BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 dzień temu #275854 przez emkapl84
Wczoraj M wrzucil na fb takie zdjecie i dodal komentarz, ktory po prostu mnie powalil...tak pozytywnie :laugh: "I tak sie bedzie tatusia trzymac" normalnie nie myslalam, ze Natalka jest dla niego az taka "coreczka tatusia" :) :)
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 1 dzień temu #275871 przez Aleksandra
Dla facetów to zawsze jest "córeczka tatusia" :) Zdjęcie super :)
13 lata 1 dzień temu #275874 przez Suari
To ładnie nam dziewuszki rosną :)
13 lata 1 dzień temu #275877 przez anakol
Kima, Kubunio słodki :) I ile ma włosków! Natalce się niestety w większości wytarły.

Moni, jakie Łukaszek ma objawy, że podejrzewasz AZS? Pewnie już pisałaś ale ja miałam dłuuuugą przerwę w forum ;) Ja dziś przemywałam Natalce to odparzenie pod kolankiem i zauważyłam że tam się coś żółtozielonego wydziela. No i na spacer polazłyśmy do pediatry... Powiedziała, że to surowica i że niestety całość wygląda na skazę białkową. Dostałam receptę na Bebilon Pepti, zobaczymy czy będzie oki. Dała mi też puszkę Nutramingenu ("bezpłatna próbka"), żeby spróbować w razie gdyby Pepti też nie tolerowała. No i maść witaminową pod te kolanka...

Luska, u mnie tez zaczęło się od krostek na twarzy i głowie, później karczku i też tak wędrowały w dół. Ja nie jem już prawie nic poza gotowanymi warzywami a one dalej są i pojawiły się jeszcze inne zmiany skórne :( ale poki były same krostki to mialam nadzieje zeto tradzik niemowlecy, moze u ciebie to to.

zmykam do mojej dziewczynki. znowu nie dotarłam do końca tego co naskrobalyscie...
13 lata 1 dzień temu #275911 przez Suari
Co do ubranek to u mnie te na 62 powoli idą w odstawkę, a od jakiegoś czasu to już te na 68 poszły w ruch.
13 lata 1 dzień temu #275961 przez Aleksandra
Ja muszę kupic kilka śpioszków z rozmiaru 62 - tak ze 3, bo mam dużo spodenek i pajacyków. Ogólnie mam sporo większych ubranek nawet rozmiar 74.
13 lata 1 dzień temu #275974 przez iva 20
ja wlasnie wykapalam mala i usypia mala tez tak macie ze wasze dzieci placza jak wyciagnie sie z wody ??? moja mala jak sie juz zoorjentuje ze nie jest juz w wodzie to nie placze tylko robi smutna minke i steka pewnie by chciala jeszcze bo ona sie kapie razem ze mna :lol: :lol:
oki lece ogladac film z M :kiss:
buziaki dobranoc dla was i dzieciaczkow niech spia jak najdluzej :silly:
13 lata 23 godzin temu #276023 przez Aleksandra
Natalka nie płacze. Lubi byc w wodzie ale nie przeszkadza jej, że jest poza. Właśnie czekam na Z, żeby wykąpać małą....Miał byc w przeciągu pół godziny...tak mi mówił godzinę temu...ech...pewnie zaraz się zjawi przepraszając od progu :blink:
13 lata 23 godzin temu #276042 przez Moni190
Aleksandra nie wiem jak ja to robie jakoś wyszło :silly: A tak serio to mój też w dzień mało spi ale się wzięłam na sposób jesli nie wychodzimy z domu robie mu werandowanie 3godz.spokoju,a jak jesteśmy po spacerze nie wyciągam go z wózka rozpinam tylko i spi.Więc zawsze trochę czasu popołudniu mam.Wieczorem kąpie go 18-19 zaraz po kąpieli mi zasypia budzi sie po 20 je mleczko i dalej.Mój synus jest b.żywym,rozgadanym i towarzyskim dzieckiem-czasem jak wyjde z pokoju to mam wrażenie że krzyczy"ej"Mam przesrane jak nie spi.Od jakiegoś czasu zaczął wreszcie spać,czasem tez przed kapaniem zmęczymy go na boki przewracamy,gadamy z nim-śmieje się strasznie i pada :laugh:Napewno twoja dzidzia też zaraz zacznie spać dłużej :blink:
anakol ma szorstkie zaczerwienione plamy na policzkach tylko nie wiem skąd jeszcze te chrostki.Ja też mam AZS dlatego wiem jak to wygląda i wiem też że swędzi czasem przeokropnie.Do tego mały się strasznie ślini i ta sline rozprowadza sobie po całej buzi i podrażnia ja dodatkowo.Ciesze się z tego odpukać ze to tylko na buzi a na reszcie ciała nic nie ma.
My też juz ubranka na 68,ale niektóre na 62 pasują ale najwięcej koszulki.bo nóżki mój mały karateka ma długie.No i też na przebieraku jak jest to tak potrafi kopnąć.Mojego męża ostatnio w klejnoty kopnął to ten się zwinął,chyba nie chce miec rodzeństwa :lol: Siłę ma skubaniec :blink:
13 lata 22 godzin temu #276076 przez Dorciaition
Moje dziecie dziś prawie cały dzień nie spało. Szalona ;)

Emka cudowne to zdjęcie, które Twój Małż wstawił. :)

Ha ha Moni uśmiałam się z tego, że Twój Łukaszek meża w klejnoty kopnął ;) :laugh:

Iva razem z Tobą w wannie? A jak z niej wychodzicie?

Miłej nocy dla Was i Waszych maluszków :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 22 godzin temu #276082 przez vestusia
Dżem dobry wieczór :laugh:

Moni190 – kurka, moja Zuzia raczej na pewno nie ma kolek. Bo zawsze chodzi o to samo – o noszenie na rączkach. Jak bierzemy ją na rączki to od razu przestaje płakać… Ma takie dni, że noszenie na rączkach po chwili też jej nie pasuje, ale to rzadziej – najczęściej właśnie o to się rozchodzi – albo o cycusia – żeby sobie pomemłać. ..
Bebilon chyba faktycznie najtańszy w Biedronce – 38zł. Chociaż kumpela mówiła, że w Eko jeszcze taniej – 37 zł. Ale dzisiaj tam byłam i zobaczyłam cenę 41 zł :(

Dorcia – oj ciuszki dla dzieciaczków są cudne, ale masz rację – szkoda wydać tyle pieniędzy na ubranko, które będzie założone może kilka razy. Chociaż na wyprzedażach rzeczywiście można poszaleć :) Nio a Lenka cud miód i orzeszki w tej kiecuszce :)

Anyanka – dobrze, że Bartuś przybiera na wadze :)

Kredka – życzę dużo zdrówka. Uważaj na siebie :*

Emka – ja mogę pisać ile moja Zuzia śpi. W nocy zazwyczaj tak 4-5godzin, wstaję dwa razy, więc idzie przeżyć. Ale w dzień jest masakra.

Dorcia – ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła o nocki, bo widać Lenka śpi i w dzień i w nocy :D Ja naprawdę nie wiem jak Ty to robisz :D Musisz zdradzić mi swój sekret :D

My na usg bioderek idziemy teraz w czwartek. Ciekawe, co mi powie lekarz, aż się boję :( I fakt, że Emka ma lepiej (podobnie jak Iva i cała reszta, która jest za granicą). My tutaj w Polsce mamy mnóstwo badań, zarówno w ciąży, jak i później. I chyba jesteśmy bardziej od tego chore…

Kima – Kubunio do schrupania :D Fajny w tym stroju reniferka :D Nio a znajomi wycięli niezły numer. Też nie lubię jak ktoś się umawia a potem nie przychodzi. Tym bardziej, że macie małe dziecko więc powinni uszanować Wasz czas i to, że szykowaliście się do ich przyjścia. Nio ale…

Moni190 – Twój Łukaszek też fajniusi :D Popieram to, co Dorcia napisała – na drugim zdjęciu jak karateka He, He, He :D Ale czy ja dobrze widzę, że on śpi w poprzek łóżeczka? He, He, He :D

Batmanka – gratuluję wylicytowanych przedmiotów na WOŚP

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja Zuzia też ma takie białe krostki na buzi, ale położna mówiła, że to nie są potówki. Mówiła nazwę, ale zabijcie mnie – nie pamiętam. W każdym razie mówiła mi, że zniknie to samo. Tyle, że u nas są one białe.

Iva – fajno, że Twoja waga spada w dół :) Aż zazdroszczę, bo Ty i tak chudzinka jesteś. Nawet nie pytam ile ważysz, bo nie chcę się zdołować jeszcze bardziej :D Zresztą, Ty pewnie w ciąży ważyłaś mniej niż ja teraz ha, ha, ha :D

Robicie mi smaka tymi kawami. Jako, że sama sobie tego ekspresu nie sprawię, to coś mi się zdaje, że wybiorę się do którejś z Was na taką pyszną kawkę. Skoro tak je zachwalacie :D

Anakol – aż współczuję tego, że jak wprowadzisz coś nowego do menu to Natalka tak reaguje. Ja raczej nie mam tego problemu, bo bez względu na to, co zjem, to Zuzia i tak ryczy i tak. Tzn. zaznaczam po raz kolejny – jej nie boli brzuszek – to się zdarzyło może ze 3 razy odkąd się urodziła – zawsze chodzi o noszenie na rączkach…

Nie dołujcie mnie z tymi ćwiczeniami fizycznymi. Chociaż pamiętam, że jak byłyśmy jeszcze w ciąży, to większość z nas tutaj się zarzekała, że po porodzie bierzemy się za siebie. I cio? I ja wolę iść spać, jak już Zuzia w końcu uśnie He, He, He :D
Tutaj nie mam wagi więc nawet nie wiem ile ważę :laugh:

Dorcia mnie zastanawia jak to jest, że Lenka przesypia całą noc i po niecałych dwóch godzinach znowu śpi. Ja pierdzielę. Aż nie umiem uwierzyć i tak bardzo zazdroszczę :D

Malina – Ty mnie też nie dołuj. Laska z Ciebie nie z tej ziemi i mi tutaj o jakichś flakach piszesz. Ja nawet nie wkleję Wam mojego obecnego zdjęcia, bo się sama siebie wstydzę. I już. I możecie mnie bić, gryźć, grozić, nie zrobię i już :P
No i się uśmiałam, że blizna boli, jak mąż po Tobie łazi He, He, He :D

Moni190 – jakbym czytała o moim Piotrku – on wczoraj też dał popis – miał uspać Zuzię. Zamiast zrobić to w jej cichym kąciku, to ten wziął ją na ręce i głowę zwrócił ku telewizorowi. No i jak ona miała usnąć? Oczy otwarte i ani jej się śniło zasypiać. A on nie mógł pojąć dlaczego. No niezły jest… W końcu musiałam interweniować i wyciszyć Zuzię, aby zasnęła.

Iva – ale z Nadulki kluseczka się robi :D Ale fajnie, mleczko mamy służy :)

Emka – słodka Focia Natalki z tatusiem. Macie rację – córeczki to są naprawdę takie „tatusiowe” :)

Iva – kąpiesz się z Nadią?? Podziwiam :D Ja bym technicznie nie wiedziała jak się do tego zabrać :D
Moja Zuzia też płacze bardziej przy wyjmowaniu i kładzeniu na ręcznik. Piotrek mówi, że to może przez różnicę temperatur? Że wychodzi z cieplutkiej wody i nagle kładę ją na ręcznik, który jest dla niej „zimny”. Sama nie wiem.

Moni – moja Zuzia właśnie też mało śpi w dzień. Teraz robię jej albo sztuczny spacer na balkonie, albo normalny spacer – i również po powrocie nie wyjmuję jej z wózka. Potrafi tak przespać od 3 do 5 godzin.

A ja dzisiaj, a właściwie od wczorajszego wieczoru jadę z Zuzanną na piersi. Tylko i wyłącznie no i nie udało się do przed chwilą. Bo o ile chciałam dobrze, to utrudniłam sobie życie – bo Zuzia ciągle głodna, cycki nie nadążały z produkcją mleka i właściwie co godzinę przez godzinę wiszenie na cycach. Na wieczór znowu głodna, ale w cyckach praktycznie pusto. No i poszła butelka – i tutaj ją zaskoczyłam, bo po prostu wyjęłam cycka i wsadziłam butlę i ona nie zdążyła się zorientować co ciągnie. Tym sposobem wyduldała 120ml. Ja tyle w cyckach nie mam. No i w nocy wstawałam 3 razy, za drugim i trzecim razem w odstępie niespełna 2 godzin…  Ale rano dałam jej cyca i wzięłam do siebie do łóżka, bo Piotrek poszedł do pracy i tym sposobem spałyśmy do 9…

Dzisiaj Zuzię ominęła chyba kąpiel… bo po wypiciu tej butelki Piotrek jakoś ją uspał (tzn. ja poszłam do sklepu a on ją odłożył do łóżeczka, bo mu się darła i w końcu zasnęła)…

O i właśnie się budzi… no to bierzemy się za kąpiel i nyny…

Trzymajcie się cieplutko kochane i do napisania jutro.
13 lata 22 godzin temu #276089 przez Aleksandra
Moni dzięki za podpowiedzi :) Tylko na razie będę miała problem z tym wózkiem bo stoi in na dole u teściów w jadalni albo u nas w domu w salonie a my sami mieszkamy w jednym pokoju jeszcze z teściami (ale już nie długo :) ). Ale może będę robic tak, że jak ją wyjmę z wózka to położę do łóżeczka jeszcze senną i ją rozepnę z kombinezonu. Ja też staram się kąpac w godzinach 18-19 ale czasami jest to nawet 20. Natalka zasypia po kąpieli na jakieś 45min albo godzinkę i dopiero później je mleczko. W ciągu dnia guga, jak leży na leżaczku to "biega", też jest aktywna. Często sama się zajmuje sama sobą.
13 lata 22 godzin temu #276137 przez Dorciaition
Vestusia Ty jesteś niesamowita :)

Nie zachwalaj mi mojego dziecka, bo spać nie będzie :P
W nocy śpi, bo w dzień nic. Dziś jakieś 20 min może się zdrzemnęła. Zresztą nie każda noc jest taka różowa niestety B) Przed wczoraj zasnęła o 1 w nocy B)

Gratuluję Twoim cyckom, że dawały rade tak długo (w porównaniu z ostatnimi dniami). :) Moje się już poddały. Ściągam, ale coraz większa bieda.

Z tym "spacerem" na balkonie super wymyśliłaś. Na co matki potrafią wpaść :)

No i nie przesadzaj z tym, że źle wyglądasz, bo oberwiesz! :angry: Na pewno bardzo ładnie wyglądasz.

A no i zapraszam na kawusię :)

Lenka krostek na buzi nie ma, ale na powiekach i środku czoła ma czerwone plamki, są to naczyniaczki płaskie, które się wchłoną, ale może to trwać nawet dwa lata. :S

Ha ha uspanie przez Piotrka- włożenie do łóżeczka. To mu się fartnęło :)

Czy Wasze dzieci lubią leżeć na brzuszku? Lenka nie cierpi.

W Almie Bebilon 48,90! Ocipieli!

Kima właśnie pokazuj teściówkę- ocenimy :lol:

13 lata 22 godzin temu #276143 przez Dorciaition
ZAGADKA! :lol: :lol:

Ojciec Marii ma 5 córek. Oto ich imiona:
- Nana
- Nene
- Nini
- Nono
Jak ma na imię piąta córka?

13 lata 22 godzin temu #276148 przez Moni190
vestusia no to macie problem bo pewnie kocha to jak ja nosicie,oby to był tylko jej charakterek ;) Ja kiedyś poleciałam do lekarza bo myslałam że cos mu jest a ten po prostu miał taki czas i wyszłam na debilke :) Kochana dobrze widzisz zastałam go tak nad ranem,aparat mam teraz w pogotowiu to mu szybko zdjęcia cyknęłam :laugh: Powiem Ci że jak mój bratanek był mały miał ze 3-4lata juz miał swoje łóżko,rano zastalismy go w pozycji modlącej sie normalnie kolanami na podłodze rączki na łózku :laugh:
Aleksandra proszę :) mój mały tak zasnął po kąpieli że śpi i się nie budzi wczoraj też tak miął i spał do rana-ciekawe jak dziś będzie :blink:
Ja sie zastanawiam czy mój nie ma ADHD bo to co czasem wyprawia-no masakra a pózniej mu się ulewa.A ja prania mam non stop :dry:I skubaniec mi telewizje ogląda z ciekawości dałam na mini mini kurde myslałam że mi z rąk wyskoczy :)
Ja też spadam póki zasnął,jeszcze mój mąż męczy mnie o kanapki,pa :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka