BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 11 miesiąc temu #280094 przez emkapl84
Malina nadrobilam nadrobilam....no jakbym byla w ciazy to chyba masakra jakas...zawsze sie zabezpieczalismy z M i okres tez juz mialam wiec raczej nie ciaza...ale woda nadal mi sie zatrzymuje w org i hormonki mi szaleja :laugh: licze, ze sie wkrotce to wszystko unormuje :laugh:
lece zaraz na silownie a mama ululala mi dzidzie i spi :laugh:
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280098 przez Aleksandra
Emka babcia musi się nacieszyc bo jesteście daleko, więc zagryź zęby i trzymaj się :) A po jakim czasie dostałaś @? Pytam się bo ja nie wiem kiedy dostanę a wolałabym już miec to może hormony by mi się wyregulowały...

Ja jutro jadę z moimi rodzicami po sprzęt i meble do kuchni :lol: :lol: :lol:

Dark ucałuj Kubunia ode mnie i Natalci :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

A ja sprzątam jak to w piątek. Poza tym jutro pół dnia mnie nie będzie a później nocujemy u nas w domku więc wolę mieć wysprzątane. Mam tylko nadzieję, że jutro Z postara się nie zrobić meksyku bo się wścieknę. Ja sprzątam w sumie codziennie tak, żeby było czysto a w piątki bardziej szczegółowo a wystarczy że Z jest 10 min w pokoju i pokój wygląda jak po przejściu huraganu !
12 lata 11 miesiąc temu #280113 przez Dorciaition
Oj Malina :/ Oby drugie ciasto wyszło.

U mnie @ brak :/ W sumie to dobrze ;) Kurde, muszę się wybrać po tabletki.

Ola to szykują się ciekawe zakupy- fajnie.

Dziewczyny czy Wasze maluchy też wydają jakieś dziwne dzwieki w czasie snu? Nie wiem jak to opisać, ale różne, dziwne, głośne odgłosy :)

Alanek[*] :(
12 lata 11 miesiąc temu #280122 przez iva 20
witam w poludnie :)
ja juz sie widzialam z kumpela dostala mala ubranka i zapomnialam wziasc :) :lol: :lol: :lol: jutro najwyzej mi przyniesie :)
Emka ciesz sie ze babcia jest i ma kto bawic ;P
hehe i nie wiem co mam ktorej odpiac :silly:
Dorcia super ten pamietniczek :lol: :lol: Lenka bedzie miec co ogladac :P :P
Ola pracowita dzisiaj jestes ze sprzatasz ale ja w weekend tez wole jak jest czysto bo M zawsze tyle syfu narobi jaj to chlop :P a ja gdzies spiaca mala tez spi caly czas od 12 i tylko dojada budzi sie na cyca :blink:
Dark wszystkiego dobrego dla maluszka juz duzy chlopczyk z niego nie obejrzysz sie a z dziewczyna bedzie chodzic :blink:
12 lata 11 miesiąc temu #280136 przez [email protected]
Różyczko witaj kochana! Jak masz problem z neten to walnij mega długi opis co u Was w wordzie-ja tak zawsze robie, potem tylko wklejam i wysyłam hehe. Dziękuje za kciuki-Daro zdrowy już jest, za to Domiś zrobił nam psikusa i ma ospę:/

Dorcia-jaaaaaaaaa cieeeeeee!!! Jakie to fajne!!! Czemu mowisz o takim pamietniku dopiero teraz?!? Tez bym na bierzaco robiła! Bo teraz to juz nic nie pamietam ;( ale ten kupny od porodu tez mam :) i Domisiowi prowadziłąm i Darusiowi tez zaczne!

Emka-daj sie mamuście nacieszyć:P potem znowu dłuuuugo nie bedzie jej widziała-a Ty masz wiekszosc obowiązków z głowy:) upomijaj ją tylko zeby tak nie nosiła non stop-moze pomoze:P

Malina-trzymam kciuki za kolejne ciacho hahah ale baaardzo polecam książki o ciastach dr.oetkera! za 20 zł w klub dla ciebie-weltbild. Sa rożne tytuły-łatwe ciasta, szybkie ciasta, deseru mrozone i w ciul innych-duzo ich mam i sa mega! A ciasta serio proste szybkie i pyszniusie!

Alex- kuchnie odbieracie czy dopiero wybieracie? Tak czy siak powodzonka zycze-to musi byc bardzo ekscytujące!!!

Co do sprzątania-tez musze codziennie boDomis ehhh a Adam jak to chłop masakra! Wszedzie zostawia szklani i skarpetki! Szlag mnie trafia. Co do skarpetek to miałam sposób-pomogł, ale znowu Adam zapomniał i musze od nowa wprowadzic go w zycie heheh zbieralam zawszete brudne sparpetki i kładłam mu na jego poduszce w sypialni-tak sie zawsze wkurzał zew koncu zaczął je zostawiac namiejscu:P

Dorcia-Daromir tez czasem cos zapiszczy czasem pojęczy albo się smieje albo robi podkowe dopłaczu i krzyknie takie „ łeeee” a ja wtedy padam ze smiechu :D
12 lata 11 miesiąc temu #280146 przez Malina86
Dorcia moja tez wydaje dziwne odglosy, zazyczaj wybudza sie z krzykiem jakby sie przestraszyla, poglaskam po glowce i spi dalej, ale szkoda mi jej wtedy bidulki. Moze jej sie sni jak ja z brzucha wyrwali.

Przez to, ze zpieprzylam tamto ciasto to spierniczyla mi sie masa, bo byla z zelatyna wiec nim drugie ciasto sie upieko to masa zsiadla sie na gluta nie do rozsmarowania :) Jak tak dalej pojdzie to bede musiala jutro gosciom pizze zamowic :)
12 lata 11 miesiąc temu #280148 przez Batmanik
My po szczepieniu mala wazy 5650:)
plakala troszke- dla mnie to i tak za duzo bo Igir nie plakal
no i lekarka stwierdzila ze mala ma AZS jak zobaczyla ciemieniuche i kazala isc do dermatologa i na dodatek jak chcemy miec bebilon refundowany to musimy przyniesc jej zaswiadczenie ze mala ma azs wtedy nam wypisze recepte wiec udalam sie do porradni zarejstrowac ja i terminy na nfz dopiero na 14tego lutego a prywatnie 50zl na 18tego stycznia wiec powiedzialam ze przemysle i zadz w razie wu ale poszlam do auta probowalam dodzwonic sie do innej poradni - bez skutku wiec wrocilam sie zarejstrowac mala i oszusci jedni zarejstrowali mnie na 18tego stycznia naa nfz( wiec sa jedna miejsca a tylko zbywaja ludzi)
ja pamietniczka nie zrobilam ale mala dostala na chrzciny gotowy i tam sie wszytsko wpisuje lacznie kto odebral ze szpitala w co byla ubrana itp
dokladnie empakl babcia nauczy noszenia a pozniej Ty nie wyrobisz jak sie mala przyzwyczai
ja Igora karmilam piersia dwa miesiace czyli do listopada i w grudniu juz mialam @ no i dzis sie juz pojawila
12 lata 11 miesiąc temu #280153 przez Aleksandra
Sarna będziemy wybierać. Tzn mam kilka upatrzonych więc tylko kwestia wybrania, no i sprzęt - płyta gazowa, piekarnik, zmywarka i zlew :) Dobry sposób z tymi skarpetami. Ja tyle razy sobie mówię, że jego rzeczy sprzątać nie będę ale niestety wychodzi mój pedantyzm i długo nie wytrzymuję. Nie jestem chorobliwie pedantyczna ale wyniosłam z domu porządek. Przez to, że mieszkałam z rodzicami w małym mieszkaniu MUSIAŁ być w nim porządek i każda rzecz MUSIAŁA mieć i być na swoim miejscu - przez to sprzątaliśmy tylko w piątki/soboty kurze i tyle :) a reszta czasu była tylko dla nas.

Natalka też wydaje czasami dziwne odgłosy, czasami budzi się z płaczem i zaraz sama zasypia.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280155 przez Dorciaition
Sarna mówiłam, mówiłam, ale Ciebie jeszcze wtedy nie było u nas :P
Ha ha niezły sposób na skarpetki :laugh:
Mnie denerwuje jak Krzysiek wkłada do kosza na brudy skarpetki taki zwinięte, no i jak wkładam je do pralki to musze je rozwijać :angry:

Ojejuś Malina, chyba taniej i łatwiej będzie kupić jakieś ciasto w cukierni. Masz jutro tych gości? Zrobiłas już coś oprócz ciasta? :silly:
No właśnie, moze to się jej śni B)

O Batmanik ładnie Nadzieja waży :)

Malina mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale przed chwila pokazywałam mamie mojej zdjecia Twoje. Ona chce sobie zrobić jak przyjedzie do Pl makijaż pernamentny kresek na oczach, ale zaproponowałam jej też brwi, bo ładnie wygląda :)

12 lata 11 miesiąc temu #280161 przez Aleksandra
Dorciaition napisał:

Mnie denerwuje jak Krzysiek wkłada do kosza na brudy skarpetki taki zwinięte, no i jak wkładam je do pralki to musze je rozwijać :angry:

Oj mnie też to wkurza. Jeszcze nie znoszę jak wkłada do kosza na brudy mokre rzeczy i one po jakimś czasie śmierdzą. Ja nie robię pranie codziennie i nie zawsze to wyłapię. Teraz na szczęście nie jeździ na kładzie to nie ma mokrych ciuchów.

Batmanik Nadzieja rośnie jak na drożdżach :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu #280162 przez iva 20
Malina moze nie bedzie tak zle i ciako wyjdzie a pomysl z pizza tez dobry :) ja bym zjadla pizze tylko sie boje jeszcze zeby mala brzuszek nie bolal :unsure:
ja karmie cycami a okresu jeszcze nie mam zobaczymy kiedy sie pojawi tzn z tydz temu mialam na wkladce troche krwi ale ja nigdy takiego okresu nie mialam wiec nie wiem czy mam okres czy nie :lol: :lol: wyjdzie z czasem :P moja mala spi sobie jeszcze :O
12 lata 11 miesiąc temu #280164 przez Dorciaition
Aleksandra napisał:

Dorciaition napisał:

Oj mnie też to wkurza. Jeszcze nie znoszę jak wkłada do kosza na brudy mokre rzeczy i one po jakimś czasie śmierdzą. Ja nie robię pranie codziennie i nie zawsze to wyłapię. Teraz na szczęście nie jeździ na kładzie to nie ma mokrych ciuchów.
:

Mój też tak robi :angry: Z quadem na razie spokój, mówi, że na śnieg czeka. Lepiej niech jeżdzi w śniegu niż błocie.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280165 przez Malina86
Haha Dorcia nie obrazilam sie, tylko, zeby mama sie nie rozmyslila jak mojego fejsa zobaczy :)
Mam jutro tych gosci i jeszcze nic wiecej nie zrobilam, zamarynowalam mieso tylko, nie wiem czy dzis robic te salatki czy jutro? Z jedenj strony do jutra sie przegryza fajnie, ale zeby mi tez sokow nie puscily. Ale mam dylemat :) Weny nie mam wogole przez to kiepskie samopoczucie.
Moj tez zwija skarpetki i wrzuca do kosza, a potem musze smierdziele rozwijac! Sto razy mu juz mowialm o tym , ale gdzie tam.

Batmanik duza Twoja dziewczynka, Moja Misia w srode wazyla 4960g, takze dobijamy do 5kg :)
12 lata 11 miesiąc temu #280166 przez vestusia
No witam. Kuźwa, a Wy dalej produkujecie. Już mi mózg siada i nie nadążam za Wami.

Malina - kupiłam z tego Emolium oliwkę do ciała z lipidami i emulsję do kąpieli. Teraz, po Twoim poście, przeczytałam, że oliwka jest do skóry suchej, bardzo suchej i wrażliwej. Ale ta emulsja jest do skóry nadmiernie suchej, szorstkiej, popękanej, podrażnionej i swędzącej. Kuźwa. Ale to najwyżej nie będę jej dużo lała do wanienki. Mam nadzieję, że Zuzi skóra się poprawi, ale mam obawy, że też ma AZS. Bo nie dość, że na buzi ma te białe krostki, to za uszami ma suchą, popękaną skórę i dzisiaj zauważyłam, jakby takie małe strupki?? za tymi uszkami. Kuźwa, aż jestem zła. Mam nadzieję, że będzie z nią ok, bo aż się boję :(

My byłyśmy z kumpelą na spacerku - z Anetą27 z października. Byłyśmy aż na mieście, kupiłam sobie apaszkę, zrobiłam po drodze zakupy a pogoda nas nie rozpieszczała. W końcu zaczął padać taki śnieg kulkowy, że do budy wlatywało, a potem normalne płaty śniegu he, he, he. Aż zmarzłam w rękę, bo jeszcze wcinałyśmy bułki słodkie :D

Dorcia - no pamiętnik super uzupełniony. Lenka będzie miała superową pamiątkę. Ja może kiedyś pokuszę się o taki od porodu, ale jakoś nie mam do tego weny.
I racja Sarna - Dorcia pokazywała nam swój pamiętniczek jeszcze jak Ciebie niestety tutaj nie było.

Batmanik - widzisz, najpierw jeden termin, a potem drugi. No i jaka Nadzieja duża. Nasze córki z tego samego dnia i jaka różnica wagowa się robi :D
Chociaż moja to taki kurczak mały się urodziła. Krótka i mało ważyła :D A teraz taka pyzula.

Malina - ja Cię podziwiam, ja to ciast piec nie umiem w ogóle. Kupiłabym pewnie jakieś gotowe :D

Emka - ciesz się, że jest Mamcia i odciąży Cię od wielu rzeczy związanych z Natalką. Może po prostu faktycznie poproś, aby aż tyle jej na rękach nie trzymała, wytłumacz dlaczego i myślę, że MOŻE pomoże. Bo z drugiej strony ona na pewno nie potrafi się nią nacieszyć a tydzień jej szybko zleci, więc co będzie później wspominać? Że bujała leżaczek z Natalką w środku? :D

Ja idę do kuchni zmyć naczynia i zabrać się za obiad. Zuzia jeszcze śpi w gondoli.
Po dzisiejszej butelce pół na pół z nowym mlekiem (2 miarki starego i 2 nowego) nie ulała. Nie wiem czy to jednorazowe, czy naprawdę to mleko działa.

Darkdream - wszystkiego NAJ z okazji 3 miesiąca :) Ale ten czas zasuwa :)

Dorcia - Bob robi to samo - w koszu zawsze zwinięte skarpetki. Jaka ja jestem o to wściekła!!!! Tłumaczę mu jak krowie na rowie, że jak robię pranie to je segreguję, więc nie pominę jego skarpetek i że np. wypiorę jedną a drugiej nie (no chyba że faktycznie przez przypadek nie zauważę). Ale to i tak nie pomaga. To raz mu zrobiłam tak, że wyprałam te jego zwinięte skarpety i tak też powiesiłam na suszarce. Stwierdził, że bardzo dobrze zrobiłam i wcale się o to nie pogniewał. No co za ciołek.

A propos sprzątania, to ja lecę. Bo też teraz mamy tutaj mało miejsca a rzeczy Piotrka leżą wszędzie :angry: :angry: :angry:
12 lata 11 miesiąc temu #280167 przez Aleksandra
Malinko makaronowa nie puści soków więc śmiało możesz zrobic dzisiaj a do jutra rewelacyjnie się przegryzie :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia