BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 1 miesiąc temu #790949 przez lusiamamanikosia
Mamy co polecacie niedrogiego żeby nawilżyć dobrze skórę dziecka dziś po kąpieli zobaczyłam że Niki ma bardzo suchą skórę na rączkach :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #790956 przez krecik
Lusia, my teraz przeszliśmy z emulionów, na zajke, tylko my stosujemy do kąpieli, bo po juz nie trzeba, ja mam tą zajke do skóry atopowej dałam coś koło 17 zeta ( nawet wydajne)

11 lata 1 miesiąc temu #790964 przez Olga
no ja dla dziewczyn to tylko Balneum używałam kilka kropel do kąpieli,działa super i długo tego używałam :) bardzo wydajne :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 1 miesiąc temu #790968 przez lusiamamanikosia
dziękuje bardzo :) coś muszę wybrać na coś się zdecydować i jutro kupić :)

11 lata 1 miesiąc temu #790973 przez Olga
dla mnie najlepsze,skóra jest tak fajnie natłuszczona,a tylko kilka kropelek się dodaje-Olga miała strasznie suchą,do 3-4 lat,a może i dłużej :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #791135 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #791170 przez Anna77
Hej, teraz tylk ona chwilkę, bo na stojąco przed laptopem. Wczoraj kompletnie nie miałam czasu. Kamil miał bierzmowanie, po mszy wieczorem jechałam jeszcze jak zwykle w poniedziałek (i środę) do rodziców. Wróciłam grubo po 22, więc już nie miałam siły.

Nie mam jak doczytać, więc obiecuję usiąść do tego później. Zaraz spadamy do sklepu, bo paru rzeczy mi brakuje.

Póki co się zameldowałam, na resztą do zobaczenia później.

11 lata 1 miesiąc temu #791179 przez Olga
Hej. Jest 9.30,a moj synek jeszcze śpi i nie zanosi sie jeszcze na pobudkę :) i oczywiscie odkryty,inaczej by nie mogło być :) odezwę się później

11 lata 1 miesiąc temu #791198 przez bidol
Doberek :)

Olga - mi się ten drugi bardziej podoba a najbardziej to takie białe - ale to bardziej dla dziewczynki :)
my mamy stoliczek i krzesełko www.google.pl/imgres?start=118&safe=off&...ndsp=28&tx=70&ty=102 tylko ciut brzydsze :silly: ale jest syper - w każdej chwili można zrobić z niego krzesełko i stoliczek :lol: i będzie nam służyć co najmniej do 4 roku życia :lol:

Daria
- tęsknimy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Lusia- hahaha - balneum - taaa - dla Nas nie było wydajne - Seba zużył całe do jednej kąpieli :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: - wanne tydzień szorowałam :angry: :angry: :angry:
my mamy emolium bo Kamka alergik i skórę ma straszną - czy omaga - hmm - kiepsko - pomimo stosowania sałego zestawu czyli płyn do kąpieli balsam i krem :angry: ale nam pomaga neutrogena balsam :lol: a biedronce ostatnio promocja była :lol:

AF
- uwielbiam przeprowadzki :lol: :lol: - jedynie co mogę poradzić to tak jak Krecik - wywalaj ile się da :lol: :lol: :lol: :lol:

Maksiu - u Nas takich oszczędności nie ma - wszystko mega kosztuje - w tym roku kupiliśmy nowy piec - 8 tysięcy + opał workowany 5 tysięcy - i co taz coś trzeba - w przyszłym roku będziemy chcieli ocieplić jeszcze dom i położyć nową elewację - ojjj dużo będzie nas to kosztować bo dom duży :( też trzeba będzie ze 20 tysięcy szykować :( do tego wszysstkie okna wyrywać - bo jak się ociepli to okna za głęboko osadzone będą i źle to będzie wyglądać :( i pokój dla Sebcia przerobić z pralni - malowanie i takie tam - U Nas w dom kasa idzie niesamowita B) i żeby było to jeszcze widać :(

Kreik- haha - wiem wiem ale u Nas często chodniki nie odśnieżone i przez całe osiedla trzeba przejść żeby dostać się do miasta - ale jak tylko przebrnę ten etap to już jest pierwszy sklep a za nim kolejny i kolejny - ojjj ja chciała bym tak od razu mieć to pod nosem - wziąć dziecko na ręce i wyjść i być na miejscu :angry:
Ojj cisza spokój jak tych chłopów w domu nie ma :lol: :lol: :lol:

ME - gdzie Ty????

u Nas ok - Kamcia zdrowa - wybieram jej kombinezon i butki i juz zgłupiałam :side:

11 lata 1 miesiąc temu #791223 przez krecik
AiF, moj wlasnie usypia-mam taka nadzieje, nie wchodze, nie sprawdzam, jest cicho:) ale tez mamy problemy, rozlegulowal sie, pewnie przez chorobe, a moze juz przechodzi na jedna drzemke

Olga, przyznaj sie, co dolewasz do mleka, ze tak spi!

Bidol, wiadomo dom to skarbonka bez dna:(nie wiedzialam, ze kamilka ma az takie problemy ze skora:(
A my tez jeszcze butow na zime nie mamy, chyba mroz i snieg nas wygonia po nie, bo juz od miesiaca planujemy kupic

Jednak gowniarz nie spi zbieramy sie na pole:)

Milego:)

11 lata 1 miesiąc temu #791421 przez Olga
My już po spacerku,u nas dzisiaj pięknie,jak wiosną :) byliśmy Marikę w szkole odwiedzić,bo na dyżurce dzisiaj siedzi i Ignaś z dyrektorm sobie pogadał ha ha. Popis strzelił,ładnie zrobił cześć,przebił piątkę i żółwika,później nara powiedział dyrektorowi i ten stwierdził,że będzie na niego czekał,aż przyjdzie jako uczeń liceum ha ha. Marice wstydu nie przyniósł :) widać,że dumna z brata była :) krecik Ignaś to teraz chyba z głodu tak spał,bo wczoraj żył tylko poranną kaszką-150 i jajkiem kinder,mądry tatuś go uraczył i do tego apetyt miał. Dzisiaj już troszkę lepiej,200 kaszki wypite i przeszło pół kubusia,może mu to przejdzie,bo schudł ze 2kg jak nic :( bidolek no ja chciałam jajkieś kolorowe,zrobimy mu kącik w dziewczyn pokoju :) to będzie prezent od mojej mamy na gwiazdkę :) a wy jak tam dziewczyny,macie już jakieś pomysły na prezenty. My kupimy sanki,warsztat już taki stojący kupilam ze 3tyg temu i nie szaleję,bo nie mamy już miejsca na to wszystko.

11 lata 1 miesiąc temu #791466 przez maksiumama
Hej u nas ok dziś błażej zaskoczył mnie bo tarlam mu jabłko a on do mnie daj :-) tak po za tym o dziwo mnie choroba nie rozebrała tylko jakoś tak dziwnie duszno mi jest ne kilku dni.
co do prezentów to maksowi chce kupić taka mate interaktywna są tam literki i cyferki kształty sylaby a błażej nie mam pojęcia co mu kupić naprawdę myślałam nad stolikiem jakimś ale kurde kasz to kosztuje

11 lata 1 miesiąc temu #791555 przez Majowka
czesc dziewczyny,

Lucas juz spi ponad 3h, a ja sie nudze :dry:

U nas wszystko dobrze! zabki ida. Lucasek pieknie je. Duzo spacerujemy, bo korzystamy z pogody. Idzie spore ochlodzenie.

AiF, powodzenia w przeprowadzce! Fajnie masz! nowy dom, nowe zycie! :)

Krecik, Santiago, tez ladnie (to tez portugalskie imie), ale my wybieralismy pomiedzy Mateuszem i Salvadorem. Mateusza zostawiamy na trzeciego synka, hehe :laugh:

Olga, odnosnie prezentow, to pojecia nie mam. Nic bym nie kupywala, bo ogrom niewykorzystanych i jeszcze nierozpakowanych zabawek z urodzin. Mamy 3 kierownice (ktorymi lucas sie nie bawi, bo nie rozumie ze to samochod), motor, rowerek (za wczesnie na oba te pojazdy), samochodziki przerozne (w kacie), klocki lego stojace na szafie....no nic mi do glowy nie przychodzi.
Tesciom polece kupic ksiazki chyba, zawsze sie przydadza...

Wozek musimy kupic, spacerowke, maclarena bym chciala, ale bardzo drogi jest :dry:

Olga a co tam za warsztat kupilas? pokaz linka?

11 lata 1 miesiąc temu #791590 przez anszka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #791699 przez krecik
Narescie maly wykapany i juz spi:) sadzilam, ze przeszedl na jedna drzemke i bedzie spal 3h, jak zwylle sie przeliczylam:/

Majowka, trzecie imie to bym planowala, ale dla dzieczwnki:) Stas bardzo lubi klocki, rozwalac, jak mu ukladam:)

Olga, my nic specjalnego nie planujemy, malemu jeszcze bezroznicy czy cos dostanie czy nie, chyba ze cos wpadnie nam w oko:)

Maksiu, a moze jakis jezdzik czy pchacz, na pewno w necie cos sie znajdzie w fajnych pieniazkach:)

Dzisiaj bylo tak cieplo, ze stas latal w polarku, bez czapki! Widzialam zgroze w oczach mam na placu zabaw, ale zeby nie bylo, ze jestem wyrodna matka, sama tez zdjelam kurtke i chodzilam w sweterku:)

Anyszka, nalot tesciowej -wspolczuje, ale moze szybko sie zwinie:d

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka