BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #242102 przez luska
IVA to ci sie aniołek trafił :laugh: Wrzuc nam jakies aktualne zdjecie twojej kruszynki :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Marysia dokładnie mój tez był przy nas cały czas o11 do szpital przychodził o 19 wychodził , rodzinka imprezowała a my bylismy razem :lol: no jak by już musiał tego kielicha wypić za zdrowie syna to oki ale moj nie miał takich ciagotów był z nami :lol:

Madziu rozkręci się w końcu :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Emka moze mała ma zły dzień jak każdy a no i niestety często jest tak , ze po kilkunastu dniach dzidza pokazuje nam swój prawdziwy temperament , jak odpocznie po trudach porodu B)
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #242105 przez luska
U mnie mała zastrajkowała , leniuch mały.Od wczoraj czułam ja aż raz B) Teraz zjadłam obiadek popchałam kawa i cukierkiem i coś tam fikło ale bez rewelacji.Ciekawe czy jak sie urodzi to tez będzie tak spokojna B) E ruszyła się chyba jej nie odpowiada jak siedzę przy kompie :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #242106 przez luska
A macie pozdrowienia od dziewczyn .Sarna już pewnie w domku z Darem .A Docia czekała na wyniki czy mała ma żółtaczkę , jeżeli wszytko oki będzie to dziś wyjdzie :lol: A macie jakies wiesci od Vestusi
13 lata 4 miesiąc temu #242108 przez Kredka

Włosy "ufarbowane" szmponem oczywiscie ;) Od razu poczułam sie lepiej :laugh: Pojadłam :) i ide sie zdrzemnąć. Na razie kobitki ;) Do zobaczanie pózniej

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 4 miesiąc temu #242112 przez emkapl84
kredka tez mam taka nadzieje...i tak w nocy spi duzo lepiej niz w dzien...od samego poczatku staramy sie z M w nocy byc bardzo cicho....nie rozbudzac jej..pali sie tylko mala lampka jak mala sie budzi na karmienie...w dzien natomiast jest glosno...tv wlaczony...my normalnie gadamy...wiec moze niedlugo skuma o co chodzi :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #242117 przez Aleksandra
Cześc dziewuszki :)

My już w domku. Usg główki wyszło w porządku. Natalcia ma dwie torbielki ale lekarz powiedział, że to normalne u noworodków i niemowlaków a u wcześniaków to norma, wiec mamy sie tym nie przejmowac :) Na pobieraniu krwi troszkę popłakała (pobierały w główki), ale zaraz się uspokoiła :) Tak w ogóle to pielęgniarki które pobierały krew pracują w CZD i powiedziały nam na wstępie, że nas kojarzą z tamtąd a najbardziej mojego Z :lol: W poniedziałek będą wyniki :)

Iva super, że Nadia tak ładnie spi :)

Emka może Natalka ma zły dzień, zdarza się to każdemu :) Dobrze, że w nocy ładnie śpi :)

Batmanik tempo miałaś ekspresowe. Super, że dobrze się czujesz no i jeszcze raz gratulacje :kiss:

Kredka może to nic poważnego. Wyniki wyszły w porządku, a opuchlizna może przez to, że jesteś już na końcówce ciąży :)
13 lata 4 miesiąc temu #242118 przez Malina86
Czesc Kochane!
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom! Ale sie posypalo :)
U nas swiat stanal na glowie odkad pojawila sie Misia :) Nocki bywaja ciezkie, czasem ladnie spi i budzi sie co trzy godzinki na karmienie, a czasem tak jak zeszlej nocki nie chce spac i fisiuje pol nocy. Karmie piersia i czasem- zwlaszcza w nocy butelka z moim pokarmem bo malutka jest takim ssakiem, ze od cyca ciezko ja oderwac i potrafi wisiec godzine po czym urzadzic awanture, ze sie jej cyca zabralo.
W czwartek mielismy wizyte patronazowa w przychodn i wizyte u pediatry- z malutka wszystko dobrze poki co, przybiera na wadze, za tydzien znowu jedziemy no, a kolo srody pojdziemy na pierwszy spacerek :)
Co do pepkowego to moj maz tez urzadzal jak bylam w szpitalu, dali sobie ostro w palnik, on z emocji i zmeczenia usnal u Miski w pokoju na dywanie, a goscie sie bawili dalej :)
Moj Maz byl ze mna tydzien w domku teraz i cale szczescie, bo mialam taki baby blues przez pierwsze dni po porodzie, ze szok... Bardzo mi pomaga, lepiej sobie radzi niz ja normalnie :)Szkoda, ze w poniedzialek musi juz isc do pracy :(
Ide sie troche ogarnac, bo czekamy na gosci- sezon odwiedzin rozpoczety :)
No i zostawiam fotke :)
Załączniki:
13 lata 4 miesiąc temu #242129 przez iva 20
Batmanik no to po partych szybko poszlo :) :) jeszcze raz gratki :*
a tu macie mojej malej pyzulki zdjecie :) wiecie co jak tak ogladam zdjecia jak sie urodzila to naprawde widac roznice ze urosla :)
Załączniki:
13 lata 4 miesiąc temu #242145 przez Aleksandra
Iva i Malina śliczne te wasze córeczki :) Oj będą chłopakom serca łamać :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #242184 przez Róża
Empka - cudaśną masz córeczkę :woohoo: i Wojtus Ani też słodziudki :) i Michalinka, ehhh ;)

Kredka - dziękuję :kiss: dziś juz lepiej, i wpadłam na podobny pomysl jak Ty, ktory poprawił humor - FRYZJER :) włoski po bokach 2-3 cm, z tyłu irokez, jak mnie lekarz zobaczy, to mnie na jakiś specjalny oddział poloży, bo stwierdzi, ze juz zupelnie mi odbiło ;) ale mnie się podoba i mężowi też, a jak inni będą patrzec trudno, synuś będzie mial rockowa mamusię :laugh: a ja mam problem z ujarzmianiem włosow na jakies dwa m-ce z głowy :)
Super, ze wyniki ok :) Mi zaczęły puchnąć nogi, pytalam gina, sprawdzał, powiedział, że jeśli sobie dotykam palcem np łydkę i nie pozostaje mi wgłębienie, to znaczy że jest ok, nie martw się to na pewno końcówka ciąży daje się we znaki ;)

Madzia - juz na pewno jest blisko :) corcia się bawi w podchody, a mama się zstanawia już czy jeszcze ;)

Batmanik - super, ze na końcu poszło już szybko, już wszystko za Tobą :) czekamy na zdjęcia dzieciątka :)

a pogoda za oknem faktycznie nie sprzyja pogodzie ducha, no ale cóż,w końcu jesien ...
13 lata 4 miesiąc temu #242206 przez Aleksandra
Mam jakiś nadmiar energii i wzięłam się za porządki :) Czekam, aż Natalka się obudzi na jedzenie i chyba nie mam co robić z nadmiarem czasu :silly:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #242262 przez Kredka
Każde malenstwo jest inne, a każde piękne. Zazdroszczę Wam pociech ale wiem że juz niedługo i ja bede tulić naszego Mikołaja.

Iva malutka jest podobna do Ciebie prawda? Taki sam ma zadarty nosek :) Pulchniutka i jakie ma pućki :)

Malina 86 ten baby blues to po prostu spadek hormonów. Wszystko wróci do normy :) Masz śliczną MIsię która pochłania kazdą wolną chwilę. Trzeba czasu aby sie przestawić. Dobrze ze mąż jest wyrozumiały i możesz na niego liczyć. To baaarrrdddzzzzoooo duuuzo

Aleksandra no no przy malutkim dziecku nadmiar energi - podziwiam. Proponuje podzialać z mezusiem, jak my jestesmy zajete maluszkami oni czesto czuja sie zaniedbywani. Ja za to padam, wsyprzatałam mieszkanie, nałaziłam sie po miescie. Ide polezec

Róża niby mała zmiana a jak poprawia humor :lol: :lol: Ja jeszcze kolorek zrobiłam, wiec jakby co to moge jechac do szpitala ;) . Fryzurka pod kontrolą :laugh: torba spakowana B) okna pomyte i załozone firanki B) łóżeczko wraz z całą bandą miśków czeka na naszego synka :)

Idę zaraz polezeć sobie z mężusiem przy dobrym filmie. Uwielbiam takie sobotnie wieczory. Miłego wieczorku

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 4 miesiąc temu #242273 przez iva 20
Kredka mala to cala ja mezus sie smieje ze ma mnie miniaturke:):) hiihale wiadomo dziecko sie zmienia i jak bedzie rosla moze sie upodabniac do mezusia ale nie wiadomo jak to bedzie z czasem zbaczymy ja tam sie ciesze ze jest podobna do mnie :D a ty Kredka sie ciesz z tych wieczorkow z mezusiem :D
ja nie narzekam bo mala spi to czasem sobie cos obejrzymy razem nie powiem :)
a ja malutka wykapalam 0 17 i spi teraz jak zjadla cyca ciekawe ile bedzie lulac :D
jak ogladam zdjecia to widze roznice ze mala rosnie nosek raczki wydaja sie wieksze i wogole jak ja przebieram to ma takie zwaleczki a narzekalam po porodzie ze ma takie chude nozki a tesciu do mnie zebym sie nie martwila bo najdzie malutka tluszczykiem hihih i wlasnie teraz widze ze mial racje ihihi
13 lata 4 miesiąc temu #242288 przez Aleksandra
Kredka to dlatego, że Nacia zjadła o 13.20 i do tej pory śpi. Z mężusiem może podziałam wieczorkiem bo teraz jest na budowie i maluje ściany :) Święta się zbliżają to robię generalne porządki w wolnych chwilach jak mam siłę, żeby nie obudzić się dwa dni przed Wigilią :)

Iva dzieci rosną bardzo szybko. Ja też to widzę po swojej niuni. W porównaniu z tym jaka się urodziła to teraz kawał baby z niej :silly:
13 lata 4 miesiąc temu #242298 przez iva 20
o matko Ola twoja niunia tyle spi podziwiam masz czas sobie cos zrobic :) :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia