- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- [email protected]
- Wylogowany
- gadatliwa
- MaMut
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #280173 przez [email protected]
a propo prania:)
Adamowe skarpetki na szczescie lądują rozwinięte i mokrych ciuchów nie mamy wiec są suche
ale ja zwykle zpaominam pralki oproznic i kilka razy juz mi ciuchy mega zasmierdly bo sie wyprane kisiły w pralce 2-3 dni:/
a co do nienawidzenia-to ja nienawidze jeszcze jak Adam daje do prania zapięte koszule-bo przez głowe sciąga...tez juz raz go oduczyłam. upominałam ze takich nie wypiore i faktycznie przestałam prac-az tu nagle jakas okazja a on ani jednej czystej koszuli hahah dobrze mu tak byłoi sie nauczył- bo ja zawsze do prasowania musiałam te miliony guzików odpinac-a jeszcze jak koszula na druga strone odwrocona to sie bawić musiałam...
teraz koszule odpina(zazwyczaj) i sam prasuje-chyba ze czasu niet to ja szybko:)
Adamowe skarpetki na szczescie lądują rozwinięte i mokrych ciuchów nie mamy wiec są suche
ale ja zwykle zpaominam pralki oproznic i kilka razy juz mi ciuchy mega zasmierdly bo sie wyprane kisiły w pralce 2-3 dni:/
a co do nienawidzenia-to ja nienawidze jeszcze jak Adam daje do prania zapięte koszule-bo przez głowe sciąga...tez juz raz go oduczyłam. upominałam ze takich nie wypiore i faktycznie przestałam prac-az tu nagle jakas okazja a on ani jednej czystej koszuli hahah dobrze mu tak byłoi sie nauczył- bo ja zawsze do prasowania musiałam te miliony guzików odpinac-a jeszcze jak koszula na druga strone odwrocona to sie bawić musiałam...
teraz koszule odpina(zazwyczaj) i sam prasuje-chyba ze czasu niet to ja szybko:)
Temat został zablokowany.
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #280183 przez Batmanik
haha Vestusia moja na starcie byla 1kg do przodu hehe a ona leci na MM to dlatego
a pozatym nie pisalam ale mala zaciska piastki i lekarka powiedziala ze do 3go miesiaca jej tak pozwolimy ale pozniej jak dalej tak bedzie czeka nas neurolog:( ach co ja sie z nia najezdze po tych lekarzach
a co i tak macie fajnych facetow ja po moim to nie raz musze z pokoju zbierac ciuchy do prania
a propo skarpetek to ja przed wczoraj wykapalam mala w skarpeciochach:)
a pozatym nie pisalam ale mala zaciska piastki i lekarka powiedziala ze do 3go miesiaca jej tak pozwolimy ale pozniej jak dalej tak bedzie czeka nas neurolog:( ach co ja sie z nia najezdze po tych lekarzach
a co i tak macie fajnych facetow ja po moim to nie raz musze z pokoju zbierac ciuchy do prania
a propo skarpetek to ja przed wczoraj wykapalam mala w skarpeciochach:)
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280188 przez Dorciaition
ha ha wszyscy faceci to samo. Ciołki Mój to pedant ale z praniem to mnie drażni.
Sarna a Twój to też nie zły. Leniuch jeden, nie chcialo mu sie odpinac guzików
Vestusia przy gotowym albumie nie trzeba się napracowac, a też super pamiatka.
A tych spacerków to zazdroszczę. Ja dziś spacerowałam z 50letnim sąsiadem
Malinka bardzo mojej mamusi brwi się podobały, ale tym razem kreski se zrobi
Jeśli chodzi o sałatki to przeważnie robie dzień wcześniej wieczorem. Brokułowa też nic nie puści.
Moje Dziecie śpi, a ja się nudze. Posprzątane jest, obiad gotowy też, wiec pozostaje tylko czekać. Lenka oczywiscie się obudzi jak zaczniemy jeść.
Zamówiłam przed chwila zdjecia przez internet i juz nie mogę się ich doczekać. Uwielbiam układać i oglądać foty
Batmanik, a te piąstki to jak? Cały czas są zaciśnięte?
Sarna a Twój to też nie zły. Leniuch jeden, nie chcialo mu sie odpinac guzików
Vestusia przy gotowym albumie nie trzeba się napracowac, a też super pamiatka.
A tych spacerków to zazdroszczę. Ja dziś spacerowałam z 50letnim sąsiadem
Malinka bardzo mojej mamusi brwi się podobały, ale tym razem kreski se zrobi
Jeśli chodzi o sałatki to przeważnie robie dzień wcześniej wieczorem. Brokułowa też nic nie puści.
Moje Dziecie śpi, a ja się nudze. Posprzątane jest, obiad gotowy też, wiec pozostaje tylko czekać. Lenka oczywiscie się obudzi jak zaczniemy jeść.
Zamówiłam przed chwila zdjecia przez internet i juz nie mogę się ich doczekać. Uwielbiam układać i oglądać foty
Batmanik, a te piąstki to jak? Cały czas są zaciśnięte?
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Dorciaition.
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #280215 przez Aleksandra
Natalka już po ćwiczeniach mniej zaciska piąstki więc jest poprawa Bratowej córka i syn też są wcześniakami i Madzia zaciskała piąstki i się prężyła ale lekarz nie widział problemu i zaciskała piąstki do 3-go roku życia! Z Krzysiem nie było żadnych problemów. Tyle, że lekarze odejmują Natce miesiąc i jak na dwumiesięczne dziecko jest wszystko tak jak byc powinno ale na 3-miesięczne to trzeba popracowac.
Zjadła butlę i leży u nas na łóżku i rozmawia z obrazkami na ścianie Rozkoszniasto to brzmi Na leżaczku już jej się nudzi a chcę, żeby się troszkę zdrzemnęła...
Zjadła butlę i leży u nas na łóżku i rozmawia z obrazkami na ścianie Rozkoszniasto to brzmi Na leżaczku już jej się nudzi a chcę, żeby się troszkę zdrzemnęła...
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280218 przez Suari
Widzę, że wszyscy facesi są tacy sami i nie ma w tym przypadku wyjątków, a to, że prawie wszyscy tak robią to dziwne, więc nie ma przeproś tylko posiadają jakieś geny, w których mają to zapisane
A ja zamiast wywoływania zdjęć zastanaiwm się nad zrobieniem fotoksiążki, robiła któraś z was ?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A ja zamiast wywoływania zdjęć zastanaiwm się nad zrobieniem fotoksiążki, robiła któraś z was ?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Suari.
- Malina86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #280220 przez Malina86
Vestusia Ty juz przestan z tym AZS! Moja tez ma za uszami sucha skore, ale to naprawde za malo, zeby podejrzewac AZS. Z tymi kosmetykami to chodzilo mi o to, zeby nie kupowac tych "leczniczych" bo, np. jak za jakis czas nie daj Boze okzaze sie, ze Zuzia ma faktycznie AZS to zostana Ci tylko masci na sterydach, bo skora bedzie przyzwyczajona do codzinnej pielegnacji emolientami.
Kuzwa tak mnie zab napier****, ze juz wytrzymac nie moge. Tablety nie pomagaja. Ketonal juz caly zzarlam, a tylko on mi ulge przynosil. W poniedzialek dentysta, wyjscia nie ma i kanalowe leczenie- fuck. Do tego dalej mnie kluje pikawa, no ledwo dycham. No czuje sie dzisiaj jak z dupy
Umazylam boczek na salatke makaronowa i zrobie dzisiaj i brokulowa tez
Dorcia fajnie, ze mamie sie podobaly brwi. Jak ja robilam to mnie tez namawiala na kreski, bo mowila, ze wtedy byloby taniej bo zuzywa na mnie tylko jedna igle, ale sie nie zdecydowalam. A teraz to usta mi sie jeszcze marza
Kuzwa tak mnie zab napier****, ze juz wytrzymac nie moge. Tablety nie pomagaja. Ketonal juz caly zzarlam, a tylko on mi ulge przynosil. W poniedzialek dentysta, wyjscia nie ma i kanalowe leczenie- fuck. Do tego dalej mnie kluje pikawa, no ledwo dycham. No czuje sie dzisiaj jak z dupy
Umazylam boczek na salatke makaronowa i zrobie dzisiaj i brokulowa tez
Dorcia fajnie, ze mamie sie podobaly brwi. Jak ja robilam to mnie tez namawiala na kreski, bo mowila, ze wtedy byloby taniej bo zuzywa na mnie tylko jedna igle, ale sie nie zdecydowalam. A teraz to usta mi sie jeszcze marza
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #280240 przez Aleksandra
Chciałam wam wkleić video jak Natalka rozmawia się nie da bo mam w za dużym pliku Rozbraja mnie swoim guganiem. Nareszcie usnęła
Ostatnio zmieniany: 12 lata 11 miesiąc temu przez Aleksandra.
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #280251 przez vestusia
Suari dobrze to ujęłaś - faceci muszą mieć jakiś błąd w kodzie DNA, skoro wszyscy robią tak samo (no większość przynajmniej)
Malina bidulko. Jak ząb boli, to porażka. Nio ale lepiej zrobić i mieć z głowy.
Nio a co do tych kosmetyków Emolium to już nie wiem. Na razie będę dawała troszkę tej emulsji do kąpieli i oliwką będę smarować Zuzolkę, jak za 2-3 dni będzie poprawa, tzn. że chyba ok? Aż teraz się boję. Ale pytałam babkę w aptece, które lepsze, bo wahałam się między Emolium a Oillan. No ale babka powiedziała, że w zasadzie bez różnicy a cenowo te Emolium było tańsze, bo mniejsze akurat opakowanie było, więc wzięłam. Mam nadzieję, że będzie ok.
Moja Zuzia śpi odkąd poszłyśmy na spacer. To już 4 godziny, ale też coś stęka i się przeciąga, więc myślę, że lada moment się obudzi.
Czekam na Boba. Ryba jeszcze się rozmraża, ziemniaki naobierane a na dodatek buraczki.
Tylko nie zabieram się za rybę, Bob zrobi ją lepiej no i boję się, że Zuzia się rozbudzi. A jak nie teraz, to na bank, jak będziemy siadać do obiadu - podobnie jak Twoja Lenka, Dorciu
Ona chyba wyczuwa, że skoro pora jedzenia, to i ona się budzi
Mówisz, że miałaś spacer z 50-cio letnim sąsiadem? Musiało być uroczo he, he, he
Malina bidulko. Jak ząb boli, to porażka. Nio ale lepiej zrobić i mieć z głowy.
Nio a co do tych kosmetyków Emolium to już nie wiem. Na razie będę dawała troszkę tej emulsji do kąpieli i oliwką będę smarować Zuzolkę, jak za 2-3 dni będzie poprawa, tzn. że chyba ok? Aż teraz się boję. Ale pytałam babkę w aptece, które lepsze, bo wahałam się między Emolium a Oillan. No ale babka powiedziała, że w zasadzie bez różnicy a cenowo te Emolium było tańsze, bo mniejsze akurat opakowanie było, więc wzięłam. Mam nadzieję, że będzie ok.
Moja Zuzia śpi odkąd poszłyśmy na spacer. To już 4 godziny, ale też coś stęka i się przeciąga, więc myślę, że lada moment się obudzi.
Czekam na Boba. Ryba jeszcze się rozmraża, ziemniaki naobierane a na dodatek buraczki.
Tylko nie zabieram się za rybę, Bob zrobi ją lepiej no i boję się, że Zuzia się rozbudzi. A jak nie teraz, to na bank, jak będziemy siadać do obiadu - podobnie jak Twoja Lenka, Dorciu
Ona chyba wyczuwa, że skoro pora jedzenia, to i ona się budzi
Mówisz, że miałaś spacer z 50-cio letnim sąsiadem? Musiało być uroczo he, he, he
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- emkapl84
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #280280 przez emkapl84
a ja sie musze pochwalic ze odkad jestesmy malzenstwem to ani razu prania nie zrobilam!!!!M zawsze robi to jest jego obowiazek..wieszanie i skladanie prania tez ja gotuje i zmywam
Bylam na silownie weszlam na wage i o matko o 3 kg wiecej niz 2 tyg temu!!!!!a nogi znowu mnie swedza przez zatrzymywanie wody jak w ciazy zupelnie!!!nienawidze tego uczucia jesli w ciagu tyg nic sie nie zmieni to ide do lekarza...
macie racje dam sie mamie nacieszyc wnuczka
Bylam na silownie weszlam na wage i o matko o 3 kg wiecej niz 2 tyg temu!!!!!a nogi znowu mnie swedza przez zatrzymywanie wody jak w ciazy zupelnie!!!nienawidze tego uczucia jesli w ciagu tyg nic sie nie zmieni to ide do lekarza...
macie racje dam sie mamie nacieszyc wnuczka
- Kredka
- Wylogowany
- gadatliwa
- malutkie rączki a chwycą za serce na całe życie
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #280347 przez Kredka
anakol napisał:
ja odciagam troszke mleka i wsypuje saszetke z proszkiem. Wczoraj podałam mu w butli ale to chyba nie jest dobry pomysł bo w nocy marudził na widok cyca. Dzis podam mu strzykawka - wcisne do buzi powolutku. Mój Miki nie ma owrzodzen tylko suche krosteczki drobniutkie, pod wpływem przegrzania robia sie czerwone. Czytalam o azs ze w wiekszym stadium sa owrzodzenia. mysle ze jakbys jej podala te saszetki to napewno jej nie zaszkodzisz. no i koniecznie ten krem emolium - ze 3 razy posmarowalam dopiro i widze roznice azs to poprostu reakcja alergiczna - pomysl co moze ja uczulac. u nas mysle ze mleko bo odstawilam i poprawia sie. wiec dieta eliminacyjna. dzieki za rade w spr indyka - w sumie racja - kury faszerowane sa hormonami wzrostu. pisze bez duzych liter bo bujam na kolanach malego i pisze jedna reka.
ktos pytal o oilatum - jest to seria kosmetyków - emulsja do kapieli, kremy, szampon itp...
ide bo bedziemy mlodego kapac
Kredka, dzięki za linka Moja pediatra mi w ogóle nie powiedziała o czymś takim. Dziś jej kupię bo ona na pewno ma AZS. Rozumiem, że podajesz to tak, że odciągasz trochę mleka, w tym rozpuszczasz latopic i dajesz z butli? Kurczę, moja nie za bardzo toleruje butlę w swojej buzi, ale jakoś jej wcisnę.
Ale załamka jak poczytałam na stronie tego latopicu o AZS Moja Natalka ma raczej ciężką postać, bo ma wszystkie objawy i jeszcze więcej. Biedusia.
Ja karmię tylko piersią i jak na razie wystarcza, chociaż pediatra mi sugerowała ostatnio że powinnam dokarmiać, ale
ja odciagam troszke mleka i wsypuje saszetke z proszkiem. Wczoraj podałam mu w butli ale to chyba nie jest dobry pomysł bo w nocy marudził na widok cyca. Dzis podam mu strzykawka - wcisne do buzi powolutku. Mój Miki nie ma owrzodzen tylko suche krosteczki drobniutkie, pod wpływem przegrzania robia sie czerwone. Czytalam o azs ze w wiekszym stadium sa owrzodzenia. mysle ze jakbys jej podala te saszetki to napewno jej nie zaszkodzisz. no i koniecznie ten krem emolium - ze 3 razy posmarowalam dopiro i widze roznice azs to poprostu reakcja alergiczna - pomysl co moze ja uczulac. u nas mysle ze mleko bo odstawilam i poprawia sie. wiec dieta eliminacyjna. dzieki za rade w spr indyka - w sumie racja - kury faszerowane sa hormonami wzrostu. pisze bez duzych liter bo bujam na kolanach malego i pisze jedna reka.
ktos pytal o oilatum - jest to seria kosmetyków - emulsja do kapieli, kremy, szampon itp...
ide bo bedziemy mlodego kapac
- katka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #280370 przez katka
No witajcie Kochaniutkie
NIe było mnie od wczoraj a tu 6 str czytania masakra
Róża ciesze sie że jesteś z Radomia jak bedziesz miała dobrego neta to pogadamy
Co do skarpetek to chyba na prawde wina DNA ale ja mojego oduczyłam. Powiedziałam że nie bede takich prała i nie prałam. Starczyło mu na 2 tyg a potem pyyta czy bede robić pranie bo mu skarpet brakło. To mu odpowiadam że moge nastawic jak je sobie zapakuje do pralki. poszedl zapakował a jak wrócił to mówi że jestem perfidna hi hi. Ale żeby zadziałało to musiałm jeszcze 2 razy tak zrobić dopiero załapał'
Chlopek co do tych piąstek to mój Robert też tak miał i jest bardzo prosty sposób żeby to zmienić ale trzeba cierpliwości i systematyczności. Bierzesz rączkę małego i ciągniesz nia w dół np po swojej twarzy tak zeby sie paluszki odgieły i rączka rozprostowała powtarzac po conajmniej 10 razy ze 4 razy dziennie zadziała na pewno
Teraz wam sie pochwale że moje starsze dziecię spisało sie na medal na akademii a Olunia tez grzecznie całą przespała.
NIe było mnie od wczoraj a tu 6 str czytania masakra
Róża ciesze sie że jesteś z Radomia jak bedziesz miała dobrego neta to pogadamy
Co do skarpetek to chyba na prawde wina DNA ale ja mojego oduczyłam. Powiedziałam że nie bede takich prała i nie prałam. Starczyło mu na 2 tyg a potem pyyta czy bede robić pranie bo mu skarpet brakło. To mu odpowiadam że moge nastawic jak je sobie zapakuje do pralki. poszedl zapakował a jak wrócił to mówi że jestem perfidna hi hi. Ale żeby zadziałało to musiałm jeszcze 2 razy tak zrobić dopiero załapał'
Chlopek co do tych piąstek to mój Robert też tak miał i jest bardzo prosty sposób żeby to zmienić ale trzeba cierpliwości i systematyczności. Bierzesz rączkę małego i ciągniesz nia w dół np po swojej twarzy tak zeby sie paluszki odgieły i rączka rozprostowała powtarzac po conajmniej 10 razy ze 4 razy dziennie zadziała na pewno
Teraz wam sie pochwale że moje starsze dziecię spisało sie na medal na akademii a Olunia tez grzecznie całą przespała.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #280371 przez Dorciaition
Ha ha Suari dobre
Batmanik zamawiałam w FotoPrint- 53 gr za szt. ale to dlatego, że podobno na jakimś fajnym papierze. Bez sensu, ale wzięłam, bo na innym nie ma większych wymiarów zdjęć, a ja zamówiłam kilka odbitek A3.
Aa, to nie wiedziałam, że nawet jak dziecko piąstek nie otwiera to coś nie tak.
Oo, Emka to masz dobrze z mężem. Mój lubi porządek wiec też nie jest źle. Tylko te cholerne skarpety
Chyba tak będzie lepiej jak wybierzesz się do lekarza, lepiej do sprawdzić jesli czujesz dyskomfort.
Batmanik zamawiałam w FotoPrint- 53 gr za szt. ale to dlatego, że podobno na jakimś fajnym papierze. Bez sensu, ale wzięłam, bo na innym nie ma większych wymiarów zdjęć, a ja zamówiłam kilka odbitek A3.
Aa, to nie wiedziałam, że nawet jak dziecko piąstek nie otwiera to coś nie tak.
Oo, Emka to masz dobrze z mężem. Mój lubi porządek wiec też nie jest źle. Tylko te cholerne skarpety
Chyba tak będzie lepiej jak wybierzesz się do lekarza, lepiej do sprawdzić jesli czujesz dyskomfort.
Moderatorzy: ilona