BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #242947 przez Kredka
Dorota mnie koleżanka poleciła maść do smarowania sutków PURELAN 100. Radziła mi po kazdym karmieniu smarować a także w każdej wolnej chwili, no i nie trzeba zmywać z sutków tej masci przy karmieniu.
Jesli masz takie obolałe sutki wiec moze spróbuj kapturków.
To świetnie, że mąż przeszedł metamorfozę. Stał się ojcem a to do czegos zobowiązuje :blink: Oparcie w mężu to bardzo duzo. Deasy musi sie przyzwyczaić do nowego członka rodziny. Będzie dobrze :)

Madziaska ja coś czuję, że u Ciebie to zaczęły się bóle brzuszne...poród lada chwila.. mówią że najgorsze są bóle krzyżowe.. :unsure: Życzę szybkiego wypakowania Madziu

Suari moja kolezanka pokazała szwy połoznej i ta pociągnęła za dwa sznureczki po bokach i całe wyjęcie szwów na tym polegało. Cały "zabieg" bezbolesny. Niestety podobno są lekarze co wykorzystują niewiedze kobietek i na zdjecie szwów czesto umawiaja sie prywatnie i biorą za to kasę :ohmy:

Sarna mąz sie spisał, widać że facet ma jaja i nie pozwoli obrazać swojej kobiety. Nie przejmuj sie kuzynem czy rodziną, tym jak sie czują po tym jak usłyszeli chwile prawdy. To Ty jestes najważniejsza. Jesli sie obrażą to znaczy że nie są warci uwagi. Trzeba nie miec za grosz taktu i ogłady aby rzucac głupie uwagi. Dobrze im tak, niech wiedzą, że ktoś (mąż) stoi za Tobą murem!!I Prosze nie przepraszaj za nic, od tego jestesmy :blink: no bo kto Cie lepiej nie zrozumie jak my?? :kiss:

Batmanik naprawdę jak dwie krople wody - zgadzam sie w 100%.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kima Kubus rozwala swoimi minkami :lol: ta ostatnia w stylu "luzak ze mnie " - nice

Emkapl dasz radę sama z Natalką. Jestes mamą i bedziesz wiedziała co masz robić. Sama zobaczysz :woohoo:

Anaconda Milenka coraz grzeczniejsza :) Po woli wszystko sie zaczyna układać..

Nie chce nic mówić ale mam mega zgagę :S idę po mleko :dry:

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #242994 przez Aleksandra
Batmanik zgadzam się z Kredką - to wasza sprawa jak nazwiecie dzieci. Nadzieja to bardzo ładne i oryginalne imię :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #243027 przez [email protected]
ja w skrocie i expresowo bo młody na cycka wzywa-tatut zmienia pampersa wiec szybko pisze
Batmanik-Nadzieja sliczne imie!!! sama o nim kiedys myslalam!
Oluś-moj spi w bodach codziennych albo na noc pajacyk-zalezy czy cieplo czy zimno, ale pajacyki traktuje tylko jako pizamke

dziewczyny kochane dziekuje za miłe i powieszające słowa
kocham Was od pierwszych dni na forum:)

mojDomis cos przyziebiony, dzis nawet dostał gorączki, a mnie strasznie boli glowa-apap nie pomogl i boje sie zbey niezlapac czegos i Daruchy nie zarazic:/
szybciutko wstawiam jedną fotke bo ciagle nie mam jak zgrac reszty
to zdjecie z dzisiaj-jak Daro pieknie głowe sztywno trzyma:)
Załączniki:
13 lata 4 miesiąc temu #243030 przez Aleksandra
Ale superaśny jest Daro :kiss:

Ja mam nowe zdjęcia to będę którąś z Was znowu męczyć o wklejenie, ale to jutro :)
13 lata 4 miesiąc temu #243033 przez Aleksandra
Zmykam spac. Do jutra kochane :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #243059 przez emkapl84
Hejka:)
Natalka spała dzis w nocy jak małay niedzwiadek.moze kąpiel tak na nia relaksujaco podzialala...az sie zdziwilam bo spala bez przerwy prwie 5 godzin!!!!!!to chyba jej rekord...zwlaszcza, ze w dzien tez duzo lulala...ale nie chce jej za bardzo chwalic bo to sie zawsze konczy zmiana o 180 stopni :laugh: :laugh: mam nadzieje, ze dzis tez bedzie takim anioleczkiem...teraz tradycyjnie spi u taty na brzuchu a ja mam chwilke dla siebie, zeby wziac prysznic i z rana ogarnac troche mieszkanie no i sprawdzic co tam sie na forum wydarzylo :laugh:
dzis w planach mamy zakupy bo lodowka swieci pustkami...i nie wiem czy slyszalyscie o akcji szlachetna paczka??w kazdym razie wczoraj wybralismy z M rodzine, ktorej chcemy pomoc ..generalnie rodzina z 5 dzieci a najmniejsze ma dwa miesiace i nie ma nic..kolderki...ubranek...zabawek..wiec dzis ruszamy na miasto i bedziemy kupowac im najpotrzebniejsze rzeczy :) tez sie nam jakos nie przelewa ale stwierdzilismy, ze nasza mala ma tyle rzeczy , ze fajnie by sie bylo podzielic z kims innym :)
co do pizamki to ja nie zakladam na noc..jakos o tym wogole jeszcze nie myslalam...ale zawsze po kapieli jest przebierana w czyste ubrania :)
dziewczyny ile jednorazowo odciagacie pokarmu z jednej piersi...bo ja tak 70 ml i zastanawiam sie czy to malo czy duzo???
13 lata 4 miesiąc temu #243085 przez iva 20
Witam dziewczyny :):)
ja nocka w miare dobrze nie narzekam :) wstawala czesciej ale dalo sie przezyc :)
moj mezulek w pracy juz dzisiaj ja juz po sniadanku i czekam az moja krolewna wstanie ubiore ja nakarmie i na spacerek pojdziemy :)
Emka ja jak odciagam mleko to nawet nie patrze ile z ktorego cyca tylko ciagne z dwoch i jest pelna butla :D
Sarna synus sliczny !! i chyba podobny do Ciebie cio ??
13 lata 4 miesiąc temu #243093 przez luska
hej mamusie:)

Sauri dokładnie jak malutki ulewa mało i nie po każdym karmieniu to nic strasznego , a raczej normalne .Gorzej jak to jest po każdym jedzonku i sporo.To lepiej do pediatry bo na to wtedy dostaje się leki (młody miała debridad B) )

Batmanko a myślisz , u nas podobna sytuacja jest z imieniem , bo tez nie typowa i wogole ale ja olewam i wszyscy to wiedza jak ja mam charakter , ze posłucham spojrzę , ba nawet się uśmiechnę, a zrobię po swojemu daletgo nie ma komentarzy i ty tez tak rób najlepiej olać i robić po swojemu :lol:

Sarna zjecie jest prześliczne a Daro wow zupełnie inny maluch:)Ale jak karmisz to ty nie zarazisz malucha , no gorzej jak Domisia by coś dopadło.Mam nadzieje , ze to nic poważnego i będzie oki, 3mam kciuki , żeby chorubska Was jedna ominęły :)

Ola ja mam czas wiec wal smiało z fotami hehe , tele mój tez rozpracowałam i szybko mi to idzie :P
Emka cos mi sie w radiu obiło o uszy.....ale nie wiem co i jak i czy o to ci chodzi .Jednak u nas tez sporo tego w domu sie wala i ciuchów i zabawek no i kupc tez by można było :)

No a my zaraz ruszamy na kolejne ktg , teraz to mam stracha , żeby znowu coś z tętnem nie wyło a już na pewno , żeby mnie nie zostawili.Czuje się dobrze żadnych symptomów porodu zbliżającego się nie ma, wiec myślę , że będzie dobrze no ale ...........zawsze coś B)
13 lata 4 miesiąc temu #243136 przez kima
Hej kobietki :)

Mój Kubuś zamienił sobie dzień z nocką i cały dzień praktycznie śpi jak zabity a w nocy szaleje. Pół nocy nie przespał, cyc, kupa, noszenie, nie zamknie oczu, ciekawy świata i nic mu nie zrobi ;) Idę się zaraz położyć, póki chwilkę śpi, bo wyglądam już jak świt żywych trupów :P mam nadzieje, że to tylko chwilowe i niedługo mu się znowu odmieni :)

Olcia ja po kąpaniu ubieram małego w pajacyki, ale niekoniecznie jakieś piżamkowe a rano przebieram go znowu, bo chce żeby miał świeże ciuszki po nocy. A w dzień to wiadomo takie ładniejsze pajacyki, na noc zakładam takie "gorsze" :) A dziś w nocy tak się obsrakolił, że musiałam go całego przebierać, bo na plecach aż miał kupe :P

Ok lece się położyć na chwile, bo zaraz pewnie bedzie cyc :)
13 lata 4 miesiąc temu #243197 przez Róża
Witam mamusie :)

Batmanik, Dorcia - cudne bobaski, życze samych radosnych i niezbyt męczących pierwszych dni w domku :)

Sarna - witamy z powrotem, ślicznego masz synka i Twój mąż staje na wysokosci zadania a to strasznie wazne, trzymaj się Kochana i nie dawaj się tam nikomu :*

Madzia - myśle, że już bardzo blisko :*

Lusia - daj znać po ktg, trzymam kciuki, będzie dobrze wszystko :)

Ja tez dziś do szpitala po 16 jade, gin kazał, mam nadzieję, ze jak kazał to znajdzie dla mnie chwilkę czasu i że nie będzie znowu sajgonu na oddziale, bo mają ostry dyżur.
Wczoraj znowu się kiepsko czułam, głowa, cos mnie brzuch ciągnąl,

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Milego dnia dziewuszki i spokojnego, lecę po kawkę :)
13 lata 4 miesiąc temu #243256 przez Dorciaition
Dziewczyny jeśli mozecie proszę wyślijcie mi priv wymiary Waszych maluszków, kiedy się urodziły no i jak :)
Poszukawnie wszystkiego na forum graniczy chyba z cudem ;) Tak szalejecie.

Dziś karmiłam małą przez kapturki, już jest ciut lepiej po smarowaniu (właśnie Purelanem). Ale oczywiście znowu coś- złapał mnie niesamowity ból głowy, to ten popunkcyjny chyba.
Nigdy w życiu nie czułam takiego bólu.

Buziaki dla Was :*

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #243273 przez Asik
haallooo :)

Dorcia :) :) byam na staraczklach poczytac co nmieco i zobaczyłam zdjęcie Twojej córci :) :0 Lenka jest prześlicznaaaaa :) moje najserdeczniejsze gratulacje :) :) zdrówka dla Was kochane :kiss: :kiss: :kiss:

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 4 miesiąc temu #243285 przez Aleksandra
Cześc kochane :)

Luska to podaj mi swojego maila, bo mam je na kompie :)

Dziś Natalka w nocy nawet ładnie spała a od 6 rano nie chciało jej się i marudziła. W końcu usnęła i spała do 10.30 :) Zjadła 2 cyce i śpi :lol:

Ja odciągam różnie. Po nocy z obu cyców ok 100ml, a w ciągu dnia po każdym karmieniu ok 40-50 ml. Emka ja też na początku mało odciągałam. Będziesz odciągac coraz więcej, bo Nacia będzie więcej jadła to i produkcja się zwiększy :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #243291 przez Aleksandra
Dorciaition napisał:

Dziewczyny jeśli mozecie proszę wyślijcie mi priv wymiary Waszych maluszków, kiedy się urodziły no i jak :)

Dorcia już ci wysłałam :)
13 lata 4 miesiąc temu #243296 przez Kredka
Sarna śliczny jest Daromir :) Cieszę się, że dochodzisz do siebie :) Z każdym dniem jest lepiej. Niektóre dzieci po urodzeniu są własnie takie opuchnięte jak pisałaś. No ale wyobraż sobie leżeć w wodach 9 miesiecy :cheer: i nie byc wymiękniętym i opuchniętym. Potem z godziny na godzinę zmienia sie ciało i bużka maluszka. Z kazdym dniem sie bedzie zmieniał.
Zreszta jak widzę zdjęcia listopadowych maluszków to widać gołym okiem jak stają się coraz bardziej pulchniutkie i takie jak z kolorowych czasopism :silly: Kazdr piekne, kazde jedyne w swoim rodzaju.

Dorcia współczuje bólu głowy :( nie wiem co mozna wziasc na bol głowy przy karmieniu, moze Paracetamol? Skoro w ciazy mozna to i podczas karmienia nie ma negatywnego wpływu. Ale dopytaj sie specjalisty. Moja kolezanka własnie poleciła mi Purelan i mowiła ze nie ma co czekac az sutki zaczna boleć czy pękać tylko regularnie, w miare czesto smarować i smarować.

Róża ja tez miałam taki dzien kiedy młodego czułam bardzo nisko. Chodziłam wtedy jak stara babka zgarbiona bo miałam wrazenie ze mi maluch wyleci :blink: . Potem minęło. A juz miałam nadzieje ze cos sie zaczęło... a tu du..a :P

Fajnie tak poczytać o Waszych pociechach :side: :side: No i nasuwa sie pytanie: Kiedy ja sie doczekam :unsure: :unsure: :unsure: Już chce..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chce juz byc w swiecie usmiechów malucha, nocnego wstawania, kupek, nawet tych bolących cycków :silly: i miec juz mojego małego księcia przy sobie :woohoo:

Asik a jak się sprawuje Twoj synus?

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia