BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #119953 przez madziaska
Dorcia bardzo prawdopodobne, ze bedzie grudniowe w sumie 23 listopada to prawie grudzien... Kurcze, achcialam chrzcic w Święta, z grudnia bedzie za malunie ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #119955 przez Dorciaition
Kto to wie jak to będzie. A nóż urodzi się szybciej i będą chrzciny :)

JA przecież wg usg mam termin na 26.11, wiec może będę po Tobie :)

Właśnie oglądam Rozmowy w toku. Młodzi rodzice. Jak niektórych słysze to nie mogę B)

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #119957 przez Suari
Dorcia- też oglądam i aż mi się słabo robi :)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #119959 przez Dorciaition
Suari ten chłopak jest niby śmieszny, ale współczuję temu dziecku :S

Leń jeden :angry:

13 lata 7 miesiąc temu #119961 przez Suari
Właśnie nie odbieram go jako śmiesznego, ale jego podejście "a może nie wpadniemy" to mówi samo za siebie, raczej lekkoduch z niego.
13 lata 7 miesiąc temu #119963 przez Dorciaition
Śmieszny bo cała publiczność się z niego śmiała, tzn z jego głupoty.

"Mam wady?" Ciołek!

13 lata 7 miesiąc temu #119978 przez iva 20
ojjjj ale sie napisalyscie tutaj :D az nie wiem od czego zaczac moze od westusi przesliczny ten brzucholek i masz go juz sporego w porownaniu ze mna to ja nie mam brzuszka kazdy jak patrzy na mnie to pyta sie gdzie to dziecko ale wiadomo kazdy jest inny ;) Tak pozatym ja dzisiaj spotkalam sie z kolezanka ktora mi zrobila przesliczne paznokietki zelowe bo nie ma sobie na kim pocwiczyc i sa cudowne wkoncu cos dla siebie wyrwalam sie od tego domu naweet obiadku nie ugotowalam a moj przychodzi za 10 min wlasciwie heheh :P
13 lata 7 miesiąc temu #119980 przez anakol
Dorciaition napisał:

Anakol super avatarek! :silly: :)

:blush: Dzięki Dorcia, na to czekałam ;) :silly: To specjalnie dla Was :lol:
13 lata 7 miesiąc temu #119983 przez anakol
Eeej, a Wam się pokazuje mój nowy avatarek czy stary? bo mi ciagle wyświetla tego starego co Was straszył... ;)
13 lata 7 miesiąc temu #119985 przez vestusia
Wracając do tego usg genetycznego, to też tak początkowo myślałam, jak piszecie. Po badaniu zapytałam lekarza o usg genetyczne, że chciałabym je zrobić i co on o tym uważa (bo po zbadaniu uznałam, że przecież to było zwykłe usg). Na co on stwierdził, że właśnie przeprowadził mi usg genetyczne, że ma do tego odpowiednie uprawnienia i kwalifikacje no i rewelacyjny sprzęt (to się zgadza). Powiedział, że nie mam się czym martwić, nie powinnam sobie też wmawiać niczego, bo pomierzył dzidziusia i wszystko jest dobrze. Że jeżeli zdecydowałabym się jeszcze na coś, to pozostają mi badania krwi (test PAPP-A?), ale on nie widzi potrzeby żebym to robiła, bo wszystko jest w jak najlepszym porządku. Może i ma rację, wiem, że to naprawdę bardzo dobry lekarz więc na razie nie mam powodów, aby mu nie wierzyć. Jakoś mnie uspokoił, chociaż miałam jeszcze myśl, aby zrobić gdzieś indziej takie usg genetyczne, ale teraz to już chyba za późno. Następna wizyta 30.05, nie mogę się jej doczekać, mam nadzieję, że dzidzia pokaże co ma między nóżkami.

Przejrzałam parę pierwszych stron forum i widzę Dorcia, że wklejałaś link do takiej koszulki ciążowej z napisem "jeszcze nie jestem ciężarem". Ja taką zamówiłam, ale wyniosła mnie ona taniej, bo koszulka za 59,99 i przesyłka chyba 9 zł, razem 68 zł. A koszulka jest naprawdę fajna i wbrew pozorom ona "rośnie" razem z brzuszkiem. Jest rozszerzana po bokach, materiał bardzo elastyczny i na obecny brzuszek nawet jest za duża. Jestem pewna, że będzie pasować do powiększającego się brzuszka. Mnie się ta koszulka bardzo spodobała, polecam gorąco. No i zauważyłam też taki kombinezonik, który wkleiłaś, normalnie jestem pod wrażeniem, bo dzisiaj zamówiłam na allegro bardzo podobny, tylko z innym kolorem misia :) zaraz dodam tutaj zdjęcie :) No i wyczytałam, że miałaś problemy z trądzikiem... nadal Ci to dokucza? U mnie to jakaś masakra, mimo że to już tyle czasu minęło. Nigdy nie narzekałam na buźkę, zawsze było ładnie, a w ciąży wyglądam okropnie... :) Dużo podobieństw!
13 lata 7 miesiąc temu #119986 przez anakol
Jednak się udało z avatarkiem, mnie już się też pokazuje zmieniony.

Vestusia, mój gin powiedział dokładnie to samo o usg genetycznym - że on to zrobi w ramach wizyty, sprawdzi przezierność karku i kość nosową. Ma to zrobić na najbliższej wizycie czyli w czwartek, jak będę po to napiszę jak to wyglądało. Pytałam go też o test PAPP-A, powiedział że jak chcę ale jego zdaniem w moim przypadku to nie ma sensu.
No i pewnie pozostanę na tych pomiarach mojego gina (jeśli okaże się że jest OK). Usg 4D też raczej nie będę robiła.
13 lata 7 miesiąc temu #119988 przez Batmanik
juz jestem:) ze swoich butow tak sie nie ciesze jak z bucikow Igorka:) wyglada cudnie heh a taki maly a rozumie ze mamusia kupila nowe buty i tak zagladal na nie:) ach jak to cieszy :lol:
co do terminu to zobaczycie jak nam figla zyciie splecie- ostatnie beda pierwszymi zobaczycie ja mialam termin na 11 wrzesnia a ur 23tego a dziewczyny mialy pozniej ode mnie i rodzily wczesniej ach zycie pokaze jak to bedzie w wtedy dopiero bedziemy sleczec na necie patrzec ktora juz na porodowce:)
ja jutro zapytam swojego lekarza o to genetyczne no i w czerwcu wybieram sie na 4D moze poczatkiem lipca zobacze jak to wypadnie i czy lekarz nie wybierze sie na urlop
ach ale dzis nadajecie na forum:)
13 lata 7 miesiąc temu #119989 przez Batmanik
usg 4D bede robiła bo jak gorkowi robiłam to i drugiemu zrobie zeby nie bylo pokrzywdzone;) a i tak sprawdzaja tez dokladnie czy dzidzia nie ma zadnego rozszczepu itp
13 lata 7 miesiąc temu #119991 przez iva 20
nom nie ma co sie przejmowac bo to roznie wyjdzie z tymi porodami jedna z nas wczesniej urodzi druga pozniej i wszystko sie odwroci na odwrot :)
13 lata 7 miesiąc temu #119996 przez anakol
Widziałyście te animacje?
www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/drugi-trymestr/tydzien-16.aspx
Ja regularnie oglądam o tygodniu, który właśnie zaczynam. Puszczam też mojemu mężowi, żeby wiedział co u jego dzidziusia :)

Mam pytanie, czy któraś z Was też nie ma zamiaru robić usg 4D? Bo trochę się niepokoje, może powinnam jednak...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia