BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 21 godzin temu #276153 przez Aleksandra
Dorcia to będzie MARIA :)

Moni moja na razie telewizji nie ogląda ale komputer ją interesuje :) Przed chwilką zjadła to mam spokój do 23 :)
Temat został zablokowany.
13 lata 21 godzin temu #276179 przez Batmanik
haha Dorcia wprwilas mnie w myslenie:) i gdyby nie Ola to bym nie zakumala:) u mnie dzis mozg na urlopie ledwo zyje:(
Moni ja dzis wykupilam beblion pepti na znizke choc mialam recepte z pieczatka ale w aptece skserowali moja ksiazeczke ubezp.... i za 3 op zaplacilam 21zl a jedno kosztuje 22 zl wiec roznica jest
Vestusia a ma twardy brzucio Zuzia- moze ma kolki a noszenie ja uspokaja poniewaz jak sie przytuli czuje cieplo :unsure: ktoras z Was pisala nie wiem czy nie Suari ze kolkowe dzieci sa noszone( nie pamietam dokladnie jak to bylo ale chodzilo o to ze dzieci ktore czesto maja kolki lubia byc na raczkach )
naprawde moje myslenie dzis mi nie wychodzi:( w sklepie nie potrafilam pieniedzy policzyc B)
uciekam wiec...
milej i przespanej nocki :kiss:
13 lata 21 godzin temu #276191 przez luska
Malina to meżulka zalatwiłas hehehe

docia no fakt bez sensu jak to takie same

Mona i tak , ze ci poszli na reke.........Batmance lekatrka chyba wogole nie wypisala recepy i płaciła 23 zł B)

suari dzis chciałam zamowic na doz i cztałam opis produktu no i bylo , że dla dorosłych od 3 r.ż , sie zdziwilam bo malej juz smarowałam ni c jej nie bylo a krostki zbledły , ale idziemy do lekarz i sie wstrzymam bo jak to alergi to da masc pewnie

Iva najwazniejsze , ze mała okaz zdrowia no i tez juz ladnie wazy :laugh:

emka superasna fotka i dokładnie "corusia tatusia"

Annkol mam nadziej , ze jakos dasz rade i bedzie na cycochu , kuzynki cora miala skaze ale dała rade i karmila do 8m-ca, nie pytaj jak to na jej figure wpłyneło :silly:

No a ja mam obawy bo dzwoniłam do kuzynki jej mała ma alergie........a tez zaczynalo sie od krostek ja piszesz a dziś zauważyłam nastepne nad tyłeczkiem .Chociaz jak jej bepanthenem smaruje to jest na policzkach duza poprawa

My też juz po kapanku , mała dzis sie o dziwo nie rozryczała po wyjeciu heheh ale ja jak bym miala na mojego liczyc to dzieciak raz w tygodniu pewnie byla by kapana :silly:

Vestusia przestan tak gadac że sie wstydzisz sama siebie , jestes mloda mam i masz prawo miec wory po oczami troszke nadwagi itd ale poczekaj chwile momen i bedzie wszystko oki no i czekamy na zdjecia , robse je bo jak zawsze sarna pisała na straos bedziesz je ogladala z przyjemnoscia :laugh:

wlasnie wiecie co u tej naszej biedulki , bo nie moge eska wysłac tele mi padł a ja nie mam ładowarki B) i nawet nr do niej teraz nie mam
13 lata 21 godzin temu #276195 przez vestusia
Dorcia nio a jak Lenka nawet nie sypia w dzień to przynajmniej zajmuje się sobą :D Zuzia zwiększa swoje zainteresowanie leżaczkiem o jakieś... 20 minut. I od kilku dni rano mogę ją tam wsadzić i posiedzi dosłownie 20 minut z zegarkiem w ręku i potem jest ryk...

Bebilon 48,90zł? No masakra jakaś. Oszaleli i tyle. Trzeba się rozglądać dobrze, bo czasami można kupić pierwszy lepszy i wychodzi się na tym źle... przebitka cenowa niezła...

Batmanik - Zuzi na pewno nie boli brzuszek.... tak przynajmniej myślę, bo nic na to nie wskazuje. Nie zachowuje się tak, jakby ją bolał. Po prostu leży sobie np. na leżaczku (piękne rozpoczęcie dnia) i po tych 20 minutach już jest ryk. Grymas na twarzy i beczy, bo jej się życie nie podoba he, he, he :D

Dorcia a z tą zagadką to tak samo się zastanawiałam jak Batmanik :P Już miałam napisać "Nunu" he, he, he ale Olcia na szczęście mnie wyprzedziła. Czyli mój mózg też szwankuje... he, he, he :D

Zuzia się obudziła, no bo jakże by inaczej.... Nio ale Mamusia ją wykąpała, dała cycucha, opatuliła ciasno w kocyk i Zuzia usypia grzecznie, jak co dzień od tygodnia :) Tak więc to są moje małe wieczorne sukcesy.

Idę się myć i spać. Padam na cyce jak co dzień.

No i dzisiaj obłaziłam sklepy w poszukiwaniu tego Bebilonu AR, ale bezskutecznie. Zaliczyłam dwie apteki - ale również brak produktu. Jutro ruszam na miasto. Gdzieś go w końcu muszę dostać...

A, powiedzcie mi. Chyba nie mogę tak bezpośrednio zmienić Zuzi mleka? Tylko powinnam najpierw np. (na 120ml wody) dać 3 miarki starego Bebilonu i np. 1 nowego i potem np. następnego dnia 2 miarki starego i 2 nowego...??? Bo boję się, że ją brzuszek rozboli jak po prostu zrobię jej to nowe mleczko...

Dobranoc w razie czego :)
13 lata 21 godzin temu #276209 przez Batmanik
Vestusia ja tak zmienialam bebiko na bebilon - jak Ty piszesz na 120 ml dawalam 3 miarki bebiko a 1 bebilonu( ale dlatego ze bebilon pepti nie jest zbyt dobre w smaku wiec lekaqrka tak polecila dawanie go) ale chyba nic nie zaszkodzi jak i tak zaczniesz wprowadzac nowe mleko
13 lata 21 godzin temu #276215 przez Aleksandra
Vestusia to jest chyba tak jak piszesz :)

Ja dzisiaj miałam nadmiar energii i mój mózg jest wyjątkowo aktywny ale to chyba dlatego, ze się wysypiam :)

Ale już zmykam. Idę się kąpać i oglądać film z mężusiem. Do jutra :kiss: :kiss:
13 lata 21 godzin temu #276217 przez luska
moja mala na szczescie tv nie interesuje ale pewnie do czasu jak ola , chociaz mial okres , ze tylko baj baj a teraz jak my cos ogladamy to wola baj nie ma i tv wylacza hehehe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 21 godzin temu - 13 lata 21 godzin temu #276219 przez Dorciaition
Z ta zagadką to też mózg mi padł ;) Wymyśliłam Nyny hehe

Vestusia nie mam pojęcia jak z tym mlekiem, jak zmieniałam z Bebiko na Bebilon to od razu dałam B)

Sarna z Darem dziś wyszli ze szpitala :)

Vestusia Luśka ma rację z tą Twoją wagą. Moim zdaniem na pewno przesadzasz :P

Luśka no i dobrze! Też musisz mieć jakieś przyjemności. :)

Alanek[*] :(
13 lata 21 godzin temu - 13 lata 21 godzin temu #276222 przez anakol
Dziewczyny, widziałam że pojawił się temat blizny - mnie też niepokoiło, że ona tak wciąga skórę do środka że się robi "wcięcie" i pytałam o to mojego gina (on mi robił cięcie) - powiedział mi że to dlatego, że szwy wewnętrzne się jeszcze nie rozpuściły i jak się rozpuszczą to to się wygładzi. I rzeczywiście u mnie jest już troszkę lepiej. Więc bez nerwów ;)

empka super fota :) Moja Natalka też córeczka tatusia :side:

Co do rozmiaru ubranek, to Natalka powoli wyrasta z 62 (bodziaki są już trochę za krótkie).

Iva, dobry pomysł z tą wspólną kąpielą :) Bo ja mam właśnie taki problem, że jak mojego M we tym tyg nie ma od 7 do 22 to nie mam się kiedy umyć B) muszę po nocy się myć a co gorsz kładę się później z mokrymi włosami i wiadomo jak to wygląda rano B) :blush: Niestety Ivy patentu też nie wcielę w życie bo nie mam wanny tylko prysznic, a do wanienki się razem nie zmieścimy :silly:

Natalka bardzo lubi się kapać i nie płacze też po wyjęciu. Czasem płacze jak jej zakładamy pieluszkę bo ma wysypkę na udkach i myślę że ją to jakoś swędzi albo boli. Może macie za chłodno i dlatego płaczą? U nas jest ok 24 stopnie, czasem my się rozbieramy do majtek na kąpanie bo tak jest ciepło :silly:

Vestusia, znalazłaś sposób żeby Zuzi dać butlę :) Może się przyzwyczai jak parę razy się przekona jak się fajnie można z takiej butli najeść ;)

Wiecie co, od dwóch dni odstawiłam masło i jajka no i dziś Natalka była dużo spokojniejsza, i 15 min po kąpieli zasnęła :ohmy: :lol: Zazwyczaj tak marudzi że bujam się z nią do północy, je i memla cyca na zmianę, i w sumie zasypia dopiero jak my się też położymy. A dzisiaj tak pięknie zasnęła. Może to przez to masło, jakoś było jej lepiej na brzuszek i dlatego mogła zasnąć?
Jakoś z eliminowaniem produktów idzie mi znacznie lepiej niż z ich wprowadzaniem ;)
13 lata 21 godzin temu #276235 przez emkapl84
luska ja tez bym sie na maksa wkurzyla...kupuj szybko ekspress i jeszcze dotego kawki i filizanki :laugh:
ja wlasnie po silowni...myslalam,ze mala bedzie spala...ale gdzie tam....oczy jak 5 zl i nawet nie mysli o spaniu :(
wstawie wam kilka fotek mojej kluseczki :laugh:
Załączniki:
13 lata 21 godzin temu #276237 przez emkapl84
Załączniki:
13 lata 21 godzin temu #276238 przez emkapl84
Załączniki:
13 lata 21 godzin temu #276243 przez emkapl84
Załączniki:
13 lata 21 godzin temu #276245 przez anakol
Batmanik, a czemu Wy macie Bebilon Pepti? Pytam bo ja też mam, ze względu na podejrzenie skazy białkowej a nie doczytałam co u Was.

Luśka, wpływ tej całej skazy na moją wagę to jedyne co mnie pociesza :lol: Ale na razie niestety nie uwidocznił się jakoś wyraźnie, do wagi sprzed ciąży zostało mi jeszcze 7 kg... B)

Vestusia, Natalka też nie wytrzymuje sama (w leżaczku, na macie, w łóżeczku, GDZIEKOLWIEK) dłużej niż 20 min. A w dzień poza spacerem sypia b. krótko, wystarczają jej drzemki ok. 15-25 min. Jak jestem z nią sama to nie mam jak zjeść, nie mówiąc o tym, żeby to jedzenie zrobić ;)

Idę sobie pooglądać jakieś seriale przy karmi skoro mała tak pięknie śpi :) Na szczęście na karmi nie jest uczulona :lol:
Polecam Wam stronę z serialami iitv.info/ Chyba na niej wykorzystam swój limit na internet w ekspresowym (tak a propos dolcve gusto ;) ) tempie :side:

Dobranoc :kiss:
13 lata 21 godzin temu #276247 przez emkapl84
duza juz z niej dziewczynka no nie???:)a spodenki jej zdjelam bo ona strasznie lubi sobie czasem posiedziec z golymi nozkami :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia