BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #330515 przez daners
Olga no własnie musze z tym praniem poczekac zreszta jeszcze nie zrobilam segregacji ubranek od siostry nie zakupilam nowych a nawet niemam akcesoriów do prania wiec napewno z tym poczekam :) ale moj Tż to w gorącej wodzie kapany...

ale poczytac zawsze mozna i zapoznac sie z tym tematem:) na szczotkach jeszcze niebylam teraz patrze na obcinaczki :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #330521 przez Olga
Ja ciuszkfi mam juz posegregowane według rozmiaru,cała szafka zapełaniona,tylko później wypiorę i wyprasuję,a też w tym tyg.będę po mału kupować te drobiazgi,nożyczki kupuję normalne,nie umiem obcinać tymi specjalnymi z zaokrąglonymi czubkami,miałam takie dla młodszej i w ogóle mi nie szło.W aptece internetowej kupiłam wczoraj sobie witaminy Prenatal bo ja takie biorę i 90 szt.z przesyłka kosztuje 30 zł.,a u mnie w aptece tyle płaciłam za 30 szt.i tam są takie podkłady poporodowe,to też sobie wezmę kilka paczek,to już będę miał i wkładki laktacyjne też akurat są w tej aptece.Tak po mału trzeba kompletować wszystko.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #330522 przez daners
Olga no to super,ze udało Ci sie zakupic tablety w wiekszej ilosci za mniejsza kasiurke:)
trzeba czasami szukac oszczednosci :):)

Olga dobrze mówisz i jestem tego samego zdania,że akcesoria pomalutku mozna juz zaczac gromadzic by potem na gwałt wszystkiego nie kupowac bo napewno te grubsze spr (łózeczko,wozek posciele i inne takie) beda wiecej czasu nam przysłaniały :)
a tak pomalutku z kazdej wyplatki cos :)

używałas do kapieli jak i pielegnacji Oliatum czy postawiłas na jakies innne kosmetyki ? oplaca sie je kupic czy jednak mozna kupic np.oliwki i plyny do kapieli z rossmana dla dzieci? Ogolnie lubie kosmetyki z rossa bo maja same naturalne składniki zadnych parabenów itd wiec sa przyjazne dla dzieci i nie tylko dla nich :D

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #330523 przez Kamyczka
Hej dziewczynki,ja niedawno wstałam,piję kawę inkę.Miałam iść na spacerek,ale chyba dziś odpuszczę,bo wczoraj przedobrzyłam-dziś nie czuję maluszka :( i się martwię :(
Olga,miłego świętowania dla córci :)

12 lata 9 miesiąc temu #330524 przez mloda_mamuska
Hey dziewczyny.
Olga udanej imprezki ;)

ja tez raniutko wstałam .wypiłam z mamą kawusię cappuccino . zjadłyśmy po kawałeczku ciasta. ja taki mały,zeby mnie nie zemdliło ;)

i idę do wanny. za 2 godziny powinnam byc z powrotem ;)
bylam wczoraj w h&m i są takie cudne sandałki maleńkie.ale nei wiem czy rozmiar 15 bedzie dobry na takiego maluszka cyz za duzy ?? bo nie iwem cyz kupic.czy wstrzymac sie i tylko skarpetki dla takiego maluszka ;ppp

bo jak zagladam do wozkow to te male dzieciaczki,ktre jeszcze nie chodzą ,to maja czasem buciki malutkie ;)

:woohoo:

pogoda zapowiada sie u mnie iekawie.. sloneczko powoli wychodzi.wiec pewnie pojde na spacerek.moze pojade nad to morze. zobaczymy ;)

wiecie co..juz nie moge doczekac sie kiedy pojade do męża tak za nim tęsknię ; [

ale w anglii kiepska pogoda ..nie to co u nas :lol:
ale tam czesto mimo,ze slonko swieci to deszczyk pada... niestety.

12 lata 9 miesiąc temu #330527 przez Olga
Kamyczka to odpuść sobie ten dzisiejszy spacer,może jak poleżysz to Ci przejdzie,a maluszek pewnie spi smacznie.

daners ja na początku używałam tych wszystkich oliwek,płynów do kąpieli itd.,bowiadomo kto przyszedł,to do prezętu dla maluszka jeszcze jakiś kosmetyk przyniósł i nazbierało się tego masa z różnych firm,ale moja córcia dostała takiej suchej,łuszczącwj się skóry,że alergolog mi przepisał taki olejek do kąpieli Balneum Herbal-nie wiem czy dobrze napisałam,to tyle lat temu było i tylko kilka kropli do wanienki się lało i nic więcej nie kazał mi używać,a skórkę miała po tym super i starsza tez zaczęła w tym się kąpać.Super to było,teraz to chyba ma zmieniona nazwę i to tylko w aptekach sie kupuje,ale nie na receptę.Tak więc nie będę eksperymentowała z żadnymi kosmetykami i później walczyła z suchą skórą,tylko od razu kupuję ten olejek.A do smarowania pupci stosowałam sudocrem.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #330531 przez saiko
hej

tak super ciepło jest, az chce sie zyc :)

mialam jechac do kolezanki dzis, ale odwolala w ostatniej chwili

Olga, ja nie mialam nic organizowane na bierzmowanie z tego co pamietam, a moze po prostu nei pamietam, bo moja rodzina mala bardzo jest i czesto sie spotykalismy w takim pełnym gronie.

co do szczoteczki do wlosow to na pewno lepsza jest naturalna, siostra mojej tesciowej pracuje w sklepie z rzeczami dla dzieci (wlasnie sie dowiedzialam) i zna sie :)
ja raczej bede obcinac paznokcie obcinarka a nie nozyczkami, jakos bym sie bala majstrujac nozyczkami, pozatym sama od wielu lat uzywam tylko obcinarki
zapisalam sobie te kosmetyki o ktorych wspominasz :)

Kamyczka - nei martw się, mi lekarka powiedziala, ze je tez nie codziennie taką sama mam aktywność wiec dlaczego dzidek mialby codziennie tak samo mocno i regularnie sie ruszac. Bedzie dobrze.

12 lata 9 miesiąc temu #330532 przez Olga
saiko to chyba jest teraz pod taką nazwą,ale w aptece na pewną będą wiedziały,bardzo fajny jest ten olejek i oszczędny,chociaż wcale nie tani.
allegro.pl/balneum-baby-basic-olejek-pie...ati-i2211243798.html

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #330567 przez Anna77
Uff, a ja wstałam po 7, pomyłam podłogi, potem kościółek, szybkie zakupy, bo kilku rzeczy mi zabrakło. Musiałam skończyć torcik urodzinowy dla mojego synka. Pochwalę się - fotka torcika (świeczki jeszcze nie ma, bo tort nie zmieścił by się w lodówce, he he) i tarty brzoskwiniowej.

Teraz chwilka przerwy na dokończenie kawki, napisanie tych paru słów i wracam do przygotowań.

Poza tym strasznie mi puchną nogi - masakra. Chociaż pewnie jest w tym sporo mojej winy, bo od wczoraj strasznie zasuwam. Po skończonym przyjęciu dla dzieci, sprzątałam chyba do 21. Muszę przystopować i jutro poleżę więcej.

A co do Balneum, to faktycznie super sprawa. Też polecam :)

Słonecznej niedzieli Mamuśki!

12 lata 9 miesiąc temu #330579 przez mloda_mamuska
Anna77 ale smakowicie to wygląda !!!
:P :P :P
torcik piękny..ale tą tartę to bym po prostu schrupała !!! wyśmienicie wygląda !

a synus pewnie przeszczęśliwy,ze taką ma zdolną mamuśkę ;))

ja mialam wejsc wczesniej ,ale zaralam sie za sprzątanie mieszkania. u żółwia wodę musialam zmienic... no i w pokoju jeszcze mam trochę do ogarnięcia . ale wole robic jak m sie chce,bo czasem mam ogromna ochote sprzątać,a po 15,20 minutach mija;p

wiec jak tylko mnie najdzie to sprzątam i pucuje ;))
jakos w ciazy często mnie tak nachodzi ;PP

Kamyczka
to odpoczywaj i nie martw się ;*

12 lata 9 miesiąc temu #330697 przez chłopek
hej m_m ogladasz prawo Agaty?:)

12 lata 9 miesiąc temu #330706 przez mloda_mamuska
chłopek ! hej , tęskniłam :P

oglądam !
hehe jaka sprawa z tymi sutkami ;p .... tez bym się wściekła ;D

myslalam,ze nie bede tego ogladalam.bo to nie taki typowy serial o miłości i jej perypetiach.tylko sąd itp ... ale fajnyy jest ;)

12 lata 9 miesiąc temu #330710 przez chłopek
własnie fajny a ja przegapiłam w tamtą niedziele i byłam zła :( a nie wiedziałam kiedy powtórka jest

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #330719 przez mloda_mamuska
chłopek pewnie w internecie jest ;))

dzisiaj moj mąż(ktory jest w anglii.jakby ktos zapomnial ;) ) przysłał mi zdjecia ... i mnie zaskoczyl ;p bo byl w centrum handlowym i ogladal wozki ;p i ogladał moj ukochany stokke ;D

nie wierze,ze jako pierwszy mogl go pomacac... a ja jeszcze tydzien musze czekac..bo w moim miescie nie slyszeli nawet o nim ..zadupie;p

12 lata 9 miesiąc temu #330726 przez chłopek
m_m założe się że u mnie też o nim nie słyszeli tle że u mie nie ma żadnych sklepów z wózkami musimy jechac 45km do innego miasta zeby kupic to dopiero zadupie:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka