BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #321787 przez vestusia
Witam Babeczki :)

Moja nocka super. Pospałam 12 godzin. Zuzia zasnęła po 18 bez histerii tym razem. Wstała przed 1 i przed 5 i potem spałyśmy razem do 7:30.

Malina - nio to Misia miała chyba gorszy dzień. Moja ostatnio miała takie, że wpadała w okropne histerie i nie szło jej uspokoić. W efekcie szła spać bez butli. No ale. Myślę, że Misi to minie.

Mia - ja w sumie myślę tak, jak Madziaska pisze - że trzeba to przeczekać. Bo moja Zuzia też tak się zachowywała, a ja szłam po prostu po butlę, zamiast to przeczekać, przemęczyć się i byłoby super. No ale.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Emka - mojej Zuzi daję już kaszki od jakichś 2 tygodni. Tzn. dodaję do mleka. Bananowa wyjątkowo jej smakuje, następną kupię malinową :) Więc na pewno nic Natalce nie będzie. No a w nocy - chyba brakowało jej mamusi :)

Dorcia - mój Piotrek wczoraj oglądał tę Seksmisję. Ja nic nie wiem, bo spałam jak zabita :D
Za drugim razem jak Zuzia wstawała, to nie umiałam się obudzić, bo miałam wrażenie, że mi się tylko śni, że Zuzia płacze :D

No i my z deserków kończymy jabłuszka i bananki, potem dostanie słoiczek mieszany z banankiem i jabłuszkiem, nio i czeka nas marchewka na obiadek. Ciekawe jak na nią zareaguje :)
Wczoraj zjadła więcej jabłuszka i mniej się krzywiła :)

No i jeśli FB nie kłamie, to wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin dla TyszAni i AnyAni :D 100 Lat dziewczyny!! :kiss: :kiss: :kiss:
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #321789 przez iva 20
Witam mamuski:*

U mnie nocka w miare :) Mala zasnela o 18 ,ale wstala o 19 porozmawiac sobie i obejrzec pierwsza milosc z nami :) zasnela o 20 i wstala po 1 w nocy a pozniej o 3 i o 6 juz wstala na dobre pobawila sie z mama i poszla niedawno spac dalej :D
Musze sie wybrac na jakies zakupki ,bo juz troche rzeczy brakuje , amoj mezulek najlepszy tyle slodyczy bierze zawsze ,ze mi tylko smaka robi i mi slinka cieknie ,a ja nie chce jesc slodyczy ... mam celulitis na nogach nie ttaki widoczny ,ale jak scisne mocno skore to niestety widac :(

Vestusia no to dzielnie zdobylyscie miejsce ,alle zeby czekac nawet w nocy w kolejce to jest kupa smiechu to nie sa czasy zaa komuny ! No ,ale najwazniejsze ,ze macie to miejsce i Zuzia bedzie tam chodzic :)

Mia moze to jest skok rozwojowy tez o tym czytalam i z tego tak wychodzi ,ale mam nadzieje ,ze bedzie dobrze . Co do cycuchow to sie nie martw ,bo moje tez przechodza taki okres ,ze sa sflaczale ,ale to nic grozniego ,bo tylko wystarczy nacisnac i jak leci mleczko to nie ma sie co przejmowac wszystko wporzadku gorzej jak nic nie bedzieleciec :)

Dorcia to przez te avasty haha i forum ktore dalej zle dziala :) miejmy nadzieje ,ze wszytsko szybko wroci do normy , najlepiej usunac avasta i wgrac nowego innego anty , ja tak zrobilam :)

Mia trzymam kciuki ,ze na szczepieniu bedzie wszystko okej i maly dobrze zniesie:)
Emka no to Natala koncert dala ci w nocy hehe :D tak na powaznie ja malej wczoraj dallam kaszke malej ,ale ona sobie ze mnie jaja robila zjadla 10 ml i co smiala se i wypluwala haha a ja razem z nia i zabralam jej ta butelke :D co do szyji to moze krew ci zaskoczyla w zyle i dlatego tak masz ,bo jak to opowiadasz to moja siostra tak miala to tez rozgrzewajace przykladala i musiala odczekac ,az splynie krew i przestanie bolec :)

u mnie widze sloneczko swieci ale wiater jest straszny ,zobacze czy pojde na spacer :)
Madziaska duzo zdrowia dla twojego M i zeby wkoncu slonce do was wyszlo ,bo ostatnio sie u was zle dzieje caly czas wiec trzymam kciuki ,ze bedzie coraz lepiej :kiss:
12 lata 9 miesiąc temu #321790 przez emkapl84
vestusia no to ladnie juz zuzia je :lol: :lol: to ja na pewno daje dzis malej kaszke :lol: a i gratuluje miejsca w zlobku normalnie super mama jestes :lol: :lol:
dorciaseksmisje bardzo lubie alw poszlam wczoraj chyba po 19 :ohmy: :ohmy: spac..tak to jest jak sie wstaje po 4 :dry:
12 lata 9 miesiąc temu #321795 przez mia1082
madziaska vestusia i iva dziekuje za slowa otuchy i troche mnie uspokoilyscie. Nie chce jeszcze przechodzic na butle bo jakos tsk sobie powiedzialam ze przynajmniej do 6 miesiecy cycucha chce mu dawac i troche szkoda by mi bylo teraz przestac.... tymbardziej ze przez tyle czasu bylo ok.

emka twarda z Ciebie mamuska :laugh: jak ja lubie takie nocki u Kacpra jak go okolo 2 nad ranem na rozmowy wezmie :laugh:

dzieki za kciuki i zdamy relacje jak wrocimy ;)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #321797 przez Dorciaition
Dzień Dobry Dziewczyny.

Malinka mam nadzieję, że dziś Twój humor lepszy, a Miśka ma lepszy apetyt, choć pewnie sobie jeszcze smacznie śpi ;)

Emka to posmarowanie powinno Tobie pomóc. Ja ostatnio jak kąpałam Lenię, chciałam sie schylić i dać jej buzi, to tak mi coś pękło w szyi, że myślałam, że padne. Ale rozgrzanie pomogło.
Dobrze, że NAtalka chociaż o tej 2 tak porządnie zasnęła :)

Vestusia podziwiam Cię. Fajnie, że masz to miejsce w żłobku.
Dajesz już codziennie słoiczki tak? Ja zakupiłam już marchewkę, dam Lence w niedziele, a po tym co? Jabłuszko tak? Deserki?

Mia trzymamy kciuki za szczepienie. Oby szybko i gładko poszło :)

Nasz nocka super. Lenka zasnęła ok 21 i spała do 8.
Małż znowu do Warszawy pojechał, juz o 5 rano. Kurde siedzę w tym domu całymi dniami jak ta kwoka. Dobrze, że już pogoda w miarę to można na spacer wyjsć.

Śniło mi się ,że Lenka miała ząbki. I tak właśnie zdałam sobie sprawę, że znowu zęby mi się śnią jak KRzysiu jedzie do Warszawy B)

Alanek[*] :(
12 lata 9 miesiąc temu #321799 przez vestusia
Dorcia - ja najpierw dałam właśnie jabłuszko, potem bananka. Marchewkę chcę dać po tym, jak skończę słoiczek z jabłuszkiem. Nie wiem czy to właściwa kolejność, ale tak zrobię :) No i słoiczki daję Zuzi codziennie, ale po troszeczkę. Czasami zje kilka łyżeczek i więcej nie chce. Wczoraj zjadła 30ml i byłam z niej dumna, bo wcześniej to tyle nie dała rady, nawet nie chciała.

No a z tym snem to może faktycznie o to chodzi?

Ja jestem już coraz bardziej pewna, że Zuzię męczą ząbki. Takie biedna histerie odstawia wieczorami, że szok. Np. zasypia, a potem nagle budzi się z przeraźliwym płaczem, pcha rączki do buzi i nie idzie jej uspokoić. Muszę dziś kupić jakiś syropek przeciwbólowy, żeby jej ulżyć. I chyba muszę zacząć jakoś masować jej dziąsełka. Tzn. robicie też coś takiego, że np. gazikiem jałowym maczanym w przegotowanej wodzie przemywacie dziąsełka? Ja chyba zacznę tak robić, żeby przyzwyczajała się powoli do mycia ząbków. Żeby mi później nie świrowała.

Iva - masz rację z tym cholernym avastem. Też mnie to zirytowało i musiałam zrobić format dysku, bo komp mi przez to padł. No ale teraz jest oki.
No a słodyczami to mąż nieźle kusi :)

Mia czekamy na info. No i przetrzymaj ten ciężki okres, na pewno będzie dobrze. Jak nie chcesz butli, to tym bardziej. Ja poszłam może i troszkę na łatwiznę, ale teraz akurat nie żałuję. Zuzia mniej ulewa, jest wesoła i jakoś wszystko u nas się stabilizuje. Są momenty, że nadal się drze okropnie, ale jest ich niewiele w porównaniu z tym, co było na początku.

No i Zuzia od kilku dni tak głośno sobie gada, że aż w szoku jestem.
Teraz też, więc idę do niej, bo jej już chyba nudno samej.
Buziole i do napisania później. Postaram się teraz częściej do Was wpadać.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 9 miesiąc temu #321803 przez [email protected]
siemaneczko!!! ide do sklepu po monszeri dla tatuska mojego bo ma dzis urodziny i zrobie mu niespodzianke Z samego rana:)
on codziennie przynosi mi swiezy chleb wiedz dzisiaj ja go nawiedze z dziecmi...
poczytam co tam pisalyscie jakwrocimy!

a teraz chciałam dodać (to głównie dla MAdziaskiej) ZE ZAPOMNIALAM W OSTATNIM POSCIE NAPISAC ZE w tym przepisie zamiast olejku migdalowego cza dać waniliowy!!!!!! znacznie lepiej smakuje sie robi i jest smaczniejszze i nie mdłe i w ogole lepsze-bosz, pisze jak potłuczona-bardzo sie spiesze !
papa
12 lata 9 miesiąc temu #321819 przez mia1082
Dziewczyny w razie czego jedno pytanie zamin pojdziemy do lekarza bo nie wim czy pytac czy to pediatra dobiera mleko czy mozna samemu ???
12 lata 9 miesiąc temu #321823 przez Dorciaition
Mia powiedziałam mojej dr jakie mleko daje, a ona powiedziała, że ok :)

12 lata 9 miesiąc temu #321827 przez anyanka
Hej!
Dziękuję za życzenia :) :kiss: Tak Vestusia fb nie kłamie, obie z Tyszanką mamy urodziny :) U mnie to nawet okrągłe bo 30 lat :ohmy: boże jaka ja stara jestem... a nie dawno obchodziłam 18-nastkę :blink:
U nas jak zwykle od jakiegoś czasu nocka nie za bardzo, bo mały ma chyba jakieś koszmary w nocy i płacze przez sen :( nie da się go w ogóle uspokoić :(
Mia1082 mi w szpitalu jeszcze po porodzie powiedzieli jakie mleko mogę wybrać bo podali ich kilka. Wybrałam bebilon a że mały na nim nie przybierał na wadze to już sama wybierałam dla niego mleko mimo że pediatra w ogóle chciała żeby mały był tylko na bebilonie. Po za tym chciała mu dać od razu mleko dla alergików na wszelki wypadek gdyby się pojawiła skaza białkowa np ale mały na szczęście nie ma żadnych alergii, jak na razie tfu tfu
Vestusia ja małemu kupiłam taką mini szczoteczkę którą się zakłada na palec. I jak zaczynają iść ząbki to można już nią powoli masować dziąsła albo tj piszesz gazikiem jałowym ale słyszałam żeby moczyć go w rumianku a nie tylko w wodzie.. Ale sprawdzę to.
12 lata 9 miesiąc temu #321838 przez Róża
Witajcie dziewuszki :)
Kawka i forum, miły poranek choć pochmurny ;/

chciałam wejśc wczoraj wieczorem, ale nie dało rady, zakupilismy na gruponie kupon na wywoływanie zdjęć, no i wgrywaliśmy te zdjęcia do ich programu, 200 zdjęć przez 5 godzin :) i żeby nie spowalniać to już nie używaliśmy netu ... oczywiście zasnęliśmy w miedzyczasie obudził nas po 2 Szymek, telewizor gra, komp tez, no i trzeba było wstać i dokończyć zlecenie :) jeszcze nie robiłam przelewów o 2 w nocy, ledwo kumałam co oni tam w ogóle pisza, ale jakoś przeszlam do konca przez aplikacje, teraz tylko czekamy na partie zdjątek :D

Dorcia, tak, robię obiadki rano jak Szymek śpi, tak się przyzwyczaiłam, ze z rana lubię wszystko zrobić, a potem jak śpi, to czasem mam czas dla siebie :) choć rzadko bo i tak zawsze coś jest do ogarnięcia :)

Vestusia gratuluje miejscówki w złobku, należała Ci sie i juz mozesz byc spokojna :* mam nadzieje ze my tez sie zalapiemy ...
My mamy taki zestaw 3 szczoteczek,z których jedna jest typowo do masowania dziąsełek z taki m ogranicznikiem zeby za mocno do buzi nie włożyc i myśle ze tego bede uzywac na poczatek

Mia, trzymamy kciuki za szczepienie :)

Malinka, mam nadzieję, że foch na jedzenie szybciutko przejdzie ;/

No spóźnione buziaki dla Hanulki od Szymka i mamy :*:*:*

Miłego dnia babeńki :*
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #321850 przez Dorciaition
Róza też wczoraj kupiłam ten grupon ze zdjęciami :) Ale poczekam i po chrzcinach wywyoałam, zreszta jeszcze nie dostałam kuponu.

Anyaka dzięki, ze mi przypomniałaś. Chyba zaczne juz masować tą szczoteczką ząbki Lence.

Właśnie było dwóch kurierów:) Zamawiałam takie podziękowania dla gości. Ale swietnie wyszły. Polecam allegro.pl/podziekowania-dla-gosci-magne...iem-i2090238171.html

Przyszło też coś wielkiego. Patrze, a to krzesełko do karmienia. Chyba od mojego brata :) Ale miło rozpoczęty dzień. :) smigamy na spacerek.

pa :)

12 lata 9 miesiąc temu #321884 przez emkapl84
anyanka STO LAT STO LAT I BUZIAKI OD MOJEJ NATKI :kiss: :kiss: :kiss:
mia ja sie nikogo nie pytałam...jedyne co tozrobiłam wywiad wsrod znajomych jakie ztych ang mlek jest najlepzsze na rynku i okazalo sie ze jest to ang odpowiednik bebilonu czyli aptamil i jest super :laugh:
sarnammmm swieze pieczywko z samego rana :woohoo: :woohoo: ...fajna niespodzianke zrobisz tacie...mnie wlasnie tego tu najbardziej brakuje, ze nie moge odwiedzic siostr kiedy chce...
a moja siorka miała wczoraj usg!!!!!i wszystko ok...prawie zadne ryzyko jakiej kolwiek choroby gen...pani jej nawet zrobila w 12 tyg usg 3D bo stwierdziła, ze dzidzia tak sie ladnie wystawiła, ze musi jej pokazac :)
ja wlasnie zaliczylam poranny spacer z Natalka...teraz standardowo kawka latte macchiato :lol: a mała jeszcze drzemie w wozku
dorcia fajne te podziekowania :) ja kupie pewnie jakies z misiami z serii Me To You bo sa one moja mała obsesją
12 lata 9 miesiąc temu #321911 przez mia1082
Ehhh dziewczeta tyle ambarasu na nic i Kacperka mi nie zaszczepili :( Juz bylismy gotowi do wyjscia zamykamy drzwi a Kacper kupe sadzi. Mowie do Adama choc zaczekamy to go od razu przebiore nie bedzie z kupa do pediatry jechal. Moje dziecko tak narobilo w pamperoka jakby caly tydzien kupy nie robil i osral sie az po sama szyje :ohmy: wiec rozbieranie mycie i ubieranie od nowa a placzu przy tym tyle ze szok. Nie wiem jak tam Wasze maluszki ale moj jakos przestal lubiec wszelkiego rodzaju przebieranki :laugh: Podjezdzamy do apteki a pani mowi ze nie ma tej szczepionki nawet w hurtowni i nie wiadomo kiedy bedzie wiec ja juz znow stresa dostalam. Za tel do pani dr co robic. Naszczescie do dwoch tyg szczepienie moze sie opoznic. Jak przyjechalam to postanowilam zadzwonic do aptek w Wieluniu i za pierwszym razem mi sie udalo. Szczepionka zamowiona na poniedzialek rano do odbioru. Jakos malo zaradne te aptekarki tymbardziej ze mialy na zorganizowanie tej szczepionki 4 dni :(

Dorcia sliczne te podziekowania ja zaluje ze na to nie wpadlam :(

Anyanka STO LAT I DUUUZO ZDROWKA CI ZYCZYMY :lol: :lol: :lol: dolanczam sie do podzienkowan Dorci za przypomnienie o nakladce na paluszek :laugh:

Emka super ze u siostry wszystko dobrze jak tak czytalam co napisalas to jakos mi sie zatesknilo za brzuchem tymi USG i tak ogolnie naszla mnie chec bycia znow w ciazy :blink: super ze to mleko mozna samemu wybrac wiec jak cos to szybciutko zalece do sklepu czy apteki

dziewczyny a jakie mleko polecacie w razie czego???

Roza Ty to zorganizowana dziewczyna jestes chyba tez tak musze zaczac robic skoro KAcper wstaje tak wczesnie... pozniej chociaz chwilka relaksu i czas dla siebie masz :blink:
12 lata 9 miesiąc temu #321929 przez emkapl84
mia ja bym poleciła bebilon...ja mam ten ang odpowiednik i nigdy zadnych kolek ani nic...sa tez rodzaje bebilonu wlasnie dla dzieci z kolkami chyba comfort sie nazywa i u mnie jest jeszcze taki bebilon dla glodomorkow hungry baby sie nazywa i tego wlasnie uzywamy...zreszta z tego co czytam na forum to wiekszosc maluszkow jest na bebilonie
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia