BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #287364 przez Dorciaition
Iva Nadia śliczna kobitka i jaka kiecuszka cudna :) Strojnisia :)

Emka wiesz co, też tak mam. Jak mała czasami się czegoś przestraszy i zacznie płakać to ma taką śmieszna krzywą minę, a mi sie smiać chce B)

Ja tam też nie wierze w te zabobony. Jak byśmy miały na każdy zabobon patrzeć to nic tylko w łóżku leżeć, bo wszystko inne pecha przynosi. Wszystko jest zapisane u góry i nie zmienia się, bo kobieta w ciąży trzyma do chrztu.

Vestusia spróbuj ją podpytać. JEst Twoja przyjaciółką więc pewnie Tobie powie czy chce czy boi się wydatków.

Taa, Krzysiu sprząta, ale co z tego jak w sobote przed wyjazdem do teściów zamiast pakować wszystko to zaczął smrodziś w łazience Domestosem bo sprzątać mu się zachciało. A ja nie dość, że muszę spakować Lenkę, siebie, psa to jeszcze jego.
Dziś też mi awanture zrobił, że za późno pranie wstawiłam. A co go to obchodzi. Powiedział, że mi komputer będzie zabierał. Powiedziałam żeby spadał bo mój, a on, że internet odłączy. Ciołek ;)

Sarna Pan trzy kule super. U nas śniegu brak. Żeby Twój Adam nie zapomniał, że obiecał Tobie narty ;)
Kurde, Ty to masz zawsze pomysł na obiad. Ja już nie wiem co wymyślać naprawdę.

Vestusia to niech se sami takie kubki kupią ze złota. ;) Moi się bardzo ucieszyli, tzn teść obojętnie, ale teściowa zachwycona była. ;)

Ha ha stękaj, stękaj. Na mojego to niestety nie działa. W nocy pytał mnie jak się czuje. Mówię mu, że po co chce wiedzieć jak i tak nic z tym nie zrobi.
Ale narzekam dziś na niego ;) Ma mnie wkurzone ;)

Vestusia przyjdzie taki czas, ze i Zuzia będzie spokojniejsza.

Moja Lenia waży 5100 g. Nie za dużo, nie za mało, lecz w sam raz ;)

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #287368 przez vestusia
Zuzia leży na brzuszku i jej się oczywiście nie podoba. Aż się zeźliła i przemieszczała się na dywanie he, he, he :D Ale trudno, niech ćwiczy, a pozycja na brzuszku niestety dla niej nie jest wygodna do płakania (czyt. darcia się). Jeszcze pół godzinki, potem kąpiel, butla i nyny. I nie ma, że boli.

Dorcia a Krzyś to w zęby powinien dostać. Że za późno pranie wstawiłaś? Niech się cieszy, że w ogóle je wstawiłaś :P Mój to tylko robocze sobie potrafi wyprać, a reszta rośnie w koszu.

My ze 3 dni temu ważyliśmy Zuzię. Tzn. na tej nowej, ekstra wadze. Piotrek dwa razy stanął na niej sam, potem wziął Zuzię też dwa razy. I dwa razy wyszło równe 5500kg, ale od tego trzeba odjąć pieluszkę i bodziaka ze skarpetkami. Na pewno 5 kilo jest. Kluska mała :)

Nio a te kubki to zamawiałaś tylko ze zdjęciem i tekstem? Czy w jakiejś tam ramce?? No i zdjęcie jakaś odpowiednia rozdzielczość czy oni to sobie zmniejszą?? :D
12 lata 10 miesiąc temu #287370 przez Malina86
Czesc Mamusie!

Vestusia zdrowka dla Ciebie i Zuzolka :kiss: Fajnie, ze Piotr sie wzial troche do roboty w domu, ale pewnie jak wroci od dentysty to on bedzie stekal ;)
Ja zamawialam kubki w Rossmmanie i wyszly super :)

Kredka slodki Mikolajek, wyglada na mega wyluzowanego :)

Ja nie wierze z zadne zabobony o ciezarnych chrzestnych. Dla mnie nie istnieje nic czego nie mozna logicznie wytlumaczyc :)

Dzisiaj u nas byla piekna pogoda, slonko swiecilo- normalnie wiosna!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

To sie pozalilam :), ide budzic moja spiaca Krolewne bo dzisiaj caly dzien spi-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:),no a zjesc trzeba :)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287373 przez vestusia
Oj Emka - a to Ci pech z tym wózkiem. Niedobrze... jak to się mówi - złośliwość rzeczy martwych....

No to ja powoli szykuję akcesoria do kąpieli. Zuzia leży na brzuszku, ale jej się nie podoba. Obsmarkała się, wyjęłam jej te gile z nosa gruszką i jeszcze leży i stęka. Nie lubi tego, ale przynajmniej się nie drze. No i ćwiczy mięśnie no i bioderka. Jak trzeba, to trzeba...
12 lata 10 miesiąc temu #287418 przez Róża
Witajcie :)

Witaj Madziaska, widzę, że problemy internetowe nie tylko mnie męczą ;) miło Cię znowu czytać, super że Hania ładnie rośnie :) nie martw się, na pewno skończy ulewać, każda z nas ma jakieś problemy, pewnie skończą się za jakieś kilkanaście lat :)

Iva, koniecznie wybierz się do lekarza, nie ma co lekceważyć takich spraw, super, że przylatujesz do Polski, na pewno strasznie się cieszysz :D zobaczysz jak szybko zleci ;) Śliczna ta Twoja Księżniczka :)

Dorcia zdrówka życzymy !!!

Malinko, współczuje uwag teściowej, taką to tylko porządnie palnąć by wypadało, ehh, ale teściów się nie wybiera :) hehe, a Misia nieźle załatwiła tatę :D

Lusia, tak mój Maluch to się lubi przy gościach popisywać, jak ktoś u nas jest jeszcze nie zdarzyło się raczej żeby był niegrzeczny, i tylko słyszę, "no jakie grzeczne dziecko" :) oczywiście średnio kto wierzy , że to nie do końca prawda :) złota dziwczynka ta Twoja córcia, śpioszek mały :)

Vestusia Ty też zdrowiej kochana, oj Zuzia rzeczywiście jest absorbującym smykiem, mam nadzieję, że znajdziesz niebawem na nią jakiś "sposób" Niektóre dzieci po prostu tak mają, mam znajomą, róznica między naszymi synkami 5 dni, i jej maluch też wcale nie śpi w dzien, ewentualnie drzemie, a tak to trzeba być przy nim non stop, także wierz mi nie jesteś sama, jeśli to jakiekolwiek pocieszenie

Darkdream, to w takim razie rada suszarkowa bardzo cenna, dziękuję ;) a mój maluch jeszcze nie zasmakował butelki, więc w ten sposób sobie nie pomogę :)

Kredka, doskonale Cię rozumiem i Twoje zmartwienia, ja tak to narzekam że Szymcio nie śpi tylko płacze, a jak wczoraj zasnął przy cycku o 16, to obudził się przed 20, chodziłam tylko i zaglądąłam do łóżeczka i zastanawiałam się, czy nie budzić go na karmienie, normalnie dziecka mi brakowało, ale wytrzymałam, potem po kąpieli zasnął na cycku znowu tylko po 4 minmutach karmienia, no i oczywiście ja cały wieczór zastanawiałam się czy nic mu nie jest bo cały czas śpi i w dodatku mało je :) Ale z Twojego synka słodkie słoneczko, dzieciaczki cudnie wyglądają jak śpią, takie aniołeczki :)

My dziś dzień zabiegany bo od 15 chodził u nas ksiądz, doszedł na 17, na 5 minut, a cały dzień zachodu .. mój Maluszek, ze go pochwalę pewnie zapeszając od 45 minut siedzi w leżaczku i nawet smoczka nie ma :) Kochany, pewnie zaraz mu minie ochota na siedzenie, ale póki co mama korzysta :)
I wkurzyłam się bo kupiłam 3 pajace przez allegro, rozmiar 62, a 2 już są za małe na Szymka ;/ chyba nie będę już nic przez neta zamawiać, bo to bez sensu ;/

Zaraz wkleję Wam fotkę śmieszną mojego smyka, bo się nie mogę powstrzymać :D
Miłego popołudnia :)
12 lata 10 miesiąc temu #287424 przez iva 20
Vestusia drzemka dobrze zrobila :) bo wypoczelas troszke :) a na rekach ma takie rozne zwierzaczki i nimi wlasnie sie interesuje bo one rzegotaja hihi :P
a Piotrek jaki pomocny sie zrobil :blink: korzystaj poki mozesz i stekaj duzo :P

Emcia no to nie fajnie z tymi kolami :angry: tez bym sie wkurzyla ze nie moge wyjsc na spacer bo wozek nieczynny ehh
z kasa to zawsze cos ja tez sie ciesze jak moj chodzi w soboty to mu placa podwojnie to wtedy mozemy sobie pozwolic na wiecej a tak to oszczedzamy :)

Dorcia dziekuje w imieniu Nadi :kiss:
hehe a mezulek jak pogania hhe wie ze na forum siedzisz i chcial cie poprostu zdenerwowac :)nooo z Lenki tez sie robi pulpecik :) waga idealna :blink:

Malina hehe

Vestusia moja juz wykapana i spi pierwszy raz tak szybko zasnela :) no moja lubi byc na brzuszku ale ona jak lezy o tak jak by plywala bo we wannie biore ja na brzuszek to ona pewnie by plywala sama hihi a teraz skutek jest taki ze jak ja klade na lozku to ona tak jak w tej wodzie nogami i rekami ... :unsure:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287426 przez Róża
Zdjęcie mojego małego siłacza :)
"Jestem silny mama, nie martw się, nikt mi nie podskoczy" :)

I właśnie moja pociecha potrząsa grzechotką :) taka zacisnął mu w piąstce, trzyma i daje radę nią pomachiwać, aż pobiegłam do drugiego pokoju jak usłyszałam, bo wierzyć mi się nie chciało :) hihi, ale fajnie, a mama się cieszy, że hoho :laugh:
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #287443 przez katka
Witajcie no wreszcie was nadrobiłam.
Róża ale Szymcio super facet
Co do Debridatu to jest na recepte moja Olinka też bieże. U nas różnica jest ogromna może nie w samym ulewaniu ale Ole już brzuszek nie boli kupki sie unormowały bo tak to wcześniej albo nie było wcale albo była biegunka. Także polecam a dodatkowo jest smaczny Olcia wciąga ze strzykawki sama
Malina twoja t normalnie debesciakowa( sarkazm) ;)
Vestusia ja czesto przysypiam z Olinka :)
12 lata 10 miesiąc temu #287445 przez luska
Madzia wkoncu .To teraz na bierzaco mam nadzieje z nami bedziesz:)Wow a Hania to juz klocuszek, Aurelka w 7tyg wazyła 4500 no ale chyba ja w tym tygodniu tez zwaze bo klocek sie robi i wałeczki coraz wieksze:)

Iva Nadusia jest przesłodka ale chyba swoje tez juz wazy:)No i oczy jakie ma duze.

Vestusia to sie bob zmobiliowala , a ty sobie nie załuj i stekaj stekaj , niech troche sie postara :laugh:

Emka no to masz ci z tym wózkiek a masz na niego gwarcje , zeby detke wymienili??

Docia ale twoj Krzys to pedant z jednej strony to dobrze ale z drugiej to nie chalo , no jak by mi moj wyskoczył z tekstem o tym praniu to by sobie pozniem przez conajmniej tydzien sam pral B)

Krdeczko to cie Mikus zaskoczył , no ale jak juz pisałam i tak zle i tak niedobrze.Zawsze musi byc cos , zeby mamusie sie nie nudziły i miały o co martwic :silly:

Różyczko ale z twojego synka to juz powazny facet :lol: no i pewnie radochy masz co nie miara z tej grzechotki i pewnie sybus też :laugh:

a moja mała cos dzis nie jest soba , kritkie drzemki maks 30minut i to ze smokiem lub na raczkach , ciagle jej sie odbija i ulewa(do tej pory z dwa razy mi ulała) z tym , że cały czas słysze jak jej sie coś cofa.No i poplakuje chce na raczke........no nie moje dziecko.Ale wydaje mi sie , że dzis sie obrzera je co 1,5-2h i to czasem jeden cyc jej nie starcz.wiec pewnie się po protu dzis przejadła B) albo dzis potrzbuje wiec uwagi przez co czesciej chce cyca......teraz moj ja kapie.dotanie potem cyca i zobaczymy czy zasnie.

Z tym przedszkolem dla młodego chyba nie bedzie wyjscia, poszlam malej pampka przbrac , wróciłam do pokoju a on co......krzesło przy lodowce drzwi otwrte i sobie szpera, o samo szperanie nie chodzi ale o to krzeslo a jak by tak fikna i albo w blat glebna albo na kafelki , a jak by jakis gar przy okazij za soba pociagnął :dry: Tylko , ze znowu ma wkrety , ze ktos mu w przedszkolu krzywde zrobi ,albo padnie ofiara jakiegos molestowania .Naogladam sie ,a pozniej mam takie wkrety :dry: Poza tym jak to na wsi przedszkoli nie ma duzo.Niby z opinij kilku mam jest fajne ,juz 3 podejscia mielismy do niego za kazdym razem rezygowałam a powode bylo to , ze nie ma dwóch grup maluchów tylko dzieci od 2,5 roku sa razem z 4 latkami B)

Sarna moj nie ma powiedzonek swoich czy nazw bo dopiero jest w fazje rozkrecania sie z gadaniem.....Od wczoraj gada mój /moja i tak chodzi i mówie , że wszytsko jest"moje" ;)
12 lata 10 miesiąc temu #287465 przez Aleksandra
Cześc dziewuszki :)

Otwieram wątek a tu 76 nowych postów - darujcie, nie dam rady tego ogarnąc :blink:

Weekend spędziliśmy u siebie :) Wczoraj montowaliśmy szafki w łazience i nareszcie już to wygląda jak łazienka. Tylko trzeba dokończyc szczegóły i posprzatac. Dziś w ciągu dnia też miałam co robic, więc dopiero teraz usiadłam... Natalcia śpi po kąpieli i pewnie obudzi sie dopiero ok 4-5 :lol:

Róża to masz osobistego ochroniarza!! Superowe zdjęcie :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #287487 przez Dorciaition

Vestusia z leżeniem na brzuszku mamy to sami. Lenianie cierpi. A jak już chwilę poleży to główka oczywiście tylko w jedną stronę, jak jest u mnie na rękach to też :/

Iva fajnie macie z tą kąpielą. Ja nie mam wanny co jest moim wielkim nieszcześciem, bo uwielbiałam się tam wylegiwać i czytać.

Róża zdjęcie Szymka świetne :) Dzieciaczki to potrafią niesamowite pozy robić :)
No i super, że trzymał grzechotkę- mamusia dumna. Lenka to na razie chusteczkami higienicznym potrząsa w rączce.

Luśka pewnie Aurelka ma dziś taki inny dzień. Głodomorek jeden :)

Z przedszkolem dobrze przemyśl i faktycznie niech Oli idzie do takiego gdzie wiesz, ze jest ok. Nie wkręcaj nic sobie. Pewnie na początku nie będzie Tobie łatwo, bo zmartwiona będziesz, ale później się przyzwyczaisz. Olo wybawi się w przedszkolu to moze w domu nie będzie już wpadał na takie pomysły.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287580 przez Dorciaition
A co tutaj taka cisza?
Myslałam,że będe miała dużo do nadrabiania, a tutaj nic :/

Miłej nocki :*

P.S. Vestusia co do kubków to miałam zdjecie i napis, bez ramki

12 lata 10 miesiąc temu #287586 przez [email protected]
hello kochane

oj biedna ja jutro bede:(
byłam dzis na rolce i tak mam uda oklepane ze ledwo siedze:/
jutro bede posiniaczona i z zakwasami:(

Roza-szymcio boski bokser-i swietny silacz ze juz zabawk trzyma-ja swojemu jeszcze nie dawałam, sprobuje jutro hehe

Dorcia i Vestusia duzo duzo zdrowka!!!

Malina-Twoja tesciowka przynajmniej wnuczką zainteresowana :/

Lusia-ja bym siechwili nie zastanawiala, tylko dalabym dziecko do zlobka, ale u nas nie ma. od wakacji chce dac Domisia do przedszkola-dzieci szybciej sie tam rozwijaja, ucza, szaleja i maja kontakt z innymi dziecmi-widze ze domisiowi tego brakuje.
Lusia Ty zauwazlas tez ze forum zzer posty? ni czyli to juz nie sa tylko moje paranoje!
i swietnie ze mialysmy slub tgo samego dnia:D takie z nas teraz slubowe siostry hehehe

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287597 przez Kredka
Dzis troche pozniej kąpalismy Mikiego. Oglądalismy film, tzn ja oglądałam a moj M usnął.. Miki usnął i rób co chcesz B) O 20ej byla kąpiel, potem cycek i spią moje maluchy (oboje : duzy i maly hehe)Ciekawe ile dzis bedzie moj smyk spał :unsure: zapewne ja pierwsza sie obudze jak zwykle...
Szykujemy sie jutro na spacerek.. oby nie wialo. 3majcie kciukasy za dobrą pogodę. Na jak długo wyszliscie na 1 spacerek? 10-15minut?

Róż Szymcio to taki przystojniaczek siłacz :) ile on wazy ? wygląda na takiego słodkiego pulpecika :laugh:

Iva malutka sliczna modnisia.

Dorcia dziekuje :) ja te zauwazylam ze od jakiegos czasu Miki jak jest na rączkach to patrzy sie w jedna stronę. A na brzuszku rzadko go kładę, kurcze musze zacząć. Ostatnio jak kładłam go na brzuszku to tez patrzył w jedna stronę. Nie wiem moze to przypadek ale sprawdze jutro. Staram sie go naprzemian kłasc na boczki wiec nie powinien miec asymetrii.
Moj Miki lubi na brzuszku lezec.

Lusia oj wiem co przezywa mama ktora daje dziecko do przedszkola bo moja kolezanka to przechodzila. Nie jednokrotnie jak jej corka płakała ze nie chce isc do przedszkola to i jej mama tez płakała. No ale sa duze plusy. Dziecko sie socjalizuje sie z otoczeniem, z rówiesnikami. Wyrzyje sie z dziecmi i zobaczysz ze w domku bedzie spokojniejszy.

A mała ma po prostu zly dzien, potrzebuje mamci blisko by czuc jej ciepło

Aleksandra jak juz urządzicie sie to czekamy na jakas fajna fotkę :)

Idę pod prysznic i zobacze jak redakcja dziala na nocnej zmianie :P
hehehe

Vertusia stękaj stękaj jesli tylko widzisz ze chce pomoc to niech sie wprawia. Kochana cieszę się że jest lepiej, ze moze cos dotarło do niego. Oby tak dalej. CZasem trza chlopa potrzasnąc aby zrozumiał gdzie jego miejsce :lol:

Sarna hahahaha ja tez mysle wybrac sie na takie rolki. Ja strasznie lubie taki masaz, normalnie usypiam na takim masazu... eh ale mi ochoty narobiłaś

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
12 lata 10 miesiąc temu #287599 przez Dorciaition

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka