BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #294900 przez [email protected]
mysle Dorciu codziennie i wymyslec nie moge:/
ale ja mam podwojnie domyslenia bo w te walentynki moja siostra konczy 30 i tez pomyslu brak:/
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #294913 przez katka
Dorcia ale Natalka Cudnie główke trzyma. A moja Olinka ma jakiś bunt i teraz wcale na brzuchu nie chce leżeć.
Jak coś wymyślicie na walentynki to sie pochwalcie bo u mnie zupełny brak weny w tej kwestii.
Dark ale masz pomysłową ta teściową :angry:
Emka no niezle z tym spaniem
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #294914 przez darkdream89
Osobiście dostałam @ w 5 tygodniu po porodzie... a karmiłam piersią.
madziaska widzisz, nieby nie można przekarmić piersią a jednak "mnie się udało". Na tyle, że po tygodniu karmienia według zaleceń lekarskich zagłodziłam dziecko i od wtedy jesteśmy na MM.
Aleksandra ale cudownie podnosi główkę!! Braaaawo!! :kiss:
Kubuś dopiero w zeszłym tygodniu zaczął tak podnosić tę główeczkę... ale zaczniemy ćwiczenia i pogonimy wszystkich! :D
A na walentynki... Mąż w pracy... a ja w domku z maluszkiem. Będę miała mężczyznę swojego życia przy sobie ;P
12 lata 10 miesiąc temu #294918 przez Aleksandra
Ja na Walentynki planuje winko i jakiś dobry filmik a później może się wcisnę w jaką sexi koszulkę i wynagrodzę mężowi tyle miesięcy posuchy :lol: Na razie nic bardziej oryginalnego nie wymyśliłam, chyba że mąż mnie zaskoczy :lol:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #294959 przez Dorciaition
O Sarna no to masz do myślenia. W tym roku mój mężuś ma 30stkę :/ Lenka roczek, a po dwóch tygodniach on urodziny. Wiec szykuje się impreza po imprezie, ale mamy jeszcze czas. Najpierw chrzciny.
Fajnie, że już się lepiej czujesz.

Katka Natalcia to Oli córcia. Ja tylko zdjęcia dodaję. :)

My też pewnie w Walentynki winko, kolacyjka i sexi piżamka. Jeszcze myśle co kupić temu mojemu ukochanemu :)

Sarna a to śpiocha urodziłaś :)

Dark to faktycznie okres dostałaś szybko. Też słyszałam, że przy karmieniu poźniej nadchodzi, ale widać reguły nie ma.

Sarna musimy się wziąć za siebie i iść do gina. Madziaska też! :)

LEcę na MjakM

papa

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu #294995 przez Aleksandra
Ja też się zastanawiam co kupic, może coś na allegro wypatrzę.

Do jutra. Miłej nocki :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #295009 przez Malina86
Dorcia zeszej nocy niezle Misia spala, zasnela o 20:00, obudzila sie o 21:30 bo kupa ja meczyla, wiec pocisnela petarde w pieluche i zasnela. Potem o 24:00 jeknela, dalam smoka i do 5:00 spala, potem pobudka o 8:00 standardowo i do 10:00 razem sobie w lozku kimamy i musze jej dac mojego palca zeby sobie trzymala :)

Dzisiaj moje dziecko zafascynowalo sie wlasnym jezykiem, mielila nim caly czas i lapala w dwa palce i smiala sie przy tym do rozpuku, a my razem z nia, a wlasciwie z niej :)

My na Walentynki mamy juz plan- jedziemy z Michaśka do ortopedy hahaha :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #295134 przez Róża
Hejka ;)

Ola, prawda jest taka , że raczej się doszukiwałam, a w zasadzie strasznie chciałam znaleźć coś co Szymkowi szkodzi, i padło na mleko, bo o tym czytałam i podpasowałam sobie, że jak np zjadłam budyń to Maluch się później męczył, a tak naparwdę męczył się i jak piłam mleko i jak go nie piłam ;/ Jak będziemy u pediatry to pogadam, bo położna to jak dziś pamiętam kazała mi pić mleko pół na pół z wodą :ohmy:

Natalka jest przesłodka !!!!!!!!

Dorcia, heheh, nie wiem dlaczego jestem dziwna, tak już mam, u mnie zawsze coś musi być inaczej niż powinno :P A tak napisałam, bo jak karmię piersią to byłam przygotowana, że nie odstanę od razu okresu, a tu masz Ci los ;] miałam tydzień tylko w przerwie odkąd przestałam krwawić po porodzie ;]
Dorcia przypomniałaś mi, miałam Was pytać czy macie jakieś fajne pomysły na prezenty, muszę coś wykombinować, bo u nas to akurat 5 latek stuknie :)

Sarna, hehe, no chyba lepiej Ci nie będąc Szymonem ;) Mój brat miał być Agatką, do dziś się z niego śmieje :)

Dobrej nocki kobitki :) mi też życzcie, proszę, proszę !!! Chociaż 4 godziny pospać , eh :) :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #295166 przez emkapl84
:( :( :( :( noc dodać nic ująć....pobudka co 2 godziny i jadła co 2 godziny taki z niej dziś był głodomór!!!1a ja jestem nieprzytomna!!ubranie w nową śliczną piżamkę nie pomogło..
Na walentynki przyg. wieczór czekoladowy...kupie mega czekoladowy tort, zrobię truskawki w czekoladzie... ogólnie będzie mnóstwo czekolady:białej, czarnej, z orzechami!!!!!no i standardowo winko albo szampan :lol:
u mnie dopiero przed 5...kiedy to dziecko zacznie wreszcie spać????.....a już było tak dobrze ostatnio czyt. spała po 4-5 godzin...
12 lata 10 miesiąc temu #295176 przez Dorciaition
Dobry Dzień :)

Emka zacznie w końcu spać. A jak śpi w dzień?

Malina ha ha przypomniałaś mi- my w Walentynki mamy szczepienie. :) Ale z rańca, więc mam nadzieję, że tak jak ostatnio dobrze je zniesie i wieczorkiem ładnie pójdzie lulkać.

Emka mogę do Was wpaść na ten wieczór czekoladowy? :silly:

Ha ha Róża nie jesteś sama, ja też należę do tych dziwnych ;)
5 lat bycia razem?

Kurka boli mnie znowu obok cięcia po prawej stronie :/

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu #295181 przez Suari
Emka- łączę się z tobą w bólu co do takiej nocki ;) chociaż u mnie dzisiaj ok- pobudka o 1.30 i 5.30, a od 6.30 było małe marudzenie, mały usnął, a ja już od godziny na nogach.
Też się zastanawiam kiedy zacznie dłużej spac. U mnie to w ciągu dnia są drzemki, jak pośpi godzinę jednym ciągiemto meeeega sukces jest.

Malina- ale to musi słodko wyglądać,jak ten języczek ciągnie :)

Mój jest na etapie łapania i trzymania w rączce co się da,nawet mu to idzie :)

I nie wiem czy rzeczywiście zęby mu nie będą szły :dry: albo nie wiem co mu jest :dry:

Dorcia- dostaniesz po dupsku i może pójdziesz do lekarza !!!!! Róża ty chyba też, co ??!!!
12 lata 10 miesiąc temu #295182 przez Suari
darkdream89 napisał:

Osobiście dostałam @ w 5 tygodniu po porodzie... a karmiłam piersią.
madziaska widzisz, nieby nie można przekarmić piersią a jednak "mnie się udało". Na tyle, że po tygodniu karmienia według zaleceń lekarskich zagłodziłam dziecko i od wtedy jesteśmy na MM.
Aleksandra ale cudownie podnosi główkę!! Braaaawo!! :kiss:
Kubuś dopiero w zeszłym tygodniu zaczął tak podnosić tę główeczkę... ale zaczniemy ćwiczenia i pogonimy wszystkich! :D
A na walentynki... Mąż w pracy... a ja w domku z maluszkiem. Będę miała mężczyznę swojego życia przy sobie ;P

A jak to ci powiedzieli, że przekarmiłaś dziecko ???? :huh: po czym to stwierdzili ?????
12 lata 10 miesiąc temu #295184 przez emkapl84
Dorcia mała nie śpi jakoś dużo w ciągu dnia...ma jedną długą drzemkę około 2 godzin i dwie krótkie po pół godz...to wszystko zależy od dnia...ale przed nocą to tak od 16 nie śpi w ogóle..dziś postanowione- śpi w swoim łóżeczku a nie ze mną bo ja się z każdym jej ruchem budzę!!!!
12 lata 10 miesiąc temu #295185 przez emkapl84
a i znowu mi net siada..w ciągu dnia jest w miarę ok ale na wieczór rozłącza sie co minutę!!!!!nie wiem czemu tak się dzieję ale musze zadzwonić do operatora i trochę ich postraszyć,że jak mi tego nie naprawią to zrywam umowę :lol:
Natka właśnie wszamała 120 ml i trzymam kciuki, żeby na trochę przysnęła...później lecimy na zakupy kupić mleko itp...u nas 1 stopień na plusie więc chyba nie muszę się jakoś bardzo przejmować i mogę wyjść z nią na spacer no nie???wy zabieracie swoje maluszki na dwór w taką pogodę???bo mnie M wczoraj opi...że zimno a ja dziecko ciągam po spacerach..i przez to, ze z nią wczoraj nie wyszłam to miałam masakrę w domu bo była straszna maruda...wiec dzisiaj nie ma bata idę na spacer!!!!
12 lata 10 miesiąc temu #295189 przez Suari
emkapl84 napisał:

a i znowu mi net siada..w ciągu dnia jest w miarę ok ale na wieczór rozłącza sie co minutę!!!!!nie wiem czemu tak się dzieję ale musze zadzwonić do operatora i trochę ich postraszyć,że jak mi tego nie naprawią to zrywam umowę :lol:
Natka właśnie wszamała 120 ml i trzymam kciuki, żeby na trochę przysnęła...później lecimy na zakupy kupić mleko itp...u nas 1 stopień na plusie więc chyba nie muszę się jakoś bardzo przejmować i mogę wyjść z nią na spacer no nie???wy zabieracie swoje maluszki na dwór w taką pogodę???bo mnie M wczoraj opi...że zimno a ja dziecko ciągam po spacerach..i przez to, ze z nią wczoraj nie wyszłam to miałam masakrę w domu bo była straszna maruda...wiec dzisiaj nie ma bata idę na spacer!!!!

Ja teraz nie wychodze, bo u mnie to tak w dzień od -12 do -15 jest :) ale przed chwilą mówili w DDTVN, że do -5 można spokojnie wychodzić z niemowlęciem na pole :) dobrze nie słyszałam co jeszcze mówili, ale zawsze na necie możesz pokazać męzowi ten odcinek żeby nie gadał głupot :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia