BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #332872 przez Daria23
Bidol ja jestem w 22 tyg i przytyłam 3,5 kg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #332879 przez mloda_mamuska
bidol.. dziekuje wspolczucia :kiss: Plusem jest kontakt z ludźmi..mnie to zawsze ciągnęło do ludzi i ciężko byłoby mi tak samej w domciu leżeć jak wszyscy wkoło pracują .Pewnie miałabym wyrzuty ;)

a pieska nie zabieram.On jest tak głupiutki...ze zagryzłby wszystkich na lotnisku.hehehe
niby mały,ale strasznie agresywny i nieprzystosowany do życia wśród ludzi ;)
no i wszyscy mówią,że nie zaakceptuje dzidzi i może się rzucić na Oliwierka..bo on jest bardzo zazdrosny. Jak dwie osoby od nas z rodziny się przytulają to szczeka i warczy,zeby jego przytulać :lol: ..albo jak chwile żółwiem się zajmuję.to też szczeka na żółwia..ale kiedys żółw sie wkurzył i ugryzł mojego psiaka w nosek..hehee i od tego czasu nie podchodzi za blisko do żółwcia ;))

sama nie wiem jak zniosę ten poród... no ale tyle kobiet przeżyło to i ja jakoś muszę.

Daria to malutko przytyłaś ;)
ja w 23 tyg. juz 7 kg przytyłam ;))

a piersi dużo Ci urosły? ;p

no i czekamy na zdjęcie brzuszka! bo my to tutaj co kilka tygodni chwalimy się jak Nasze brzusie rosna ;))

12 lata 9 miesiąc temu #332899 przez chłopek
ale naprodukowałyscie :)
ja po zakupach kupiłam buty wstawie później fotke, płaszcz fajny znalazłam ale cena tez fajna 250zł, wiec go nie kupiłam szkoda mi było kasy

12 lata 9 miesiąc temu #332901 przez mloda_mamuska
chloppek czekamy na zdjecia ;))

ja mam tyle ladnych plaszczykow,ale w zaden juz sie nie dopinam w piersiach... i czekam juz na wiosne i zrzucę te plaszcze i bd pokazywala brzuszek w sweterkach ;)

12 lata 9 miesiąc temu #332913 przez anszka
Bidol - no niby mu smakowało, ale wszystko to co nie jest sosem bolońskim z dużą ilością makaronu nigdy nie będzie pierwszorzędne, na szczęście nie ma odwagi krytykować :P ale chciałam przemycić seler i pietruszkę (marchwi się nie udaje) i pokroiłam tak jak ziemniaki i skubany wszystko wynalazł i wybierał, trudny typ :silly:
Trochę czasu to zajęło, najpierw ten wywar, potem ziemniaki i te ogórki, na pół roku wystarczy :)
A często Twój mąż w delegację wyjeżdża?

M_M - pieski bywają zazdrosne i mogą niestety zaatakować, dobrze, że masz go z kim zostawić. Też się w żaden płaszczyk nie mieszczę :(

Chłopek - jak przetrwałaś maraton po sklepach? nic Cię nie bolało?

Daria - zgadzam się z Tobą. Wesele nie jest najważniejsze, lepiej zadbać o dobre warunki dla dzidka.

Uwaga! chyba mam pierwszą zachciankę - truskawki :ohmy: niestety nie mam nawet dżemu truskawkowego, więc jem budyń malinowy ;)

12 lata 9 miesiąc temu #332919 przez chłopek
anszka bolą mnie plecy :( i pachwiny, Ksawcio z nami chodził i dzielny był :) ale juz ok 16 padł w aucie przytulił sie do swojego konika i zasnął,

12 lata 9 miesiąc temu #332924 przez mloda_mamuska
chłopek biedny ten Ksawcio :P ... dobrze,że był dzielny ; ) teraz bedzie dobrze spał ;))

ja nie moge w zadnej zarze znaleźć ukochanych balerinek... i na str.tez juz ich nie ma.. :(

12 lata 9 miesiąc temu #332932 przez chłopek
no właśnie Ksawcio nie spi tylko już dowodzi :)

12 lata 9 miesiąc temu #332934 przez mloda_mamuska
haha raany... ale on ma powera ;p

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332937 przez Anna77
anszka jak chcesz przemycić marchewkę z zupce, to po prostu wyjmij wszystko to, co chcesz pokroić, a marchewkę zmiksuj z wywarem :) Będzie ładny kolorek, a obecności marchewki nikt nie zauważy.

bidol z tymi szczypiorkami to sporo przesadziłaś!! Nie chcę się licytować publicznie, ale z pewną dozą nieśmiałości, myślę że wysokie miejsce na podium w tej dziedzinie mam zapewnione, hehe. Na szczęście uchwyciłam się myśli o dietce "po" i powrocie do biegania. Samo jakoś zejdzie.

A po drugie - odpowiadając na pytanie: oczywiście że wiem coś na ten temat.

A poza tym, chyba się przeziębiłam, a już na pewno coś mnie łapie. Pobolewa mnie gardło :angry:

12 lata 9 miesiąc temu #332938 przez Olga
Anna77 ja też napwno bym zajęła miejsce na podium z moja wagą ha ha.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332947 przez bidol
Daria - to mało- jak chudzina jesteś to podjadaj :) Ja za kilka dni zaczynam 26 tc i przytyłam 3 kg :woohoo: ale boję się że teraz się dopiero zacznie tycie :blink:

M_M - ja też lubię kontakt z ludźmi - ale odkąd jestem w ciąży uwielbiam spokój - aż to do mnie nie podobne - bo zawsze uwielbiałam zgiełk - a teraz jak nawet Seba zostaje w domu i się głośno bawi to mi przeszkadza.

Chłopek - dawaj fotę - a płaszczyk faktycznie drogi - i masz rację że nie kupiłaś - nie opłaca się na tak krótki okres.

Ja wczoraj kupiłam sobie w lumpku taki fajny grzybek co prawda cienki i ma rękaw 3/4 ale mi i tak zawsze gorąco - 18 zł dałam i po ciąży jeszcze długo w nim pochodzę - jutro może zrobię fotkę :laugh:

Anszka - to faktycznie sporo roboty z tą zupką. :dry: Ale masz niejadka :woohoo: nawijaj mu już makaron na uszy że Wojtuś będzie się zapatrywał na Tatusia i też nie będzie chciał jeść - to niestety prawda :dry: Sebek jak widzi że Andrzej nie chce czegoś jeść to też grymasi :dry:
Co do delgacji - to raczej nigdzie nie wyjeżdża. Przed ślubem kiedyś był na pare dni, ale to było prawie 5 lat temu :blush: od tamtej pory nigdy nie spędziliśmy nawet kilku dni bez siebie. Nie to że jemy sobie z dziubków, ale bez siebie też żyć nie umiemy :lol:

Anszka - ja dzisiaj też miałam pierwszą zachciankę - lody bakaliowe :woohoo: i już gałkę zjadłam :S

M_M - ja już dzisiaj w balerinkach pomykałam :lol: :lol: moje ulubione buty :lol: :lol:

Dziewczyny a Was bolą brzuchy tak zaraz pod żebrami- bardziej po bokach taki kujący ból :huh:

Anna - gardełko dobrze jest przepłukać roztworem (1 łyżka wody utlenionej na 1/2 szklanki wody) a następnie possać jakieś pastylki na gardło lub czymś popsiukać - w ciąży można - mi to bardzo pomagało :woohoo:

Olga i Anna - na podium to i dla mnie miejsce się na 100% znajdzie. Widzę że 1,2 i 3 miejsce zajęły mamusie mające już dzieci :blink:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332956 przez anszka
Ja do szczypiorków też się nie zaliczam :)
Anna77 - dzięki, spróbuję :) zdrówka życzę

Bidol
- niby nie jest wybredny, ale z warzywami to masakra jakaś :)

Mnie czasem boli i pod żebrami (ból jakbym kolkę miała), w pachwinach i w dole brzucha- lekarz mówił, że to niestety normalne, bo mały kopie i macica się rozciąga :dry:

Chyba wybrałam pościel:
allegro.pl/posciel-feretti-bakt-5-czesc-...isy-i2205387875.html
kolor rabbit blue mi się podoba, ale mam fioletową sypialnię i nie wiem, co zrobić :unsure:

może mi doradzicie, jeśli wstawię fotkę?

12 lata 9 miesiąc temu #332965 przez mloda_mamuska
bidol mnie ''tylko'' te kości u stóp bolą,te od wewnętrznej strony... u mnie w rodzinie to genetycznie wszystkie kobiety maja duze te kosci i na zmiane pogody az plakac sie chce tak to boli :(

no i strasznie bolą mnie zęby... :(

jak nie jem nic slodkiego i jak jest ladna pogoda to te zeby jakos nie bola..ale jak tylko robi sie gorsza pogoda i zawieje..to umieram z bólu...a mam 5 ogromnych dziur i wszyst :( ie do kanalowego leczenia... masakra jakas. nikomu nie zycze takiego uzębienia;p

mm nadzieje,ze oliwierek bedzie mial zeby po tatusiu,bo mąż raz w zyciu bl u dentysty.a ja....... ciagle chodze i ciągle mam dziurawe.... ; /

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332966 przez chłopek
bidol ja w sobote sie na lumpka wybiorę mam nadziję że cos fajnego znajdę. a no i adidasy w biedronce sobie kupiłam
anszka u mnie też tadek niejadek ja za moim po całym domu gonie żeby co kolwiek zjadł

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka