BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #194498 przez vestusia
Aniaa_ i Kima, kurujcie się. Mnie na razie (odpukać) choroba opuściła, mam nadzieję, że nie wróci.

Ledwo żyję. Zjadłyśmy obiadek - dziś racuchy z jabłkami, posypane cukrem pudrem i polane sosem jagodowym i czekoladowym. Zamuliłam się na maksa, ledwo dycham he, he. Idę poleżeć, żeby jedzonko się ułożyło.
Później tylko kilka zakupów spożywczych na podróż no i jutro do domku...
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #194502 przez Dorciaition
Dziewczyny kurujcie się! Teraz taka pogoda zdradliwa. U mnie niby słoneczko świeci, a wieje jak cholerka :/

Vestuśka no to podjadłaś ;)

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #194505 przez Dorciaition
Dziewczyny czy widzicie moją tabelkę Listopadówek?

13 lata 7 miesiąc temu #194510 przez zaguś
Dorcia z tą tabelką od kilku dni tak jest, jak próbuję ją włączyć to wskakuje mi okienko pokazywarki, dopiero jak kliknę Dorciat.. to wyskakuje tabelka, ale jakaś chyba z tych pierwszych, bo mnie i kilku innych dziewczym w niej nie ma.

kurcze dziewczyny rzeczywiście macie zamieszanie z tymi terminami, ja sugeruje się tylko datą z pierwszego USG, następne były plus/minus 1 dzień. według daty z ostatniej miesiączki już od roku byłabym mamą. Mam nadzieję że data z USG będzie tą prawidłową i szkrab nie będzie chciał wyjść jakoś znacząco wcześniej.

wczoraj był temat obgryzania paznokci maluchom- kiedyś rzeczywiście tak było- kto kupował nożyczki?! tylko żeby mam szły w ruch. Ale dla mnie to straszne się wydaje być, bałabym się że za głęboko paznokieć się wyrwie.

Ola trzymamy kciuki żebyś chociaż 4 tygodnie wytrzymała.

rzeczywiście dziewczyny jadę dzisiaj do apteki jakieś rzeczy dla siebie do torby do szpitala kupić bo nigdy nie wiadomo, lepiej być przygotowanym- a jakoś męza robiącego takie zakupy dla mnie sobie nie wyobrażam. kojarzy mi się taka durna reklama jakiś wkładek gdzie dziewczyna dzwoni do swojego faceta i mówi tylko hasło "bawełna", następnie wieczorem na randce dostaje od faceta prezent - własnie wkładki oczywiście jest zachwycona "ojej moje ulubione".
ja wolę takich rzeczy uniknąć.

co do butelek to kupiłam polecane przez kolezanki te aventu bezkolkowe i nie wiem jak to będzie czy czasami niunia nie będe musiała tylko takimi butlami karmić, bo ostatnio nawet mój lekarz dziwił się ze mam wklęsłe brodawki- a nie poleca w ciąży żadnych pompek wyciągających sutki,bo można wywołać przedwcześnie poród, jedynie laktator jak mały się urodzi- jak wyjdą po laktatorze to super, jak nie to czeka mnie odciąganie laktatorem i podawanie z butli. wogóle te moje cycochy to jakby nie moje, zawsze takie wklęsłe były i strasznie wrażliwe- maż nie mógł się nigdy nimi bawić, a jak sobie pomyślę że dzisio ma mi je maltretować brrryyy.
13 lata 7 miesiąc temu #194515 przez Dorciaition
Dzięki Zaguś za info. Mam nadzieję, że teraz jest widoczna normalnie.

Ha ha Zaguś ta reklama jest tragiczna ;)

Też się martwię trochę karmieniem, że będzie nieprzyjemnie i bolało. No zobaczymy. Myśle, że damy radę.

Iva chyba pytała o kurtki na brzydką pogodę. Wczoraj z Krzyśkiem o ty rozmawiałam :) Mam skórę, w której się juz nie dopnę i taką kurtke w której jeszcze się uda, ale już nie długo. Z Alankiem w ciaży kupiłam sobie płaszczyk ciążowy zimowy. Ale jakiś bardzo gruby nie jest, wiec myśle, że na październik będzie ok.

Madzia super, że już nie boli. Kto by pomyślał, że to właśnie o to chodzi ;)

13 lata 7 miesiąc temu #194527 przez zaguś
tabelka już oki
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #194555 przez kima
Dorcia, dzisiaj tabelka hula, ale wczoraj jak chciałam zobaczyć, to było tak jak pisała Zaguś, i dziwiłam się, czemu każdy mówi, że córeczka Oli jest Moniczką, skoro tam pisało, że Nikola ;) potem się kapnęłam, że ona nie aktualna. I mam do Ciebie prośbę - mogłabyś mnie dać pod Madzią, a przed Kredką? Termin mamy i tak ten sam, jakoś by mi tak raźniej było ;) wiem, pewnie zmyślam już i wydziwiam ;)

Właśnie włączyłam tv, a tak kiepscy i śpiewali "pasła baba gąsiura" :lol: :lol: :lol: masakra :laugh:

Ogarnęłam kuchnie, bo wczoraj mi zupka troche wykipiała i była na kuchence i płytkach :P

Poleżałam troche, ale jakaś taka jestem nie zabardzo, pogoda już u nas rzeczywiście jesienna, troche niby słonko wychodzi, ale chłodno, więc już bez apaszki nie będę wychodziła i musze zrezygnować z zimnych napojów, bo ostatnio jak wypiłam mleko z lodówki, to to gardło do dzisiaj czuje :dry:

Vestusia, ale Ty tam podjadasz, same smakołyki :S

Wiecie co, naszła mnie ochota na fryty, chyba zaraz sobie zrobie, coprawda troche to kaloryczne, ale już wieki nie jadłam :side: Dzidzia też ma ochote, a dziecku się nie odmawia B)
13 lata 7 miesiąc temu #194574 przez luska
Iva u mnie to samo słonko świeci a pizga.............A rano w pogodzie gadali , ze do 25 stopni będzie B)
Iva to ci poszło sprawnie, do mojego takie argumenty nie dochodzą B)
Laseczki gratuluje 8 miesiaca , Teraz to już wam z górki będzie lecieć :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniu to zdrówka, odpoczywaj kuruj się i oby szybko przeszło :)

no niesety kima smutne ale prawdziwe , zresztą ja nie wiem na co ja liczyłam , bo wszyscy wiedza , ze to egoiści , zawiozą, załatwia jak oni przy okazji coś na tym skorzystają a tak to to się cmoknij B) .

Vetusia ale obiadek hehe mogę wpaść :P Ja tez właśnie zjadłam ale mi jakoś nie wchodzi nic od rana

Docia ja jak tabelkę 2 dni temu sprawdzałam to już jej nie wiedziałam ale myślałam , że to wina mojego neta B) A dziś to porażka totalna B)
13 lata 7 miesiąc temu #194581 przez anyanka
Hej!
Okazuje się że się przeziębiłam a myślałam że to katar sienny :( Zamówiłam w aptece ten syrop o którym pisałyście, po południu go odbieram.
Podejrzyjcie moje dziecię jak się rusza :laugh: Dziś robiony filmik :)
13 lata 7 miesiąc temu #194582 przez luska
W końcu ta moje księżniczka daje mi popalić tak wypycha nóżki , ze skręcam się z bólu.Chyba robi się jej za ciasno.Ciekawe jak tam wagowo.Jak na razie przez 2 tygodnie nie przytyłam nic(całe szczęście bo te moje ostatnie prawie 5kg to jakaś masakra B) )

Ale mam lenia dziś , porażka takie zombi chodzące jestem B)

A z tymi kutkami to trzy swiaty, ja w swoich tych skórkowych się już od dawna nie dopinam , wiec chodzę rozpięta ;) |Na zimę mam płaszczyk troszkę większy na brzuchu tez się nie dopnę pewnie(guziki jakoś tak daleko ma od krawędzi) ale ma tez paseczek , wiec jak zwiąże tym paseczkiem to tez będzie oki :)
13 lata 7 miesiąc temu #194603 przez anakol

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczyny, kurujcie się, jakieś czosnki, soczki malinowe... Ja się na razie trzymam zdrowo ale mój P się dziś rozłożył, mam nadzieję że mnie nie zarazi.

Co do pogody, to u mnie jest pięęęknie... Złota jesień, w słoneczku cieplutko, w cieniu już chłodniej ale i tak jest super. Aż by się chciało chodzić z wózeczkiem a nie z brzuchem :P

Do mnie za chwilę ma wpaść koleżanka z pracy, a jak pójdzie to zamierzam pierwszy raz w życiu robić pstrągi z piekarnika.

Dorcia, u mnie widać tabelkę :)

Dobra, lecę dziewczyny, bo zaraz koleżanka przyjdzie a tu mieszkanie nieogarnięte w ogóle. Do później :)
13 lata 7 miesiąc temu #194613 przez luska
Ankol to 3 mam kciuki, idę się walnąć na wyrko bo oczy mi się kleją niesamowicie B)
13 lata 7 miesiąc temu #194628 przez Dorciaition
Anakol trzymam kciuki. Daj znać jak wyszła rybka :)

Kima ha ha, ok poprawię tabelkę :)

Anyanka super filmik, świetna pamiątka. :) Też już tak próbowałam, tylko, że moja tak na boku bardziej sie wypycha. Jak już włączyłam nagrywanie to cisza. Cwaniara mała ;) A dziś coś cichutko jest B)

Luśka fajny pomysł z tymi spacerkami. Ja też nie lubię być od kogoś uzależniona. A do ruszania się przyzwyczaisz.

Kima smacznych fryt :) Ja zabieram się za placki ziemniaczane. Posprzątałam w domciu, przygotowałam wszystko na wesele. Teraz golenie, malowanie paznokci, jutro fryzjer. Boję się tej fryzjerki bo nigdy u niej nie byłam :/

Dziewczyny do wyrka, kurujcie się.

13 lata 7 miesiąc temu #194635 przez Suari

A co do ryb to ja nie lubie ciapać się z ośćmi :) dlatego jem tylko filety :)
Anakol- kciuki trzymamy ;)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #194637 przez Dorciaition

Usunęłam z tabelki dziewczyny, które już bardzo długo się nie odzywają. Później najwyżej je dopisze jeszcze raz.
Napisze do Joanny na nk. Zawsze duzo pisała o ostatnio cisza B)

Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży