BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #362532 przez luska
My dzis dzien tez fajnie spędziliśmy.W wyrku do 9, o 11 sie dopiero ubrałam , a po 10 mój ojciec wziął młodego na spacer.Po południu podjechałam po mamę i pojechaliśmy z maluchami do sali zabaw i tu powinnam sobie podać rękę z Vestusią.Wyciągam aparata , włączam chce młodej cyknąć fotke a tam co......włóż kartę pamięci .No myślała , że wyjdę z siebie i stanę obok!!!Dobrze , że są aparaty w fonie.A karte w kompie zostawiłam jak wam fotki wrzucałam/\.
Po południu wadła siocha cioteczna z narzeczonym , trochę popili z moim starym , bo on w angli ogólnie mieszka i jak sie okazało ma 40 minut autem do mego braszki rodzonego.Jeszcze trochę to większośc mojej rodziny bedzie w angli siedziało B)

Dziewczyny to trzymajcie kciuki za moja mamuśkę żeby było dobrze!!!!
Temat został zablokowany.
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #362536 przez Malina86
Ja pierdziu, ale Natka Liliputek była! A stopy faktycznie duże, ale to chyba dlatego, że nogi takie chude :)

Lusia kciuki zacisniete. Będzie dobrze :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #362549 przez luska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 7 miesiąc temu #362554 przez Malina86
Ale Aurelce dobrze w sali zabaw :) Śliczna jest!
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #362594 przez mamakuby
Mój przytulasek mały:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Waży 8 kg, ale daje się we znaki ;)
Załączniki:
12 lata 7 miesiąc temu #362623 przez vestusia
Dżem dobry,

Przede wszystkim buziaczki dla naszych dzisiejszych dzieciaczków, tj. Lenki i Olafka!

Buziaczki od cioci i Zuzi :*
12 lata 7 miesiąc temu #362624 przez vestusia
Malina ja chyba też sobie Redds'a w końcu walnę, bo mam dość tej diety. Nie dość, że menu ograniczone, to jeszcze waga stanęła w miejscu.

Malina i T. nie przylazła? Ta to ma wyczucie, jak już do kogoś polezie, to siedzi do oporu.

Anakol faktycznie Natalka miała dużą stópkę, aż rzuca się w oczy :) No ale teraz się wyrobiła.
Mnie też się wydaje, że u Ivy to może jednorazowy tak mały przyrost wagi, zresztą nie widać, aby była za chuda.

Mamakuby śliczna fotka :)

Luska no ale się uśmiałam z Ciebie :D No to witaj w klubie zapominalskich :D
Aurelka śliczna i widać, że zadowolona :)

Trzymam kciuki za Mamusię :)

Ja już nie śpię, walnę sobie jakąś kawę i zabieram się za prania.

Miłego dnia Babeńki.

Ps, Sarna, gdzieś Ty się podziała??
12 lata 7 miesiąc temu #362631 przez iva 20
Witam z rana :*

Anakol no widzisz twoja wazyla jeszcze mniej , i nie ma zadnej afery !

Ja mam to iwylacznie w duuuu.... jak moja kolezanka hahaha bardzo mila mowi do mnie ,ze mi dziecko maga odebrac pieerrrr.... nieta !! Zal po prostu ludzi taki jej urok , nie bedzie spasionym dzieckiem i nie bedzie narazona na rozne choroby , ja sie ciesze ,ze tak wyglada lekarz powiedzial ,ze to duzo urosla przez ostatni czas dlatego wagowo mniej . Bynajmniej jest zdrowym i sszczesliwym dzieckiem ! Moj M taki byl i zyje :)

Ja dzisiaj nie wiem jak ze spacerem pogoda do duuu ... ale zobaczymy wyjde na balkon i sprawdze :) sniadanko zaraz jem jajka mi sie gotuja i zkjadlam juz waze na przekaske :D hehe mala sie obudzil raz o 1 30 a potem juz rano :D i sobie siedzimy :)

Emcia trzymam kciukasy za list motywacyjny no i fajnie ,ze mozna zarobic niezla kaske :)
12 lata 7 miesiąc temu #362667 przez vestusia
No bo ja też zapomniałam napisać, Emcia fajnie, gdyby się udało z tą pracką. Trzymam mocno kciuki :)

Iva spokojnie nie nerwuj się :) Każde dziecko jest inne, ale też nie idź w drugą stronę, proszę, bo zaraz wyjdzie, że moja Zuzia to jest grubas i będzie chora i niewiadomo co jeszcze ;-) Jak dzieciaczki zaczną więcej się poruszać, to zrzucą te nadmierne fałdki i będzie dobrze. Chodzi przecież o zdrowe odżywianie i o to, aby w późniejszym okresie nie zrobić z dziecka naprawdę grubego dzieciaka zapychając go słodyczami i innymi świństwami.

Ja wyszłam spod prysznica, a właściwie zrobiłam sobie gorącą kąpiel i od razu mi lepiej. Tego mi brakowało.

Zmieniłam suwaczek bo waga spadła do 57kg, będę chyba suwaczek zmieniała dzień wcześniej, jak już na wadze będzie blisko kolejnego kg he, he, he :D

O, właśnie dzwoniła koleżanka ta, u której ostatnio byłam i wklejałam Wam fotki (gdy nie piłam nic). Fajno. To idę się ogarnąć i czekam na kumpelę :)

A Wy wstawać.

Malina, obudź no Michaśkę, co to za spanie!!

Dorcia, przywołuję Cię do porządku :D

I reszta! :D
12 lata 7 miesiąc temu #362673 przez kima
Hej

Wszystkiego najlepszego dla Zuzi, Nadziejki, Lenci i Olafka :kiss:

Nie chciało mi się wczoraj pisać, troszkę tylko podczytywałam.

Kubuś wczoraj rano bardzo brzydko kaszlał, zdarzało mi się przez ostatnie dni kaszlnąć kilka razy, ale raczej wiązałam tą z jakimś zakrztuszeniem ślinką, albo zaraz po jedzeniu, wiec myślałam, że mu coś zaleciało. No ale wczoraj to już tak nieciekawie, więc dzwoniłam od rana do rodzinnej, dodzwoniłam się w końcu przed 9 i babka mnie zarejestrowała na 9:30. Więc ja w te pędy zaczęłam zbierać Kubusia, dodam, że sama byłam jeszcze nie ogarnięta ;) otwieram drzwi z bloku a tam deszcz ;) jakoś przez okno nie widziałam albo poprostu nie miałam do tego głowy ;) a Kubuś już "spakowany" do wózka, więc zapukałam do sąsiadki z parteru, co by rzuciła na niego okiem, a ja podskocze po folie. W efekcie u lekarza byliśmy 9:28 :laugh: ale i tak jak zwykle opóźnienie także luz. Osłuchała go itd. no i ma zapalenie górnych dróg oddechowych, przenoszone wirusowo, czyli gdzieś od kogoś, skądś ;) Generalnie to nic poważnego, ma troszkę zatkany nosek, mam psikać 5X dziennie wodą morską, mamy jeszcze inne kropelki do noska i syropek. Ale pod wieczór zaczął mieć stan podgorączkowy, więc na noc daliśmy mu Panadol truskawkowy w syropku (który oczywiście w sekundzie wciągnął :laugh: )Kubuś chyba będzie lekomanem, uwielbia wszystkie leki hehe :laugh: No i był popołudniu troszkę marudny, ale ogólnie dosyć grzeczny :) Wiadomo, przeszkadza mu to, bo w nosku mu zalega, jak będzie dzisiaj poprawy, to mam przyjść jutro. Więc pójdę tak czy tak, bo chce, żeby go osłuchała, bo w piątek jej nie ma, więc nie chcę zostać tak na wekend. Kurczę to pierwsza taka infekcja Kubusia,w dodatku wiem, wiem, że to nic poważnego, ale ja już wczoraj miałam dzień z głowy :(

Anakol Nacia rzeczywiście była straszną chudzinką, ale za to teraz jaka pannica :laugh:

Reszta później, bo lecę do Kubusia :)
12 lata 7 miesiąc temu #362695 przez vestusia
O ja Cię Kima, no to miałaś dzień z głowy. Dobrze, że ta sąsiadka przypilnowała Kubusia, bo wracać z nim na górę to nie takie proste.

Idźcie jutro do tego lekarza, będziesz spokojniejsza.
Może coś złapał od ostatniej wizyty koleżanki? :D

Kurka nam to się zacznie jak dzieciaki pójdą do żłobka, pewnie co chwile będziemy na zwolnieniach z powodu choroby maluchów. Już się tego boję.

A mnie coś brzuch pobolewa, pewnie dostanę w końcu @. Wiedziałam, że tak właśnie będzie, że zrobię testa a Franca przyjdzie lada dzień he, he, he :D No ale przynajmniej mam pewność i mogę się uspokoić, bo zarówno dieta, jak i wcześniej pite % mogłyby źle wpłynąć na dzidziulkę. Wolę przygotować się do starań tak, jak wcześniej - witaminki, zdrowe odżywianie itd. I zaplanować to w miarę (o ile to się da zaplanować tak do końca), żeby być przygotowanym.

Zuzia jeszcze śpi, to aż dziwne. A ja łażę w staniku i majtach, bo ciuchy mam u Zuzi, a nie chcę tam wchodzić, bo drzwi skrzypią i mogę ją obudzić :D

Idę myć gary w takim razie.
12 lata 7 miesiąc temu #362699 przez vestusia
O, i przylazła @!!! :D He, he, he :D

Ale numer he, he, he :D
12 lata 7 miesiąc temu #362740 przez iva 20
hahah ale mi sie cos ubzduralo z ta waga malej wlasnie spojrzalam w ksiazeczke i mi sie wydawalo ,ze osatnio wazyla podobnie do wagi co mi lekarz powiedzial ,a ona przybrala 400 gram hahah ale ze mne pacan ! :P hehe zastanawialam sie czemu na diagramie pokazalo ,ze mala poszla do gory z waga a nie spadla i mnie to sie cos nie podobalo i bam hahahaha smiac mi sie chce a ja takie bzdury gadam hihi

Vestusia super ,ze @ przyszlla to tescik nie potrzebny :P

Ja ide sobie umyc glowe bo moze mam juz za tuste wlosy i mi cos przpywa dotego mozgu ::P haha oki lece .... ah ta moja glupota :D a wiecie ile sie namartwilam a wy mi tu jeszcze pisalyscie i ludzie gadali ... dopiero szwagierka powiedziala zebym dokladnie sprawdzila w ksiazeczce ,ze moze mi sie cos pomylilo ehhh odetchnelam z ulga :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #362742 przez Malina86
Dzien dobry!

Wstalysmy, wstalysmy :)

Lenko i Olafku wszystkiego co najlepsze w Waszym dniu. Calujemy mocno :kiss: :kiss: :kiss:

Vestusia hahaha to zes wykrakala z @. To chyba ma jednak jakis zwiazek z psychika :)

Kimuś zdroweczka dla Kubusia :kiss:

Iva nie denerwuj sie, Ty jestes mama Nadii i jesli uwazasz, ze nie ma sie czym niepokoic i te 200g to wystarczajaco to masz do tego pelne prawo. Ja wiem, ze jak Miśka raz przybrala tylko 200g to lekarka zrobila alarm i robilam wszystko, zeby sutuacja sie nie powtorzyla, musialam sciagac mleko, zapisaywac ile zjada itp. Ale w zasadzie teraz jako mama "spasionego" dziecka to moge nie miec pojecia o czym piszesz.

Pogoda nieciekawa, ale spacer musi byc. Ide sie ogarniac.
12 lata 7 miesiąc temu #362743 przez Batmanik
Hejka
pisze z pracy bo w dom u mam zapierdziel bo moj jutro wyjezdzza i musze wsszystko szykowac jak tylko sie obrobie wrzuce fotki a narazie to w imieniu Nadzieji dziekuje zaa zyczonka :kiss:
wczoraj obnizylismy malutkiej lozeczzko...
a nad praca sie zastanawiam co dalej bedzie.
Czekam do pierwszej wyplaty i marze aby byc z wami na bierzaco:-) bo jak narazie nie jestem w stanie Was nadrobic zolzy :-P
Koncze pisanie bo na rozmowach z klientami nie moge sie skupic hehe. I gadam glupoty
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia