BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #194639 przez Suari
Dorciaition napisał:

Anakol trzymam kciuki. Daj znać jak wyszła rybka :)

Kima ha ha, ok poprawię tabelkę :)

Anyanka super filmik, świetna pamiątka. :) Też już tak próbowałam, tylko, że moja tak na boku bardziej sie wypycha. Jak już włączyłam nagrywanie to cisza. Cwaniara mała ;) A dziś coś cichutko jest B)

Luśka fajny pomysł z tymi spacerkami. Ja też nie lubię być od kogoś uzależniona. A do ruszania się przyzwyczaisz.

Kima smacznych fryt :) Ja zabieram się za placki ziemniaczane. Posprzątałam w domciu, przygotowałam wszystko na wesele. Teraz golenie, malowanie paznokci, jutro fryzjer. Boję się tej fryzjerki bo nigdy u niej nie byłam :/

Dziewczyny do wyrka, kurujcie się.

Dorcia- tylko nie zapomnij o zdjęciu !!!!!!

Mi też udało się nagrać kilka filmików :)

A już myślałam, że tylko mi się ślepia kleją, ale pije właśnie kawkę i mam nadzieję, że mi przejdzie.
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #194645 przez Dorciaition
Nie zapomnę Suari :) Tzn jeśli będzie coś do pokazywania :silly:

Pochwal sie jak Igorek szaleje w brzuszku. :)

Ja chciałam moje filmiki z usg wrzucić na kompa, potem na youtube żeby mamie pokazać, ale jakaś ciemna jestem B)

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #194666 przez madziaska
sms od OLI:
dzis nadal mam wysoki czynnik zapalny we krwi. W niedziele beda mi jeszcze raz badac krew i dopiero w poniedzialek podejma pewnie decyzje co dalej. Ale ja juz jestem spokojna, bo wiem na co mam sie nastawiac i cierpliwie czekam na rozwoj sytuacji.

Anyanka super wiercioszek z Towojego maluszka...
Widzisz Dorcia, a my sie martwilysmy, ze termin z OM nie zgadza sie z USG, a dziewczyny takie rozbieznosci maja ;)
Ja dzisiaj popralam ubranka i jakos mi spokojniej na duszy ;) Popralam, tzn wiekszosc mamuska prala, a ja wieszalam, ona byla tak szczesliwa ze moze mi pomoc, wiec niue protestowalam :) Teraz wszytsko wisi na podworku i schnie ;) Pralam tylko te ubranka do 62cm, ale i tak zajelo nam to pol dnia ;) Jak przesmierdna, to najwyzej jeszcze raz w plynie wyplukam... ;)
Ja mam plaszczyk jesienny, w ktorym sie nie dopinam, ale mozna guziki sporo przesunac wiec ok... jak zrobi sie zimno to mama pozyczy mi swoja kurtke, mam taka sama rozm 34, a ona 40, wiec bedzie ok ;)
porobilam kilka fotem do albumu ;) Wkleje WAM, a co ;)
13 lata 7 miesiąc temu #194684 przez Suari
Ja też miałam poprać, ale poszłam zaaątwiać różne inne rzeczy i po drodze miałam kupić proszek do prania czy płyn i co ? oczywiście wsyzstko inne kupiłam tylko nie to :dry: część ubranek tych większych to już poprałam jakiś czas temu, ale w zwykłym proszku, w proszku dla dzidków mam zamiar poprać te najmniejsze.
13 lata 7 miesiąc temu #194725 przez Dorciaition
Madzia, ale słodko wyglądają takie rzeczy na lince, i to w takiej ilości :) Też super pamiątka. :) Teraz prasowanko :)
Chyba w następnym tygodniu też skusze się na pranie. Oby pogoda była, to na powietrzu poschną.

Dobrze, że Ola jest juz spokojniejsza. Na pewno dobrze sie tam nią zajmują i wszystko będzie dobrze.

Masz rację Madzia. Dziewczyny to naprawdę mają duże rozbieżności. Ja to mam tylko dwa terminy- 17 i 26. 11

Oj Suari tak to czasami jest. Idziemy po sklepu po jedną rzecz, a wracamy z masą innych, a ten jednej nie mamy ;)

13 lata 7 miesiąc temu #194728 przez kima
Matko Madzia, to wszystko dla jednego dziecka? :P hehe, a mi dzisiaj przyszła paczka z ciuszkami z allegro, akurat odkurzałam, a tu ktoś się dobija, więc lece, jeszcze się o dywan potknęłam B) otwieram łucznik i co? dalej zamknięte, mężuś zamknął mnie na wszystkie spusty rano, zapomniał chyba, że nie ide z nim, tylko smacznie sobie śpie B) i dre sie przez drzwi do gościa, że momencik, patrzył się troche dziwnie na mnie, pewnie sobie myśli, biały dzień, a laska pozamykana na 10 spustów ;)

fryty zrobione (a nawet już zjedzone B) ) rybkę zaraz jeszcze usmażę i tyle narazie, bo mam jeszcze troche fasolki, więc kto to będzie jadł :P

pranie właśnie wywiesiłam na balkonik, bo słonko teraz tak ładnie świeci, pomyłam podłogi i odkurzyłam, kurze pościerałam, więc będzie na sobote mniej roboty :P

Dorcia dzięki za tabelke, czasem mam takie schizy, teraz już nie czuję się taka na końcu :P

ja w płaszcz jesienny się też nie zapne, brzuchol wyłazi :blink: ale mam zimową kurtkę, taką na lżejszą zimę, bo jak mrozy, to mam płaszcz i ona jest dosyć szeroka więc myślę, że w niej będę chodziła, w razie W, ale ja obstawiam, że wypakujemy się przed śniegiem :blink:

Wiecie, że też chyba zacznę prać te rzeczy, gdybym czasem się jakoś zaczęła wcześniej wypakowywac, to co ja dziecka przecież w brudne nie ubiorę. I koszule dla siebie też wypiore, narazie czekam aż mi przyjdą z allegro :P
13 lata 7 miesiąc temu #194732 przez Suari
madzia- po twoim praniu od razu można poznać co się szykuje, tzn. dziewuszka :)

chybami dzisiaj przyszły koszule albo cyckonosze, bo listonosz zostawił awizo, a przecież to chyba nie zajmuje aż tyle miejsca żeby nie wziąć :dry: :huh: znowu będę musiałą lecieć na pocztę, zwłaszcza, że polecone mieli mi zostawiać w skrzynce, trafi mnie coś z tą pocztą !!!

co do terminu- to oficjalnie wg OM mam na 10.11, a z usg to raz wychodzi 5, innym razem 12.
13 lata 7 miesiąc temu #194743 przez kima
Anakol trzymam kciuki, żeby Twój ambitny pomysł z tą rybką wyszedł :) zresztą co ja mówie - napewno wyjdzie :) Ja też jem przeważnie filety, lubie też tuńczyka z puszki i makrele w sosie pomidorowym, mniam :S

a to moje zakupki, które dzisiaj mi przyszły
allegro.pl/polarkowy-dresik-nowy-6-m-i1787841231.html
allegro.pl/bobas-uroczy-bawelniany-pajac...2-m-i1793838500.html
allegro.pl/bawelniana-bluzeczka-bojowecz...3-m-i1793837813.html
allegro.pl/st-bernard-zimowy-polarkowy-p...3-m-i1787842011.html
allegro.pl/sliczny-pastelowy-komplecik-0-1-m-i1787841728.html
allegro.pl/bawelniane-kolorowe-body-3-6-m-i1787841470.html

i normalnie jak je oglądam to mi się gęba śmieje sama do siebie :lol: :lol: :lol:
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #194744 przez Dorciaition
Suari no co za jeden. Czy duże, czy małe to powinien i tak zabrać!

Zabieram się za prasowanko pościeli, wiec troszkę roboty mnie czeka B)

Kima nie dziwię sie Tobie, że buzia Ci się śmieje ;) bo te ciuszki są rewelacyjne. Śliczności normalnie!

13 lata 7 miesiąc temu #194746 przez zaguś
anyanka że Ci się udało złapać wiercenie się, kurcze ja kilka prób miałam, ale tylko włączyłam kamerę cisza- 0 ruchów.

Kima widzę że my dzisiaj takie same obiadki szykujemy.

Właśnie wróciłam od lekarza, badania wszystkie OK, toxo ok, nawet przytyłam troszkę - także mój 8 miesięczny bilans ciąży to +3 kg. dostałam skierowanie na HBs i na wymaz z pochwy- zdziwiłam się że to ostatnie jest na skierowanie do jakiejś poradni bakteriologicznej, sadziłam ze to u zwykłego gina zrobie. Robiłyście już to?
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #194751 przez aniaa_
witajcie ponownie,

Ja troszkę doszłam do siebie :laugh: nawet piżamy z siebie dzisiaj nie ściągałam, tylko jak pod prysznic szłam, zrobiłam sobie wolne, co by gorej jutro nie było i syropek z cebuli sie robi :X Synek chyba czuje, że mama do siebie dochodzi bo też sie ożywił a to mi jeszcze bardziej samopoczucie poprawiło :laugh:

Madzia ale ciuszków poprałaś :), wiecie co tak sobie myślałam, że ja jak wezmę sie za pranie, to poźniej prasownie ich bedzie dla mnie ogromą przyjemnością pierwszy raz w życiu bo normalnie tego nie cierpię :)

Anyanka super rozrbiaka u ciebie w brzuchu mieszka, fajna pamiątka, ja kiedyś też próbowałam nagrać ale jak brałam tel do ręki to niestety jak na złość wygibasy sie kończyły.

U mnie też jest rozbierzność w terminie, bo wg OM mm termin na 11 listopada, a wg tych pierwszych USG co sie robiło to na 19 lis, przy moich nieregularnych cyklach to ta druga opcja wydaje sie bardziej wiarygodna i lekarz kazal sie tej daty trzymać, ale od jakiegoś czasu jak robi mi USG to wskazuje właśnie na ok 11-12 listopada i nie wiem co teraz myśleć ;)
13 lata 7 miesiąc temu #194753 przez aniaa_
Zagus cudownie, że z dzidzią wszystko ok :) i u Ciebie tylko +3 kg wow :) u mnie to od początku będzie już 12 :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Kurcze ja jeszcze nie robiłam tego badania czystości pochwy i powiem, że też jestem zaskoczona bo też myślałam, że to robi zwykły gin ;) nie wiedziałam, że z tym trzeba gdzieś latać ;)
13 lata 7 miesiąc temu #194756 przez aniaa_
Kima cudne zakupy, a-ch dobrze że miałas jak otworzyć drzwi temu listonoszowi, ja to kiedyś zostałam zamknięta przez meża w domu z psem a klucze jak na złość dzień wcześniej w pracy zostawiłam i byłam uwięziona, mąż musiał specjalnie z pracy sie zwalniać żęby nas uwolnić
13 lata 7 miesiąc temu #194758 przez Aleksandra
Witam Was kochane :)

Ja nadal w szpitalu, ale tata przyniósł mi swojego laptopa, więc jestem z Wami :) Postaram się Was nadrobić, ale patrząc na ilość stron troszkę mi się zejdzie :silly: Jestem juz po kolacji i czekam teraz na Zbyszka. Byli rodzice, babcia i moja zwariowana kumpela która na widok anestezjologa postanowiła zajść w ciążę i tu rodzić :side: Ale to właśnie cała Elcia :cheer:
13 lata 7 miesiąc temu #194761 przez aniaa_
Ale fajnie Olu, że masz teraz laptopa i będziesz mogła do nas zaglądać, bo smutno nam tutaj było beż Ciebie i wszystkie przeżywamy razem z Tobą pobyt w szpitalu :laugh: :laugh: :laugh:
Dużo zdrówka dla Ciebie i malutkiej :kiss: :kiss: :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka