BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #332703 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Mój Tymuś jest już coraz silniejszy...zazwyczaj" gra w piłkę w brzuszku" wieczorem i rano..w ciągu dnia jest spokojniejszy:)

Daria a twój nick oznacza twój wiek?Maz 23 latka?
Mój synuś właśnie szaleje :laugh: słodkości moje :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #332705 przez Majowka
Kurcze, wiesz, ze nie wiem.... :unsure:
Szukalam w internecie, ale ciezko znalezc, poniewaz Dominic przeplata sie z Dominique i nie wiem teraz, ktora wersja jest portugalska, ktora brazylijska... Faktem jest, ze to na pewno malo spotykane imie tutaj... Jak dla mnie piekne! Znam wielu kochanych Dominikow w Polsce :)

12 lata 9 miesiąc temu #332710 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Szukalam w internecie, ale ciezko znalezc, poniewaz Dominic przeplata sie z Dominique i nie wiem teraz, ktora wersja jest portugalska, ktora brazylijska... Faktem jest, ze to na pewno malo spotykane imie tutaj... Jak dla mnie piekne! Znam wielu kochanych Dominikow w Polsce :)

To jakie są u Was popularne imiona męskie?Cristiano :lol: ?

12 lata 9 miesiąc temu #332711 przez Daria23
Tak Kamyczka mam 23 lata a ty?

12 lata 9 miesiąc temu #332712 przez anszka
Chyba przesadziłam z ziemniakami i moja zupa chyba bardziej ziemniaczana niż ogórkowa będzie, zobaczymy :silly:
Majówka - fajnie, że chcecie takie "międzynarodowe" imię wybrać, Lukas brzmi bardzo ładnie, a mój Wojtuś to chyba Wojtas po waszemu będzie :woohoo:

12 lata 9 miesiąc temu #332713 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Tak Kamyczka mam 23 lata a ty?

W sierpniu 28 :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #332715 przez Kamyczka
anszka napisał:

Chyba przesadziłam z ziemniakami i moja zupa chyba bardziej ziemniaczana niż ogórkowa będzie, zobaczymy :silly:

Anszka, ja np lubię jak jest dużo ziemniaczków :)

12 lata 9 miesiąc temu #332718 przez Majowka
anszka napisał:

Majówka - fajnie, że chcecie takie "międzynarodowe" imię wybrać, Lukas brzmi bardzo ładnie, a mój Wojtuś to chyba Wojtas po waszemu będzie :woohoo:

Anszka, nie uwierzysz, wlasnie sprawdzilam Adalberto! :laugh:
Wogole nie podobne...
pt.wikipedia.org/wiki/Adalberto_de_Praga

12 lata 9 miesiąc temu #332720 przez Daria23
Powiedzcie mi czy orientujecie się w sprawach chrztu nie ślubnego dziecka? z narzeczonym nie mamy jeszcze ślubu i w tym roku już nas nie bedzie na niego stać..myślicie że księża robią problem z ochrzczeniem takiego dziecka?

12 lata 9 miesiąc temu #332722 przez Majowka
Kamyczka napisał:

Majowka napisał:

To jakie są u Was popularne imiona męskie?Cristiano :lol: ?

Tak dokladnie :laugh: :laugh: :laugh:
Rodrigo, Ricardo, Fernando, Gonçalo, Miguel, Pedro, Nuno, Bruno, Tiago, Diogo, João, etc

12 lata 9 miesiąc temu #332724 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Powiedzcie mi czy orientujecie się w sprawach chrztu nie ślubnego dziecka? z narzeczonym nie mamy jeszcze ślubu i w tym roku już nas nie bedzie na niego stać..myślicie że księża robią problem z ochrzczeniem takiego dziecka?

Są różni księża :unsure: musisz popytać ludzi i wtedy iść do tego w porządku,bo niektórzy są...eh szkoda gadać Ale myślę,że w dzisiejszych czasach nie powinno być problemu,zwłaszcza jak się zapłaci.

12 lata 9 miesiąc temu #332727 przez Daria23
no oby oby bo nie chce żeby mj synek rok czasu żył bez chrztu bo ślub planujemy dopiero w przyszłym roku wziaśc

12 lata 9 miesiąc temu #332728 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Tak dokladnie :laugh: :laugh: :laugh:
Rodrigo, Ricardo, Fernando, Gonçalo, Miguel, Pedro, Nuno, Bruno, Tiago, Diogo, João, etc

Hehehe o niektórych nawet nie słyszałam :blink: a Miguel mnie bawi :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #332732 przez anszka
Majówka - Adalberto? hihi, mówię właśnie do niego "Adalberto, kopnij mamusię" może zareaguje :)
A Ricardo to chyba nasz Rychu :)

Daria - generalnie zależy od księdza, ale zazwyczaj przy pierwszym nie robią problemów, bo przecież "obiecujecie poprawę" :)

Kamyczka - sama jestem ciekawa, co z tej zupy wyjdzie, ale cieszę się, że nie ma dyskwalifikacji za nadmiar ziemniaków :)

A Wy co gotujecie?

12 lata 9 miesiąc temu #332733 przez Olga
Hej dziewczynki,ale się naczytałam i już połowę zapomniałam,chyba z godz.mi to zajęło.Przyznam się bez bicia,że nie leżałam,bo miałam jazdę dodatkową,muszę zrobić to prawko przed rozwiązaniem.Jutro czeka mnie ten krążek,jak wyniki wyjdą dobre.Trochę mam stracha.

Daria23 witaj wśród lipcóweczek,termin masz podobny do mojego,ja niby na 25 mam.To moje trzecie dziecko,mam dwie duże córki i teraz będziemy mieli małego Ignasia.Pozdrawiam Cię serdecznie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka