BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 18 godzin temu #276255 przez Batmanik
Anakol my mamy bebilon pepti poniewaz mala miala straszny wyorysk na buzce i lekarka zalecila przejscie na bebilon pepti( to jest preparat mlekozastepczy) i malej buzka wyglada o wiele lepiej nie ma zadnych zmian wiec chyba nie toleruje laktozy:( nie wiem czy to sie nazywa skaza bialkowa hehe moze i to to samo :S
Temat został zablokowany.
13 lata 18 godzin temu #276266 przez Dorciaition
Duża, duża i jaka ładniutka :) Chyba do Ciebie podobna co?

Czytałam, że dzieciaczki lubią czuć swoje ciałko i powinno się je czasami trochę rozebrać. :)

Anakol smacznego :)

Moja też śpi, wiec i ja śmigam do łóżeczka. Poczytam tam gazetkę i lulu.

Buziaczki

Alanek[*] :(
13 lata 18 godzin temu - 13 lata 18 godzin temu #276270 przez anakol
Empka, jaka śliczna dziewczynka! Taki jeżyk słodki :kiss: może przez te włoski wygląda na taką dużą :side: Zaraz Wam wrzucę jakąś fotkę mojego łysolka ;)

Batmanik, to Ty też nie jesz białka krowiego? A mięso, masło, jajka jesz?
13 lata 18 godzin temu - 13 lata 18 godzin temu #276298 przez anakol

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 18 godzin temu #276314 przez Batmanik
Anakol corcia cudna a duza juz jest :kiss: :kiss: :kiss:
ja nie karmie cycem- mala byla na bebiko....
13 lata 17 godzin temu - 13 lata 17 godzin temu #276420 przez Malina86
Hello Mamusie!

Dorcia sprawdz maila :)

emka Twoja Natalka jest po prostu czadowa i nie prawda, ze jest caly tatus bo do Ciebie tez jest troche podobna :)

Vestusia Bebilon AR kupisz w Superpharm lub Rossmannie (pewniej w Superpharm). Jak poszlam do apteki to za ten AR 400g dalam 41.99zl! A to bylo zaraz po wyjsciu ze szpitala i nie orientowalam sie w cenach jeszcze, a byla niedziela godz.21:00 i bralam gdzie bylo otwarte, a w Superpharm jest za 28.99zl. Na Comfort tez byla cena ostatnio 28.99zl, a przy kasie pani mowi 23,99zl, to ja do niej... "eeee to chwileczke, jeszcze jedno mleczko poprosze" :)

anakol slodka Twoja Natalcia i jaka juz duza :)

Ja Misie kapie o 20:00, potem butla i do lozeczka i Mała zasypia sama w 5 minut.

Co da kapieli z dzieckiem to gdzies czytalam, ze najpierw nalezy wziac prysznic wiec nie wiem czy to takie praktyczne.

My jutro wstajemy o 6:30 bo jedziemy na to pobranie krwi- biedna Misia, ostatnio tak okropnie plakala... :( W dodatku nie przespi swoich prawie 8 godzin jak to ma w zwyczaju wiec jutro bedzie padnieta.

Zmykam do lozka, kurcze mamusine winko mi sie skonczylo, mam tesciowej tylko, ale smakuje jak jakis jabol, no nie da sie pic :)

Dobrej nocki!

Aaaaa czesc juz zapewne widziala na fb, ale dla reszty wrzucam minki mojej Michalinki :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
13 lata 17 godzin temu - 13 lata 17 godzin temu #276514 przez Suari
Luska- przeczytałam dwa razy ulotkę i nie ma nic na temat wieku, jest tylko napisane, że krem ten jest polecany przez Polskie Towarzystwo Pediatryczne dla dzieci i niemowląt.

Batmanik- o kolkach to nie pisałam ja, bo mojemu to zdarzyła się 2-3 razy, ale to prawda, że dzieci te lubią być noszone, bo wtedy jest ucisk na brzuszek.

vestusia- a nie pijesz herbatek na laktację, bo chyba kiedyś mówiłaś, że pijesz, albo mam już omamy wzrokowe, że coś takiego pisałaś ;) ja od dwóch dni odciągam pokarm i daję w butelce, bo chciałam zobaczyć ile mój mały głodomór je i pokarmu mam chyba dużo, bo z jednego cycka to nawet 140 ml "wydoję" ;)

Dorcia- mój nie lubił leżeć na brzuszku, ale od jakichś trzech dni to się mu odmieniło, jak go położe to trzyma główkę bardzo wysoko, patrzy na wprost i rozgląda się tak na boki i dość długo tak wytrzymuje, a jak mu się już to nudzi to robi kwaśną minkę i wiadomo, że już nie chce leżeć na brzuszku, zrobiłam mu fotkę telefonem, ale oczywiście się ruszał i jest rozmyta.

emka- śliczną pannę masz :) tylko patrzeć jak sznur kawalerów będzie ustawiał się pod drzwiami :)
malina i anakol- wasze panienki też prześliczne :)

a tu coś dla vestusi :P :) takie nawiązanie do jej "przygody" ;)

13 lata 9 godzin temu #276548 przez Malina86
Witam o 6:15 :)

Moje dziecko nie spalo od 3:30 i wlasnie teraz udaje sie na swoja siedmiogodzinna drzemke, no, ale zaraz musze ja budzic bo jedziemy pobrac krew. Ja praktycznie dzisiaj wogole nie spalam, bo sie stresowalam tym pobieraniem.

Takze dzisiaj dzien zywych trupow normalnie czyli ja podpierajaca sie zebami we wlasnej osobie :)

Milego dnia!
13 lata 8 godzin temu #276551 przez Batmanik
Witam,
ja juz gotuje zupke- niunia poszla spac o 21wszej i obudzila sie o 5,30 zjedla pogadala sobie i teraz usypia a ja gotuje i popijam herbatke z nalewka z aroni bo mie choroba bierze:(
Malina wspolczuje Ci tu noc nie przespana a w dzien nie odespisz bo trzeba jechac sprawy zalatwiac:(
wczoraj zamowilam kubki na dzien babci i dziadka- co prawda zamowilam tez dla D...matki - choc mi sie nie widzialo ale za to dostanie z najgorszym zdjeciem a co- ona dostalaby zloty kubek i tak nosem krecilaby jak na wszysko - to tort za slodki ( a zjadlaby jeszcze i zal bo jej nie zanioslam choc zostal) to kawa beee- dostala zdjecie igora nawet nir popatrzyla tylko pizla w kat i tak ciegle jej nie pasi :angry: i chcesz dobrze a sie tylko wkur....
przy okazji sobie zam kubki i obraz ze zdjeciem malej( bo igora mamy wiec zeby mala nie byla pokrzywdzona;) )
kuzwa od kilku dni boli mnie glowa- ale boli to malo powiedziane:(

w sobote jest mecz na ktory moj wylosowal bilety ja tam nie mam zamiaru sie wybierac ale dla zartow powiedzialam mojemu czy moge pojechac z kolesiem z wioski hehe i sie zgodzil :) - a wie ze tego goscia bardzo lubie:)))
milego dnia!!!!
13 lata 7 godzin temu #276561 przez emkapl84
Czesc dziewczyny!
Moja mala spala jako tako...bez rewelacji ale tez nie bylo najgorzej :)
Batmanik ale masz fajnie, ze twoja dzidzia sobie lezy i sama usypia....moja chyba nigdy sama nie usnela...ale musze sprobowac moze jak sama sobie polezy to w koncu usnie...chociaz znajac zycie to zacznie plakac jak sie jej znudzi bycie samej i tyle ...
jak tylko usnie zabieram sie za nauke angielskiego :) a na 14.20 mamy spotkanie w klinice planowania rodziny i beda ze mna rozmawiac na temat antykoncepcji po porodzie...
13 lata 7 godzin temu #276562 przez iva 20
hejka :kiss:
moja mala jeszcze spi sobie pojadla i lula :)
Dorcia maz mi pomaga bo sama to ciezko by bylo wyjsc z tej wanny :lol: :lol: moja mala ostatnio jak wkladamy ja do wanny to marudzi bo chce zebym polozyla ja na brzuszek i plywa jak zabka nogami sie odpycha i rekami na zmiane przebiera pewnie jak bym ja puscila to by plywala :lol: :lol: moja zdolniacha :silly:
Emka dziudzia sliczna no i duza :lol:
ja dzisiaj mam do dentysty ale M sie zwolni wczesniej z pracy to pojedzie ze mna :)
ja zawsze po kapieli z mala ide do sypialki dam cyca i tez bardzo szybko usypia :blink:
oki lece sobie zjesc sniadanko poki mala spi :blink: :blink: dzisiaj jestem bez cwiczen trzeba sobie odsapnac :blink: na wieczor brzuszki zrobie chyba z M posiedzi z mala to na wieczor pojde biegac :silly: do wieczora daleko hih
13 lata 6 godzin temu #276581 przez Malina86
My juz po pobieraniu krwi i moje dziecko nawet nie zaplakalo! Skrzywila sie tylko przy nakluciu, a potem nic jak jej tego paluszka cisnela. W dodatku tak sie malutka skupila, ze walnela mega kupe przy tym pobieraniu :) Ja tez sobie zrobilam morfologie. Dobrze, ze nas wzieli poza kolejnoscia, bo chyba z 30 osob bylo! Po poludniu po wynik musimy jechac i jutro na szczepienie.
Ide ogarnac troche mieszkanie i chyba chinszczyzne zrobie na obiad :)
13 lata 6 godzin temu #276587 przez Suari
Dzielną córcię masz Malina :)
Ja z moim byłam na pobraniu jak miał 3 tygodnie, to aż mi się płakać chciało jak słyszałam jego płacz, nie dość, że nakłuwali go dwa razy, bo malutkie paluszki i krew nie chciała lecieć, to jeszcze to naciskanie paluszków. A jak popatrzyłam na mojego to myślałam, że zaraz rozszarpie tą pielęgniare :) chociaż była bardzo miła.

Batmanik- tej twojej teściowej to widzę, że niczym nie dogodzi, więc olać ją, bo szkoda twoich nerwów :)
13 lata 6 godzin temu #276636 przez vestusia
Witajcie Mamusie :)

Ja tylko na chwilę.
Wpadłam poddenerwować Emkę - moja Zuzia spała w nocy prawie 8 godzin ha, ha, ha :D Ale za to jak wstała o 4 na karmienie, to potem o 6, 7 i wstała przed 9 :) Zbieramy się na miasto w poszukiwaniu tego mleka - ja mam Rossmanna, więc tam poszukam - dzięki Malina :)

Suari - ta piosenka jest boska i też ją mam już zgraną he, he, he :D

Lecę się szykować, bo Zuzia standardowo się drze a muszę się pomalować i spadać na miasto, aby szybko wrócić - być może przyjdzie dziś moja paczka z tym konikiem morskim dla Zuzi.

Wpadnę później :*
13 lata 5 godzin temu #276671 przez Malina86
Suari moja Misia miala pierwsze pobieranie jak miala tydzien i tak strasznie plakala, az sie zanosila, dlatego teraz sie tak denerwowalam, a tu prosze :) Moj Maz tez wtedy chcial rozszarpac pielegniarke i co chwile pytal: "Dlugo jeszcze?" :) Zobaczymy jak jutro na szczepieniu bedzie.
Moje dziecko jest padniete, spi az sapie :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia