BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #322277 przez kima
Witam z rańca :)

Emka dobrze, że ciemieniuszka przeszła, ja ostatnio odkryłam u Kubusia troszeczke pod grzywką i zeskrobałam i już prawie nic nie ma :)

A swoją drogą "Emka" zawsze mi się kojarzy z rozmiarem M :laugh: sorki,tak mi się kojarzy, bez obrazy :)

Sarenka nie zazdroszczę nocki. Daro budzi się tak często na cycuszka? Mój dawdniej też, ale teraz fakt, że zasypia o 12 w nocy (wczoraj mu się udało o 23:40 :ohmy: ) ale budzi się koło 8-9. Dzisiaj jest 8:15 ja sie budze,chyba go słysze - patrze a on sobie leży grzecznie, ogląda swoje łapki i je gryzie, nawet nie zapłakał tylko czekał aż mamusia się obudzi i go weźmie, taki słodziutki :)

Lusia nie stresuj się tak tą wagą, dziewczynki przecież są drobniejsze, a mój Kubuś też ostatnio nie przybywa aż tak dużo. Na koniec 4 miesiąca powinien ważyć troszkę ponad 7 a on nie miał niecałe 7, ale mieści się w normach, także nie martw się. Wy też tylko na cycuszku? A co do allegro.. ostatnio wylicytowałam 4 bodziaki z długim rękawkiem rozmiar 68 za niewiele ponad 6 zł. Po czym przyszły mi 3 w rozm.62 i jeden 62/68 ;) Pisze do kobiety, a ta mi odpisała, że "czy opłaca się pani zwracać za 6zł?" No ręce mi opadły, więc napisałam, że nie chodzi mi już o te 6zł, tylko z przesyłką 15 jeśli już, a po drugie to ten rozmiar jest za mały i mi nie jest do niczego potrzebny i babka się ze mną jeszcze kłóciła, więc napisałam, że jeśli nie zwróci mi kasy to wywalam negatywa i zgłaszam sprawe do allegro. I z łaską stwierdziła, że dośle mi jeszcze 4 body z długim rękawkiem (które zamawiałam od początku :ohmy: ). Pomijając fakt, ze szmaty totalne przyszły ;)

A co do kawki to ja też już piję jedną dziennie, takie półtorej łyżeczki i dużo mleka bo taką lubie i małemu na szczęście nic nie jest :) Ale prawie rok kawy nie piłam, masakra :ohmy: A dawniej to po 3 dziennie :ohmy: Ale nie mam Dolce Gusto tak jak Wy czarownice jedne :P

Ok lece się zbierać, małego położyłam, wydoił z dwóch cycuchów, przebrany i uczesany, ucina sobie drzemkę, więc ja wyskakuje z piżam i ogarnę kuchnię po śniadaniu i lecimy na spacerek po słoneczko nam zagląda do okienka - u nas piękna pogoda Emka :silly:

Miłego dnia dziewuszki :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #322283 przez emkapl84
kima no faktycznie kojarzy sie z tym rozmiarem :lol: generalnie wszyscy mowia do mnie Emcia wiec tez tak mozecie do mnie pisac dziewczyny :lol: :lol:
13 lata 1 miesiąc temu #322366 przez [email protected]
karmelowe machiato Dorcia T wredoto!!!! ciągle o tym myśle:(
no ale czego sie nie robi z miłosci- a do dzieci to juz w ogole wszystko:)

Emcia- współczuje takich nocy-ja dzisiaj myslalam ze sie popłacze ze młody tak mi zawalił sen

Kima- Daro generalnie zdaja cycuszka(bo mi tylko jeden działa) o 21 i śpi do 4-5 potem cycuś o 8 i śpi do 9-10 ale tarz cos mu przeszkadzało ewidentnie, zapewne pierdzioszki.

Daro męczył się dziś długo, termometr w pupie nie pomógł-kurka dobrze mu z tym było bo się usmiechał i nic nie spinał hahaha więc dostał czopka glicerolowego i jak się osrał to po kark:/ no i pod prysznic.
potem moja mama wziela Domisia na ogrod do siebie, kuzynka przyprowadziła go o 13 i śpi do tej pory. a kuzynka wzieła Darusia na spacer i właśnie dzwoniła ze już wracają.
ja za ten czas chałupe wysprzatałam jak na swieta!!! i zrobiłam 4 prania-zrobiłabym jeszcze 2 ale nie mam proszku tylko płyn a szkoda mi płynu na pościele i reczniki. wiec jutro kupie proszek i popiore do konca- pralnie mam w piwnicy wiec nikomu te stosy nie przeszkadzaja hehe.
ok
musze teraz zająć się swoimi sprawami i o 17 idziemy z Domisiem do Ali na urodzinki
(aż za płot hehe)
no to ciaoooo i miłego dnia!!!
13 lata 1 miesiąc temu #322374 przez mia1082
Witam kochaniutkie ja tylko na chwilke bo kupe roboty mam a malutki zmiezrluszek jak nigdy ale wiem dlaczego musze sie pochwalicKACPEREK MA PIERWSZY ZABEK NA DOLE :laugh: :laugh: :laugh: nie moglam sie powstrzymac i musialam sie pochwalic wybaczcie :) pozdrawiam Was wszystkie i sprobuje zajrzec wieczorkiem jak nie opadne z sil buziole i milego weekendu
13 lata 1 miesiąc temu #322385 przez Dorciaition
Sarna mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie o niebo lepsza. Oby wszyscy ładnie spali.

Kima co za pigwa z tej babki. Sam fakt kurcze! Czasami na tym allegro można naprawdę spotkać ciołków :angry:

Sarna
masz rację. Kawkę później nadrobisz, a dzieci najważniejsze.
Kobieto, zamiast się wyspać jak miałaś wolną chatę to sprzątasz. Oj ;)
Ha ha weźcie taksówkę żeby dojechać na te urodziny :silly:

Dziewczyny co mogą kupić chrześniakowi na drugie urodziny? Kasy nie chce dawać, bo przy każdej okazji dostaje. Pewnie dlatego jak tylko mnie zobaczy płacze, bo sobie myśli, że ta to żadnych prezentów nie daje ;)

Mia gratuluję pierwszego ząbka :) To cudownie i wcale się nie dziwię, że się chwalisz :) A jak się zachowywał?

Dałam dziś Lence pierwsza marchewkę, nie wytrzymałam. Daisy cały czas oczywiście byla przy mnie- żebrak mały. Krzysiu zrobił kilka zdjęć i poszedł. Więc karmiłam jedną ręką, a drugą robiłam zdjęcia. Słoiczek stał na podłodze. Chcąc wziąć marchewkę patrze, a Daisy zajada ją ze słoiczka :ohmy: No co za menda! Ale zadowolona bo dostała resze, czyli praktycznie wszystko :angry:

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #322391 przez Dorciaition
Pokaże Wam trochę zdjęć jak reagowała. Miśki oczywiscie w minach nie pobiła ;) Smakowało jej. Oczywiście nie tak jak psu, ale zajadała :)

13 lata 1 miesiąc temu #322393 przez mia1082
Dorcia Lenka sliczniutka a minki tez niezle robila tak fajnie ze juz Wasze dzieciaczki poznaja inne smaki sama jestem ciekawa jak Kacprus bedzie reagowal :laugh: a piesek niezly semp... Dorcia nie zarobisz na takie rarytaski :lol: :lol: :lol:

co do zabkow Dorcia to ostatni tydzien to masakra pisalam Wam na forum ze non stop na rekach bo inaczej placz i marudzenie. Dzis dalam mu pogryzc troche ta szczoteczke co naklada sie na palec i slinil sie po tym jak cholera reke do lokcia mialam w jego slinie :woohoo: :woohoo: :woohoo: i pozniej wyglupialismy sie na kanapie i zaczal sie glosno smiac przez przypadek zobaczylam cos bialego. Ciezko go jeszcze wyczuc ale lyzeczka stuka wiec to na 100% pierwsze zebisko :woohoo: ale jestem szczesliwa ..... heheh nie wiem czy to normalne????? Jestem taka dumna :lol:
13 lata 1 miesiąc temu #322405 przez Dorciaition
Mia na pewnie, że normalne. Też będę się na pewno cieszyła jak gwizdek jak Lencia juz będzie miała ząbka :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #322422 przez mia1082
Dorcia martwie sie tylko o cycuchy bo moja mala bestia zaczyna je coraz bardziej sciskac dziaslami i dzis juz bylo czuc ze zabek wychodzi :ohmy: :ohmy: :ohmy ale sobie gryzak znalazl :laugh:

macie jakis sposoby zeby mu troszke ulzyc w tym zabkowaniu????
13 lata 1 miesiąc temu #322475 przez [email protected]
Mia-gratulujemy ząbka!!! ale szybciutko mu wyrósł, mia możesz mu kupic takie drażetki co mrożą dziąsła i dziecka nie boli-mam nadzieje ze w polsce tez są. u nas wszystkie mamy prawie to kupują w niemczech. Mojemu Domisiowi ząbek wyrósł jak miał 8 mniesięcy! i to bez zadnych płaczów ani gorączek-tak mi ładnie ząbkował-ale Daro pewnie nadrobi żeby za dobrze nie było :/ ja w domu w razie czego maiłam dentinox N i jak Domiś kwenkał przy trzonowcach to ta maść bardzo mu pomagała-ale zużyłam tylko jedna małą tubke i to nie całą!
a co do cycuchów to mi Domis nie poranił, nawet nie dał mi odczuć ze ma zęby-delikatnie się z cycusiem obchodził więc tez nie pomoge- no ale może kapturki stosuj jak będzie zębami szurał?

Dorcia-Lenka bosko jadła hihihi a o psim żebraniu coś wiem:) moja Fiśka dostawała każdy słoik do "umycia" często tak jak Tobie w chwili nieuwagi wyjadała wszystko-ale jej język to na pół słoika hehhe

ja zmeczona jak diabli dzisiaj nic już nei robie!!! ide spac!!!
jutro pokaze Wam fotki z urodzin Ali. Domiś był jedynym gościem z dzieci. tzn była ali siostra, kuzyn i Domis ale oni sa około 12 lat(chyba) a 3latka nie dojechała. z dorosych to Ali rodzice, dwie babcie i ciodcia-bardzo sympatycznie

buzi Wam mamusie i miłej nocki!!!
13 lata 1 miesiąc temu #322485 przez luska
hej laseczki

Dzieki za odpowiedzi ,bo wiadomo juz w glowie nie wiem co siedziało ;) a jest drobna i tyle :P

Sarna nie spodziewałam się ale obcinanie poszło gładko, w sumie to 3 razy go ciachaliśmy.Raz był nożyczkami i teraz drugi raz maszynką.Załozylam my fartuszek taki babciny do gotowania i powiedziałam mu , ze to peleryna bohatera i teraz musi być dzielny i dać się obciąć jak tatuś i siedział grzecznie aż Łukasz nie skończył :lol:

Sarenko no niestety ja to sie śmieje , ze wyspie się dopiero po 50......może, a jak nie to po śmierci :P

Właśnie powiedzcie mi jak to jest z tymi tele , ja mam niby przegladarke itd w tele i mam wfi w domu ale nie chce mi się połączyć nawet jak zamówiłam sobie pakiet z plusa na net i tak nie ladzia?? ima niby tak dziewczynki sa drobniejsze ale ona nawet na sitkach dla dziewczynek jest na 3 czyli chudziaczek ale to chyba lepiej :silly:
to babka cie urządziła wku.....sa tacy ludzie :dry: :dry:

no ale ta laska od tego albumu przegięła.....Pisze jej wczoraj kolejnego maila , ze minął następny tydzien a album do mnie nie dotarł.....Odpisał mi , ze mnie bardzo przeprasza ale go nie wysłał :ohmy: :ohmy: Noz kur.........żart i dodała , ze wcześniej nie zauważyła ale na jednej stronie jest rozdarcie 3cm......i jak chce nadal ten album to mam kase na konto wpłacić tylko za album niby ona koszty pokryje wysyłki.Wkur....się niesamowicie , bo zależy mi na albumie a tu lipa w sumie ten kosztuje w sklepie okolo 50 zł a ja wylicytowałam za 12zł.Sama nie wiem co teraz zrobić,najchętniej to bym jej negatywa wystawiła :dry: :angry:

Gratuluje pierwszego ząbka :lol: :kiss:

Docia kupe tego jest dla dzieciakow......zalezy jeszcze czym sie interesuje.Ale mysle , ze klocki drewniane, moj uwielbia , ciuchcie drewniana z torami. W tesko są fajne ,a bynajmniej były ,jakieś narzędzie.Z wadera są tez fajen duże samochody , mój ma dwa no i hit , bo wiecznie się z Kuba ścigają i je naprawiają.Moj lubi tez książeczki interaktywne i wszystko co jest z Zygzakiem,Mogla bym ci tak wymieniać i wymieniać hehehe.

hehe Docia jak na moje to Lenka chyba nie bardzo byla za ta marchewka hehehe :silly: a Deisy to mala cwaniara , jeszcze trochę i razem z Lenka z jednego talerzyka będą jeść :silly:

Mia ja tez uzywałam ten dentinox N, jak sie meczył mocno to dawałam nurofen, bo jest tezprzeciw zapalny ale w brew pozorom to nie pierwsze daj do wiwatu tylko kły i trzonowe.
13 lata 1 miesiąc temu #322504 przez Dorciaition
Dzien Dobry :)

Hallo Emka :)

Sarna fajnie ze urodzinki sie udaly. Odpocznij i pokaz foty.

Luska no nie wiem co z tym albumem naprawde kurka :/ Ale kobieta bosska no ;/

Krotko bo z tel. pozniej sie odezwe pa

13 lata 1 miesiąc temu #322507 przez emkapl84
Hello!!!!!!!!
Hej dorcia!!!my to jednak ranne ptaszki...no a ja to juz na pewno..mała dzis znowu o 4 pobudka ale wzielam ja do lozeczka przytulilam i usneła :laugh: chyba znalazlam na nia sposob :laugh:
dzis chyba znowu wybierzemy sie na car boot...w poludnie odwiedziny kolegi M...wiec jakos dzien zleci..a we czwartek przylatuja przyjaciele M!!!!1 o matko 3 facetow w mieszkaniu...bedzie sajgon a ze sprzataniem to sie nie wyrobie do wielkanocy po ich wylocie :lol:
sarna czekamy na fotki!!!
a ja wczoraj kupiłam sukieneczke na chrzciny :woohoo: M zdecydowanie nie chciał białej wiec poszłam na kompromis i kupilam taka..
na zywo wyglada ladniej bo jest z takiego delikatnego cienkiego sliskiego materiału...ma haleczke wiec jest tak troszke balowa i w ogole natalce jest ladnie w tym kolorze :lol:
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #322509 przez katka
Witajcie dziewczynki
Ostatnio tylko was podczytywałam i już nie bardzo pamiętam co miałam której z was odpisać
Mia gratulujemy zabka
Emka super sukieneczka mi sie bardzo podoba.
Luska z tym albumem to przegięcie ja na pewno wstawiła bym negatywa.
U nas bez zmian Olinka je i rośnie. Dziś znów musze porzadek w ubrankach zrobić i poodkładać zamałe rzeczy a wyjąć większe :silly:
13 lata 1 miesiąc temu #322511 przez mia1082
Dziewczyny dziekuje za nazwe masci :laugh: :laugh: w poniedzialek zakupimy i posmarujemy.

Sarna a czy szybciutko to nie wiem bo to pierwsze dziecko i pierwsze zabkowanie :lol: :lol: :lol: . Dzieki za rade z nakladkami zobaczymy jak to bedzie ;) super ze imprezka udana...

Luska ja bym negatywa wystawila bo to juz przegiecie :ohmy: ewidetnie cos kreci bo co wczesniej nie zauwazyla ze jest podarty????

Dorcia dzien dobry :lol:

Emka sukieneczka przesliczna nawet na zdjeciu :) i super ze sie wkoncu wyspalas... ja dzis zrobilam to samo mocno Kacperka przytulilam i zamiast o 5:50 to wstalismy o 8:00 :laugh:
Powodzenia na car boot ;)

Ja wczoraj wylicytowalam na allegro sliczna kamizelke i koszule
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży