BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 dzień temu #275255 przez Dorciaition
Nie no Kima, zakochałam się :silly:
Kubuś jest śliczny. A jakie włoski ma długie. Ciekawe czy my się zakręcą jak mamusi :)

Moni trzymam kciuki żeby Synuś nie miał AZS.
A pozycja niezła, hehe, jak karacista na drugim zdjeciu ;)

Batmanik no to mieliście wyżerkę ;)

Anyanka no to wiem kurcze. Powinnaś w takim razie koneicznie zgłosić sie do pediatry po skierowanie.

To usg trwało 10 sekund, a w kolejce czekaliśmy godzinę.

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 1 dzień temu #275278 przez kima
Dorcia, napewno będzie zachodził do Twojej "Smerfojagódki" :kiss:

A mi się przypomniała śmieszna historia apropo usg bioderek.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 1 dzień temu #275301 przez luska
Dziewczyny wasze malenstwa sa słodkie.

Anyanka z tego co mi mowil moj lekarz do 3 miesica robi sie to badanie 6-8 tydzien to najlepszy okres ale nie bezwzgledny.

Eh ja tez padam na pysk a oba lutry nie spia , zaraz kur...mnie rozniesie.

Od 15 głosno w domu jak w cyrku , przyjechali znajomi z synkiem i sie zaczelo..........a na koniec ja Ł usypiał małego do wlał szwagier do sypialni małego i ten koniec wojuje teraz , zaraz sie wkurwie i wyniose go do szwagra niech z nim teraz siedzi nie wiadomo do ktorej
13 lata 1 dzień temu #275332 przez luska
No w koncu cisza odsypiaja wszyscy ale młody połozył sie przed 24 i mała tez,a mi głowa pekała.Nienawidze takiego chosu w domu a juz zwlaszcza wieczorem

Ale bedzoe teraz ciekawie bo tescie sie beda u nas stołowac , maja remont w kuchni.......plus tego , że tesciowka mi pomoze z robieniem (czytaj pewnie ona bedzie gotowac :P )

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No a malutkiej te krostki przeszły tez na karczek i klatke piersiowa juz nie wim sama czy to potówki czy od uczulenia :unsure: Krostki sa drobne i czerwone ale jak je posmaruje np betamphenem to bledna skore ma w tych miejscach ( a zwlaszcza na policzkach) sucha i czerwona jej sie robi .Wiec to chyba nie potowki.nie jem juz nabiału , słodyczi i czekolady ale jak na razie nadal są :(
13 lata 1 dzień temu #275334 przez emkapl84
hejka
oglaszam zniesienie cenzury dotyczacej spania poniewaz moja natalka spala dzis az 5 godzin bez przerwy i musze sie pochwalic :lol: :lol: :lol: dla nas to naprawde sukces :woohoo: :woohoo: :woohoo:
nie wiem jak to jest ale odkad zaczelam chodzic na silownie przytylam 1.5 kg :dry: :dry: :dry: nie takiego efektu sie spodziewalam :huh: :huh:
M zaraz wychodzi do pracy wroci kolo 19 i mialam zamiar isc na silownie ale teraz zaczynam sie nad tym zastanawiac :lol:
co do szyjki natalki to prawie w ogole nie czuje juz tego guzka wiec pewnie jak to czesto bywa u malych dzieci po prostu sie wchlonal jak zaczela rosnac :) teraz sobie drzemie w takiej smiesznej pozie jakby cos przysiegala tzn jedna raczka na serduszku druga uniesiona do gory :)
13 lata 1 dzień temu #275339 przez emkapl84
luska mojej co jakis czas wyskakuja krostki...dwa dni spokoj i pozniej znowu dzien z krostkami ale teraz kiedy smaruje oilatum prawie w ogole ich nie widac...i serio jak mi lekarz polecil zebym nie kapala malej tak czesto tylko np co drugi dzien to od razu skora jest tysiac razy lepsza...
13 lata 1 dzień temu #275405 przez iva 20
witam :P
Emka nasze dzieciaczki sie umawiaja chyba moja mala Mala ez spala 5 godzin a pozniej co 3 godzinki sie budzila albo co dwie juz nie pamietam a jak nad ranem wzielam ja do siebie to spalysmy ja wstaje a ona sie patrzy na mamusie i mowie do niej ze mamusia zaspana i by jeszcze spala a ona sie smieje :D kochana jest :)
ja od tamtego tygodnia skakam na skakance i caly weekend biegalam i mam juz 4 kilo mniej :D dumna jestem :)
Emka moze dlatego ze nie karmisz juz piersia i twoj organizm sie zbuntowal no nie wiem ja np jestem tego zdania ze cwiczenia i sport na swiezym powierztrzu jest najzdrowszy i szybciej sie chudnie jesli taki efekt sie chce miec :) ja jak kiedys sie odchudzalam to schudlam 15 kilo w 4 miesiace ale biegajac codzinnie rano 45 min nic nie jedzac poprostu naczczo sie idzie i efekty byly bardzo szybkie :)
ja mam dzisiaj wizyte o 14 z moja mala wazenie mierzenie :) zobaczymy ile tamala juz przytyla bo ciezka jest hih:D
13 lata 1 dzień temu #275435 przez Dorciaition
Hej Dziewczyny.

O kurka Luśka no to Cię mężuś zaskoczył :) i co teraz wybieresz? Trudny wybór B)

Fajnie, że troszeczkę odpoczniesz chociaż od gotowaniam, choć Ty pewnie sobie co innego jeszcze wymyślisz do roboty.

Kima, o matko i córko! Gdyby mnie ktoś porównał z moją teściową to bym ocipiała ;) He he

Emka jesteś pewna co do cenzury? Chcesz wiedzieć ile Lenka spała? :P

A z tymi kg to dziwne. Moze organizm zwariował troszeczkę, wiadomo ciąża, potem karmienie, wszystko się poprzewracało. Pewnie nie długo zaczną spadać kg i to szybciutko, choć Ty szczuplutka, więc nie masz się czym przejmować :)

Mnie własnie dwóch kurierów odwiedziło- z matą edukacyjną dla Lenki i z kawusią dla mnie :) Emka zamówiłam tą vaniliową :) I szklaneczki z dolce gratis są :)

Alanek[*] :(
13 lata 1 dzień temu #275436 przez chłopek
czesc dziweczyny wy tu piszecie o wizycie u ortopedy a mój nie miał nic takiego tylko jak byliśmy u pedriatry to mu biodra sprawdzała i tyle.
13 lata 1 dzień temu #275437 przez anakol
Hej, wczoraj nie pisałam bo maż wziął neta do pracy.

Malina, moją Natalkę kąpię w krochmalu (za radą pani dermatolog), a jak ma lepszą skórkę, to w emolium. Ale krochmal zdecydowanie lepiej jej robi.

Empka, nie będe pisac ile spała Natalka, ale Ty nie pisz że znowu byłaś na siłce, bo mi żal du.. ściska :silly: Oczywiście żartuję. Pisz, może się zmotywuję i pójdę biegać przez zaspy. W ostatnich dniach dowaliło śniegu no i jakoś mnie to zniechęca. Na siłownię ani basen nie pójdę, bo mój M w tym tyg. pracuje do późnego wieczora i ja mam chwilę tylko jak któraś babcia weźmie dziecko na spacer - a wtedy wolę być w okolicy nas wszelki wypadek ;) Ale biegać bym wtedy mogła (już tak robiłam), tylko ten śnieg...
Iva, ile biegasz? (w sensie dystansu?) Codziennie Ci się udaje?

Vestusia, współczuję tych płaczów Zuzi. Ciężko znieść coś takiego. Ja też miałam wczoraj taki wieczór, nie wiedziałam co się dzieje, aż zadzwoniłam po mamę żeby przyszła bo nie chciałam być sama. Natalka się darła przez 2 godziny. Dałam jej cośtam na kolkę, dałam czopek przeciwbólowy - nie wiedziałam, czy ją swędzi, czy boli brzuszek czy co. No ale jak zrobiła wielką, zieloną, strzelająca kupę i natychmiast zasnęła, to się skapnęłam, że pewnie ją brzuszek bolał bo wczoraj pierwszy raz zjadłam pomidora. Normalnie w momencie zwisła mi na rękach, jakby straciła przytomność, ale po prostu była biedusia już tak zmęczona, ze zasnęła w minutę.
Kurczę, ja dalej prawie nic nie jem, a jak próbuję c oś nowego to mam takie efekty :dry:

Dobra, lecę, bo się budzi. Nie zdążyłam Was nadrobić, postaram się później. Pa.
13 lata 1 dzień temu #275469 przez iva 20
Anakol przed ciaza biegalam 10 kilometrow a teraz biegam 30 min zeby sie nie przeforsowac bo jednak karmie piersia i siedze z mala caly dzien to na wieczor jestem tak padnieta jak nie wiem zasypiam na stojaco :) w wekkend zaczelam biegac czyli od piatku rano M zostal z mala i powiedzial ze w tygodniu tez moghe biegac ale niestety na wieczor jak przyjdzie z pracy :) hehe ale nnie wiem czy skorzystam z tygodnia bo rano skacze na skakance chyba ze jeden dzien sobie odpuszcze i bede biegac na wieczor :)
13 lata 1 dzień temu #275492 przez emkapl84
iva no widzisz ty biegasz i chudniesz a ja biegam i tyje!!!!!super po prostu :) moze waga sie zepsula...tak mysle , ze to waga sie popsula :lol: :lol: :lol:
dorcia no dawaj ile Lenka spała????Waniliowa kawka jest pycha na pewno bedzie ci smakowac i fajnie ze za to gratis szkalneczki dodali...mnie sie juzk kawki koncza i znowu musze zamowic z internetu ale to dopierow przyszlym miesiacu bo w tym to masakra z kasa!!!!
13 lata 1 dzień temu #275540 przez luska
Emka nie wiem czy u nas przejdzie to kapanie co drugi dzien , jakos wole codziennie.Tekrostki ma cały czas tylko ja nie posamaruje to robia sie czerwone i całe placki ma czerwone na policzkach , pomaga bepanthen i krem specialny z Oillatum , ale teraz wyczytalam , ze on jest od 3r.ż no ale cyba Suari też go stosowała..........a no i małej po kapieli tez ladniej wygladaja te krostki.
Eh jak ja wm zazdroszcze tego skaknia, silowni , raz , ze nie mam motywacij to nawet czasu :dry:

docia zmocił mi glowe i sie zastanawiam , ale samochod to bede mogla sobie kupic jeszce przez całe życie a takie dzien jest jeden B)

No i w koncu na fishera sie zdecydowałas z mata??Pochwal sie ile Lenka spala.

a ja mojego nakrecam na dolce ale jakos slabo jak na razie........ale mi smaka robicei bo kawy zwylej nie za bardzio lubie ale za to mrozopne machitto, i wszelkie inne smakowe uwielbiam .Teraz chyba cos nowego wyszło w sensie , ze jak dolce od producenta kawy z głowy mi wyleciała nazwa
13 lata 1 dzień temu #275542 przez iva 20
hehe Enka ty to jak ja ja tez mowie ze mam zepsuta wage i waze mniej :P ale u mnie to mozliwe bo to za grosze bylo kupione i raz pokazuje tak a raz bombowe liczby hihi a nie mozliwe ze raz grubne a na nastepny dzien chudne z 5 kilo hihihi
a ja sie wybieram do polski za niedlugo chyba po wyplacie do mamci i siostry :P
13 lata 1 dzień temu #275549 przez iva 20
Lusa wlasnie jeden jest taki dzien a auto swoja droga tez sie przyda Audi mmm moje ulubione ja mam Audi A4 i jezdzi sie super nie moge narzekac tylko nie mamy w kombi tylko sedan :P
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia