BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363294 przez madziaska
Helllooooo :)

Wszystkiego najjjjjjj dla Zuzi, Nadziejki, Olafka i Leni :kiss: :kiss: :kiss:

Ja na chwilke, bo zaraz kapie mala... Zaczyna juz maridzic ;)

Iva, tak jak mowisz, Nadia ma pewnie taka urode. Zobaczysz jak nastepnycm razem przybierze ;)
Hania majac 4,5 miesiaca wazyla 6600 i miala 65 cm. teraz nie wiem ile wazy, ale wedlug mojej miarki ma 70 cm.

Vestusia, a to Ci @ przebrzydla ;) Wez sie ostro za Boba, chodzi mi o to obijanie sie :lol:

Lusia trzymam kciuki za mamcie :) bedzie dobrze, musi byc Kochana :)

Kimus duzo zdrowka dla Kubunia :)

Dorcia, Krzysiu oczywiscie musi isc na jakies badanka, wez sie za niego!!!! :)

Kurczaki juz nie pamietam, ale nadrobilam :P

Wkleje WAM jeszcze tylko moja mala jak wczoraj usiadla, za nic nie moglam jej polozyc ;)

Do 100% siedzenia pewnie jeszcze troche, no ale cos zaczyna sie dziac :)
Temat został zablokowany.
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363311 przez vestusia
No ja myślałam, że tu wejdę i nie będę umiała nadrobić, a tu raptem 4 nowe posty :P Coś się opitalacie :D

Ale ja tak tylko piszę, bo od 11 czerwca pewnie bardzo rzadko będę tu zaglądać, bo po powrocie z pracy dzionek zleci z Zuzią, a wieczorami pewnie będę nieźle wypompowana ;-)

Sarna masz rację - sam Mickiewicz nie dałby rady he, he, he. Ale się z tego uśmiałam ;-)

Madziaska - moja Zuzolka to ciągle tak siedzi, jak Hania na zdjęciu i nie chce inaczej. Ja ją do tyłu, a ona do przodu he, he, he. jak na kocyku ją tak posadzę to chwilę posiedzi ale w końcu w którąś stronę się przewróci ;-)
No i ponawiam pytanko, bo może nie zauważyłaś w tej ilości postów.
Czy to prawda, że na badaniu na te studia na logopedię może się okazać, że z jakichś tam wad wymowy (które nie wiem czy mam, ale chyba nie, albo nie wiem) mogę dostać odmowę od lekarza na ten kierunek studiów?? Że się mogę do tego nie nadawać??

:D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Brzuchol mnie boli, nic mi się nie chce, no masakra.

Zuzanna już zasnęła z nogami na szczebelkach. A niech jej będzie, skoro tak jej wygodnie ;-)
12 lata 7 miesiąc temu #363324 przez madziaska
Vestusiu, przeczytalam pytanko, ale zapomnialam. Powiem Ci, ze na UW nie mialam nawet rozmowy. Wiem, ze kiedys dziewczyna miala rotacyzm i kierowniczka studiow wyslala ja na terapie :) Przyjedz do mnie, to Cie pobadam :P Zartuje oczywiscie, pewnie nie masz wad :) Napisze tylko, ze jesli chodzi o Uniwerek we Wroclawiu, to musisz sie nastawic na wiele wyjazdow do Wroc w tygodniu. Tam trzeba odbyc praktyki, jedzic na zaliczenia umiejetnosci, badania do pracy dyplomowej tez trzeba zrobic w ich placowce i oczywiscie w tyg. Ja pracowalam na rano, wiec po pracy dawaj do Wroc i tak czasami trzy razy w tyg plus weekend. No i tam logopedia bardziej w kierunklu zaburzen mowy niz logopedia szkolna. Jak bedziesz chciala wiedziec cos wiecej na temat UW to napisze Ci na priv, bo jest co opowiadac. Nie chce tu dziewczynom smecic :)
12 lata 7 miesiąc temu #363349 przez vestusia
O, dziękuję za podpowiedź.

Ja raczej na pewno zdecyduję się na Opole, no bo mam dużo bliżej i Opole znam. Dojazdy też często więc z tych względów wybiorę Opole.
Kumpela mnie po prostu nastraszyła, bo jak się idzie na studia to trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że nie ma przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania danego zawodu, no i że mnie akurat będzie na pewno badał jakiś logopeda. Dziwne to dla mnie, bo pamiętam, że jak szłam na studia to zaświadczenie brałam od zwykłego lekarza pierwszego kontaktu, płaciłam chyba za nie 30 zł, ale nie badał mnie nikt inny. No ale to dowiem się co i jak.

No a co do skonsultowania moich wad to można się zastanowić he, he, he :D
Wiem, że inaczej trzeba wymawiać alfabet, nie tak, jak normalnie, potocznie mówimy "A, Be, Ce, De, itd.", tylko samo "A, B, C, itd.". Jak będę bliżej zdawania na te studia to zgłoszę się na pewno na konsultację chociażby na priv lub telefon he, he, he :D

Zmykam przed tv :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363394 przez aniaa_
A ja tak z innej beczki, bo siedzę na allegro, w sumie to mam już cały dział dla dzieci obcykany, ale kupiłabym coś Wojtkowi tylko nie wiem co :huh: :blink: :dry: co ostatnio kupiłyście dla swoich dzieciaczków??? :lol:

Madziaska ślicznie Hania sobie radzi :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 7 miesiąc temu #363404 przez madziaska
vestusia, chętnie pomogę :) Z tymi głoskami koleżanka na racje ;) Pewnie dadzą jakiś tekst do przeczytania.
12 lata 7 miesiąc temu #363448 przez kima
Heja z wieczora :)

Ale Hanulka pięknie siedzi, Kubuś np. w wózku się trzyma tego oparcia i za nic go odkleić się nie da :) więc wcale tego nie robię :) i myślę, że już niedługo będzie raczkował, przynajmniej z tego co wyczynia tak mi się wydaje ;)

Iva aż sprawdziłam w siatce centylowej wagę Nadulki i wychodzi, że jest na pierwszej kresce pod normą, więc w sumie ok, Ty widzę zakręcona jesteś jak ruski termos :laugh: wszystko pokiklałaś, a dziewczyny się martwiły! :laugh: ale z tego co widzę po zdjęciach to Nadulka pewnie będzie szczupła jak jej rodzice :P

Vestusiu fajnie, że się wybierasz na studia, wtedy Bob zostanie zmuszony do wykonywania innych rzeczy niż leczenie bykiem na dywanie :laugh:

Aniaa no właśnie ja ostatnio się zorientowałam, że kupiłam Kubusiowi może ze 2, 3 zabawki, a wszystko co ma to prezenty :)

Dobra idę na YCD :P
12 lata 7 miesiąc temu #363451 przez luska
hej kochane

Przedewszystkim wyszystkiego naj dla Leneczki i Olafka :kiss: :kiss: :kiss:

Kimus to zdrowia dla Kubusia

Oj Iva dobrze, ze spojrzałas w ta książeczke

Hehe Vestusia ale sobie wykrakałaś , pisałas przecież , ze przy twoim szczęściu , zrobisz test i przyjdzie@ :P

katka to zdrowka jeszce raz dla lini , oby jak naszybciej te świsty przeszły

Malina hehe no ta lekarka mie rozwaliła tymi sledziami i alkoholem hehehe :P no ja :P ym jednak ze wszystkim nie próbowała.

Madziu powaliłas mnie fotkami Hani, jak ona sztywno siedzi , bo moja lata na boki jak szalona hehehe.Ale zauwazyłam , ze Hania jest generalnie ze wszytskim do przodu ;)
No i śliczniutka :kiss: :kiss:

ania ja wiecznie kupuije ciuchy heheh , ostanio spódniczke , kapelusz 4 pary butów , komplet w myszke miki heheh i chyba to z ostatniego tygodnia.

Wogole to mi sie pojechały nr bankowe .........tak mi sie wydfaje musze sprawdzic , bo zamówiłam małej baleriny w prosiaczka i tramki z truskawka .Zapłaciłam za trampki a dziś przyszły baleriny za które nie płaciłam jeszcze.....
12 lata 7 miesiąc temu #363457 przez chłopek
czesc mamuski ja dzisiaj miałam wizyte, szyjka 50% czyli dalej skrócona, ale gin powiedzial ze nie ma zmartwienia bo 36 tydz idzie wiec mały może sie rodzić.
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363464 przez Dorciaition
Witajcie
Dziękujemy bardzo za życzonka :*

Jest wieczorek, jak już wykąpana, więc mogę nadrabiać :)

Anakol zdjęcie Natalki mnie powali. Jeju jaka różnica :)

Luśka trzymam mocno kciuki za Twoją Mamusię. Ale Twoje dzieciaczki miały dobrze. Wybawiły się pewnie na całego, szczególnie Oluś. Cudowne masz te maluchy.

MamoKuby Synuś słodki.

Vestusia
ale Tobie szybko spada ta waga. Zazdroszczę. A czujesz po ciuchach?
Kima dużo zdrówka dla Kubusia. Dobrze, że leki mu smakują i nie pluje nimi. A Ty naprawdę super zorganizowana.

Ha ha Iva Ty wariatko, uśmiałam się z Ciebie :laugh:

Malinka u nas też już była pierwsza zupka ugotowana przeze mnie. Nawet jabłuszko potarte już dostaje. Ze śledziami to nie będzie problemu bo ja nie cierpie, gorzej z alkoholem ;) ;)

Vestusia
na to usg szłam jakieś 2 miechy temu, bo też długo nie dostawałam okresu (no nie tak jak Ty ;) ), robiłam testy, a Wy mnie wkręcałyście. No więc poprosiłam o usg, straciłam 50 zł, przepisała mi Luteinę na wywołanie, której na szczęście nie zakupiłam, no i za dwa dni @. Tak samo wredna jak Twoja ;)

Imprezki nie było ,choć popijałyśmy winko. Przyjechała Szwagierka z koleżanką, wiec posiedzieliśmy. Zostały na noc i dziś wieczorem wyjechały. Fajnie, że były bo dzięki temu w czasie spacerku wyskoczyłam na solarium i na henne.
Oczywiście jestem zjarana tak, że dupka mnie piecze. No i wszystko (razem z twarzą) czerwone. B) Jutro przejdzie.

O właśnie Malina znasz może jakiś dobry krem na naczynka 50+? Dla mojej T. :/ Czy to nie Twoja grupa wiekowa? ;)

Kimuś ja używam maści z Eucerin i jestem bardzo zadowolona, więc też polecam, choć nie z tej strony fachowej jak Malina.

Katka
dzięki za wymiary. Jutro „wrzucę” Was do tabelki.

Lence już też dostaje gluten, na razie w postacie kaszki mannej dodanej do zupki. O skórce zapomniałam. Jutro dostanie.

Vestusia dokładnie- szkoda słów. Oni sa jacyś inni!
Nospę weż, może pomoże na brzuszek. Super, że wizyta koleżanki udana.

Sarna no w końcu! Ale rozumiem jak oczy bolą :/ Oby szybko przeszło i już nie wróciło.

Madziaska widać, że Hanka ma wielką chęć na siadanie. Lenia też tak robi. Jeszcze troszeczkę. Pulpecik się z niej robi, taki kochany. :)

Vestusia
mam nadzieję, ze jednak będziesz znajdywała chwilke dla nas. Smutno byłoby tutaj bez Ciebie.

Aniaa nie wiem o jaki typ rzeczy Tobie chodzi ,ale ja ostatnio zakupiłam:
allegro.pl/lancuszek-zawieszka-do-smoczk...ent-i2306185082.html (fajne)
allegro.pl/fisher-price-aktywne-klocki-74121-i2324317480.html (nie wiem, czekam)
allegro.pl/fisher-price-lusterko-samocho...est-i2269050336.html (niby ok, ale wielkiego zainteresowania nie ma)
allegro.pl/muzyczny-palak-gimnastyczny-s...ice-i2260859034.html (super)
allegro.pl/ramka-na-zdjecia-moj-pierwszy...iet-i2158848582.html (kocham tą ramkę)
allegro.pl/dla-dzieci-kosz-wiklinowy-kos...ski-i2345232253.html (fajny na małe zabawki)
allegro.pl/puzzle-piankowe-kupus-puchate...tty-i2233323205.html (juz mi się nie podobają, są trochę twarde. Dokupię do nich te najbardziej popularne cyferki).
allegro.pl/hm-3pack-nowe-body-dlugi-reka...-68-i2186424379.html (super, ale nie dla Wojtka ;))
allegro.pl/k7191-fisher-price-grzechotka...zow-i2289279961.html (ok)

to zakupy z ostatnich 3 miesięcy! B) Masakra!

Teraz mam chęć na tego psiaka
allegro.pl/smily-uciekajacy-piesek-nauka...209-i2335159173.html

No i raczej go nie kupię, bo własnie sobie uświadomiłam, że przeginam.
Dziś dostałam ostatnią wypłatą. Aż 40 zł. Wow.

Alanek[*] :(
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363471 przez [email protected]
Załączniki:
12 lata 7 miesiąc temu #363473 przez Dorciaition
Pisze, piszę, a tu nowe posty.

Kima u nas własnie zabawki mało kto przynosi. Głównie ubranka albo pampki. Ewentualnie z tych większych rzeczy to mama albo brat- leżaczek, karuzela, krzesełko.

Luśka Ty to też szalejesz. U mnie koniec.

Chłopek nie mogę sie już doczekać Twojego Synka :) Powodzenia!

aa i jeszcze ta mata, ale jest beznadziejna allegro.pl/mata-edukacyjna-dla-niemowlat...hit-i2321203364.html

12 lata 7 miesiąc temu #363477 przez luska

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363478 przez Dorciaition
No i półroczna Lenka

Na poważnie. Ale cóż się dziwić- taki wiek ;)

Ostatnio ulubiona pozycja do spania- na żabę

Załączniki:
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #363489 przez [email protected]
Daro przegina pałe-zamiast śpac to się cieszy i zagaduje, a już od godziny powinien być w innej krainie...ale Adaś przejął i buja się z nim na fotelu-może pomoze:)

Madzia-mój Daro tez probuje tak siadac całe czas i od dawna, ale nie daje rady się tak utrzymac jeszcze, góra 3 sekundy

nie wiem o co chodzi ale jakas dziwna wiadomosc mnie przeniosło???

Dorcia-po Domisiu mi się wyrównało, ale teraz cyc jest tak wyciągnięty że nie wiem czy będa równe hehe a na basenie tak właśńie robie:)

a Lenka boska jest!!!!!

Dorcia-a powiedz mi czy są juz styczniowe mamusie 2013? bo ja nie umiem szukać a kuzynkę chce wkręcić hehe
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia