BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 1 miesiąc temu #789350 przez mama89muminka
AF dzieki, z tym czasem na pisanie to roznie bywa, ale sie staram.
Domek fajnie, ze jest, zawsze to lepiej niz w blokach i dobrze ze z ogrodkiem :) A jakie macie ogrzewanie? U nas jest wliczone w prad bo mamy elektryczne :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #789389 przez Majowka
czesc dziewczyny,

Ja wlasnie gotuje rybe Lucaskowi na obiad, a ten spi.

Dzis pierwszy dzien ochlodzenia. Niby max 13st, ale powiem Wam ze nijak sie to ma do polskiej aury. Bo juz rano bylismy z Lukim na wspanialym spacerku, oboje w plaszczykach a i tak w sloncu to sie mozna rozbierac, tak grzeje. Tu slonce jest bardzo nisko, mocno nagrzewa, az pali...no ale 20 st temperaturom juz mozemy powiedziec "pa-pa" :(

Daners, super ze Fifi ma przytulanki. Lucasek nie spi z zadnym misiem. Tylko pieluszka jest u nas. Moze dlatego, ze jakos tego nie promuje...nie mam miskow w lozeczku...
jedyna przytulanka ktora Lucas uwielbia to glowa niebieskiego potwora :laugh: ale lezy w salonie, czasem sie do niej przytula.

AiF, my tez nic specjalnego. Bo nie zamieniamy naszego na lepsze (w sensie sprzedazy i zamiany na lepsze) tylko kupujemy drugie na kredyt w podobnym standardzie na tym samym osiedlu, o 50m2 wieksze i do totalnego remontu.
Duzo mi zajelo, zeby Antonio na to namowic... marzyl o luksusowym mieszkaniu, blisko rzeki... kto by nie chcial. Ale tak wzbogacimy sie o nastepne mieszkanie, gdzie jedno bedzie zarabiac na kredyt drugiego a kiedys bedzie zarabiac na studia naszych synkow :laugh:
Ot moja rewelacyjna strategia :woohoo:

Mama_Muminka, kurde bardzo bardzo Wam wspolczuje. Moze ty wez do jakiejs pracy idz, tylko wtedy co z Mironkiem? sa jakies bezplatne przedszkola? bo zarabianie tylko na przedszkole to bezsensu.... :(

11 lata 1 miesiąc temu #789397 przez lusiamamanikosia
to tak jak u nas ... bardzo bym chciała iść do pracy żeby było nam łatwiej ale nigdzie Niki do państwowego się żłobka nie dostał :( a Maks powiedział jak mam iść i tylko zarobić na żłobek prywatny to nie ma sensu i mam siedzieć w domu z Małym ... ale ja już sama ze sobą nie daje rady już mam dość siedzenie ciągle w domu ... niestety nie jestem matką która by mogła całe życie siedzieć z dziećmi w domu ... muszę mieć jakaś mała odskocznie ale cóż chyba do puki Mały nie pójdzie do przedszkola będę siedzieć w domu, ale stwierdziłam że zacznę szukać jakieś pracy żeby robić w domu może się znajdzie o takie moje małe marzenie :)

11 lata 1 miesiąc temu #789402 przez mama89muminka
Majowka zazdroszcze pogody :) u nas juz prawie zima :dry: Ja pracy szukam od prawie 2 miesiecy i caly czas negatywe odpowiedzi dostaje, wszedzie mnie z kwitkiem odsylaja. Bezplatnych przedszkoli u nas chyba nie ma. Za dwa tygodnie dostane dopiero pieniadze ze skarbowki, jakos musimy do tego czasu wytrwac..

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789724 przez Anna77
Kamyczka czarne paznokcie też chodzą mi ostatnio często po głowie

Bidol ja mam taki problem, że mi się nawet bardzo chce, mam sporo pomysłów, ale niestety słomiany zapał ... kompletnie nie chce mi się za nic zabrać. Teraz blogi ruszyły, ale co będzie jak wrócę do domu :unsure: Odnośnie kurtek sprawdź w tych sklepach koniczynka.com/kategoria/kurtki_33.html - Quadri Foglio. Świetne ciuchy, choć nie najtańsze. W sklepach stacjonarnych mają teraz też promocje.

Lusia koniecznie kup kwiatki. Ja bym nie wytrzymała bez kwiatów w domu. Polecam skrzydłokwiat. Ładnie kwitnie i nie potrzebuje światła za dużo. Ale taż zamioculcas. Jest bardzo mało wymagający, rośnie nawet przy małym świetle. Aaa no i wózek fajny, tylko ja nie mogę mieć z dwoma rączkami, tylko z jednym pałąkiem, bo lubię czasem prowadzić jedną ręką, albo iść z Kubą za rękę ;) A praca w domu, to super rozwiązanie. Jak coś znajdziesz, to daj znać, może się podczepię :blink:

M89M Głowa do góry :ohmy: Jak znam życie, to na pewno wszystko się Wam ładnie poukłada.

Daners Matiemu sporadycznie zdarzają się zupełnie przespane nocki. Zwłaszcza jak jest bardzo zmęczony.

AiF domek może mały, ale jak z ogródkiem, to dla mnie byłby jak znalazł.

Majówkatakie ochłodzenie, to nawet by mi odpowiadało B) Fajny pomysł z tymi mieszkaniami, ale to już kiedyś Ci pisałam. Myślisz o wszystkim :)

A ja po raz czwarty oglądam "Mamma Mia". Zawsze na tym filmie śmieje się od ucha do ucha. Meryl Streep jest absolutnie obłędna!!

Jutro przedpołudniem jadę do domku. Muszę zdążyć na rodzinną kawkę do szwagierki, bo na obiad do teściów na pewno nie zdążę. Wytęskniłam się, odpoczęłam, ciekawe tylko na ile wystarczą te moje naładowane akumulatory, kiedy zobaczę jak wygląda mieszkanie :huh:

Dobranoc.

11 lata 1 miesiąc temu #789800 przez Anna77
Dzień Dobry, ja już po porannym prysznicu i ... pucowaniu kabiny na połysk. Zaraz śniadanko i pakowanko. Potem kawka i w drogę :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789808 przez mama89muminka
Witam sie i ja
Dzis dzien zaczelismy dosc wczesnie, Miro nawet sie nie obudzil tylo zostal obudzony (przez tate bo jak zwykle halasowal :dry: ) o 6 rano, a co za tym idzie ja tez musialam sie zwlec z lozka, mimo ze zasnelam o 1.30. Pewnie padne jak mucha przed wieczorynka ;)

Anna podziwiam za checi do pucowania, ale z drugiej strony podladowalas baterie to teraz mozesz szalec :D Oby twoj powrot do rzeczywistosci nie byl zbyt drastyczny :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #789830 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #789953 przez maksiumama
Witam sie i ja niedzielnie kurde jakos sily kompletnie na nic nie mam wybaczcie ale to wszystko mnie przerasta... Przedewszystkim dziekuje za mile slowa to wazne ze ktos chociaz od robine wspolczuje
Lusia kochana mam podobnie No a my jutro polsta podlaczymy bo nie wiem czy wam wspominalam ze mamy a nie podlaczony im wczoraj zarobil i chce podlaczyc mamy faceta co za 20 zl podlaczy :( zbytnio mi to sie mie usmiecha ale ja ma stacto niech dziala
Chlopaki jako tako maksowi przeszlo ale blazej i ja wczoraj mielismy no i blazej w nocy mi tak raz zwymiotuje i koniec maz tez wymiotowal ale przeszlo mu
Majowka zazdroszcze ci pogody u nas tylko 3 stopnie brrr

A MUSZE WAM SIE POCHWALIC I PROSZE O TRZYMANIE KCIUKOW MIANOWICE W PIATEK DOSTALAN ZEZWANIE NA KOMISJE DO ELBLAGA Z BLAZEJEM TA CO SIE ODWOLYWALAM O PRZYZNANIE SWIADZCZENIA I JADE 27 LISTOPADA TYLKO KURDE WIEDZA ZE Z DALEKA TO DALI JUZ NA 8,30 ALE MAM NADZIEJE ZE SIE UDA

11 lata 1 miesiąc temu #790391 przez bidol
Doberek :)

dobrze że już week się skończył ;) mam już dość tych chłopów moich trzech :dry:
Seba pyszczy non stop, Jędrula nie pomaga a mój Tata się wtrąca :dry: :dry: :dry: :dry:

czemu nie zostałam lesbijką :unsure: :silly:

Lusia
- oj współczuję kłopotów finansowych - :( :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: oby do wiosny :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

M89M - Tobie też współczuję :( :( Jeszcze u Was nie masz na kogo liczyć :(

Daners - ja Kamce ograniczyłam ilość misi - wiem z doświadczenie że to nie jest nic dobrego - Szwagierki synek miał ukochane dwa "dysie" - jeden się zgubił i był ryk nie do opanowania :ohmy: :silly:
Kama ma jednego misia - i tyle - lubi się z nim przytulać ale nie ma spinki - że musi być i koniec. :blink: Najważniejszy jest "momo"(smoczek) i pieluszka - łatwe do zastąpienia :blink: :lol:

AF - no fakt - sama nie wiem czy chciała bym zamienić mieszkanie na domek :) w Twoim przypadku :huh:
Ja mieszkam w domku poza miastem - tzn do centrum mam 10 min spacerkiem - więc można powiedzieć że mieszkam na obrzeżach miasta :) ale moim marzeniem (uśmiejecie się ) na przekór wszystkim jest mieszkać w bloku w centrum :lol: - wiem że pewnie sama nie wiem co mówię - ale chyba bym chciała :silly:
Wiecie niby 160 m - ale jakoś ciasno - w blokach jakoś mniejszy metraż ale lepiej wykorzystany i zorganizowany ;) jedynie co to ten kawałeczek działki - to jet plus - ale w bloku - wychodzisz z klatki i masz wszystko na miejscu :huh: wózeczek można mieć od początku spacerowy na maleńkich kółeczkach - :blink: ajj jakoś tak mnie naszło - :silly:

Majóweczka - super pomysł z tym mieszkankiem :) :)

Anna - fajna ta stronka - mnie to tylko razi - różowy :dry: dla tych mniejszych dzieci wszystko jest różowe i fioletowe B) :X

Maksiu - jak dzis chłopaki??

11 lata 1 miesiąc temu #790392 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #790402 przez mama89muminka
Hej

Niestety teraz wam nie odpisze, moze pozniej. Ale zaraz wytlumacze

Wiec dzisiaj jestem zestresowana, dostalam maila od jednej babki ze probowala sie ze mna skontaktowac telefonicznie (a moj numer nie jest juz aktywny od kilku dni) i chciala porozmawiac o ewentualnej pracy, w sumie nie napisala zebym do niej zadzwonila, ale podala numer telefonu. Ja zebym mogla zadzwonic musze czekac na meza do 16, wiec napisalam jej maila ze moze zadzwonic po 16 dzisiaj albo ja bede do niej dzwonic jutro.
W zwiazku z tym mam pytanie do mamusiek doswiadczonych w kontaktowaniu sie z potencjalnymi pracodawcami, czy w ogole wypada odpisac na takiego maila i prosic o jeszcze jeden telefon czy to ja powinnam zadzwonic? Dopiero po wyslaniu sie zosrientowalam ze moze jednak nie i teraz sie strsuje ze juz mi cos na minus poszlo :huh:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790404 przez AniaiFilip

11 lata 1 miesiąc temu #790413 przez AniaiFilip

11 lata 1 miesiąc temu #790427 przez maksiumama
Hej. u nas ok. czekam na pana do założenia talerza:) i pije kawę:-) kurde wczoraj wieczorem nie mogło mnie chyba nic gorszego spotkać jak chory mąż miał gorączkę a zachowywał się gorzej niż chłopaki. dobrze ze dziś się lepiej poczuł i poszedł do pracy bo bym świra dostała.BIDOL naprawdę chciałabyp mieszkać w bloku? -chociaż. powiem ci ze ii ja czasem myślę o mieszkaniu w bloku tyle ze jak sobie przypomnę te opłaty czynsz to mi się już odechciewa tu mieszkań 5lat owszem żeby dojechać do miasta to muszę jechać busem lub brać kogoś. ale za to są plusy mały podatek. duże podwórko las blisko co do opłat to co 2nsc prąd i gaz ale zimą nie mam już 2nsc bo jakoś tak lepiej w piecu pale i się obiadek gotuje:-) a latem nie raz tak na pół tora miesiąca mi starcza więc jest troszkę oszczędności

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka