BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361560 przez Malina86
Kimuś ta mala wyglada jak Wietnamka :lol: Super dzieciaczki!
Trzeba bylo ta laske mamuske sfotografowac :)
Temat został zablokowany.
12 lata 7 miesiąc temu #361565 przez Róża
Katka dziękuję Ci że to napisałaś, nawet nie wiesz jak bardzo, wprawdzie przeryczałam dobre pół godziny i Łukasz nie mógł mnie uspokoić, ale przynajmniej wiem, ze Szymek tam nigdy nie pójdzie, a miał ... załatwiliśmy żłobek prywatny na wakacje, i czekamy na listy z PCK, nie mamy kasy na prywatny, te dwa m-ce jakoś sobie poradzimy i to było dla nas jedyne rozwiązanie ... teraz wiem, że mogę nie jeść, stanę na głowie, ale nie oddam tam mojego Maleństwa, i znowu płacze ...
Nie wiem co bym im zrobiła, jak można, przecież to są maleńkie dzieci, które potrzebują opieki, pomocy, po to chyba do cholery jest żłobek ....

Madziaska, poszło, chodziło o ten na zmniejszenie etatu? ;)

Malinka, Misia goni Szymka ;) cieszę się, ze Twój A tak często do Was zagląda, widać, ze tęskni :)

Kimuś cudowne fotki, i piękna parka ;) rozczulające ;)
12 lata 7 miesiąc temu #361571 przez kima
Kurcze, nie pomyślałam Malina, ale mówie Wam, że naprawdę mega atrakcyjna babeczka!
Niedługo mam się do niej wybrać, to trzasnę fotkę, a dzisiaj byłam za bardzo zafascynowana dzieciaczkami i oczywiście jestem taki mega mózg, że w słoneczny dzień włączyłam sobie lampe i mimo, że zrobiłam ponad 20 zdjęć, to chyba tylko z 7 jest wogóle widocznych ;) i właśnie się kapnęłam, że Kubuś ma chyba z 4 koce, na których leży, bo tak mniej więcej co 2 dni je zmieniam, bo a to mu się beknie i troche obiadku wyleci, a to ośliniony totalnie, a jak robie jakieś foty, to zawsze na tym brązowym, który na zdjęciach wychodzi jakby miał kolor kupy! ;) ;) ;)
12 lata 7 miesiąc temu #361576 przez kima
MAlina, kiedyś pisałaś jak byłaś na działce, że tam jakieś dzieciaki Ci się ładowały na kocyk z buciorami. I absolutnie nie jesteś przewrażliwiona, bo ja też nie pozwalam nikomu nogą stanąć na koc, na którym leży Kubuś, on tam przecież buzią jeździ po całości, wyciera się, tarza, więc nikt nie ma prawa nawet nogi mi tak postawić
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 7 miesiąc temu #361582 przez kima
Laski, możecie mi wkleić link do ostatnich wątków/do najświeższych postów???
niektórym z Wam wchodzi, podzielcie się :laugh:
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361589 przez Malina86
No Miśka waga ciezka sie robi :) Wlasnie spojrzalam w zapiski mojej mamy i jak ja mialam pol roku to wazylam 8300 :) A jak mialam rok to 10kg. Od siodmego miesiaca juz nie przybieralam tak duzo.

Kima mi nie wchodza ostatnie posty, zawsze szukam w wyszukiwarce danego watku.

A listopadowki 2012 chyba sie nie rozkrecily co?
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361593 przez kima
Malinka, pisałaś mi kiedyś o tej maści na tego mojego siniaka/żylaka i oszukałam się jak głupia, nie mogę znaleźć tej kartki, gdzieś ją zapodziałam ;) Możesz mi napisać jeszcze raz? :blush:

I jaki byś poleciła krem do twarzy? Mam bardzo suche policzki, skóra mi się łuszczy, a nos, czoło i broda świeci? ;)

A jeśli Cię zamęczam, to mnie kopnik w tyłek :laugh:

My chyba Ci powinnyśmy przelewać kasę na konto za konsultacje kosmetyczne normalnie :dry:

A Miśka odgapiła od Kubusia i waży tyle samo :laugh: :laugh: :laugh:
12 lata 7 miesiąc temu #361594 przez mia1082
Madziaska jak tylko przyjda i przetestujemy to na 100% dam znac :laugh:

Kima sliczne dzieciaczki i kocyk wcale nie wyglada jak kupa :silly:
12 lata 7 miesiąc temu #361621 przez luska
hej laseczki

Malina ślicznie wyglądasz , a Michaśia ma to po tobie:)

Fakt małż sie najeżdz no ale chba warto.

Dzieki za podpowiedz , ale juz doszłam , blondi ze mnie i tyle .Docia miałaś racje to jest w każdej transakcij.

Docia twoja Lenka to jak zwykle gwiazda!!!A bułeczki chyba troszke się spiekły ale najwazniejsze , że smaczne

Vestusia no to tylko pogratulować udanego weekendu z tesciami :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A pociesz cie , ze mi Ola do tej pory myla i podzwiaja jak sliczna dziewczynka , nie ważne , że ma dziny i kaplusz z napisem BOY B)

Vestusia waż się zawsze w jednym i tym samym miejscu, no to czkamy na wynik tesctu kochana :lol:

Przy takich juz dwulatkach trzeba uważać , a przy strszych to juz wogole , na każde słowo i każdy drobiazg .a córeczka poprostu pojechała mamie heheh

Mia ja ci miałam napisac o tej @ wczoraj i zapomniałam
Mała na cycku i ja też nadal nie mam @ , olo ssał do 7-mca i w lipcu dokładnie 1-ego było ostatnie cycowanie , a pierwsza @ pojawiła sie pod koniec sierpnia i koniecznie czekamy na fotke

Madzia dzia :kiss: Sztaka jestśliczn , ale chyba bez gromnicy co?No ja się wziełam i upatrzyłam kilka , ale znalazłm sprzedawce co dla Olka brałam od niego i chyba wezme małej takie samo jak ma Olo bo i do kiecki bedzie jej pasować :silly:

OO i Nadusia jest , jaki ma duże oczka :kiss:

Docia to działajcie na co czekacie :P

mia moja mała ma przeokropne łaskotki.Czasem to mam problem ją rozebrać bo tak sie chira , a najbardziej wrażliwe miejsca to po paszkami i karczek

Wow chłopek piłeczka niezła :lol:

Ankol to sie odzywaj czesciej:)

No to dałas plame z tymi fotkami , ale najważniejsze , że sie ubawiłaś.Czasem taki wyskok jest az konieczny :silly:

Kima kochana z ciebie tez sie super laska!!!!

Katka zabiłaś mnie tym o napisałaś , co za podłe basztyle .Utłukła bym takie stare
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a nikt tego nie kontorluje i na miejscu twojej siostrzenicy nagrała bym to i rozgłosniła i zaraz ktos by sie tym zainteresowała , a na pewno rodzice!!!!

Kubulek jak zwykle mnie rozwalił , mm słodziak , a jak sie z koleżaneczka przytula
12 lata 7 miesiąc temu #361635 przez luska
No to teraz wam napisze co u mnie :silly:

Dzis niezywkle udany dzień :lol: Rano o 9.30 byłam juz u struszków.Mój tat dosta wytyczne co i jak , bo miał zostać z Aurelka a ja z mam miała iść na marton po kieckę dla małej na ten chrzest .Ale zero entuzjazmu , bo kompletnie nic mi w oko nie wpadło ostatnio ,a tych białych typowych kiecek no jakoś nie trawie.No ale wyruszyliśmy do pierwszego sklepu z dziecięcymi fatałaszkami w galer.Ale zanim się tam wejdzie mija się taki kiosk , ale przy kiosku wieszak i śliczniutko sukienusie z bolerkiem i opaska cenna 130zł,ale słyszę za sobą
"Siema Luizka"A tam sprzedaje kumpela i gadka szmatka, a ona mi wyjeżdża , że dziś promocja i sukienusia 60zł.Nawet się nie zastanawiałam tylko brać :lol: :lol: I zaraz do tego smykoladu dokupiłam butki rajstopki i w razie w czapeczkę.Ale jak wybierałam czapkę to miałam problem z rozmiarem , ale podeszła laska z dziewczynka .Na moje i mamuski oki w takim samym wieku jak Aurelcia i w końcu poprosiłyśmy ta bakę czy jej córcia mogła by czapusie założyć , żeby mniej więcej się zorientować w rozmachach.No i zaraz lukłam u tej małej kolczki ,wiec pytam sie babeczki gdzie przebijała , bo chce swojej przebić i czy mogła by mi polecieć jaki salon.Wiec poleciła mi i to blisko mamuski i ogolnie to ona przebija.Wiec popołudniu ruszyłam z mamcia , akurat mieli już spore przesieki w kolczykach no ale coś małej znalazłam i tak ślicznie wygląda ,a brali 40zł więc to chyba nie dużo.Nie obyło sie be płaczu , moja mam myślałam , że mnie tam udusi , aż ja miałm wyrzuy sumienia , bo Aurelcia strasznie płakłam , cyca musiałm wywalić , zeby sie uspooiła!!!No ale zaraz po tym zasneła i wstała juz zadowolona i teraz ładnie śpi.Mam nadzieje , ze ja nic nie boli ju i tak sie troche martwie czy te szpileczki nie sa zadługie i nie będa ja ranic , bo spi na boczku??
No i pogadałam z ta laska z tego sklepu , bo ona małej przebijała te uszka i szok ta jej córeczka ma 10m-cy i wazy 7kg no drobinka niesamowita!!!
suma sumarum maratonu nie było i sie geba smieje , bo zakupy udane .Olo potrzebuje tylko jeszcze butów do gajeru i finito , bo dla mnie juz kasy nie starczy :silly:
12 lata 7 miesiąc temu #361638 przez luska
a jak by c w relu jest promo pampersy po 83 złote giga karto w rozmirze 3 jest 150sz, a na reszte nie lukłam
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361644 przez Malina86
Kimuś ja Ci chyba pisalam o masci Lioven max. Jest tez taki zwykly Lioven i jego napewno mozna stosowac przy karmieniu piersia, ale on jest bardziej na uczucie zmeczenia i ciezkosc nog. Nie musi to byc akurat ta masc, ale cos w podobie, tylko, ze wydaje mi sie, ze przy cycku nie bedzie zalecane, bo czesto w skladzie jest np. etanol. No i jakis Diosminex albo cos w podobie do lykania by sie nadal.
Co do buzi to ja polecam kremy z firmy Lierac lub Eucerin, musisz dobrac sobie do skory mieszanej. Z Lieraca np. Hydra Chrono, a z Eucerinu np. z serii z koenzymem Q10 (na pierwsze zmarszczki mimiczne :silly: ). Jesli na buzi tez masz problem z naczynkami to sa tez serie do takiej cery. A skore zawsze taka mialas czy teraz masz tak, ze sucha na policzkach, a swiecaca w strefie T? Z Twojego opisu wyglada jakbys skore miala odwodniona, ale jesli masz taka zawsze to trzeba ja dobrze nawilzac, np. na noc jakims bogatszym kremem , a na dzien nakladac cos lekkiego w postaci np. zel- kremu, albo lekkiego kremu.
12 lata 7 miesiąc temu #361647 przez kima
Malinka jestes Kochana :kiss:
cera mi się zrobiła taka od jakiegoś czasu, może ze 2 lata już taką mam, że strefa T się świeci, a piling muszę robić co 2-3dni, bo mi się tak policzki łuszczą ;) to obczaje te kremy co mi napisałaś, bo kurczę nie dobrze to wygląda ;)

lecę spać Dziewuszki, jakoś mnie teraz taka euforia wzięła, że mi jeszcze ta moja dupa schudnie kiedyś i też będę laska :laugh: hehehe

Bananoc!
12 lata 7 miesiąc temu #361648 przez Dorciaition
Kima no! I to rozumiem :) Super fotki, ta ostatnia mnie rozwalila :) A kocyk ladny, nie wymyslaj :P

Aa Malina to juz wszystko wiem ;) Dobrze ze ma.na tyle blisko ze moze sobie pozwolic na przyjezdzanie czeste.

Luska buleczki nie sa spieczone :p Taki kolor mial byc, tylo nie plaskosc ;)Dzialac nie mozemy bo cc. Niby bym chciala ale boje sie ciazy :/

Luska takie zakupy to poprosimy o zdjecia, no i Aurelcie w kolczykach. Jak to zniosla? Tez martwilam sie ze bedzie ja kulo, ale nie- jest ok.

Krotko bo z tel.

Milych nocy :*

Aaa Sarenka gdzie jestes?

Alanek[*] :(
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #361649 przez Malina86
Lusia foty Aurelci w kolczykach chce!
Mnie dzisiaj babka zaczepila w przychodni i sie pytala gdzie Malej uszy przebijalam, bo ona zeszla kilka salonow i wszedzie jej odmowili i kazali przyjsc jak jej corcia skonczy dwa lata! Porypani jacys.

Kima im czesciej robisz pilingi tym skora bedzie sie gorzej zachowywac i napewno bardziej swiecic tam gdzie sie juz swieci. Piling raz na tydzien wystarczy i obowiazkowo po pilingu krem nawilzajacy, a najlepiej jakis odzywczy. Wydaje mi sie, ze odwodnilas skore. Polecam z Lieraca krem Hydra Chrono do stosowania w Twoim przypadku na noc. Idz do jakies apteki konkretnej i popros o probke, zobaczysz czy Ci podpasuje, bo te kremy sa drogie i lepiej w ciemno nie kupowac. Masz tu linka: www.lierac.com.pl/hydra-chrono-nawilzani...-p,23,1_13,2,28.html
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia