BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #194820 przez Dorciaition
Witaj Ola. Ale fajnie, że masz teraz tam neta. My tu cały czas zaciskamy kciuki za Ciebie i malutką. Tobie nie będzie się nudzić w weekend bo masz sporo do nadrabiania.
Jeśli będziesz nie długo rodziła to na pewno pokarm będzie. Organizm jest taki dziwny, że wie kiedy dawać mleko ;) Zaguś na pewno też będziesz miała.

Madzia aż 2 lata? Długo. Choć moja teściowa szwagierkę karmiła do 3 lat :ohmy: Takie duże, biegające z zębami wisiało jej przy cycu B)

Vestuśka powrotne podróże zawsze szybciej mijają, przynajmniej mi. Wieć życzę Tobie, żeby też szybko minęła. Piotrek pewnie dziś sprząta i przygotowuje się na Wasz powrót. Ciekawe czy zobaczy różnicę w brzuszku :)

Kima i Aniaa Wy to agentki jesteście :silly: Wszystko tak samo ;) Aniaa może Ty też masz loki? :)

Madzia mnie zaraziła i postanowiłam, a Krzysiek się zgodził, że w nast tygodniu piorę rzeczy małej. Ale tak jak Ty- te mniejsze najpierw. Dziś prasowałam 2 godziny- masakra. Ale te maciupe rzeczy to macie rację na pewno będzie to przyjemnośc :)

U mnie +9 kg B) :ohmy:

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #194823 przez Aleksandra
Nudzić to się nie będę :) Moja mama tak się przejęła rolą babci, że kazała przywieść Zbyszkowi wszystkie ubranka a ona je bedzie prała. Te najmniejsze zostawi i uprasuje a wieksze podrzuci babci do prasowania :) Bardzo sie z tego cieszę, bo Zbyszkowi odejdzie roboty (choc pewnie szwagierka by sie tym zajęła) a ona ma z tego radochę :)

3 lata karmic dziecko to juz moim zdaniem przesada. Ja planuje karmic max 6 miesięcy tak jak zalecają i tyle. Później pokarm stały, nowe smaki i będzie dobrze :)
13 lata 7 miesiąc temu #194829 przez Dorciaition
Fajnie, że mamcia Wam pomoże :) Babcia pewnie szczęśliwa, że może to zrobić :)

Też chciałabym karmić góra pół roku. Zobaczymy jak to będzie :)

13 lata 7 miesiąc temu #194849 przez madziaska
2 lata karmic to przegiecie, o trzech nie wspomne. Ile ja sie siostrze natlumaczylam, dodatkowo maly z nimi spi do tereaz i cala noc potrafil wisiec na cycu... No nic, dopiero teraz przyznala mi racje, jak maly dostal prochnice od mleka... Z reszta ze wszytskim tak jest, po fakcie przyznaje mi racje... No, ale co zrobic ;) A jak sie czlowiek na studiach naslucha wielu rzeczy to pozniej chce w praktyce wykorzystac, ale mu nie pozwalaja ;) Zobaczymy jaka bede madra z Hanka ;)
13 lata 7 miesiąc temu #194870 przez Aleksandra
Moja siostra też popełnia ten błąd bo Mikołaj też z nimi śpi. Mówię jej, że teraz go przyzwyczają a później będą mieli problem z odzwyczajeniem. Na pewno jest pokusa żeby maluszek spał w łóżku bo wygodniej ale trzeba zacisnąć zęby i się nie dać. Ja nie będę chciał, żeby mała z nami spała. Łóżeczko będzie przy naszym łóżku, więc będę miała ją pod ręką :)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #194881 przez aniaa_
A teraz to was zszokuje, bo mojej koleżanki teściowa karmiła swojego syna do 7 roku życia!!!! To jest dopiero przegięcie, prezecież to musiał być ohydne, w ogóle dziecko które chodzi, mówi i do cyc leci, coś tutaj nie tak, ja swojego synka też planuje karmić tak do 6 miesięcy, jak będzie czas pokaże.
Co do spania dzidzi to my na pocztaku łóżeczko wstawiamy do sypialni, bo bedzie wygodniej, a poźniej tak po pół roku do oddzielnego pokoju, bo boje sie, że później może być za bardzo kumate i ciężko będzie go przyzwyczaić do samotnego spania.

A Dorcia ja mam proste włosy jak drut !!!! Za nic sie nie chcą nakręcić ;) ;) ;)
13 lata 7 miesiąc temu #194889 przez Dorciaition
O matko! 7 lat! Oszalała chyba :ohmy:

My też na początku będziemy spać w pokoju z malutką, a poźniej zobaczymy.

Madzia tak to właśnie jest. Teraz się wymądrzamy, a poźniej z naszymi maluchami ciekawe jak to będzie ;) :silly:

Ha ha Aniaa no to jednak czymś się różnicie :silly:

13 lata 7 miesiąc temu #194898 przez kima
7 lat? To chyba miała coś z głową, sory, ale to jest wręcz niesmaczne dla mnie.
Zresztą czytałam, że jak się karmi 2-3 lata to dochodzi do przeerotyzowania więzi między matką a dzieckiem. Ja planuję góra do roku, wg mnie to taka rozsądna granica, ale tak jak mówicie, wyjdzie w praniu. I nastawiam się już odkąd jestem w ciąży na karmienie piersią, bo nastawienie psychiczne to ponad połowa sukcesu :blink:

Madzia dzięki za link z łóżeczkiem :)

Aniaa Ty nie możesz zakręcić, a ja za cholere wyprostować, raz chyba czy dwa mi prostowała kumpela, któa jest fryzjerką ale zajęło jej to ponad 3 godziny, tone odżywek, gum do włosów i jakiś dziwnych specyfików, że nie wspomnę o przypalonych włosach ;) Więc już nawet nie próbuję ;)
13 lata 7 miesiąc temu #194906 przez aniaa_
Ja jak to usłyszałam to sama nie mogłam uwierzyć, niesmaczne to wręcz
13 lata 7 miesiąc temu #194910 przez Aleksandra
Aniaa prawie spadłam z łóżka !!!! Pobiłaś nas wszystkie tą wieścią !!! Ja już jestem po prysznicu. Niestety jest jeden na cały oddział (jest 6 pokoi, dwa 4-osobowe, dw7 3, 2 dwuosobowe, 1 jedno) więc trzeba sie wstrzelić. Są też 2 toalety z czego jedna tam gdzie prysznic. Ogólnie nie jest źle jeśli chodzi o sanitarkę.

Leżę teraz w pokoju z dziewczyną która ma dokladnie ten sam termin (15.11) i tego samego dnia miała ostatnią miesiączkę. Mało tego ma taką samą sytuację mieszkaniową i na tym samym etapie budowę domu !!!
13 lata 7 miesiąc temu #194912 przez kima
Olcia, może to Twój klon? :P

Właśnie Shrek leci na tvn i oglądam jednym okiem :blink:
13 lata 7 miesiąc temu #194913 przez aniaa_
Fajnie Ola, że masz z kim pogadać i jeszcze tyle wspólnych tematów :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #194921 przez kima
Wiem, że pewnie Was męczę, ale jakie kupowałyście materayki do łóżeczka? Jeśli na allegro, to proszę o linki, bo ja się teraz już poważnie przymierzam do kupna łóżeczka i innych rzeczy, żebym się wyrobiła :)
13 lata 7 miesiąc temu #194925 przez madziaska
13 lata 7 miesiąc temu #194928 przez luska
Anynak super filmik.Mojej to tak nie bedzie na bank widac , leniuszek;)

Madzia heheh mi to sie najbardziej podobała ta fotka z sznureczkiem a tam wszytko rożowe słodkie.Miałam dziś ogromna chęć wzięcia się za pranie ale proszku jeszcze nie zakupiłam B)

No a ciuszi sa słodkie :laugh:

Dziewczyny się same posuwacie fakty czemu was mylimy.Obie jeszcze na SR chodzicie :P

Vestusia to pewnie do poniedziałku cie nie będzie na forum , nadrabiać z Piotrkiem pewnie będziecie :silly:

Wow do dwuch lat to jeszce zrozumie ale 3 :dry: A 7 to juz jakas porazka :lol:

Dziewczyny hehe nie obraźcie ssie hehe , ale 3/4 z was będzie spało z maluchami, to się tez tyczy smoczków, noszenia na rekach .Też na początku tak gadałam , że muszę być twarda i nie ulegać srata tata.Olo dostał smoka ,był noszony na rekach i spał z nami :lol: No i się nie zgadzam z poglądem , ze spanie z rodzicami w łóżku jest złe , bo marny nam robił takie afery w łóżeczko , ze szok.Z chwila kiedy wylądował u nas zaczęliśmy się troszeczkę wysypiać.Jak miał 2 miesiące chciała go przenieść z powrotem do łóżeczka , oczywiscie był bunt , któremu na szczęście szybko uległam , ale jak miał 3 miesiące to znowu spróbowałam i bez problemowo spał u siebie .Uwazam , ze dzidzi na początku się należy ten kontakt z mama.Z czasem już mu nie będzie potrzeba tyle mamy .Tylko trzeba wyczuć ten moment.Nie rozpieścicie tym dziecko.Moj jak już wyżej wymienione dostał wszytko co "złe" a w gruncie ma 20 miesięcy śpi w swoim łóżku , w swoim pokoju , zasypia bez smoczka , bez kołysania ze swoim misiem , i przesypia nocki :)
Wiadomo kazde dziecko jest inne , działaj inne metody itd itp No i kazdy ma swoje poglady :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia