BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 7 miesiąc temu #360669 przez mia1082
hehehehe Dorcia dla mnie ta zyrafka to zbawienie zobaczysz przy zabkowaniu. Moj Kacprus moze nia piszczec do woli bo to lepsze niz placz i jego piski :laugh: a zabkowanie daje sie we znaki ponownie :( tak jak pisalam chyba kolejny sie zbliza bo maly placze prawie nie spi w dzien i ciagle chce na rece a wzy juz ponad 9 kg :( bidulek moj. Ostatno ktos polecil mojej mamie Camilie to takie kapsulki na zabkowanie cos jak wit D i chyba musze ja zamowic w aptece bo ostatno nie mieli. Moze to cos pomoze :unsure:

Kacprus od jakiegos juz czasu upodobal sobie godzine 5 rano i tak tez sie budzi prawie codziennie. O 21 padam trupem przez te jego pobudki :) . Do tego jak marudzi i chce zebyu go wziac na rece to wypowiada "mamamamama" heheheh jak to fajnie brzmi. Wiem ze to jeszcze nie jest swiadome wolanie mamy no ale jest ! :lol: :lol: :lol:

Bardzo dziekujemy za mile slowka

Zmykam juz do spania bo nikt nie wie jaka bedzie nocka przez te zebiska.
buziole i do jutra
Temat został zablokowany.
12 lata 7 miesiąc temu #360696 przez mia1082
Dziewczyny chciałam zapytać jeszcze mamusie które karmią cycuchem kiedy powinna pojawić się @??? Kacprus już 6,5 miesiąca ma a tu ani widu ani slychu :( czy jest na to jaka reguła bo się martwić zaczynam?
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360716 przez Dorciaition
Skoro pomaga przy ząbkowaniu to się cieszę. Lenka dziąsełka ma cały czas napuchnięte (tak pediatra twierdzi), ale ząbków brak. Może będzie miała tak późno jak ja- po roku.

Mia kup, może pomoże. A żel na dziąsełka próbowałaś?

Kacperek to cudny blondynek. Lence też jaśnieją włosy, choć pod słońce cały czas na rudo się świecą :angry:

Mia, a karmisz jeszcze piersią? Iva też nie ma na cycku, a Vestusia nie karmi i też brak.
Nie martw się.

Kima gdzie fotki? :P

Kredzia cudne zdjęcia. Przystojniaczek kochany. Wydaje mi sie ze do Ciebie podobny. Opowiadaj jak było. Miki pewnie furorę robił co?

Alanek[*] :(
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360809 przez Malina86
No witam Babenki!

Malz pojechal :( Ale bedzie w srode wieczorem :) Nie wiem czy zdaze sie stesknic ;) Zwlaszcza po tym weekendzie ;)

Dorcia schudlam, ale naprawde tak malo jem, ze glowa mnie bolala trzy dni. W weekend zgrzeszylam: pizza, chinczyk, Reds, omlet z kremem wiec naprawde nie wiem czy warto sie glodzic caly weekend :) W dodatku tesc dal mi dzisiaj 8 Redsow. Wogole to on w hurtowni piwa pracuje.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mia Kcperek cudowny! Zdjecie z marchewka zarypiaste :lol:

O i sie rozpisalam o T i zapomnialam co chcialam jeszzce napisac :)

Aaaa Misia od paru dni przybiera pozycje do raczkowania i tak sie gibie do przodu, do tylu. Nawet spi z tylkiem na pietach. Wogole taki z niej chochlik, ze szok. W kolysce wysuwa glowe i wypluwa smoka na podloge, z lozeczka za to wyrzuca- dzisiaj jak usypila, co poprzedza istne szalenstwo w lozeczku to trzy razy musialam je odsuwac i szukac dydka :)

O foty wrzucam jeszcze:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dorcia kolor wlosow taki jak na focie- oczywiscie z nazwy to jest jasny zlocisty blond, ale tak czulam, ze bedzie braz, zreszta taki chcialam :)
Załączniki:
12 lata 7 miesiąc temu #360832 przez luska

To nie tak zle jak małż wraca juz w środe.Misia tez niezła agentka , oj rosną te nasze dzieciaczki i juz nie chcą niewinnie lezeć........to sie teraz zacznie.

Docia nie mam takiej właściwej T

kotleciki ala gołabki no niebo w gebie.....czyli normalne mielone z poszatkowana biała kapusta ryżem i kasza manna w sosie pomidorowym.

Mia oj biedy twój synus jest :kiss: :kiss: Nameczy sie przy tych zabkach , nie zastanawiaj sie tylko kup mu te kapsułki.Olkowi smarowałam dentonixD czy cus takiego ale on zbytnich klopotów nie miał, chciaz tez sie nocki zdazaly kiepskie, wtedy sie nie zastanawiałam tylko dawałam mu nurofen.

Weeken i poweekendzi , kurcze jak ten czas zasuwa!!!Ale tym razem niedziela dośc fajna.Po 15 pojechałam do żony tego kuzyna co Ł z nim pojechał .Poplotkowałysmy sobie , dojechali męzowi i zaraz za nimi pizza , posiedzielismy jeszcze troche pogadalismy i z maluchami sie zwinełam , bo juz 19 była tak sie zagadalismy!!!

A jutro od rana tyłek w fure i jade do mamuski , musze młodej kiecke w koncu jakąs kupic i jak sie uda to najpózniej we wtorek przebijemy uszolki!!
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360835 przez Malina86
lusia moj malz przyjedzie w srode wieczorem bo w czwartek Niemcy maja swieto i w czwartek wieczorem pojedzie i potem przyjedzie w piatek wieczorem na weekend. Sie chlopak nalata :)

Z tym Pay-U to musisz miec kase na tym koncie. Jesli np. ktos zaplacil Ci za cos w formie Pay-U to masz srodki, zebys Ty mogla za cos zaplacic. Wtedy jak wybierasz forme platnosci to zaznaczasz to i sciaga Ci z tego konta. Nie wiem czy zrozumialas cos :lol: To jest kasa na koncie allegro, ktora mozesz placic, albo przelac sobie na konto bankowe.

Misia cos niespokojnie spi, przebudza sie. Naprawde jak A jest w domu to ona "spi jak zabita" do 9:00 tak jak dzis.

Uciekam Laseczki, dobranoc!
12 lata 7 miesiąc temu #360838 przez Dorciaition
Witam,
moje dziecie już od 6 nie śpi. :ohmy:
Krzysiu pomknął do pracy, a ja do Was ;)

Pięknie wyglądacie, jak zawsze zresztą, już nie mam na Was słów :blink:

A tak się zastanawiałam- Twojemu małżowi opłaca się tyle przyjeżdzać? Bo faktycznie często jest. Długo jedzie do domu?

Luśka fajna niedziela. Z tą teściową już kumam.
Koniecznie foty Aurelki z kolczykami nam tu wrzuć jak będą :)

Miłego dnia. Zapowiada się słonecznie

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360843 przez Dorciaition
No to tak z rańca trochę fotek :)

ZASZALAŁAM ;)

No i moje bułeczki. Trochę (bardzo) płaskie wyszły, ale da się je zjeść :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360844 przez vestusia
Dżem dobry!

Batmanik to nawet nieźle masz w tej pracy. No i blisko przede wszystkim.

Kima dzięki za info odnośnie tego zwracania się do teściów. W sumie póki co nikt mi tego nie proponuje (zapewne przez brak małżeństwa) ale jest mi to na rękę. Chociaż czasami to mi dziwnie się do nich zwracać, bo wychodzi mi „Pani” albo „Wy”. He, he, he. No trudno :)
Prześlij troszkę karpatki, to chociaż na nią popatrzę i ją powącham :P

Mia – Kacperek przesłodki. Widać, że z naszych dzieciaczków już robią się takie „poważne” dzieciaczki, a nie tylko takie niemowlaki. No i niezłego Kacperek ma pieska he, he, he :D No i oczywiście Żyrafka Sophie. Kurka, na wypłatę ją zamówię, trudno he, he, he :D

Madziaska – a to widzisz Twoja Hanulka też zasypia na brzuszku. Widocznie tak chwilowo jest wygodniej naszym dzieciaczkom :)

Luska – no ja właśnie mam ten problem, co Ty, że bym się wstydziła mówić „mamo” do „obcej” kobiety. No ale może kiedyś przyzwyczaję się do tego, kto wie ;-) No i ja też chyba tak zrozumiałam, że nie masz teściowej??
Ja to nie wiem o co chodzi z tym PAYu, więc taka sama blondi ze mnie jest :D
O, teraz doczytałam i sobie przypomniałam, bo chyba kiedyś jednak wspominałaś coś o tej partnerce teścia. I w sumie fajnie wybrnęłaś z sytuacji, bo skoro młodsza, to lepiej jej mówić na „Ty”.
No i fajnie, że pogadałaś sobie, czas dla Ciebie też jest ważny.
Ja po wypłacie idę na pewno Zuzi przekłuć te uszy, bo do żłobka pójdzie już z uszkami przebitymi.
Wkurza mnie niesamowicie, jak jadę z Zuzią w wózku, ona ubrana na różowo, a np. ktoś obcy myśli, że to chłopak. Kuźwa, jaki chłopczyk? :( Jak będzie miała kolczyki to mam nadzieję, że każdy będzie wiedział, że to dziewuszka, bo widać różowy kolor nie przemawia :(

Katka – prezencik fajniusi. Ja chcę dostać nową prostownicę na urodziny he, he, he :D

Dorcia no jak biegałaś z Daisy to musiał być niezły wyczyn he, he, he :D
No a ten chłopczyk to niezły ha, ha, ha :D Faktycznie możemy się zastanawiać, co nasze dzieci będą powtarzać.
A propos moja kumpela opowiadała autentyczną sytuację jej kumpeli. Otóż była ona gdzieś w centrum handlowym na zakupach z mężem i córeczką, kilka lat miała. No i ta kumpela musiała do kibla, więc ta mała z nią poszła. Siedzą w kabinie (a ona miała okres w tym czasie), ta zdjęła majty i sira, a po jakiejś chwili słychać tekst dziecka „mamo, a czemu masz oszrane (osrane) majtki?”. Kobieta mało się ze wstydu nie spaliła, jak wyszła z kabiny to babki się na nią nieźle gapiły. Ha, ha, ha :D

Kredka – fotki na FB super, Mikuś to przystojniaczek :D Ach te nasze chłopaki :D

Mia, na ząbkowanie to mi kumpela mówiła, że są jakieś czopki dostępne w aptece, nie pamiętam nazwy, ale pewnie będę ją pytać jak nadejdzie u nas czas ząbkowania. No a jak ta Żyrafka koi ból w czasie ząbkowania, to ja koniecznie ją zakupię he, he, he (ale sobie to odtłumaczyłam) :D

Dorcia no u mnie to już przestaje być zabawne brak tej @. Boję się robić testa i nawet nie myślę, że jestem w ciąży, bo to niemożliwe!

Malina masz rację, nie ma się co tak katować z jedzeniem. Tzn. Ty ślicznie wyglądasz i akurat Tobie nie zaszkodzi. No a jak małż był no to tym bardziej ciężko byłoby sobie odmówić...

Zdjęcia oczywiście śliczne. Ładne z Was dziewczyny. Musicie mi chyba zdradzić sekrety Waszego pięknego wyglądu, bo jak ja siebie oglądam na fotkach to zawsze mi się coś nie podoba. A Ty jak z obrazka :D
No małż się najeździ, ale widać tęskni. No i w sumie fajnie, że tak to wychodzi z tymi „widzeniami”, nawet na jeden dzień. Niejednemu facetowi nawet nie chciałoby się na jeden dzień jechać, a Twój widać jest za Tobą bardzo. Zresztą, po Waszej historii miłosnej i tych oświadczynach to czegóż innego można się spodziewać :D Twój A. to nie mój Bob he, he, he :D

Oooo, Dorcia ja też nie śpię od 6 :P

U nas wczorajszy dzień minął fajnie. Kumpela rozchorowała się i dziś jej mąż podrzuci mi te ciuszki, chociaż ja chciałam do niej podjechać za parę dni jak wydobrzeje, ale ona to robi specjalnie, żebym broń Boże jej nie dała żadnej kasy. Już sobie postanowiłam, że zamiast pieniążków, których nie chce przyjąć, to ja jej coś kupię dla Jasia, który urodzi się w czerwcu. No i ma jeszcze Hanię. Tym bardziej, że wspomniała, że to są 3 wielkie siatki ubrań. No masakra.
Dziś może przyjdzie też przesyłka z Allegro, za 100 wylicytowałam ciuchy więc mam nadzieję, że będą fajne.

Dorcia ja też lubię jak Zuzia ma takie ala leginsy, chociaż ma troszkę spodni dresowych, niektóre takie fajne, że też jej zakładam. Jakoś sukienki są fajne, ale na spacer nie nadają się zupełnie. Mam ich sporo, ale faktycznie wolę spodenki, a w domu to np. w rajtach jest (jak jest chłodniej).
Wpadli teście, przywieźli paczkę pieluch Huggies tych Jumbo (?) ale rozm. 3. Powiem Wam, że te takie sraczkowate Huggiesy, co są koloru jak te chusteczki nawilżane, nie odpowiadały mi zupełnie, ale te Jumbo są superowe. Założyłam Zuzi na noc tę pieluszkę, nigdzie jej nie odcisnęła, ale wydaje mi się i tak mała, bo ja już używam rozm. 4 i jakoś są takie no luźniejsze. Najwyżej oddam całą tę pakę tej kumpeli, będzie miała na zapas dla synka.

Teście przywieźli troszkę rzeczy, zjedliśmy obiad, było fajnie. Zuzia oczywiście zadowolona, bo na rączkach posiedziała, w ogóle ona taka grzeczna jest (jak są obcy to szczególnie grzeczna).

Potem jakoś wieczór zleciał no i wkurzyłam się niesamowicie. Wagę stawiałam w różnych miejscach w mieszkaniu – i w każdym pokazywała mi inną wagę. Co najśmieszniejsze, granica błędu sięgała prawie 5kg!!! W jednym miejscu ważę prawie 63, a w innym 57kg. No tak się wkurzyłam, bo już nie wiem ile ważę i gdzie jest poprawny wynik. Z tej złości Piotrek poszedł mi po małą paczkę chipsów lejs zielona cebulka i je zeżarłam. Ha, ha, ha :D

Ale od dziś znowu dietka he, he, he :D

Zuzia właśnie zasypia, ja wypiłam kawkę i muszę się ogarnąć. Dziś jakiś spacerek zaliczymy i potem, mam nadzieję, że przyjdzie paczka z Allegro a po 14 ten mąż koleżanki z ciuszkami. Kurka byłoby super, bo już prawie niczego nie mam dla Zuzi. No oprócz bodziaków he, he, he :D Ale jak tak dalej pójdzie to pójdą w nich zatrzaski i będę się tylko wkurzać!

No dobra, nie zatruwam. Ciao lasencje, idę ogarnąć chatę, bo tak ładnie sprzątaliśmy, że szkoda nasyfić od początku :D

O, Dorcia fotki cudaśne. Lenia w legginsach i te pytki! Moja Zuzia od wczoraj próbuje wepchać nogi do buzi, więc myślę, że lada dzień jej się to uda :) Mało się wczoraj nie porzygała próbując je wsadzić do buzi ha, ha, ha :D
O i jak się cudnie uśmiecha, ale fajne minki :D Sukieneczka sweetaśna :D
No a na ostatniej fotce to minę zrobiła nieziemską. Co ją tak zdziwiło?

Ale bułeczki ha, ha, ha. No wyglądają troszkę jak placuszki, ale mimo to zjadłabym chętnie. Może się pokuszę, który to był przepis Dorcia?
12 lata 7 miesiąc temu #360869 przez vestusia
A co tu taka cisza?? Proszę wstawać!!

Malina to pewnie jeszcze drzemie z Michasią he, he, he :D

Zuzia wstała, spała 1,5 godziny he, he, he :D

12 lata 7 miesiąc temu #360881 przez iva 20
Witam z ranka :D

Dzisiaj udany dzien jakos wszystko mi sie chce:D Domek posprzatany , gary umyte , pranie sie juz zrobilo , musze zaraz wywiesic :D i tylko obiadek zrobic , apozniej do lekarza z moja panna :D

Katka to mialas sprzatania po gosciach !! Wspolczuje ja po moim mezu i corci nie potrafie dac rady a co dopiero po gosciach :D hehhe

Vestusia jakos funkcjonowac musze :D Zdarzaja sie takie nocki raz na 1 miesiac wiec nie jest zle :P wiekszosc nocy sie wysypiam :D Fajnie ,ze kolezanka da ci ciuszki zawsze to troszke lzej :) Co do diety to prawda ze jak sie odstawi ziemnaki i biale pieczywo to waga sama leci w dol :D

Emcia super ,ze M ma wiecej pracy :) ciesze sie i ty pewnie tez !! Kasy troszke wiecje bedzie :)

Malina wszystkiego dobrego dla szwagierki :)

KaTKA spoznione ale szczere zyczonka urodzinowe !!! 100 Lat kochana i Wszystkiego Najlpeszego !!!

Mia garatulacje 3 zabka :D ida mu jak szalone te zabki :P moja nie ma jeszcze :P Ma chyba to mamusi hihi :woohoo:

Mia twoj Kacperek jaki maczo :D

Madziaska widze ,ze nie jestem sama :D a myslalam ,ze juz kazda ma takie cudowne dziecko ,ze spi cala noc ;D

Katka no to prezencik udany :D mozesz sie depilowac tu i tam :P

Dorcia mi dietka nie potrzebna ale pare kilo musi zejsc na dol do wakacji :D

Mia ja tez jeszcze nie mam :D wiec nie martw sie nie jestes sama :P

Malina super wygladacie!!! Piekne kobietki jestescie :)

Dorcia modelke masz w domu do pozowania moja tez tak sie wygina i jakie miny szczela to szok mozna sikac :D

Ide zaraz moja mala uspac :D bo jeczy :P troszke sie odswiezyc aaaaa no i pranie powiesic bo lezy w pralce a ja tu klikam:) Oki kobietki odezwe sie pozniej :) pewnie jak przyjade od lekarza a mam na 15 30 :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360883 przez Malina86
Dzień dobry!

Wstalysmy właśnie :)

Dorcia toż to placki, a nie bułeczki haha :) Lenka piękna smieszka! Ucaluj ja odemnie.

Katka powodzenia z depilatorem :laugh:

Napisze więcej jak się ogarne.

U nas piękne slonko swieci!
12 lata 7 miesiąc temu #360892 przez mia1082
Witam z rana!
U nas nocka calkiem spokojnie Kacprus jak nigdy wstal o 6.30 i teraz zasnal pewnie na 20 min jak zawsze :laugh: wynalazla sobie nowa zabawe z rana lapie cycucha juz 3 zabkami i ciagnie raczka wrrrrrrr a tyle uciechy przy tym ma :ohmy: lobuz maly znow bede narazona na podgryzanie :angry:

Dorcia z Lenki jaka modelka slicznie pozuje i pieknie wyglada i jak juz urosla :laugh: troszke mnie uspokoilas z @ ale jakos mnie to wczoraj wieczorem dopadlo ze moge byc w ciazy i nie moglam zasnac przez 1,5h :) tymbardziej ze mnie zgaga zaczela palic no i mam czeste bole glowy a tak bylo przy Kacprusiu. Mam nadzieje ze to tylko zbieg okolicznosci bo jak nie to zgroza :ohmy: :lol:

Malina Ty jak zwykle niezawodna z opowiesciami z krypty :lol: :lol: :lol: myslalam ze pekne ze smiechu tak mi tego brakowalo z rana :lol: :lol: :lol: a z Miska wygladacie zabojczo jak zawsze piekne z Was dziewczyny.
Co do marchewki to Kacper tego dnia tak piszczal ze myslalam ze zwariuje i nie wiedzialam czym mu dziobek przytkac. Robilam akurat tara marchewke i tak sie zlozylo, a ze ma zabki to sobie juz ja podgryzal. Zawesze z mama je jabklo lapie w raczki i gryzie dolnymi zabkami :lol: tak smiesznie przy tym wyglada. Musze mu jakies foty strzelic :) A z tym spaniem to u nas to samo jak A. jest w domu to Kacprus spi popoludniu nawet i 2,5h a potem slysze od niego ze dlaczego narzekam jak on tyle spi w dzien :angry: szkoda tylko ze zawsze jak A. jest w domu a jak jestem sama to po 20 min drzemie :ohmy:

Vestusiu ale post Ci wyszedl :lol: co do tej wagi to ale Ci psikusa robi. Stawiaj ja zawsze z rana tam gdzie najmniej pokazuje i radnosny dzien zapewniony. Co do ciazy u sierpniowek to super. Ja tez bym jeszcze chciala mniec drugie dziecko ale moj A. by mnie chyba z domu wygonil hehehehheh. Jeszcze nie teraz niech Kacprus troszke podrosnie to bedzie latwiej :lol:
12 lata 7 miesiąc temu #360899 przez madziaska
Dzien dobry :)

Iva pokaz Nadusie, dawno jej tu nie bylo ;)

Vestusia, super, ze Zuzia grzeczna :) Ja tez mam swoj maly sukces. Ostatnio pisalam, ze Hania placze przy zasypianiu w dzien. Juz nie usypiam jej w bujaczku, klade na lozko, poduszka kolo buzi, poszumkam jej troszke i spi :) Na tym lozku drzemki dluzsze niz w bujaczku ;) Aaaa i wczorja po kapieli wsadzila pytki do buzi!!!! Fajnie obgryzala sobie paluchy :) No i supre, ze dostaniesz tyyyyleeee ubranek, to na pewno bardzo cieszy, troche kaski w kieszeni zostanie :)

Malina, super fotki :) A z T. boki zrywam :) Syper, ze Misia juz przygotowuje sie raczkowania, pewnie niedlugo podrepta na czterech ;)

Dorcia, Lenia fajowa :) Tez lubimy leginsy, w 5 10 15 sa bardzo fajne ;) Tzn, byly latem, teraz nie wiem ;)

Lusia, ja na allegro przy placeniu wybieram tam na samym koncu ikonke z moim bankiem i pozniej place ze swojego konta na konto Payu kogos od kogo kupuje ;) Aaaa i mowilas, ze nie masz jeszcze szatki. ja zamowilam na aalegro, haftowana , jest sliczna i bardzo krotko sie czeka Tu masz linka ;)
allegro.pl/szatka-na-chrzest-haft-imie-d...tka-i2308275939.html

Iva, z czego TY chcesz chudnac!!!!! Opanuj sie kobietko ;)

dzisiaj chyba troszke cieplej niz wczoraj. Bylismy wczoraj na dlugim spacerze, ale tak zmarzlam, ze szokkkk!!!!

MIŁEGO DNIA!!!!!
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #360903 przez iva 20

Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka