jest ordynatorem w szpitalu. Chodzę do niego już od jakiś 16 lat, prowadził już dwie moje ciąże. W jednym miejscu mam zapewnione wszystkie możliwe badanie. Nie miałam nigdy weny do szukania innego, chociaż w międzyczasie byłam u innych.

12 lata 10 miesiąc temu #319357 przez Kamyczka
chłopek napisał:

kamyczka 7marca

Chłopek, to jeszcze chwilkę....nie jesteś ciekawa wyniku?Powinni chociaż powiedzieć, czy jest w porządku.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319360 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Tez tak mysle :) Ale mimo to cisnienie z dnia na dzien rosnie...

15 marca pewnie poznasz juz plec, prawda? No i sie zaczna zakupy! :laugh: Robicie tez pokoik?

Z moim szczęściem, to mogę jeszcze nie poznać płci :( Nie robimy pokoiku, bo mamy małe mieszkanko( 2 pokoje), kupujemy tylko łóżeczko, robimy małe przemeblowanie i dzidziol będzie z nami w pokoju.A Wy robicie maluszkowi oddzielny pokoik?

12 lata 10 miesiąc temu #319371 przez Majowka
Tak, mamy jeden malutki pusty pokoik, wiec jesli wszystko bedzie dobrze juz niedlugo zaczniemy meblowanie. Jestem taka podekscytowana tym faktem, zawsze marzylam, zeby miec taki pokoik dla noworodka :)

No ale nawet bez pokoju bedziesz miala dosc zakupow do zrobienia! :) Ta lista akcesoriow mnie przeraza...

12 lata 10 miesiąc temu #319373 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Tak, mamy jeden malutki pusty pokoik, wiec jesli wszystko bedzie dobrze juz niedlugo zaczniemy meblowanie. Jestem taka podekscytowana tym faktem, zawsze marzylam, zeby miec taki pokoik dla noworodka :)

No ale nawet bez pokoju bedziesz miala dosc zakupow do zrobienia! :) Ta lista akcesoriow mnie przeraza...

Mi to się wydaje,że jeszcze zostało tyle czasu....ale fakt, do kupienia jest mnóstwo rzeczy.

12 lata 10 miesiąc temu #319378 przez chłopek
kamyczka no nie chciało mi sie na wyniki czekac.
dzidzia bedzie z nami spac znaczy sie w tym samym pokoju, chcemy zrobic Ksawciowi pokój, ja jakos bym nie mogła takiego maluszka samego w innym pokoju zostawic

12 lata 10 miesiąc temu #319384 przez Majowka
Ja nie mam doswiadczenia, wiec nie wiem jak to bedzie... :laugh:
Ale cos mi sie wydaje, ze jesli dziecko spi w sypialni z rodzicami, to oboje sie nie wysypiaja, wiec jesli mozna sie przeniesc do innego pokoju to tatus przynajmniej bedzie na chodzie...no i po jakims czasie dziecko sie przyzwyczaja do lozeczka, nie wiem...niech doswiadczone mamusie sie wypowiedza :laugh:
Bo mi to sie duzo wydaje, a pozniej w praktyce, bedzie zupelnie inaczej :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #319393 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Ja nie mam doswiadczenia, wiec nie wiem jak to bedzie... :laugh:
Ale cos mi sie wydaje, ze jesli dziecko spi w sypialni z rodzicami, to oboje sie nie wysypiaja, wiec jesli mozna sie przeniesc do innego pokoju to tatus przynajmniej bedzie na chodzie...no i po jakims czasie dziecko sie przyzwyczaja do lozeczka, nie wiem...niech doswiadczone mamusie sie wypowiedza :laugh:
Bo mi to sie duzo wydaje, a pozniej w praktyce, bedzie zupelnie inaczej :laugh: :laugh: :laugh:

Majówka, też nie mam doświadczenia, ale wkrótce je nabędziemy :blink:
Jak się dziś czujecie mamuśki?

12 lata 10 miesiąc temu #319443 przez saiko
CZeść Mamuśki,

ja czuje sie wykonczona - niedawno wrocilam z przychodni. Bylam tam od 7:30 do 12:00

ja mialam dzis tą glukozę z obciążeniem. Faktycznie słodnie to straszliwe - jakby czubatą łyżkę cukru pudru wymieszać w kubeczku 0,2 ml z ciepłą wodą.
Ale dałam rade :) najgorsze to te czekanie - w sumie kłuja 3razy + w palec (w każdym razie ja tak mialam) jeśli są jescze inne badania
Wynik pewnie bede miec za jakies 2 dni
mialam dzis tez usg połówkowe, pani doktor mierzyła totalnie wszystko :D - z malenstwem wszystko oki :D wazy szacunkowo ok 350 gram
bylam tez u internisty bo katar mi spac nei dawal dzis w nocy

a jutro wizyta u ginekologa

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319449 przez chłopek
majówka ksawcio z nami w sypialni spi i powiem ci ze wcale nie było tak zebysmy byli nie wyspani, a jak karmisz piersia to powiem wam ze jak dziecko spi z rodzicami to wygoda dla mamy

saiko ja miałam tylko z żyły krew pobieraną

12 lata 10 miesiąc temu #319457 przez Majowka
Ja bym chciala zeby moje spalo w lozeczku :(
Na poczatku bede klasc do gondoli przy lozku, lub kupie ten przenosny koszyk.
Slyszalam w tv, ze nie powinno sie spac z dzieckiem, Bo mozna je przygniesc.... :( No i wogole...a przytulanka jak? :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka