BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 4 miesiąc temu #791704 przez Olga
majowka taki mu kupiliśmy i to będzie na pewno hitem w prezentach :) Ignaś to mały mechanik :)
allegro.pl/ecoiffier-warsztat-z-kaskiem-...oku-i3724211488.html

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #791801 przez lusiamamanikosia
Hej Mamcie :)
My właśnie wróciliśmy do domu . Byłam z Nikim, mężem i przyjaciółką i jej córeczką w Kolorado :) było super ale niestety trafiliśmy na 80 dzieciaków z podstawówki... zero wychowania a nauczycielki miały w dupie dzieci że tak powiem, siedziały i tylko gadały :/ ale nasze maluchy się wylatały :) a potem do dziadka na urodzinki pojechaliśmy i jeszcze zakupy :) Wykąpałam Małego i już sobie zasypia w łóżku :) więc dzień zleciał szybko :(
Co do prezentów to ja stwierdziłam że nic nie będziemy Małemu kupować bo zabawki go jak narazie nie interesują ... zabawka na 5 minut jest ... i rodzinie powiedzieliśmy że jak chcą coś kupić to albo mleko, pampersy lub bajki na płytach czytane i ewentualnie do tego jakiś mały samochodzik za gorszę :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #791990 przez Olga
lusia super,że wypad wam się udał.My planujemy kiedyś się do Torunia wybrać na coś podobnego :)

Mój synek lubi zabawki i bawi się nimi,a najbardziej klocki pod każdą postacią,może układać na okrągło-drewniane układa jeden na drugim,albo w rzędzie jak pociąg i bardzo się cieszy,jak mu się uda.Potrafi już 5 jeden na drugim postawić.Plastikowe wtyka jeden w drugi,wczoraj go obserwowałam,jak to robił,pół godz siedział na łóżku i wtykał-nauka taty :) Narzędzia też uwielbia-wszystkie.Układanki drewniane,takie zwierzaczki-właśnie mi się wydaje,że on takie manualne zabawki lubi,samochody mniej :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #792143 przez bidol
doberek :)

Krecik - ma problemy - ma wiecznie suchą skórę a na buzi jak papier ścierny na policzkach - takie mini krostki suche :( wiecznie czerwone i do tego te blizny po ospie - ehhh :( Jędrula mówi że żaden chłop jej nie będzie chciał B) a jak już to dopłacić trzeba nam będzie :silly: hahaha :lol:

U Nas też ciepło było - słonko piękne - ale nie aż tak żeby w polarku bez czapki ;) :lol:

Olga - aaa - wiem o czym mówisz :lol:
ja się przerzucam na jasne kolory :) :unsure: wydaje się że jest więcej przestrzeni a zabawki są kolorowe więc - czy się chce czy nie kolorowo zawsze jest :silly: tak mi się zrymowało :silly:
super ten warsztat :)

Odnośnie prezentów to ja wiem co chce dla Kamci :) Ja chcę znikopis allegro.pl/simba-znikopis-2-w-1-i3699098151.html lub taki allegro.pl/mzk-znikopis-megasketcher-tab...omy-i3717946821.html albo taki allegro.pl/mata-wodna-do-malowania-wodny...pis-i3715577416.html - Ona uwielbia malować ale przy okazji zjada kredki - tu jej to ograniczę :)

Lusia - t to taki plac zabaw typu kulki?? nie polecam - siedlisko zarazków i bakterii - nam pediatra odradza :( dzieciaki tam wszystko robią plują wymiotuję no i kurzu masa - my nie możemy - zakaz mamy bezwzględny :(

Anszka - nie ma za co - słyszałam o nim super opinie :)

Majówka - ale ten maclaren to tak do samolotu - doraźnie tak?? bo nadal kupujecie ten podwójny??

nam przyszła ta kurteczka - booooska jest :)

idę z Kamką chyba dziś do lekarza - wczoraj miała lekką gorączkę ale rozpalona była strasznie i jakaś taka nie wyraźna - śpiąca - wolę to mieć na oku - coś czuję że to gardło :( lub ucho bo się łapie za nie :(

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #792164 przez Majowka
czesc dziewczyny,

Olga, super warsztat!!! jejku, ale to jak kuchnia dla dziewczynek...tylko ze Lucas wogole by nie wiedzial o co chodzi...gdzie on tam wie co to jest warsztat i naredzia :huh:
Podziwiam Was i Ignasia, ze tak pieknie sie bawi, pewnie to zasluga rodzicow. Naprawde gratuluje rozwoju. My jestesmy daleko z tylu... i nie z braku zabawek, tylko braku zainteresowania nimi. Lucas teraz ma faze na butelki, jak widzi nas pijacych mleko, cocacole to musi tez miec butelke, odkreca, zakreca, przelewa, udaje ze pije.
A na placu zabaw to najlepsza jest furtka. Nic innego go nie interesuje. Od dawna juz tak ma. My sie smiejemy, ze on bedzie bramkarzem w dyskotece ahahahaha
Wszystkie dzrzwi, bramy, to jego specjalnosc, otwierac i zamykac :laugh:

Bidol, spacerowke kupujemy bo w przypadku wspolnych wypaow bedziemy potrzebowac zabrac 2 wozki, ja jeden, Antonio drugi. Nasz wozek juz 3 razy lecial do PL i zdal egzamin. Ale jak bacia wyjdzie z Lucaskiem, to ja po ogrodku z Salvadorem pochodze. Podwojny jest dla mnie na wychodzenie z domu na zakupy, etc.

Wspolczuje Wam choroby! Oby nic powanego, zdrowka!

U nas dzis max 14st! pieknie, slonecznie, zaraz wychodzimy!

11 lata 4 miesiąc temu #792171 przez lusiamamanikosia
Bidol- to nasz drugi taki wypad :) myślę że jak się pójdzie raz na jakiś czas nic się nie stanie ja za dzieciństwa w kolorado bywałam bardzo często i nic mi nie było no ale dzieci różne są :) Niki bardzo lubi tam być latał za dzieciakami, wchodził do samochodzików ... piłeczkami rzucał a najbardziej podobał mu się plastikowy domek nie chciał z niego w ogóle wyjść :) jak mi poszedł spać o 22 tak się obudził przed 10 dziś :) bez karmienia :D w końcu mogłam się wyspać :)
Dziś jak uda mi się wyjść do sklepu to będę robić pierwszy raz kruche ciasteczka :D wczoraj kupiliśmy 25 takich jak by foremeczek do odciskania :D ciekawe czy wyjdą :D ... bo puki co pogoda się popsuła :(zaczęło padać :(

11 lata 4 miesiąc temu #792179 przez Majowka
nie wiem jak Wy, ale ja juz marze o swietach! :laugh:
Myslalayscie juz o choince? jaka robicie? bo ja moich pieknych drogich bombek przez najblizsze lata chyba nie przyniose z piwnicy hahahahaha
to samo z bozonarodzeniowymi dekoracjami porcelanowymi
Myslalam o jakichs plastikowych lub recznych osdobach...

kuilam juz 70cm Swietego Mikolaja, a Lucas i tak chce mu na sile zdjac okulary, uuuffffffff ciekawe co to bedzie z choinka!
mama kupila mi piekny wieniec/stroik na duzy stol i pizamke BN dla Lukcia :blush: ;)

Lusia! powodzenia z ciasteczkami, na pewno bedzie fajna zabawa!!!!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #792193 przez bidol
Majówka - hahaha - Jędrula się śmieje że Seba będzie karkiem co na brance stoi - bo uczyć się nie chce :lol: :lol: :lol:
Szwagierka ma maclarena - ona sobie chwali ale ja nic specjalnego w tych wózkach nie widzę - Wiem że one nie wyglądają - ale jeździ tak jak mój - więc czy sie opłaca :huh:

Lusia - ja też z Kamą bym chodziła - i na 100% by jej się podobało ale zakaz to zzkaz - i bez tego non stop chorujemy :dry:

co do choinki u nas jak co roku wielka żywa :) bombki - chmm ja juz z piękna dawno zrezygnowałam i kupuje plastikowe :(

to specjalnie dla dziewczyn bez FB zwłaszcza dla AF - hahahaha
www.mindenegybenblog.hu/videok/profi-szokesi-akciok-baba-modra

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #792318 przez Olga
Hej mamusie.

Nocka w porządku,nie wiem tylko co stało się z moim synem,bo całą noc spał przykryty,bez smoczka i nie latał po całym łóżeczku.O 5 jak Rafał wstawał do pracy,to Ignasia szturchnęłam,bo się martwiłam,ale się poruszył i spał do 8 :) a teraz przed 12 usnął w huśtawce na filmie o kibicach futbolu,uwielbia takie filmy,kurcze czasami to się boję,jak tak ogląda,a on sam każe sobie je włączyć,jak chce bajki to woła tratrak,jak muzykę to po swojemu głową pokazuje,na film inaczej-kurcze rządzi nasz Ignaś nami w domu pomalutku ha ha. :lol:

bidolek mi się też podobają białe mebelki,ale niestety dziewczyny mają w pokoju olchę miodową,a Ignaś będzie miał tylko taki kącik zrobiony,więc kolorowe wybrałam,a białe to nie wiem,czy by długo u nas były,bo Ignaś maluje dosłownie wszystko i też gryzie,ale już nie kredki,tylko długopisy-wczoraj przegryzł zielonego żelowego i cały biały pajac do spania jest do wyrzucenia :( dzisiaj ma kare i tylko kredki w rękę dostał,ale mu nie pasują i cały dzień chodzi za mną i wymusza długopis :blink: ale na razie jestem twarda ha ha :blink:

majówka mnie już żadne święta nie cieszą,pewnie z sytuacji materialnej,jest cięzko przy trójce dzieci,jak nie pracuję i tyle.W tym roku może będzie ciut lepiej,bo 11 grudnia wpadnie stypendium,więc troszkę poszalejemy (żartowałam),ale na pewno będzie lżej :blink: Choinka u nas jak co roku-pierniczki niedługo będziemy piec,pokrojone i wysuszone w plasterki cytryna i pomarańcze,szyszki,gwiazdeczki własnej roboty pomalowane złotolem i trochę bombek,ale też jak u bidolka plastikowych.Ktoś się nas ostatnio pytał,czy w ogóle przy Ignasiu ubieramy choinkę i się zdziwiłam,bo dlaczego nie,myślę,że jej nie przewróci,a nawet gdyby,to trudno :blink: Choinka musi być,a no i muszę poszukać stroju Mikołaja,bo gdzieś mieliśmy,a jak nie,to jakiś kupić :silly: niech się młody trochę wystraszy,może będzie grzeczniejszy przez następny rok :lol:

bidol filmik jest świetny,ale się naśmiałam,aż mi łzy lecą ha ha.Najlepsi są Ci bliźniacy,co ten jeden opuścił drugiemu barierkę i jeszcze później podniósł ha ha,pewnie żeby się rodzice nie skapnęli ha ha

11 lata 4 miesiąc temu #792335 przez lusiamamanikosia
U nas też święta będą kiepskie ze względu na kasę ... ale kupimy taka nie dużą choinkę żywę w doniczce i postawimy ją na komodzie już mamy na nią kont :D już się doczekać nie mogę i bardzo bym chciała jakoś przystroić mieszkanko żeby tak świątecznie było bo nigdy tak nie miałam i teraz mam wielką ochotę :D ale mąż powiedział że ze względu na brak kasy żebym coś zrobiła własnoręcznie jakieś ozdoby więc muszę poszperać po necie :D

11 lata 4 miesiąc temu #792433 przez agnesssa
Bry :)

Muszę jakoś focha zażegnać więc szybko się melduje :lol: mój problem polega na tym, że tak dużo piszecie, że nie jestem w stanie odpisać Wam na bieżąco, a potem nadrobić wszystkich nie ma kiedy i wychodzi na to że tylko Was czytam :blush:

Majówka
Mój maż wymyślił, że powiesimy na suficie choinkę ;) i w tym roku do góry nogami :silly: Ale musi być żywa :)

U nas ząbkowanie, więc wieczna temperatura i marudzenie, Maksiu od początku tygodnia płacze jak tylko znikam mu z pola widzenia rano, normalnie schodzę klatką schodową i słyszę jak krzyczy :/ Ciężko się pracuje po takim początku dnia :dry:

Pozdrawiamy Wszystkie lipcowe mamusie i pociechy :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 4 miesiąc temu #792439 przez Anna77
Hej Dziewczyny :)

Olga Też mam stolik (czerwony) i dwa jasno niebieskie krzesełka z Ikei z serii mamut, ale z przed kilku lat. Nic się z nimi nie dzieje i są moim zdaniem warte swojej ceny. Jak apetyt Ignasia dzisiaj?

Bidol koszty, kosztami, a ogródek ogródkiem. Swoją drogą znam kilka osób, które używały takich samych argumentów, żeby w bloku i bliżej centrum. Wszystkie szybko zmieniły zdanie i robiły wszystko, by jednak wynieść się poza miasto do domku :)

Maksiu no takie zaskakiwanie przez dzieci, to ja też lubię :) Uściski dla chłopaków :kiss:

Majówka mając tyle prezentów w zanadrzu, też bym nic nie kupowała. Na Mikołaja planuję rozpakować Matiemu garaż z autkami Kubusia. Stoi w piwnicy i czeka. A co do furtek, to Mati też najchętniej bawi się przy furtkach, a jak ma jeszcze jakiś klucz, to może godzinami stać. Na działce non stop bawił się kłódką z trzema kluczami.

Anszka i jak tak po chorobie :unsure: . Dobrze się już czujesz??

Krecik oj Mati też bardzo lubi rozwalać klocki. Zadowolenie z samego siebie go wręcz rozpiera wtedy.

Lusia ale miałaś fajny dzień. Mati plastikowe domki też uwielbia. W przedszkolu u Kuby jest, więc zawsze muszę go z wózka wypiąć, jak czekamy w szatni na Kubusia. A podejście do prezentów całkowicie rozumiem. Ja też nie sądzę byśmy coś wielce kupowali Mateuszowi, bo i tak dostanie od kilku osób jakieś upominki.

A ja mam ... cienki nastrój. W pracy B dostali oficjalną już informację o zwolnieniach grupowych. Tak więc .... wracam do pracy. B pewnie od stycznie "będzie wolny", a może już wcześniej. Muszę sobie to wszystko poukładać i szybko zadziałać. Najlepiej jakbym wróciła od razu, żeby się wdrożyć przed rozpoczęciem nowego roku, bo inaczej będzie cienko. Tak więc, sporo zmian, choć wiedzieliśmy że one nastąpią, to i tak nie będzie łatwo. Nie tak to wszystko miało wyglądać :(

11 lata 4 miesiąc temu #792925 przez Anna77
Czy ja nie mam czasem jakiegoś wirusa :unsure: Osiem godzin nikt się nie odzywa. Toż to normalnie niebywałe.

Ej laski, co się z Wami dzieje :unsure: Gdzie się podziewacie :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #792934 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #792938 przez Olga
Ja już odpuszczam,jak siedzę to nigdy nikogo nie ma :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka