BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #242763 przez Batmanik
witam,
sarna nie obrazamy sie i nie przepraszaj po to tu jestesmy!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

pytalyscie ile caly porod trwal- odkad kroplowka zaczela dzialac to bylo 2 godz
i rozwarcie nie postepowala a jak juz postapilo to poszlo:)
ja mam jeden szew i jutroo ide na sciagniecie i tez sie boje ale dam rade:) jak porod przezylam to i sciagniecie przezyje choc moze nie jest to komfortowe ale wytrzymam jakos
mnie cale szczescie goscie nie nawiedzaja bo z igorem dali mi popalic zaraz po wyjsciu wiec teraz zapowiedzialam ze chce odpoczac- choc po tym porodzie czuje sie bardzoo dobrze- nawet nie czuje ze rodzilam...
moj robi pepkowe w sobote, jutro jedziemy zalatwiac formalnosci a pojutrze jade z dziecmi do rodzicow dopoki moj nie skoczy remontowac...
a co do gosci to moze dzis ktos wpasc ale mam gdzies i chodze w koszuli i bez biustonosza bo mam tak pociachane sutki ze tak mi najwygodniej- wiec gosci mam gdzies - jak sie cos komus nie podoba niech nie przychodzi hehe:))
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #242768 przez Batmanik
a tu dla porownania zdjecia Igora jeszcze ze szpitala...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

no i chyba bede musiala przeprosic sie z chodzeniem w staniku bo juz pora karmienia a mala spi i mi zaczelo samo wyciekac :angry: do tej pory nie mialam z tym problemu
Załączniki:
13 lata 4 miesiąc temu #242774 przez [email protected]

13 lata 4 miesiąc temu #242792 przez luska
hej mamuski :laugh:

Anyanka super , ze u lekarza sie okazała , że wszytko jest w porzadku :lol:

Dziewczyny wasze panny są poprostu boskie :kiss: :kiss: :kiss: Tez chce juz miec swoja przy sobie............

Kredka jeszcze Mila została na grudzień :laugh: Czyli zostało nas 7 , konkretna garstka .Nawet już się czuje zmianę wątku ;) Kupki , pieluszki, karmienie , przespana czy nie nocka :silly: Oj ja od jutra zaczynam działać.W sensie jedziemy po olejek hehe generalne porządki , skakanie na piłce .Ciąża donoszona to trzeba malucha ruszyć.Ale znając życie nic mi z tego nie wyjdzie , aczkolwiek wole , żeby mała wstrzymała się do końca tygodnia bo mamy urodziny Olka no i generalne porządki zaplanowane na worek , środę , czwartek a w piątek pieczenie ciast , sałatki i tort :silly:

Docia spróbuj tych kapturków do puki się nie zagoją :)A co do zdjęcia to u mnie polegało to na pociągnięciu za jeden koniec sznureczka po sprawie :lol: Żebym wiedziała , ze to tak wyglada to bym sobie sama w domu to zdjeła :blink:

Suari myślałam ,ze może coś się zmieniło.Szkoda , ze nie może karmić .Pewnie jakieś ciężkie antybiotyki dostaje :(

Sarna a czemu malutki był taki opuchnięty??
13 lata 4 miesiąc temu #242796 przez madziaska
Sarna TY to mialas szczescie, taki szybki porod :)I nie przejmuj sie Kochana tymi glupimi docinkami :*
Dwa Batmaniki jak dwie kropelki wody :) hehe
Kurcze dziewczyny ja chyba niedlugo urodze... Tak mi dziwnie... ;)
13 lata 4 miesiąc temu #242829 przez iva 20
Sarna to poszlo szybciutko :) najwazniejsze ze malutki jest juz z Toba :blink:
a ja sobie odpoczywam moja mala Nadulka poszla spac 15 po trzeciej wiec mam chwile czasu dla siebie ;)
jutro juz bede sama w domku caly czas sie zastanawiam jak to bedzie mam nadzieje ze pojdzie gladko i mala bedzie grzeczna :)
dzisiaj nawet tutaj cichutko a to dlatego ze weekend kazdy zajety :)
ja mam 30 listopada nastepna wizyte z malutka :) ciekawe ile przytyje znowu :)
Madzia czyzby twoja kolej na ciebie ???
13 lata 4 miesiąc temu #242833 przez kima
Iva ja z małym zostałam na drugi dzień ponad pół dnia sama i dałam rade - napewno sobie poradzisz, teraz nie mam wcale strachu zostawać z nim sama, w końcu jesteśmy matkami i wiemy co mamy robić :)

Mój Kubuś dzisiaj śpioch, budziłam go przed chwilką żeby go przebrać i nakarmić, troche pociągnął z cyca i śpi dalej, pewnie znowu wieczorkiem będzie szalał :)

Macie tu foteczke z dzisiaj mojego Kubunia :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #242837 przez chłopek
dorcia kup sobie kapturki cyce cie nie będą tak boleć, i maść ziajki na brodawki mi pomagała,
gratuluje maluszków
13 lata 4 miesiąc temu #242852 przez Aleksandra
Cześc kochane :)

Już jestem. Byłam dzisiaj z moimi rodzicami na zakupach, a Z został z Nacią w domku. Byli na spcerku i dał jej butelkę i jeszcze śpi kochaniutka :) Kupiła sobie buty i dwie torebki (a raczej mam mi kupiła :lol: ) no i zakupy spożywcze, bo w lodówce tylko światło, apteka i do domku na obiad :) Byli w sobotę u mojej siostry w Sosnowcu i dała Naci leżaczek (jak będę miała foty to wam pokażę) i kilka ubranek po Mikołajku :)

Sarna wcale ci się nie dziwi, że się wkurzyłaś - ja na twoim miejscu zareagowałabym tak samo. Dobrze, że twój mąż stanął po twojej stronie. A rodzinnymi kontaktami się nie przejmuj, będzie dobrze :kiss: A twój poród był niesamowity, tylko pozazdrościć :)

Dorcia kapturki pomagają. Mi uratowały karmienie piersią. Mimo, że nie miałam poranionych suteksów to strasznie mnie bolało bo Natalka bardzo mocno ciągnie a dzięki kapturkom mogę ją swobodnie karmić. Będę czasami próbować bez, może w końcu nie będę musiała ich używać :) A co do zdjęcia szwów, to aż tak nie boli. Ucinają z jednej strony supełek a drugiej szybko wyciągają. Ja nawet nie zdążyłam pisnąć :silly:

Madziaska może to już czas na ciebie kochana??

Kima Kubuś jest przesłodki, minkę zrobił przednią :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #242857 przez emkapl84
Ale mi dzis dzien fajnie minął..poszlam z M i Natalka na zakupy...wreszcie po ciazy kupowanie ubran sprawia mi przyjemnosc...kupilam sobie jeansy bo te sprzed ciazy jeszcze mnie uciskaja a juz sie robi troche zimno a ja nie mialam nawet w czym wyjsc do sklepu...poza tym natalka dzis znowu byla jak maly anioleczek...caly dzien spala :) :) ciekawe jaka bedzie w nocy..po spacerze zrobila nam taka kupke ze wszystko co miala na sobie musialo isc do prania bo pieluszka niestety przesiakla :dry:
jutro M zaczyna nocne zmiany..kurcze tak sie przyzwyczailam, ze jest ciagle ze mna , ze bede teraz troche za nim tesknic :(
13 lata 4 miesiąc temu #242860 przez Aleksandra
Emka super, że masz taką grzeczną córeczkę :) Oby jak najdłużej :)

Mam pytanie - czy macie dla takich maluszków piżamki (piżamki, albo wydzielone ubranka) czy po kąpieli ubieracie w czyste i następnego dnia są w tym samym? Ja od dzisiaj wprowadzę piżamkę tzn wybrałam kilka ubranek które będą robić za piżamki, a rano będę ją przebierać.
13 lata 4 miesiąc temu #242910 przez iva 20
Emka twoja coreczka grzeczniutka :) prawdziwy aniolek :)
Ola ja od przyjcia malej ze szpitala przebieram ja nawieczor w pizamke a jak rano wstaje ubieramy dupke w ciuchy po domku niech wie ze ubranko trzeb zmienic do spanka :)
a ja niedawno wykapalam mala i spi sobie :) ciekawe jak minie nocka bo w dzien tak ladnie lulala :)
13 lata 4 miesiąc temu #242913 przez luska
hej

dziewczyny wasze dzieciaczki to ogólnie same aniołki :kiss: :laugh:

Madzia koniecznie daj znać co i jak , ale pewnie się rozsypiesz lada moment :laugh:

No a gdzie reszta ciężarówek??

Olu ja od początku miałam ubranka bardzie piżamowe i takie na co dzień , teraz już tez mam posortowane ,te na co dzień na dole ,a piżamowe w sypialni :)
13 lata 4 miesiąc temu #242917 przez anaconda_she
Hej kobitki,
U nas dzisiaj zmiana o 360 stopni. Milena grzeczna. Je i spi je i spi. Zastanawiam sie tylko czy jedzenie 5 minut jest wystarczajace ale po 1,5 godzinki snu budzi sie sama. Zaraz robimy jej z Jarkiem kapanie.

MArtwi mnie tylko bo zaczelo sie ulewanie.

Dorcia z karmieniem dasz rade. Ja jak sobie przypomne pierwsze karmienia w szpitalu a juz nie wspomne o pierwszej nocy w domu to myslalam ze na butelke przejde. Cycki bolaly jak cholera, mala ciagle glodna w dodatku nie umiala dobrze ssac, probowalam sciagac, recznie gruszka laktatorem, przez kapturki, mala nie umiala przez to cholerstwo. Pojawila sie jakas goraczka w piersiach, spalam z cyckami na wierzchu. A wlasciwie to nie spalam bo nie dalo rady. Polecam masc Bepanthen. Naprawde przynosi ulge.

Oki lece bo tak mnie dzisiaj boli glowa ze padam. Skutki wczorajszych przebojow z malutka.

Pozdrowionka i spokojnej nocy
13 lata 4 miesiąc temu #242927 przez Aleksandra
Natalka już wykąpana i przebrana w piżamkę :) Teraz usnęła na leżaczku :)

Anaconda jeśli nie ulewa całości tego co zje to nie masz się czym martwic.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia