BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307017 przez Malina86
Hello!

U nas nocka dzisiaj fajna, pobudka o 5:00 i o 9:00 i teraz sobie znowu Miśka u mnie w lozku przysypia :)

Moj Malz mi kupil przed praca wielkiego lizaka z napisem I love You i polozyl na stole- to juz trzeci lizak w przeciagu kilku dni.

Róża sliczne fotki Szymka! :)

Dorcia, ale fajnie masz z ta Teneryfa... Ale wypoczniesz! Na ile lecicie?

Boziu ja tez sie mialam odchudzac i cos mi nie idzie... :)

A u nas sie mowi: odstrzeliles sie jak sledz na dni morza :)
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #307020 przez Róża
Vestusia - "Ruchy dżdżownicze" :lol: :lol: :lol: wiem o czym piszesz Vestusiu :):):)

A co do zdjątek ja robie najprostszym chyba programem, nazywa się Picasa, super można zdjecia przerabiać na swoje potrzeby no i kolaże robi się bardzo łatwo :)
P.S. Super wyglądasz, nie narzekaj już na siebie, dobrze?

Katka, dostaliśmy gryzaczek od koleżanki, jak będę się z nią widzieć to zapytam gdzie kupiła, a faktycznie jest super bo jest lekki i podobny do smoka i dzieciątko szybko kuma o co chodzi no i fajnie masuje dziąsełka
12 lata 10 miesiąc temu #307059 przez Malina86
Dziewczynki trzymajcie kciuki, dzisiaj jedziemy do poradni rehabilitacyjnej na 15:30 z tym przukurczem rzekomym, a potem jeszcze do okulisty na 18:15.
12 lata 10 miesiąc temu #307070 przez Dorciaition
Vestusia Lenia śpi w dzień ,ale góra po pół godziny kilka razy. Za chwile pewnie się obudzi, bo pół godziny mija :)

Biedna Zuzia z tym rzyganiem B)

My też mamy jutro szczepenia :/ Mam nadzieję, że nic Lenka nie złapie, bo pierwsze przeszła rewelacyjnie.
w takim razie też wybierzemy się na spacer.

KAtka u nas też się mówi "jak stróż w boże ciało"

No no Malinka jaki męzuś kochany. Liżesz te lizaki? :)

Lecimy 8 maja, a powrót 15go. Z tym, że 6 albo 7 lecimy do Londynu. Trochę głupio, że wcześniej, bo jeszcze do mojego brata jechać, więc ciągle w podróży. ALe niestety nie da sie tak, że dolecimy do Anglii i od razu bedzie samolot dalej.

Ale się objadłam przed chwilą. Jak długo nie będę się odzywać to znaczy, że pękłam ;)

Malina będziemy trzymać. My w środę do neurologa.

Alanek[*] :(
12 lata 10 miesiąc temu #307091 przez madziaska
Dzien dobry :kiss:
U nas nocka ok, spanko od 20.30 do 7, jedzonko o 3 ;)
Vestusia jak piszesz, ze Zuzia rzyga i zaciesza to jakbym Hanie widzial ;) Fryzurka super, mnie tez korci grzywka. Tylko kurcze trzeba ja czesto podcinac :/
Sarna super wypad na nartki :) My jezdzimy na desce, tzn ja sie slizgam, ale i tak jest fajnie :) W tym roku mozemy sobie pomarzyc ;)
Dorcia, super masz z ta Teneryfa. A Lenia z kim zostaje??? Z tesciowa????
Roza SZYMEK cudny, wogole SZymki to fajne chlopaki ;)
Emka fjnie, ze tak dbacie z mezem o WASZE relacje :) Mi cos sil brakuje, wiem wiem, dla chcacego nic trudnego. Ostatnio mi sie nic nie chce... :/
Malinka powodzenia u lekarzy :)
Ja dzisiaj do ginka jade, kurde jakos sie stresuje ;) No i z Hania musimy jechac, w kolejce czekac. Moze mala zacznie ryczec to mnie przepuszcza ;)
12 lata 10 miesiąc temu #307114 przez Batmanik
hehe Dorcia ja mialam od dzis drastyczny rygor z dieta wprowadzic ale ten tydz sobie troche sfolguje - bo akurat zly tydz wybralam hehe ale akurat w okres postu to dobry czas na diete

moja jest niespokojna od paru dni bo znow po tym mleku ma problemy z kupka:(
mysle ze jak zacznie jesc zupki to jej to minie
Malina daj znac jak tylko wrocicie co tam u lekarza- widze ze to czas wizyt u lekarzy mnie tez teraz czeka troche wizyt

Madzia dziecko to dobry sposob na kolejki hehe:)) i sprawdzony:))
lece bo mala steka :(
12 lata 10 miesiąc temu #307170 przez Róża
Malinka, będziemy trzymać kciuka za Misię ;)

Dorcia ja tez przeżywam szczepienie, będzie 21-ego ... aż mnie dreszcze przechodzą :(
Halo halo, nie pękłaś kochana? :)

Madziaska, pewnie się stresujesz, bo dawno nie byłaś, w ciązy to człowiek się przyzwyczaił do ciągłych przeglądów a teraz chwilę odetchnął od comiesięcznych wizyt, wszystko będzie ok na pewno, a faktycznie być może Hania pomoże Ci szybciej dostać się do gabinetu ;)
Nioo Zzymki to są zarąbiste chłopaki :woohoo:

Buziole :) idę zagrzać rosół go Misiek przydrzymał :)
12 lata 10 miesiąc temu #307201 przez Dorciaition
Ha ha nie pękłam. Byliśmy na spacerku więc mi trochę lepiej ;)Nawet Daisy zabrałam, bo biedna cały dzień w szafie siedzie, tzn dopóki Krzysiu nie przyjdzie.

co do Szymków to się zgadzam :)

MAdziaska przyjdzie wiosna, ze zdrówkiem będzie lepiej to nadrobicie :) :kiss:

Tak, Lenka zostanie z teściową i szwagierką. Będzie też jak by co mój tata. Mam nadzieję, że to wytrzymam. Jakoś jeszcze sie nie cieszę, bo mała mnie tu trzyma.

Dobrze, że w końcu idziesz do gina. Ja się ciesze, że byłam. Okresu jeszcze nie mam, ale spokojnie poczekam- bez wspomagaczy.

Mam pytanie do dziewczyn którę karmią butlą (najlepiej Avent): Jaki smoczek dajecie? Czy jak dzieciaczki skończą 3 miesiące to dać już 3jkę?

12 lata 10 miesiąc temu #307263 przez vestusia
Dorcia tak sobie pomyślałam, będziecie robili "próbę generalną" przed wyjazdem? Chodzi mi o to, czy np. dacie teściowej Lenkę np. na jeden dzień z nocą, żeby zobaczyć czy dadzą radę? Jej, ja Cię naprawdę podziwiam, ale faktycznie z Lenką mogłoby być ciężko na wakacjach. No i pytanie - czy jak będziecie bez niej to czy będziecie się dobrze bawić? :)

Szymki to fajne chłopaki, to fakt :) W ogóle chłopaki są fajne :D

Malina lizaka? On chyba coś sugeruje i powinnaś czytać między wierszami :P

My przytargaliśmy tapczan z piwnicy, poprzestawialiśmy komody, w miarę uporządkowaliśmy i padam na cyce. Zuza jeszcze śpi, ale pewnie obudzi się za chwilę.

Dorcia, moja Zuzia w sumie nie śpi aż tak dużo, tzn. nigdy nie ma reguły ile będzie spała od spaceru. Czasami nie prześpi 2h, a czasami (jak ostatnio) spała aż 5h. Jakby była w domu, to na pewno nie miałaby dłuższej drzemki, co najwyżej ze trzy drzemki tak po 20-30 minut. Nie wiem dlaczego ona tak ma....

Piotrek robi obiad, a ja czekam aż Zuza się obudzi.

Co do smoczków, to ja akurat używam butelek Lovi i Zuzia na razie pije ze smoczków nr 1, bo ona bardzo łapczywie pije i jeszcze niedawno krztusiła się pijąc z tych butelek. Jednego większego smoczka (z kolejnym nr) używam czasami, gdy dostawała coś gęstego do jedzenia :)
12 lata 10 miesiąc temu #307269 przez Dorciaition
Nie mamy w planie zrobić próby generalnej. Pewnie na wyjeździe będę myślała cały czas o Lence, ale z drugiej strony wszyscy nas namawiają. Lenka będzie miała już pół roku, wiec myślę (mam nadzieję), że da radę. A nam na pewno taki wyjazd się przyda. Moja bratowa gdy jej córcia miała też pół roczku została pod moją opieką i super to zniosła. Pewnie dlatego, że fajną ciocię ma ;)

Lenka śpi dziś wyjątkowo dużo w dzień, no ciagle. A ja już się martwię i myślę o nocy.

Ha ha dobre z tym lizakiem :laugh: Pewnie masz rację. :lol: Tylko bez zelu żebyś nie miała takich przychód jak Vestusia :laugh: :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #307275 przez vestusia
Ja tam myślę, że ten wyjazd bardzo dobrze Wam zrobi. A teściowa najwyżej będzie miała ostrą jazdę z Lenką jak da jej popalić :D

Ha, ha, ha :D Z tym żelem dobra jesteś :P Myślałam, że już zapomniałyście he, he, he :D

Właśnie się dowiedziałam, że 1 marca będą zapisy do żłobka, i, uwaga, zapiszą tylko 7 dzieci!!! Nosz kuźwa! To chyba dwa dni wcześniej będę tam koczować!!!! :(
12 lata 10 miesiąc temu #307283 przez jo_anna20
Dorcia, ja z okazji 3ego miesiąca zmieniłam Filipowi smoczki do butelek na 3 i do ssania tez na większy :) To taki prezent poza tortem (tzn.sernikiem na zimno) ze świeczkami było :)
12 lata 10 miesiąc temu #307293 przez vestusia
Smoczek do buzi Zuzia już ma ten od 3 m-cy, bo te małe już się zużywały a nie opłacało mi się kupować jeszcze raz tych samych na jakieś 2 tygodnie. Dlatego dostała już większy :)
12 lata 10 miesiąc temu #307311 przez Dorciaition
Vestusia tego się nie da zapomnieć :laugh: :laugh: :silly:

Lenka też dziś dostała większy smoczek. A jak zdziwiona była :)

Joanna Filipek też pojadł serniczka? :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #307313 przez jo_anna20
Nie - tylko kielicha wypił ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby