BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #294639 przez Aleksandra
Emka to faktycznie Natalcia cię załatwiła. Ona po prostu woli twoje towarzystwo :)
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #294750 przez Róża
Popołudniowa faza snu w toku ;) chociaz tyle, że póki co wiem, że jak się postaram mój synek sypia po 14 snem twardym i mogę coś w tym czasie zrobić ;)

Emkapl - tak, tak !!! Na pewno tak będzie, tylko ciekawe kiedy to nastanie ;) obyśmy tylko dotrwały do tego pięknego dnia :lol: hehe, udana ta Twoja córcia nie ma co :D

Madziaska, właśnie tak musze zrobić, z troski o brzuszek Malca z warzyw znam smak marchewki a z owoców jabłka, odstawiłam tez mleko i wszystkie mleczne przetwory i niedługo padnę, tylko, że jak ja fiknę to kto się zajmie Szymkiem :unsure: Taka dieta plus zarwane non stop noce i ledwo snuje się po domu a w nocy do małego wstaje głównie mąz, bo ja mam takie zawroty głowy, że starch brać dzidziusia na ręce ;/ Mam nadzieję, że Szymkowi nic nie będzie, brzuszek boli go już naparwde rzadko w stosunku do tego co było, i pewnie okaże się, ze to nie zasługa mojej diety ale dojrzałości jego przewodu pokarmowego :)
Trzymam kciuki, żeby u Hani było coraz lepiej, nich się już bidulka nie męczy, bo to najgorsze co może być patrzeć jak Szkrab się męczy i nie móc nic zrobic ;/
MAdzia ja byłam u gina, w 6 tyg. po porodzie, a tydzien po tym dostałam pierwszą @ ... teraz czekam czy nadejdzie kolejna o czasie, ale ja to w ogóle jestem dziwna ;]
12 lata 10 miesiąc temu #294773 przez madziaska
Róża, pewnie to o jelitka chodzi a nie dietke ;) A dlaczego odstawilas mleko???? ja jem bardzo duzo mlecznych produktow. A smak marchewki i jablek tez jest mi doskonale znany ;) Marchewka snila mi sie po nocach... Zmien diete bo sie wykonczysz kobitko :)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #294801 przez Róża
Mi też marchewka śni się po nocach, he he ;) koszmar ! A odstawiłam mleczne przetwory bo wyczytałam, że są jedną z podstawowych przyczyn kolki u niemowląt, a że bóle brzuszka były u nas pokaźne, to robiłam wszystko co mogłam, żeby ustały ... no i moje analizy wskazywały na to, że może mleko ma wpływ ... ale bez mleka było podobnie niestety, więc odpuszczam, teraz już od kilku dni się poprawiło, w sumie to od magicznego 26 kiedy Szymcio skończył 2 m-ce, i mam nadzieję, że już to do nas nie wróci w takim natężeniu, bo było strasznie ;/

Ide dobudzac Szkraba powoli, eh, żeby ten mój Misio tak spał w nocy jak popołudniami :):):)
12 lata 10 miesiąc temu #294826 przez Aleksandra
Róża ale nie wszystkie dzieci maja taką reakcję, Szymuś miał kolkę jak napiłaś się mleka?? Ja jak karmiłam piersią to zajadałam sie przetworami mlecznymi a chcicę na mleko miałam ogromną a Natalce nic nie było. Fakt, że nie wiem co to kolka. Może przy najbliższej okazji porozmawiaj o swojej diecie z lekarzem bo ile można jeść marchewkę i jabłka :ohmy:
12 lata 10 miesiąc temu #294830 przez darkdream89
Dobry :D
Ja jak karmilam piersią to od samego początku jadłam wszystko. I brzusio nie bolał :) Oczywiście, dopóki się nie okazało, że przekarmiam dziecko piersią :dry:
Mnie troszkę nie było bo w sobotę byłam w ełku jako kierowca (ode mnie 1200 km tam i spowrotem a w niedzielę odsypiałam)...
Ale powiem Wam hicior...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

byliśmy dziś u tej rehabilitantki. powiedziała nam co i jak i jestem troszkę spokojniejsza. Mam nadzieję, że szybko będą efekty bo to mnie zmobilizuje do dalszej pracy z Kubusiem.
ale kombinacji do podnoszenia, przewijania, kąpania to jest milion dwieście... !!
Chociaż bardzo szybko się uczę i już powoli zaczynam łapać :D
Nie wiem co mu się dzieje, bo odkąd jest na MM robił jedną kupę dziennie, a dziś zrobił już trzy i co jedna to bardziej wodnista i śluzowata. Muszę jeszcze poobserwować, jak mnie to zacznie bardzo niepokoić to zadzwonię do Pani doktor. Na razie nie będę wszczynać paniki bo od niedawna dostaje żelazo i to z tymi kupkami teraz może być różnie.
Zobaczymy co to będzie z tymi kupkami. Jak będzie ok to pod koniec tygodnia przejdziemy na zwykłe bebiko, a potem spróbujemy pierwsze jabłuszko :)
12 lata 10 miesiąc temu #294844 przez Aleksandra
Darkdream a nie był ostatnio szczepiony? Natalka po szczepieniu na rota miała takie kupy i to ze 2-3 dni. To ci teściowa synka rozregulowała. Natalka śpi po 8-9 godzin i nawet nie śnię o tym, żeby ją budzić. Lekarka powiedziała, że skoro przybiera na wadze to mamy się nie martwic tylko cieszyć i korzystac z nocy :silly:
12 lata 10 miesiąc temu #294849 przez Malina86
o Dzizas nastrugalam takiego dlugiego posta i szlak go trafil! Wsciekne sie :angry:

No to teraz po krotce:

Witajcie Mamcie!

emka ladnie Cie Natlka zalatwila z tym sapaniem! Haha mala zartownisia. Oddalam dzisiaj i ja laptopa do naprawdy, ale zrobia mi szybciej niz na listopad :silly: , za jakies 2 dni :)

Dorcia z zebem jeszcze mnie koniec, jeszcze jedna wizyta, ale nerwy juz usuniete wiec luz. Najgorzej, ze nastepny zaczyna mnie bolec. Ja sie wykoncze z tymi zebami, od czwartego miesiaca ciazy chodzilam do dentysty, bo tak mi zeby lecialy, wszystko mam poleczone, a i tak co chwile jakis francowaty kiel sie odzywa :)

Vestusia, niezle musial sie Zuzolek kolezanki wystraszyc, nie powazna troche. A moze ma wyjatkowo "oryginalna" urode, ze Zuzia takiego ataku paniki dostala :silly: Zartuje oczywiscie :)

Co do diety to mi polozna mowila, zeby nie dac sie zwariowac, bo dziecko jest przyzwyczajone do roznych smakow potraw, ktore jadlysmy w ciazy.

Moje dziecko to chyba narkoleptyk :) No spi ciagle, w samochodzie dwie godziny spala, przyjechalismy- zjadla, walnela kupe i dalej spi, ale zaraz ide ja wytarmosic, niech poczeka ze spaniemna do nocy :)
12 lata 10 miesiąc temu #294853 przez madziaska
Darkdream przekarmialas piersia, co to znaczy????? Myslalam, ze piersia nie mozna przekarmic. I przez to jestescie na butelce???
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #294854 przez Dorciaition
Dzisiejsze fotki Natalki Aleksandry :) Leżenie na brzuszku to już frajda :)

Alanek[*] :(
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #294861 przez madziaska
Natalka jest cudna :) Jaka silna dziewczynka!!!!!
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #294866 przez Aleksandra
Dorcia dziękuję :kiss:

Dziękuję w imieniu Natalki :kiss: :kiss:

Byłam teraz u nas pranie powiesić w łazience. Dosłownie mamy z 15 kroków a wypiździło mnie za wszystkie czasy :silly:
12 lata 10 miesiąc temu #294885 przez Dorciaition
Sarna dużo zdrówka dla Was. Kurujcie się tam. Mi na przeziębienie pomógł Rutionoscorbin. Jadłam go garściami ;) I karmiłam jeszcze, więc spróbuj.

Iva
Nadia tak łapie bo chcę mamcie ucałować. He he cudnie musi to wyglądać  Też się nie mogę doczekać jak będzie dawała jedzonko Lence

Suari na brzuszku śpi się cudownie. :silly: To moja ulubiona pozycja. Ale wiesz co, wolałabym karmić. Coś za coś :/ A im dłużej będziesz czekać tym później będzie na brzuszku wygodniej :)

Róża pewnie, że zacznij jeść normalniej. Przez dietkę pewnie pokarm mniej wartościowy. Mamusia musi być dobrze odżywiona żeby dzieciątko się najadło :)

Madzia
Ty to akurat się rosnącą dupą nie musisz się przejmować. Choć pewnie nie rośnie :silly:

U gina jeszcze nie byłam :/ Boje się, że tą moją szwe będzie chciał mi wyciągnąć. No i moja już nie pracuje w tej przychodni, a do tego co mi wmawiał całą ciążę hipotrofię nie pójdę! @ też nie mam :/

Lenka w dzień nie śpi. Ale już o 18 jest ryk, bo chce kąpiel i wtedy od razu zasypia. Bez kąpania za nic nie chce zasnąć. Chciałabym żeby trochę póżniej odbywała się kąpiel, ale nie da rady :/

Ha ha Emka ale Natalka cwana no ;)

Róża
dlaczego jesteś dziwna? :)

Dark ale się najeżdzisz kobieto :)

A Twoje teściowa super no! Kurka, też bym się wkurzyła. Jak dziś mówiłam mojemu tacie, że Lenka spała od 18 do 5 (Suari :P) to był szoku, że nie była głodna. Ale mi się wydaje, że tak jest bo ona w dzień ciągle zajada. Nie wiem już. Zapytam lekarki.
Kupki poobserwuj, może to faktycznie przez żelazo.

Malina ja też czasami produkuje i się usunie. Wtedy jestem zła i nic nie piszę. Choc i tak za chwile wracam ;)
Obyś szybko się uporała z tymi zębami.
A jak nocki u Was, skoro Miska tyle w dzień śpi?

Ola Natalka jest śliczna. Piękne oczęta, takie duże :) Ciekawe kiedy ja ujrzę Lenkę z zadowoloną miną na brzuszku ;)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #294888 przez [email protected]
NIECH ZYJE OTRIVIN HEHEHE oddycham przez nos JUHUUUUU!!!
Ale cholera gardło zaczyna mnie boleć :(

No to wychodzi ze tylko ja mam takie spiace dziecko?
Daro spi w dzien po 2-3 godziny, potem czowa z pol i dalej kimono:)
No ale raz dziennierobi sobie 3 godz niespania-od cycka do cycka i dalej spi

Madzia-co do gina to ja tez pokpiłam sprawe i jeszczze niebyłam-a seximy sie na potęge:P
Widzisz a tak sie zarzekałam, bałam sie jak czort-bo trauma po Domisiu...no ale jak był czas kontroli to bylismy w szpitalu, potem ospaDomisia i z glowy mi wyleciało...10. wypłata wiec po wyplacie pojade, bo teraz rzucic prawie 100 to mam wazniejsze wydatki:)ŻARCIE !!! :P
A co do @ to słyszałam ze przy piersi to pierwszą dostaje sie zwykle okolo pol roku po porodzi-chybq polozna zona mojegogienka mi tak mówiła-ale nie jestem pewna... no i z Domiśkiem takbyło ze pierwszą dostałam jakoś ponad 5 miesięcy

Roza-ło kurcze to jedz dziewczyno bo padniesz ususzona:/ no i zdziwiłam się z tą miesiączką,, bardzo szybko ją dostałaś...no i trzymam kciuki zeby Szymkowi się polepszyło prędko-P.S. ja miałam być Szymon:P

Dark-oj bidulko ale Cie tesciowka urządziła-w twarz by ode mnie przez to dostała heheh zartuje ale wypominałabym jej przy kazdym spotkaniu i telefonie do konca zycia!!! Serio!!

Malina-no co do zapachow i smakow z ciąży-kiedys oglądałam dokument i tam robili experyment i kobiety na dzien przed porodem miały jesc-jedna potrawy z tymiankiem inna z czosnkiem inna z anyzem i wyszło ze kazdej wody płodowe miały zapach tych przypraw ktore jadły-jest tak jak mowisz-dziecko zna smaki i zapachy jeszcze z brzucha.

Olcia-sliczniutka Natalcia! A głowa jak wysoka!!! No i alez ona do Ciebie podobna!!

Dorcia-ja rutinoskorbin tez wciągam i oszywiście czosneeeeeeeeeeeeeek!!! Mniam :P

Emka-noOla ma racje:) Natalka uwielbia Twoje towarzystwo:D
12 lata 10 miesiąc temu #294890 przez Dorciaition
Dziewczyny myślałyście juz moze o Walentynkach? Macie jakiś pomysł?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka