BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #294252 przez Dorciaition
Dzień Dobry :)

Anakol jak Lenka zaczyna płakać na brzuszku to od razu zmieniam pozycję. Więc leży na nim może z jakieś 2 minuty. Lekarka kazała mi ją kłaść jak mocno zasypia, ale to też nie da rady.

My też na Bebilonie i witaminkę D cały czas podaję.

Malina cieszę się, że u dentysty było znośnie Masz już z głowy :)

Ha ha Sarna Ty wariatko. Najlepszy jest ten co tyłek wypina. Ble :/
U mnie targi w zeszłym roku też były. Fajna sprawa. No i dużo rzeczy dają za darmo ;)

Vestusia ale masz fajnie, tyle spotkań. Widać, że dużo Tobie lepiej Tobie się tu mieszka :)

Nie dokończę bo Lenia się odezwała :)

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #294268 przez Aleksandra
A moja Natka od wczoraj nie chce jeśc. Zjada na raty, albo długo nie je...a jak sie dorwie to 150-180! Za to na szczęście pije herbatki :)
12 lata 10 miesiąc temu #294281 przez emkapl84
przed chwilą uśpiłam Natalkę...pospała 15 minut :dry: !!!!!!!!!!!!oszaleję chyba dzisiaj!!!!
12 lata 10 miesiąc temu #294290 przez Suari
A wy znowy mnie dołujecie spaniem waszych dzieciaczków ;) umnie standard- pobudka co dwie godziny i od 7 już na nogach. Wczoraj jeszcze chwile posiedziałam, zahaczyłam o allegro i nie obyło się bez zakupów, tym razem znalazłam butki dla siebie, a co :laugh: i dzisiaj u mnie też tylko drzemki po pół godziny- tak jak u ciebie MAdzia :) a co do stalych pór karmienia to u mnie też nie ma :dry: czasami je co dwie godziny,czasami chce co godzinę. Już pospał- 35 mi, to się chłopak naspał !!!!!
12 lata 10 miesiąc temu #294315 przez Dorciaition
Suari ja nie pisałam ile Lenka spała :silly:

U nas też nie ma stałych pór jedzenia. Dziś Lenia przegina, ciągle chce jeść. W dzień śpi może z dwa razy po 30 minut.

Emka miałaś rację, nie mam kiedy sprzątać ;)

12 lata 10 miesiąc temu #294343 przez Aleksandra
Obiad mi się zepsuł, nie mam co dzisiaj zrobić, chyba pizzę ugrzeję w piekarniku. Z miał wystawić zupę w sobotę na balkon, wystawiła ale nie tą świeżą a ja dopiero wczoraj odkryłam że ta zupa został w kuchni na oknie. A taka była pyszna - jarzynowa na kurczaczku ze śmietanką....ech....

A wy co macie dzisiaj na obiad??
12 lata 10 miesiąc temu #294368 przez [email protected]
moja nocka dziś okropna:(
od kilku dni cos mnie brało bo wieczorami bolala mnie glowa.
wczoraj miałam gorączkę a w nocy nos tak mi się zatkał ze obie dziurki niśt funkconiren:(
zadne kropelki mi nie pomogły-buuuu
ale spanie zkatarem i otwartą buzią to jeszcze nie taki złe w porównaniu z Darusiem.
o 20,30 Domiś już śpał dobrze a Daro o 21 więc my z Adaśkiem przed tv(ja oczywiscie forum:P)
a dzieciaczki u siebie. przed 12 poszlismy spac ale Daro postarał się o zmiane moich sennych planów...ciągle stękał i sie okropnie wiercił i wypadał mu smoczek co pare sekund-i to ciągle na spiocha. więc wzielam go do nas do sypialni i myslalam ze jak bedzie pod ręką tosmoczek wsadzekilka razy i gitara gra ALE NIE!!! Daro tak miał do 4 ranoo-spał ale jak zmoczek wyleciał to było jęte i musiałam reagowac. wiec wkurrzona zatkanym nosem i adamem ktory spał w najlepsze a ja nie moglam hehe no nie spalam do tej 4, bo wtedy DSarusiowi minęło i spał słodko do 10 ehhhhh a ja musiałam z Domiskiem wstac o 7i kuźwa tańczyć i lepić ciastoline:(

czuje sie okropnie-chora i niewyspana:(
po poludniumama bierze Domisia do siebie a ja z Darem bede leniuchowac w łóżku-bo moj Adam ma dzisiaj sesje z rady miasta wiec do wieczora poznego gonie bedzie

...a Ci kolesie zbrzuchami to wymiatają co?
hahah uśmiałam sie najbardziej z nr 3 i 4 hahah
ale tak pomyslalam ze to niezly łach jest -teraz sie przecież mowi ze mąż też jest wciąży nie tylko żona-"jesteśmy w ciąży" "spodziewamy się dziecka" więc sesja zdjęciowa jak w morde strzelił hahahahha

Dorcia u nas na zadupiu nie ma takich targów ...nic u nas nie ma:/

Madziaska-uwierz z dzieckiem karmionym piersią tez mozna tak fajnie spać-moj domis od urodzenia jadł raz w nocy miedzy 2 a 4 zawsze i spał do 9 szzedł spac o 21
a jak miał 8 miesięcy to już przesypiał całe noce...daro je o 21 i kimono a wstaje na cyc roznie-czasem o 2 czasemo 4 a potem juz co 3 godz...szkoda ze nie jak Domiś:P no ale byłoby mi chyba za dobrze hehe
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #294370 przez iva 20
Witam w poludnie :

Emka ja swojej rodziny tez nie widzialam juz ponad dwa lata. Do wygody mozna sie sprzyzwyczail , ze mezus wstaje i zajmuje sie mala co nie moge powiedziec o moim M , bo obudzilam go dzisiaj , zeby tylko mi podal poduszke , zeby podtrzymwala mi lokiec bo mi ciezko to byl zly , ze go budze o takie pierdoly i musi sie wyspac do pracy :unsure:

Anakol nie moge leciec innego dnia bo sa drogie strasznie bilety i nie stac mnie , zeby zmieniac co chwile lot bo komus cos nie pasuje , niestety.Ja mojej malutka nie przebieram w nocy , chyba ze zrobi kupke lub ma mocno przesikanego papsika :)

Aleksandra no to dobrze, ze lekarka wczesniej zobaczyla, ze ma miekka i w pore mozna dzialac , ale nie martw sie bedzie dobrze :) Natala to maly glodomorek jak tyle potrafi zjesc :) Niestety ja nie wiem ile moja potrafi zjesc bo je caly czas cycuchy :P

Sarna rozumiem , ze w domu mozna fiola dostac bo ja tez siedze z mala juz tydzien w domu i chcialabym juz wyjsc na dwor i sie dotlenic hihi. Foteczka Dara sliczna maly fruwajacy chlopczyk :D a synus przecudny :)

Dorcia Lenka chyba malo zadowolona z lezenia na brzuszku hihi , a mezulek wyglada super hehe psiak na warcie , zeby pana nie okradli hihi

[color=#BF40BFSauri][/color] zazwyczaj tak jest , ze chlopy maja dluzsze rzesy niz baby :P no ale twoj ma super ! :)

Sarna a ty karmisz piersia ??? Wcinasz fasole jesli chodzi o szparagowa to ja uwielbiam tylko jej nie jem , bo mysle , ze mala bedzie bolal brzuszek :cheer: Na basenik tez musze wyciagnac M tylko musze poczekac , az malej katarek przejdzie :)

Madziaska super , ze wszystko jesz ja tez probuje wszystkiego a pozniej obssrwuje :) ucaluj ta twoja dziewczynke o de mnie i Nadi :kiss:

Aleksandra jak tak piszesz , ze dzieciakicoraz dluzej beda spaly to nie wierze , bo moja nie spi tak jak wczesniej i budzi sie coraz czesciej niz kiedys :P Ale mi to nie przeszkadza , bo juz sie przyzwyczailam , ze to jamusze wstawac do niej , ale jakk przejdzie na butle to nniech maz przejmuje stery i ja karmi a ja bede smacznie spac w nocy :)

Anyanka spoznione ,ale wczesniej mnie nie bylo >Wszystkiego dobrego dla Bartusia :kiss: Ciesze sie, ze ci zrobil prezencik i podnosi ladnie glowke ,a dla Ciebie duzo zdrowka i niech choroba szybko ucieka od ciebie :kiss:

Malina no to sie nasprzatalas i super , ze dentysta poszedl glatko i bezbolesnie :) Bigosik pewnie pyszny :) Ja mialam ochote na bigos w swieta , ale nie jadlam go bo sie balam jeszcze :)

Sarna te zdjecie z chlopami okropne hehe nawet nasze genitalia maja ;P

Emka no to masz zawsze cos , niech natala wraca do zdrowka a katarek wsio daleko niech idzie :blink:

Vestusia kazdy sie tu martwi z tego co widze ale dobrze ze sie zameldowalas :woohoo: To tesciowa teraz wie jaka Zuzia jest i ty nic nie wymyslasz mam nadzieje , ze to szybko sie zmieni i bedzie aniolkiem przy ktorym bedziesz mogla wszystko zrobic :kiss: Z kombinezonem trafilas jak trzeba , a teraz masz zczego sie cieszyc , bo zadko sa takie okazje :)

Madziaska to u ciebie strasznie zimno ! U mnie moze z -5 stopni :) Widze , ze sie slub szykuje tak ?? Jaka sukienke bedziesz miec opisz troszke ::P Mi tez sie marzy slub ale to zobaczymy :)

Emka twoja mala spiocha sobie tak jak moja w dzien czyli po pol godzinki :ohmy: No chyba,ze ja z nia siedze tak jak teraz to spi caly czas na mnie kochana moja tylko cyca dokladam jak glodna i dalej spi :lol:

Moja nocka dzisiaj w miare zasnela o 20 wtala o 11 30 pzniej o 2 w nocy i od razu wstala bo zatkany nosek i wyczyscilam .Wstala o 3 i nie spala do 4 30 gaworzac i piskajac sobie hihihi :lol: ale jakzasnela wtulona we mnie to palysmy do prawie 9 :) Wiecie moja mala juz da dni jak ja biore na rece i trzymam w pozycji pionowej to ona tak slodko sobie piszczy i tuli swoja twarz w moja taka ucieszona a jak odchlam glowe troszke do tylu t ona lapie moja brode i tak dziaselkami szura sobie taka ucieszona i tak gada hehe super uczucie jak sobie daje cala buzke na moja brode jak by mnie chciala zjesc :)

Ja w weekend poszlam z kumpela biegac bylysmy w sobote i w niedziele spodobalo jej sie wiec powiedziala, ze bedziemy chodzic w weekend ciesze sie bo bynajmniej mam z kim biegac:P
Za tydzien dam mojej malej bananka i jabluszko juz sie doczekac nie moge :P okej to na tyle dzisiaj nadrobilam was przez te 3 dni :P :side: :side: :side: :side: :side:
12 lata 10 miesiąc temu #294372 przez [email protected]
olcia ja mam dziś spagetti!!!
MNIAM!!!
12 lata 10 miesiąc temu #294390 przez [email protected]
Iva-to ja z Adamem miałam dziś tak samo-mowie mu "zwiń kape"to piznął ną w kont pokoju i dalej spi ja wkurzona mowie "prosiłam zebys zwiną" a on mi na to ze przeciez niemajej juz na łóżku wiec czego ja chce przeciez onasie nie gniecie:/ boze! a jachciałam kapą zwiniętą ograniczyc lozko zeby Darmo nie spadł-no ale...
jak o 4 przebierałam małemu pieluche bo myslalam ze moze przez to nie moze spac to nie dałam podkładu i osikał nam łóżko-Adam sie rozbudził powiedział ze dziecko spac nie moze bo ja taki nerwus-a sam był wsciekły jak osa!! no i przewinął małego, przebrał osikana pizame jaja na siuski położyłam podkład i polozylam sie spac-dopiero rano zmieniłam posciel-byłam juz tak wypompowana ze szkoda słow-no ale Adam o 4 wstaje cwiczyc a o 5 wychodzi do pracy...jak go obudze to zajmuje sie Darusiem i nie narzeka ale niania nigdy go nie budzi-czem wydaje mi sie ze udaje:/
12 lata 10 miesiąc temu #294403 przez Dorciaition
Ola u mnie dziś bieda ;) Schabowe i warzywa na patelnie. A, że ja schaboszczaków nie lubię to same warzywka.

Lecę, moje dziecie nawet nie daj mi dziś porządnie odpisać. B)

12 lata 10 miesiąc temu #294425 przez Suari
Dorcia- ty nic nie musisz pisać, ja zapimętałam co napisałaś parę dni temii to mi wystarczy ;) "moja Lenka spała od 19 do 9 z dwiemaprzerwami na karmienie" !!!!!! ;) oczywiście żartuję i fajnie, że możesz się wyspać :)

U mnie na obiad udka pieczone :)

Wiecie co- tak czekałam kiedy będę mogła spać na brzuchu, bo w ciąży to wiadomo, a tu co ???? dooopa zbita!!!! bo z cycków fontanna leci !!! więc znowu pozostaje mi czekanie :blink:

sarna- a jak czytam o tej kapie, to dosłownie jakbyś pisała co zobaczyłaś u mnie :laugh: dokładnie to samo !!
12 lata 10 miesiąc temu #294462 przez Róża
Dzień dobry,
prasowanie zrobione, dziecię ululane, warzywka na sałatkę wstawione to sobie poczytam ;)

Mój plan wczoraj wprowadzony został w życie, udało się, śpioch spał od 14 do 18:30, kiedy śpiącego wzięłam go do cycka, potem trochę pogugał, o 20 kąpiel, usnął pięknie, karmienie o 23 ...a nocka i tak z głowy od 2 ;) eh, ale powoli, nie od razu Kraków zbudowano, mam nadzieję, że mi się Miś przyzwyczai powolutku ;)

No i chyba wycofuję się powoli z diety, bo waga mi leci na łeb na szyję i mam wrażenie, że coś mały się coraz mniej najada moim mlekiem i być może dlatego coraz częściej się budzi ... no i je coraz krócej, od 3 dni najczęściej 8 minut i już ... za bardzo wczułam się w bóle brzuszka chyba, mam nadzieję, że już 2 miesiące mamy więc nie będzie źle jak zacznę jakieś bardziej wartościowe rzeczy wcinać inaczej się wykończę ;/

Suarii narobiłaś mi smaka na krówki, w ciąży jadłam bardzo bardzo często, aż do czasów cukrzycowych, teraz jeszcze nie próbowałam a chyba musze nadrobić stracony czas ;) Piękny jest Igorek, a ten paluszek hihi, ciekawe kto się tam przyśnił :) temperamentny będzie synek ;)

Dorcia, LEnka na brzuszku wymiata ;))) mała Złośnica :lol:

Anynka życzę zdrówka, oby Batruś nic nie złapał !

Emkapl- życzę cierpliwości, mam nadzieję, że kolejna drzemka będzie dłuższa !!! Myślałam, że zostałam już sama z nieprzespanymi nockami, ale widzę, że ze swoją pociechą dzielnie mi towarzyszycie ;)

Sarna - zdrówka życzę , szybko zregenerujesz siły na pewno !!!

Olcia u mnie pierożki z mięskiem z kurczaczka i z pieczarkami ;) Lepiłam w niedzielę do 23 ;)

Buziaki, lecę jeszcze trochę posprzątać, a potem popisac pracę o ile dziecię pozwoli ;)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #294614 przez madziaska
ivatak, bierzemy slub 30.06, w tym samym dniu beda hrzciny Hani. a suknia...hmmm, mnie sie bardzo podoba, jes taka jaka chcialam. Musialam sie jednak wybrac do krawowej, poniewaz nie jestem za wysoka, tylko 164cm, dosyc szczupla, wiec wszystkie suknie w salonie bylyby za waskie w biuscie, no a z moimi cycami to teraz nie przejdzie ;) A co do Twojej mamy, to moze zle ja zrozumialas, ja tez teraz wszystko biore bardzo do siebie, chyba jeszcze hormony dzialaja ;) A no i nie za szybko na jabluszko i banana??? Ja wszedzie czytam, ze na piersi zaczyna sie stale pokarmy po 6 miesiacu, chyba tak zrobie, no moze po 5 zaczne. A na sztucznym zaczyna sie po 4 miesiacu... No chyba, ze mam zle inforamacje ;)

Sauri u mnie tez dzis udka :laugh: No i nie wiem co z moimi ycami sie dzieje, ale ja nawet nie zakladam wkladek laktacyjnych. Nic mi z nich nie leci, nawet laktatorem nie moge sciagnac, dopiero jak Hania zazyna ssac, to kanaliki sie otwieraja i lei mleko jak szalone. Hania czasami ledwo nadaza lykac :silly:

Sarenka moja Hania ladnie spi w nocy i mimo, ze na cycu, to budzi sie raz w noy, wlasnie tak jak Daro miedzy 2, a 4. Chodzilo mi tylko o to, ze chcialabym aby spala te 8 godzin :blink: A tak to 5 to max. No i zdrowka zycze bidulko :kiss:

Roza jedz kochana, jedz. Ja jak jszcze nie dawno jadlam uwazajac strasznie co jem, aby malej nic nie bylo, to strasznie slaba bylam, krecilo mi sie w glowie. Bedac ostatnio u lekarza z Hania lekarka zapytala jak ja jem, chyba dlatego ze bylam strasznie blada. Mowila zeby jesc wszystko, oczywiscie bez roduktow wzdymajacych, wiec tak robie. zaczelam doslownie z dnia na dzien, Hani nic nie jest, a ja czuje sie duzo lepiej. czywisie nie jem wzdymajacych i boje sie cytrusow, ale tak to jem wszystko. Dupa chyba rosnie, ale ja czuje sie dobrze :)

Widze, ze Wasze dzieciaczki tez maja rotkie drzemki w ciagu dnia... Hani jak nic nie jest (czyt. gowniany refluks) to potrafi dluzej w ciagu dnia pospac, ale teraz to d... pol godzinki i koniec. Nie chce zaeszac, ale dzisiaj oprocz ulewania(moze trzy razy, niewiele) nie cofalo jej sie. Podaje trzy razy dziennie Maalox i Debridat. Mam nadzieje, ze teraz bedzie tylko lepiej.
Bylam dzisiaj na spacerze z Hania, bo zobaczylam na termometrze, ktory znajduje sie na tarasie, ze jest -5. Poszlam wiec. zaszlam po drodze do sklepu,a tam facet mowi, ze jest -15 :ohmy: szybko wrocilam do domu :silly:
Mam pytanko, wszytskie bylysie juz u gina. Kurka ja jeszcze nie...Nie mam kiedy, Hani zostawic nie moge, bo za cyem bedzie ryk. Do lekarza mam 40 km i niestety nie przyjmuje na godziny wiec trzeba sie naczekac w kolejce :angry: A musze do niego, bo zaswiadczenie do becikowego potrzebuje... @ jeszcze nie dostalam, ale jajka chyba zaczynaja pracowac, bo cos tam pika...
12 lata 10 miesiąc temu #294616 przez emkapl84
Różanadejdzie taki dzień, że wszystkie dzieci przestaną spać a nasze tylko będą spały po 12 godzin na dobę :lol: :lol:
po 13 położyłam się na 2 godzinną drzemkę*(M sie zajął małą) i oczywiście Natalka też wtedy postanowiła zasnąć a jak tylko się obudziłam to ona też!!!!żarty sobie to dziecko ze mnie robi :lol: :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia