- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
ja dzis pospalam do 9tej
mala zjadla o 20tej poszla spac o 22giej i wstala na jedzonko o 5tej kolo 6 poszla spac i tak do 10tej pospala:))
zaraz na szczepienie trzeba uciekac
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
u nas snieg pada chyba trzeba sanki drugie dla malej dokupic i w foteliku przymocowac ja pasami takie od bagaznika i ja ciagac hehe bo u nas jak wioske zasypie to jest tragedia
uciekam bo mala placze a ja w piazamie a zaraz na szczepiene smigamy
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dorcia Ty nie masz za dobrze z ta Twoja Lenka?!
Vestusia w szpitalach zazwyczaj kapia w Oilatum, a nie w Emolium. Ja bym Emolium nie kupowala skoro Zuzia nie ma zadnej alergii, atopii, ani nadmiernej suchosci. Jesli nie ma nic z tych rzeczy to lepiej profilaktycznie stosowac Oilatum Soft, bo Emolium to juz produkt specjalistyczny, ze tak sie wyraze. Ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz, w kazdym razie mowie z doswiadczenia dermokonsultantki
Pieke ciasto, jednak bedzie pieczone
W klacie dalej mnie boli i jeszcze ten przeklety zab. Ja pierdziu...
- [email protected]
- Wylogowany
- gadatliwa
- MaMut
vestuska-z tą praca przypomina mi się odcinek kiepskich jak Paździoch sciamniał mamie ze jest księdzem a potem okazało się zei Ferdek udaje jakiegoś inzyniera:D
mowisz ze byc z dwojką zwariowała-kurnać mać a dwojka dzieci i jedno z ospą ciągle marudzi i spac w nocy nie moze:/ ja nieprzytomna!
Domis druga noc z rzedu przychodzi do nas z płączem zego swedzi i ze chce kupe-taki ma porezany odbyt ze w dzien malo kupy robi go go boli a w nocy nie moze wytrzymac. no ale rozumiem te chrosty są okropne,całe ciałgo swedzi:(
a przez to i my spac nie mozemy-tzn ja:/
o wlasnie ide szukac cerazette i ci napisze
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1
Sarna ja jestem w szoku i mi przypomniałaś, że miałam napisać Ci, że Ty masz niezłą dietę. Może to właśnie sposób na dzieciaczki - od początku ładować w siebie wszystko co się da i wtedy obejdzie się bez kolek, wzdęć i w ogóle innych problemów trawiennych I może ulewanie by Zuzi szybciej minęło??? ha, ha, ha
Ja też miewam takie bóle, o których piszecie. Już rzadziej, ale właśnie najczęściej, jak się zdenerwuję bardzo....
No nic, budzę Zuzię, bo coś stękała, sapała, ale dalej padła na tym brzuszku. To chyba na nią sposób - tzn. w pozycji na brzuszku ciężej jej się drzeć, więc trwa to chwilę i drzemie co chwila
Ale ubieram jej rajty i całą resztę, dam butlę i spadamy na miasto
- [email protected]
- Wylogowany
- gadatliwa
- MaMut
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Ale załamka jak poczytałam na stronie tego latopicu o AZS Moja Natalka ma raczej ciężką postać, bo ma wszystkie objawy i jeszcze więcej. Biedusia.
Ja karmię tylko piersią i jak na razie wystarcza, chociaż pediatra mi sugerowała ostatnio że powinnam dokarmiać, ale
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Czy wy w ogóle śpicie???? Czytam i czytam i końca nie widac
Natalka wczoraj zjadła o 20.45 i spała do 4.35
Martini pomogło na smutki i wszystko sobie wyjaśniliśmy i się wygadałam za wszystkie czasy, ale teraz troszkę boli mnie głowa
- darkdream89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "Dziecko to uwidoczniona miłość"
- Otrzymane podziękowania: 2
Byliśmy z Kubusiem na szczepieniu w środę... i tak się biedny rozpłakał, że skończył dopiero jak w domu butlę dostał
Ale dostaliśmy zielone światło, żeby mu dawać 150 ml wody i 5 miareczek mleka no i tak mu się coś poprzestawiało, że już nie śpi od 21 do 6 rano tylko od 21 do 9! Bez jedzenia... Tak się zastanawiam, jak tak będzie spał to mu doby braknie na wszystkie posiłki, tym bardziej, że nie je co 3 godziny tylko już co 4 A nie chcę go budzić na jedzenie...
Powiem Wam, że Kuba więcej przybierał na piersi niż na mm. Między świętami a sylwestrem ważyłam go to ważył 5500 jakoś a wczoraj 5890...A urodził się 2680. Za ciężka matematyka jak na mój mózg ale i tak wydaje mi się, że znacznie wolniej... chociaż w sumie na razie mu to nie zaszkodzi, mój pulpecik Pielęgniarki mówiły, że jest gruby.. a ja uważam, że po prostu nie jest zachudzonym dzieckiem... Ale One i tak wiedzą swoje
Kończymy dziś 3 miesiące
No i tak jak wszedł w trzeci miesiąc tak zaczął trzymać główkę jak go podnoszę do siadania Przynajmniej teściowa da mi spokój
- Róża
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Szymcio jest już z nami ;)))
Nawet nie marzę o tym aby Was nadrobić Kochane
Od miesiąca prawie zostaliśmy z netem mobilnym i mam serdecznie dość, na szczęście dziś wypowiemy umowę i w lutym założymy stałkę, przez ten czas korzystałam w zasadzie tylko z poczty i czasem udawało mi się załadować facebooka, tylko w jednym pokoju i tylko na stacjonarmym kompie, wczoraj mój mąż poprowadził jakoś kabelki i modem jest przy samym oknie, i udało mi się zalogować, czy wyślę posta to już inna sprawa
To na początek chciałam Wam życzyć wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, troszkę spóźnione ale bardzo szczerze życzenia Oby wszystkie Maluszki przede wszystkim rosły zdrowo i jak najczęściej się do Was radośnie uśmiechały i obyście miały jak najwięcej satysfakcji z bycia cudownymi mamami No i generalnie tego o czym marzycie skrycie i nie tylko dla każdej z Was Buziaki mocne :*
Na pocztę przychodziły mi maile, więc co setnego posta pewnie przeczytałam, z tego co pamiętam to gratulacje dla Milli, że urodziła zdrową dziewuszkę, strasznie się cieszę
A za Was Sarna naparwdę mocno trzymałam kciuki, cieszę się że z Darusiem wszystko dobrze, silny z niego chłopczyk
Witam wszystkie nowe mamy, a Katkę w szczególności, tez jestem z Radomia Kochana
Mam nadzieję, ze teraz będę mogła na bieżąco trochę Was poczytać i popisać z Wami bo naprawdę się stęskniłam,a z zaległości to chociaż zdjęcia sobie poprzeglądam, bo przeczytać na pewno nie dam rady
Oki, zmykam zrobić coś na obiad zanim Szymek wstanie, buziaki
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Od kilku dni, jak Lenka śpi w dzień na łóżku w dużym pokoju to zdarza jej się przebudzić z takim krzykiem, że w szoku jestem. Czy może jej się coś śnić? Ale co?
Oilatum czasami stosuję do kąpieli- wlewa się do wody, no i buźke po kąpaniu smaruję Lence.
Buziaki dla Kubusia z okazji 3 miesiąca Duży chłopak z niego
Sarna ale masz dietę- zazdroszczę Ja to nawet już na wagę nie wchodze
Ha ha Batmanik, Ty agentko
Róża witaj wśród nas Fajnie, że już jesteś. Mam nadzieję, że już nie znikniesz na tak długo.
My już po spacerku. Słoneczko ładnie świecie, ale wieje, wiec spacer był expresowy
Skończyłam mój album fasolki. Nie jest rewelacyjny, ale jest
A taki od urodzenia mam już kupny. Mniej roboty i ładniejszy
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
osz Ty jakiego slinotoku dostałam jak czytałam jakie smakołyki jadłaś... ja powoli mam dosc gotowanego kuraka z marchewka i bułek mam ochote na cos innego ale boje sie zaostrzac sytuacje ze skórą malucha.
Kredka, od kurczaka lepszy jest indyk, kurczaki są świństwami faszerowane niestety Mnie lekarka powiedziała że kurczaków mam nie jeść. Za to OK jest kasza gryczana, ma sporo białka nieuczulającego.
Mnie tez to już nosem wychodzi. Ale najbardziej mnie załamuje że moja Mała jest taka owrzodzona i że ją swędzi, a z tego co poczytałam na tej stronie do której mi podałaś linka to niestety prognozy nie są za ciekawe
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kredka, dzięki za linka Moja pediatra mi w ogóle nie powiedziała o czymś takim. Dziś jej kupię bo ona na pewno ma AZS. Rozumiem, że podajesz to tak, że odciągasz trochę mleka, w tym rozpuszczasz latopic i dajesz z butli? Kurczę, moja nie za bardzo toleruje butlę w swojej buzi, ale jakoś jej wcisnę.
Ale załamka jak poczytałam na stronie tego latopicu o AZS Moja Natalka ma raczej ciężką postać, bo ma wszystkie objawy i jeszcze więcej. Biedusia.
Ja karmię tylko piersią i jak na razie wystarcza, chociaż pediatra mi sugerowała ostatnio że powinnam dokarmiać, ale
Anakol- popieram z tym doakrmianiem, że się wstrzymujesz. Mój przez pierwszy tydzień po wyjściu ze szpitala przytył niecałe 100g i kazali dokarmiać, ale nie posłuchałam, a teraz widzicie ile waży i na cycku tylko jedzie.
Batmanik- zabiłas mnie tym co zrobiłaś
- emkapl84
- Wylogowany
- gadatliwa
Moja mama wczoraj przyleciala i oczywiscie zakochala sie w natalce...jest tylko jeden problem...ona w ogole mi nie pozwala mi wziac ja na rece bo sama chce wszystko do okola niej robic..i ciagle tylko slysze jak jej spiewa jak ja lula do snu...jak ciagle mi mowi...ja ja potrzymam...ja ja przewine itp itd....troche mnie juz to irytuje ale nie chce jej sprawiac przykrosci....ale nie chce zeby spedzila caly dzien na rekach bo jak mi tak dziecko przyzwyczai to jak za tydzien wyleci to sie z natalka nie ogarne
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Babcia pewnie najszczęśliwsza na świecie, że ma taką wnusię cudną
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hehe teraz juz wiesz w czym tkwi sekret spania na brzuszku
dark buziaki dla trzymiesiecznego Kubusia
Dorcia swietny zrobilas ten pamietnik, pomyslowa jestes, cudna pamiatka. Kiedys Lenka sobie obejrzy
emka no babcia zakochala sie we wnuczce od pierwszego wejrzenia. Moze powiedz mamie zeby np. wsadzila Natke do bujaczka i wtedy moze pajacowac przed nia A Ty kochana korzystaj, ze ma Cie kto wyreczyc No i koniecznie daj znac jak z ta Twoja ciaza No chyba, ze nie nadrobilas i nie wiesz o czym mowa
Moje ciasto poszlo w smietnik Taka deske upieklam, ze masakra To byl chyba przepis na mniejsza blaszke. Teraz biszkopt pieke