BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #242498 przez Batmanik
Kredka sie nie obrazam:) Igor jak byl maly to jak patzre teraz na Nadzieje to jak ksero :)
zreszta igor ma 14 mies i niektorzy pytaja czy to dziewczynka- wiec zawsze z usmiechem odpowiadam ze to chlopczyk tylko tak ladny jak dziewczynka:)
Takze naparawde sie nie obrazam a i serca i tak mysle ze bedzie lamac- moje zlamala
a jej raczki mnie uzekaja- jak sama sobie smoczek przytrzymuje badz ttak tuli cos :kiss: :kiss: :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #242535 przez Aleksandra
Oj zleciało zleciało. Ja do tej pory mam test z dwiema magicznymi kreskami i te zdjęcia usg... Ja też z sentymentem wspominam swój brzuszek, ruchy i kopniaki małej no i to oczekiwanie. A tu proszę !! Już jest z nami :lol:

Ja też zmykam spac. Do jutra kochane :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #242541 przez [email protected]

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 4 miesiąc temu #242543 przez [email protected]

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #242557 przez Kredka

Batmanik to że się nie gniewasz - kamień z serca :kiss:

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 4 miesiąc temu #242564 przez sylwira1721
polewanie piersi ciepłym strumieniem wody to tez jest ulga :) samo mleko wylatuje :P ja tak robilam :)
13 lata 4 miesiąc temu #242654 przez emkapl84
Sarna co za beznadziejne komentarze!!!!tez bym sie wkurzyla...super, ze juz jestes w domu i oby dobry humorek szybko wrocil
dzis nawet nocka przespana bo mala budzila sie co 3 godziny...
M na silowni...jak wroci lecimy na miasto...na kawke ze starbucksa :woohoo: :woohoo: :woohoo: i musze jakies jeansy upolowac bo w zadne sprzed ciazy sie nie mieszcze(chociaz juz tylko 3 kg mi zostalo do zrzucenia :) jak na dwa tyg po porodzie 13 kg mniej to nie jest zle :) :)
pozniej kolega z pracy m przychodzi zobaczyc małą :) :) wczoraj tez byli znajomi i kupili natalce super rzecz: www.argos.co.uk/static/Product/partNumbe...xt%3EBABY+WALKER.htm
Milej niedzieli dla wszystkich buziaki :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #242660 przez iva 20
hejka dziewczyny :*
u mnie nocka w maire dobrze obudzila sie 3 razy na jedzonko :) :)
Sarna wspolczuje Ci niektorzy ludzie sa naprawde podli !!! to ze szybko sie dzieci rodzi to nie znaczy ze kobieta pozniej wraca do normalnosci i jest jak z przed ciazy ja takzwanie tez urodzilam szybko a bylam tak wykonczona ze mdlalam po porodzie wiec cos w tym jest i spadek hormonow tez bo np przedwczoraj tez ryczalam jak bobr sama z siebie .... takie to zycie kobiety nikt sie nie zastanowi co powie tylko wali taki glupoty :ohmy:
Batmanik coreczka przesliczna i podobna do braciszka !!! :)
Dorcia twoja pyzulka tez niczego sobie piekna dziewczynka !!
a moja mala spi dokarmilam ja i spi pozniej wstanie ubiore ja i na spacerek :):)
dzisiaj ostatni dzien maz w domku :) jutro bede sama ciekawe jak to bedzie :)
13 lata 4 miesiąc temu #242685 przez anaconda_she
Dzien dobry kochane.

Dzisiaj moge sie odezwac bo wczoraj to byla po prostu masakra z Milena. Szaleju sie najadla chyba bo caly dzien co 5 minut do cyca ale oczywiscie nie po to zeby jesc.

Usnela dopiero o 23 po wielkich trudach i w nocy budzilam ja na karmienie ale tez najgorzej nie bylo. A pozniej o 5 tradycyjnie stekanie i prezenie sie. Brzuszek ja meczyl.

Teraz spi juz 2ga godzine i tak slicznie wyglada. Pewnie niedlugo sie obudzi ale to dobrze bo mnie juz moj osobisty catering ciazy i chcialabym sie go pozbyc ;)

Dziewczyny sliczne sa te Wasze malenstwa. Wszystkim jeszcze raz gratuluje i zycze spokojnych nocy, lekkich karmien i grzeczniuchnych dzieci.

Ok zmykam cos porobic bo mala zaraz sie obudzi i bedzie po frytkach. Spokojnej niedzieli.
13 lata 4 miesiąc temu #242688 przez emkapl84
Normalnie jestem z siebie dumna!!!!!pierwszy raz udalo mi sie uspic Ntalke nie karmiac jej tylko bujajac i spiewajac kolysanki(pewnie juz mnie nie mogla sluchac i chciala jak najszybciej usnac :lol: :lol: )ogolnie dzis jak M jest w domu to mała jest grzeczniutka...pewnie jak zostane jutro sama to jej sie znowu odwidzi i da mi popalic :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #242702 przez Kredka
Emilka no 2 tyg po porodzie i na - 13 kg to ładnie - pogratulować. Prezencik fajny, mała szybko urosnie i lada moment bedzie sie tym interesować.

Iva, Sarna mojej kolezance minął baby blues ok 2-3 miesiace po porodzie. Też miala nerwy i chwile załamania. Lecz jak widać mija. Ludzie co niektórzy powinni sie ugrysc w jezyk zanim cos powiedzą lub napiszą. Sarna ja nie wiem co to za prostak napisał!! Do tej pory w głowie mi się nie mieści!! Przy najblizszej okazji ja bym mu pocisnęła że by mu w piety weszło

Anaconda kazdy miewa gorszy dzien. Milenka najwyrazniej miała zły humor. Dzis jest nowy dzien i obyscie były w lepszym humorku.

Sylwira1721 dobrze wiedziec na przyszłosc. Ja znam tylko pomysł kapusciany na cycuchy. Kazda dobra rada sie przyda :)

A ja zabiaram sie powoli za obiadek - schabowe z ziemniaczkami i surówką :silly:

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #242735 przez Dorciaition
Hej Kobitki.

Wpadam znowu tylko na chwilę. Muszę się oporządzić. Pierwsza nocka w domu minęła tak sobie.
Mam problem z cyckami, całe poranione i nie daje rady karmić. Ściągam pokarm i daje małej butle. Mam nadzieję, że cycki wrócą do normy, bo jak na razie to bolą mnie bardziej od cięcia.

Jak wiecie w piątek 11.11 pojechałam do szpitala bo czułam dziwnie jakoś małą. Tak okazało się, że jest wszystko ok, ale ze względu na "moją przeszłość" zostawili mnie w szpitalu. Dopiero we wtorek miałam badanie. Ginka stwierdziła, że szyjka ładna i w nocy urodzę. Ok.
Po południu dowiaduje się od położnej, że rano mam przygotować się na oxy. Dziwne to było. Tyle dziewczyn po terminie a wzięli mnie.
Na porodówce położna stwierdziła, że rozwarcia brak, ale oxy dostałam. Niezbyt działało. Małej na chwileczkę spadło tętno. Nawet ja nie zauważyłam, a doktor i położna tak. Wiec postanowiły, że dla bezpieczeństwa, żebym była spokojna będzie cc.
NO więc cewnik, zastrzyk, który nie podziałał i czułam normalnie cięcie brzucha. Myślałam, że umrę. Wiec dali mi narkozę. To dopiero było dziwne uczucie. Miałam głupiego jasia. Później pediatra i inne, które były ze mną przy cc śmiały się z tego co mówiłam ;)
Pierwszy dzień po cc masakryczny. Teraz też boli, ale już dużo mniej, no i jest Lenka. :) :)
Krzysiu przeszedł metamorfozę- jest cudowny! Daisy niezbyt zadowolona, ale nie jest źle ;)

Teraz boję się zdjęcia szwów. Boli???

Sorrki za długi opis ;)

Idę się ogarnąć bo Mamusia dziś przyjeżdza :lol:

Buziaki Kochane. Myslę ciągle o Was i tęsknie.

Sarna :kiss:

Madziaska cudny avatarek.

A nasze Dzieciątka wszystkie takie śliczne. Ach :)

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #242739 przez madziaska
Czesc kobietki :)
Ja sie tak dziwnie czuje dzisiaj :( Brzuch mnie w nocy obudzil, bolalo jak na @, przeszlo. Wstalam o 8, zjadlam sniadanie , polozylam sie i znowu tka samo bolalo... Obudzila sie o 11.30 i tez troszke pobolewalo... Czy te skurcze porodowe to wlasnie takie okresowe??? Juz sama nie wiem...
Przepraszam, ze WAM nic nie odpisze, ale nie mam sily. Milej niedzieli zycze :)
13 lata 4 miesiąc temu #242753 przez Suari
Batmanik- no córcia podobna do synka jak nie wiem co :) ale tylko z buzi, bo od pasa w dół to na pewno do ciebie ;)

Dorcia- no gratulacje jeszcze raz kochana i widzisz, że wszystko musiało być doBRZE :) a ściągnięcia szwów się nie bój, pewnie nawet nie poczujesz :)

Luska- ja pisałam, że vestusia zostaje w szpitalu, jutro czeka na wyniki badań, bo cały czas miała biegunkę, małą przynoszą jej tylko na chwilkę i nie może karmić, bo dostaje antybiotyk.

madziaska- no te bóle to tak jak na miesiączkę u mnie były, ale "trochę" silniejsze :)

sarna- gratulacje wielkie i czekamy na fotyyyyy :)

a poza tym to nadrobiłam teraz na szybko ostatnie dwa dni i zapomnbiałam co jeszcze chciałam napisać :) czyli skleroza ciążowa dlaej jest ;) miłej niedzieli :)
13 lata 4 miesiąc temu #242757 przez [email protected]
hej dziewczęta
\mi już znacznie lepiej-moj baby blues i po Domisiu i Darusiu trwał tylko trzecią dobę
I bardzo dobrze, bo płąkałam nawet dlatego-że płaczę haha.
Wczoraj wyszliśmy ze szpitala, ja z hormonalna płaczką w dodatku po nieprzespanej nocy(koleżanka moja w nocy rodziła, strasznie ciezki porod miala-no a ja słuchałam i przezywałam)
po powrocie posypały sie wizyty. ja zajmowalam sie Darusiem i sobą. nie mialam ani sil ani czasu zajmowac sie goscmi-musialam tez zajać się Domisiem, bo jego olali i bylo mi strasznie przykro jak na niego patrzyłam. Adam zajął się goścmi, a ja słuchałam krytyki-że biedny mąż na kacu i jeszcze musi usługiwać-matko-zero wyrozumiałości.
Dzisiaj jak z nim rozmawialam, to mi opowiedział, że rodzinka nie byla zadowolona bo on im zwrocił uwage za obrazliwe zarty i zeby dali mi odpoczac. JAk mu dzisiaj powiedzialam o slowach kuzyna to zadzwonił do niego i tak go ochrzanił, ze nie wiem w jakich rodzinnych stosunkach zostaniemy.
Ogolnie rzecz biorąc Adaś pomaga jak moze, zajmuje sie dziecmi, gotuje i sprzata ami kaze odpoczywać:D
Dorcia super że wszystko poszło tak sprawnie-szkoda tylko ze ze znieczuleniem musiałaś się pomęczyć ale generalnie, było szybko i konkretnie:) a kiedy wrocilas do domu?
Madziaska-mam nadzieje ze to co czujesz to już początek wielkiego. Jak dostałam boli na poród Domisia to były zupełnie jak na miesiączkę, a teraz bóle były zupełnie inne-jakby mi ktos brał macicę do garści i sciskał ile sił!
Batmianik-druga dzidzia to kopia pierwszej haha są odentyczni!!! gratuluje!

DZIEWCZYNY OGROMNIE WAS PRZEPRASZAM ZA WCZORAJSZE ZALE I PRZEKLENSTWA byłam totalni wybita z rownowagi! jeszcze raz przepraszam
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia