- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #242763 przez Batmanik
witam,
sarna nie obrazamy sie i nie przepraszaj po to tu jestesmy!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pytalyscie ile caly porod trwal- odkad kroplowka zaczela dzialac to bylo 2 godz
i rozwarcie nie postepowala a jak juz postapilo to poszlo:)
ja mam jeden szew i jutroo ide na sciagniecie i tez sie boje ale dam rade:) jak porod przezylam to i sciagniecie przezyje choc moze nie jest to komfortowe ale wytrzymam jakos
mnie cale szczescie goscie nie nawiedzaja bo z igorem dali mi popalic zaraz po wyjsciu wiec teraz zapowiedzialam ze chce odpoczac- choc po tym porodzie czuje sie bardzoo dobrze- nawet nie czuje ze rodzilam...
moj robi pepkowe w sobote, jutro jedziemy zalatwiac formalnosci a pojutrze jade z dziecmi do rodzicow dopoki moj nie skoczy remontowac...
a co do gosci to moze dzis ktos wpasc ale mam gdzies i chodze w koszuli i bez biustonosza bo mam tak pociachane sutki ze tak mi najwygodniej- wiec gosci mam gdzies - jak sie cos komus nie podoba niech nie przychodzi hehe:))
sarna nie obrazamy sie i nie przepraszaj po to tu jestesmy!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pytalyscie ile caly porod trwal- odkad kroplowka zaczela dzialac to bylo 2 godz
i rozwarcie nie postepowala a jak juz postapilo to poszlo:)
ja mam jeden szew i jutroo ide na sciagniecie i tez sie boje ale dam rade:) jak porod przezylam to i sciagniecie przezyje choc moze nie jest to komfortowe ale wytrzymam jakos
mnie cale szczescie goscie nie nawiedzaja bo z igorem dali mi popalic zaraz po wyjsciu wiec teraz zapowiedzialam ze chce odpoczac- choc po tym porodzie czuje sie bardzoo dobrze- nawet nie czuje ze rodzilam...
moj robi pepkowe w sobote, jutro jedziemy zalatwiac formalnosci a pojutrze jade z dziecmi do rodzicow dopoki moj nie skoczy remontowac...
a co do gosci to moze dzis ktos wpasc ale mam gdzies i chodze w koszuli i bez biustonosza bo mam tak pociachane sutki ze tak mi najwygodniej- wiec gosci mam gdzies - jak sie cos komus nie podoba niech nie przychodzi hehe:))
Temat został zablokowany.
- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #242768 przez Batmanik
a tu dla porownania zdjecia Igora jeszcze ze szpitala...
no i chyba bede musiala przeprosic sie z chodzeniem w staniku bo juz pora karmienia a mala spi i mi zaczelo samo wyciekac
do tej pory nie mialam z tym problemu
no i chyba bede musiala przeprosic sie z chodzeniem w staniku bo juz pora karmienia a mala spi i mi zaczelo samo wyciekac

Ostatnio zmieniany: 13 lata 4 miesiąc temu przez Batmanik.
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
Mniej Więcej
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 27
13 lata 4 miesiąc temu #242792 przez luska
hej mamuski 
Anyanka super , ze u lekarza sie okazała , że wszytko jest w porzadku
Dziewczyny wasze panny są poprostu boskie
Tez chce juz miec swoja przy sobie............
Kredka jeszcze Mila została na grudzień
Czyli zostało nas 7 , konkretna garstka .Nawet już się czuje zmianę wątku
Kupki , pieluszki, karmienie , przespana czy nie nocka
Oj ja od jutra zaczynam działać.W sensie jedziemy po olejek hehe generalne porządki , skakanie na piłce .Ciąża donoszona to trzeba malucha ruszyć.Ale znając życie nic mi z tego nie wyjdzie , aczkolwiek wole , żeby mała wstrzymała się do końca tygodnia bo mamy urodziny Olka no i generalne porządki zaplanowane na worek , środę , czwartek a w piątek pieczenie ciast , sałatki i tort 
Docia spróbuj tych kapturków do puki się nie zagoją :)A co do zdjęcia to u mnie polegało to na pociągnięciu za jeden koniec sznureczka po sprawie
Żebym wiedziała , ze to tak wyglada to bym sobie sama w domu to zdjeła 
Suari myślałam ,ze może coś się zmieniło.Szkoda , ze nie może karmić .Pewnie jakieś ciężkie antybiotyki dostaje
Sarna a czemu malutki był taki opuchnięty??

Anyanka super , ze u lekarza sie okazała , że wszytko jest w porzadku

Dziewczyny wasze panny są poprostu boskie

Kredka jeszcze Mila została na grudzień

Docia spróbuj tych kapturków do puki się nie zagoją :)A co do zdjęcia to u mnie polegało to na pociągnięciu za jeden koniec sznureczka po sprawie

Suari myślałam ,ze może coś się zmieniło.Szkoda , ze nie może karmić .Pewnie jakieś ciężkie antybiotyki dostaje

Sarna a czemu malutki był taki opuchnięty??
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #242829 przez iva 20
Sarna to poszlo szybciutko
najwazniejsze ze malutki jest juz z Toba 
a ja sobie odpoczywam moja mala Nadulka poszla spac 15 po trzeciej wiec mam chwile czasu dla siebie
jutro juz bede sama w domku caly czas sie zastanawiam jak to bedzie mam nadzieje ze pojdzie gladko i mala bedzie grzeczna
dzisiaj nawet tutaj cichutko a to dlatego ze weekend kazdy zajety
ja mam 30 listopada nastepna wizyte z malutka
ciekawe ile przytyje znowu 
Madzia czyzby twoja kolej na ciebie ???

a ja sobie odpoczywam moja mala Nadulka poszla spac 15 po trzeciej wiec mam chwile czasu dla siebie

jutro juz bede sama w domku caly czas sie zastanawiam jak to bedzie mam nadzieje ze pojdzie gladko i mala bedzie grzeczna

dzisiaj nawet tutaj cichutko a to dlatego ze weekend kazdy zajety

ja mam 30 listopada nastepna wizyte z malutka

Madzia czyzby twoja kolej na ciebie ???
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #242833 przez kima
Iva ja z małym zostałam na drugi dzień ponad pół dnia sama i dałam rade - napewno sobie poradzisz, teraz nie mam wcale strachu zostawać z nim sama, w końcu jesteśmy matkami i wiemy co mamy robić 
Mój Kubuś dzisiaj śpioch, budziłam go przed chwilką żeby go przebrać i nakarmić, troche pociągnął z cyca i śpi dalej, pewnie znowu wieczorkiem będzie szalał
Macie tu foteczke z dzisiaj mojego Kubunia

Mój Kubuś dzisiaj śpioch, budziłam go przed chwilką żeby go przebrać i nakarmić, troche pociągnął z cyca i śpi dalej, pewnie znowu wieczorkiem będzie szalał

Macie tu foteczke z dzisiaj mojego Kubunia

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #242852 przez Aleksandra
Cześc kochane 
Już jestem. Byłam dzisiaj z moimi rodzicami na zakupach, a Z został z Nacią w domku. Byli na spcerku i dał jej butelkę i jeszcze śpi kochaniutka
Kupiła sobie buty i dwie torebki (a raczej mam mi kupiła
) no i zakupy spożywcze, bo w lodówce tylko światło, apteka i do domku na obiad
Byli w sobotę u mojej siostry w Sosnowcu i dała Naci leżaczek (jak będę miała foty to wam pokażę) i kilka ubranek po Mikołajku 
Sarna wcale ci się nie dziwi, że się wkurzyłaś - ja na twoim miejscu zareagowałabym tak samo. Dobrze, że twój mąż stanął po twojej stronie. A rodzinnymi kontaktami się nie przejmuj, będzie dobrze
A twój poród był niesamowity, tylko pozazdrościć 
Dorcia kapturki pomagają. Mi uratowały karmienie piersią. Mimo, że nie miałam poranionych suteksów to strasznie mnie bolało bo Natalka bardzo mocno ciągnie a dzięki kapturkom mogę ją swobodnie karmić. Będę czasami próbować bez, może w końcu nie będę musiała ich używać
A co do zdjęcia szwów, to aż tak nie boli. Ucinają z jednej strony supełek a drugiej szybko wyciągają. Ja nawet nie zdążyłam pisnąć 
Madziaska może to już czas na ciebie kochana??
Kima Kubuś jest przesłodki, minkę zrobił przednią

Już jestem. Byłam dzisiaj z moimi rodzicami na zakupach, a Z został z Nacią w domku. Byli na spcerku i dał jej butelkę i jeszcze śpi kochaniutka

Sarna wcale ci się nie dziwi, że się wkurzyłaś - ja na twoim miejscu zareagowałabym tak samo. Dobrze, że twój mąż stanął po twojej stronie. A rodzinnymi kontaktami się nie przejmuj, będzie dobrze

Dorcia kapturki pomagają. Mi uratowały karmienie piersią. Mimo, że nie miałam poranionych suteksów to strasznie mnie bolało bo Natalka bardzo mocno ciągnie a dzięki kapturkom mogę ją swobodnie karmić. Będę czasami próbować bez, może w końcu nie będę musiała ich używać

Madziaska może to już czas na ciebie kochana??
Kima Kubuś jest przesłodki, minkę zrobił przednią

- emkapl84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #242857 przez emkapl84
Ale mi dzis dzien fajnie minął..poszlam z M i Natalka na zakupy...wreszcie po ciazy kupowanie ubran sprawia mi przyjemnosc...kupilam sobie jeansy bo te sprzed ciazy jeszcze mnie uciskaja a juz sie robi troche zimno a ja nie mialam nawet w czym wyjsc do sklepu...poza tym natalka dzis znowu byla jak maly anioleczek...caly dzien spala
ciekawe jaka bedzie w nocy..po spacerze zrobila nam taka kupke ze wszystko co miala na sobie musialo isc do prania bo pieluszka niestety przesiakla 
jutro M zaczyna nocne zmiany..kurcze tak sie przyzwyczailam, ze jest ciagle ze mna , ze bede teraz troche za nim tesknic

jutro M zaczyna nocne zmiany..kurcze tak sie przyzwyczailam, ze jest ciagle ze mna , ze bede teraz troche za nim tesknic

- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #242860 przez Aleksandra
Emka super, że masz taką grzeczną córeczkę
Oby jak najdłużej 
Mam pytanie - czy macie dla takich maluszków piżamki (piżamki, albo wydzielone ubranka) czy po kąpieli ubieracie w czyste i następnego dnia są w tym samym? Ja od dzisiaj wprowadzę piżamkę tzn wybrałam kilka ubranek które będą robić za piżamki, a rano będę ją przebierać.

Mam pytanie - czy macie dla takich maluszków piżamki (piżamki, albo wydzielone ubranka) czy po kąpieli ubieracie w czyste i następnego dnia są w tym samym? Ja od dzisiaj wprowadzę piżamkę tzn wybrałam kilka ubranek które będą robić za piżamki, a rano będę ją przebierać.
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #242910 przez iva 20
Emka twoja coreczka grzeczniutka
prawdziwy aniolek 
Ola ja od przyjcia malej ze szpitala przebieram ja nawieczor w pizamke a jak rano wstaje ubieramy dupke w ciuchy po domku niech wie ze ubranko trzeb zmienic do spanka
a ja niedawno wykapalam mala i spi sobie
ciekawe jak minie nocka bo w dzien tak ladnie lulala

Ola ja od przyjcia malej ze szpitala przebieram ja nawieczor w pizamke a jak rano wstaje ubieramy dupke w ciuchy po domku niech wie ze ubranko trzeb zmienic do spanka

a ja niedawno wykapalam mala i spi sobie

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 27
13 lata 4 miesiąc temu #242913 przez luska
hej
dziewczyny wasze dzieciaczki to ogólnie same aniołki

Madzia koniecznie daj znać co i jak , ale pewnie się rozsypiesz lada moment
No a gdzie reszta ciężarówek??
Olu ja od początku miałam ubranka bardzie piżamowe i takie na co dzień , teraz już tez mam posortowane ,te na co dzień na dole ,a piżamowe w sypialni
dziewczyny wasze dzieciaczki to ogólnie same aniołki

Madzia koniecznie daj znać co i jak , ale pewnie się rozsypiesz lada moment

No a gdzie reszta ciężarówek??
Olu ja od początku miałam ubranka bardzie piżamowe i takie na co dzień , teraz już tez mam posortowane ,te na co dzień na dole ,a piżamowe w sypialni

- anaconda_she
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- "...jeszcze cię nie znam a już cię kocham..."
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #242917 przez anaconda_she
Hej kobitki,
U nas dzisiaj zmiana o 360 stopni. Milena grzeczna. Je i spi je i spi. Zastanawiam sie tylko czy jedzenie 5 minut jest wystarczajace ale po 1,5 godzinki snu budzi sie sama. Zaraz robimy jej z Jarkiem kapanie.
MArtwi mnie tylko bo zaczelo sie ulewanie.
Dorcia z karmieniem dasz rade. Ja jak sobie przypomne pierwsze karmienia w szpitalu a juz nie wspomne o pierwszej nocy w domu to myslalam ze na butelke przejde. Cycki bolaly jak cholera, mala ciagle glodna w dodatku nie umiala dobrze ssac, probowalam sciagac, recznie gruszka laktatorem, przez kapturki, mala nie umiala przez to cholerstwo. Pojawila sie jakas goraczka w piersiach, spalam z cyckami na wierzchu. A wlasciwie to nie spalam bo nie dalo rady. Polecam masc Bepanthen. Naprawde przynosi ulge.
Oki lece bo tak mnie dzisiaj boli glowa ze padam. Skutki wczorajszych przebojow z malutka.
Pozdrowionka i spokojnej nocy
U nas dzisiaj zmiana o 360 stopni. Milena grzeczna. Je i spi je i spi. Zastanawiam sie tylko czy jedzenie 5 minut jest wystarczajace ale po 1,5 godzinki snu budzi sie sama. Zaraz robimy jej z Jarkiem kapanie.
MArtwi mnie tylko bo zaczelo sie ulewanie.
Dorcia z karmieniem dasz rade. Ja jak sobie przypomne pierwsze karmienia w szpitalu a juz nie wspomne o pierwszej nocy w domu to myslalam ze na butelke przejde. Cycki bolaly jak cholera, mala ciagle glodna w dodatku nie umiala dobrze ssac, probowalam sciagac, recznie gruszka laktatorem, przez kapturki, mala nie umiala przez to cholerstwo. Pojawila sie jakas goraczka w piersiach, spalam z cyckami na wierzchu. A wlasciwie to nie spalam bo nie dalo rady. Polecam masc Bepanthen. Naprawde przynosi ulge.
Oki lece bo tak mnie dzisiaj boli glowa ze padam. Skutki wczorajszych przebojow z malutka.
Pozdrowionka i spokojnej nocy
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #242927 przez Aleksandra
Natalka już wykąpana i przebrana w piżamkę
Teraz usnęła na leżaczku 
Anaconda jeśli nie ulewa całości tego co zje to nie masz się czym martwic.

Anaconda jeśli nie ulewa całości tego co zje to nie masz się czym martwic.
Moderatorzy: ilona