- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #194820 przez Dorciaition
Witaj Ola. Ale fajnie, że masz teraz tam neta. My tu cały czas zaciskamy kciuki za Ciebie i malutką. Tobie nie będzie się nudzić w weekend bo masz sporo do nadrabiania.
Jeśli będziesz nie długo rodziła to na pewno pokarm będzie. Organizm jest taki dziwny, że wie kiedy dawać mleko
Zaguś na pewno też będziesz miała.
Madzia aż 2 lata? Długo. Choć moja teściowa szwagierkę karmiła do 3 lat
Takie duże, biegające z zębami wisiało jej przy cycu 
Vestuśka powrotne podróże zawsze szybciej mijają, przynajmniej mi. Wieć życzę Tobie, żeby też szybko minęła. Piotrek pewnie dziś sprząta i przygotowuje się na Wasz powrót. Ciekawe czy zobaczy różnicę w brzuszku
Kima i Aniaa Wy to agentki jesteście
Wszystko tak samo
Aniaa może Ty też masz loki? 
Madzia mnie zaraziła i postanowiłam, a Krzysiek się zgodził, że w nast tygodniu piorę rzeczy małej. Ale tak jak Ty- te mniejsze najpierw. Dziś prasowałam 2 godziny- masakra. Ale te maciupe rzeczy to macie rację na pewno będzie to przyjemnośc
U mnie +9 kg
Jeśli będziesz nie długo rodziła to na pewno pokarm będzie. Organizm jest taki dziwny, że wie kiedy dawać mleko

Madzia aż 2 lata? Długo. Choć moja teściowa szwagierkę karmiła do 3 lat

Vestuśka powrotne podróże zawsze szybciej mijają, przynajmniej mi. Wieć życzę Tobie, żeby też szybko minęła. Piotrek pewnie dziś sprząta i przygotowuje się na Wasz powrót. Ciekawe czy zobaczy różnicę w brzuszku

Kima i Aniaa Wy to agentki jesteście

Madzia mnie zaraziła i postanowiłam, a Krzysiek się zgodził, że w nast tygodniu piorę rzeczy małej. Ale tak jak Ty- te mniejsze najpierw. Dziś prasowałam 2 godziny- masakra. Ale te maciupe rzeczy to macie rację na pewno będzie to przyjemnośc

U mnie +9 kg

Temat został zablokowany.
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 7 miesiąc temu #194823 przez Aleksandra
Nudzić to się nie będę
Moja mama tak się przejęła rolą babci, że kazała przywieść Zbyszkowi wszystkie ubranka a ona je bedzie prała. Te najmniejsze zostawi i uprasuje a wieksze podrzuci babci do prasowania
Bardzo sie z tego cieszę, bo Zbyszkowi odejdzie roboty (choc pewnie szwagierka by sie tym zajęła) a ona ma z tego radochę 
3 lata karmic dziecko to juz moim zdaniem przesada. Ja planuje karmic max 6 miesięcy tak jak zalecają i tyle. Później pokarm stały, nowe smaki i będzie dobrze

3 lata karmic dziecko to juz moim zdaniem przesada. Ja planuje karmic max 6 miesięcy tak jak zalecają i tyle. Później pokarm stały, nowe smaki i będzie dobrze

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #194829 przez Dorciaition
Fajnie, że mamcia Wam pomoże
Babcia pewnie szczęśliwa, że może to zrobić 
Też chciałabym karmić góra pół roku. Zobaczymy jak to będzie

Też chciałabym karmić góra pół roku. Zobaczymy jak to będzie

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 7 miesiąc temu #194849 przez madziaska
2 lata karmic to przegiecie, o trzech nie wspomne. Ile ja sie siostrze natlumaczylam, dodatkowo maly z nimi spi do tereaz i cala noc potrafil wisiec na cycu... No nic, dopiero teraz przyznala mi racje, jak maly dostal prochnice od mleka... Z reszta ze wszytskim tak jest, po fakcie przyznaje mi racje... No, ale co zrobic
A jak sie czlowiek na studiach naslucha wielu rzeczy to pozniej chce w praktyce wykorzystac, ale mu nie pozwalaja
Zobaczymy jaka bede madra z Hanka

- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #194870 przez Aleksandra
Moja siostra też popełnia ten błąd bo Mikołaj też z nimi śpi. Mówię jej, że teraz go przyzwyczają a później będą mieli problem z odzwyczajeniem. Na pewno jest pokusa żeby maluszek spał w łóżku bo wygodniej ale trzeba zacisnąć zęby i się nie dać. Ja nie będę chciał, żeby mała z nami spała. Łóżeczko będzie przy naszym łóżku, więc będę miała ją pod ręką

- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #194881 przez aniaa_
A teraz to was zszokuje, bo mojej koleżanki teściowa karmiła swojego syna do 7 roku życia!!!! To jest dopiero przegięcie, prezecież to musiał być ohydne, w ogóle dziecko które chodzi, mówi i do cyc leci, coś tutaj nie tak, ja swojego synka też planuje karmić tak do 6 miesięcy, jak będzie czas pokaże.
Co do spania dzidzi to my na pocztaku łóżeczko wstawiamy do sypialni, bo bedzie wygodniej, a poźniej tak po pół roku do oddzielnego pokoju, bo boje sie, że później może być za bardzo kumate i ciężko będzie go przyzwyczaić do samotnego spania.
A Dorcia ja mam proste włosy jak drut !!!! Za nic sie nie chcą nakręcić
Co do spania dzidzi to my na pocztaku łóżeczko wstawiamy do sypialni, bo bedzie wygodniej, a poźniej tak po pół roku do oddzielnego pokoju, bo boje sie, że później może być za bardzo kumate i ciężko będzie go przyzwyczaić do samotnego spania.
A Dorcia ja mam proste włosy jak drut !!!! Za nic sie nie chcą nakręcić

Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez aniaa_.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #194889 przez Dorciaition
O matko! 7 lat! Oszalała chyba 
My też na początku będziemy spać w pokoju z malutką, a poźniej zobaczymy.
Madzia tak to właśnie jest. Teraz się wymądrzamy, a poźniej z naszymi maluchami ciekawe jak to będzie

Ha ha Aniaa no to jednak czymś się różnicie

My też na początku będziemy spać w pokoju z malutką, a poźniej zobaczymy.
Madzia tak to właśnie jest. Teraz się wymądrzamy, a poźniej z naszymi maluchami ciekawe jak to będzie

Ha ha Aniaa no to jednak czymś się różnicie

- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #194898 przez kima
7 lat? To chyba miała coś z głową, sory, ale to jest wręcz niesmaczne dla mnie.
Zresztą czytałam, że jak się karmi 2-3 lata to dochodzi do przeerotyzowania więzi między matką a dzieckiem. Ja planuję góra do roku, wg mnie to taka rozsądna granica, ale tak jak mówicie, wyjdzie w praniu. I nastawiam się już odkąd jestem w ciąży na karmienie piersią, bo nastawienie psychiczne to ponad połowa sukcesu
Madzia dzięki za link z łóżeczkiem
Aniaa Ty nie możesz zakręcić, a ja za cholere wyprostować, raz chyba czy dwa mi prostowała kumpela, któa jest fryzjerką ale zajęło jej to ponad 3 godziny, tone odżywek, gum do włosów i jakiś dziwnych specyfików, że nie wspomnę o przypalonych włosach
Więc już nawet nie próbuję
Zresztą czytałam, że jak się karmi 2-3 lata to dochodzi do przeerotyzowania więzi między matką a dzieckiem. Ja planuję góra do roku, wg mnie to taka rozsądna granica, ale tak jak mówicie, wyjdzie w praniu. I nastawiam się już odkąd jestem w ciąży na karmienie piersią, bo nastawienie psychiczne to ponad połowa sukcesu

Madzia dzięki za link z łóżeczkiem

Aniaa Ty nie możesz zakręcić, a ja za cholere wyprostować, raz chyba czy dwa mi prostowała kumpela, któa jest fryzjerką ale zajęło jej to ponad 3 godziny, tone odżywek, gum do włosów i jakiś dziwnych specyfików, że nie wspomnę o przypalonych włosach

- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #194910 przez Aleksandra
Aniaa prawie spadłam z łóżka !!!! Pobiłaś nas wszystkie tą wieścią !!! Ja już jestem po prysznicu. Niestety jest jeden na cały oddział (jest 6 pokoi, dwa 4-osobowe, dw7 3, 2 dwuosobowe, 1 jedno) więc trzeba sie wstrzelić. Są też 2 toalety z czego jedna tam gdzie prysznic. Ogólnie nie jest źle jeśli chodzi o sanitarkę.
Leżę teraz w pokoju z dziewczyną która ma dokladnie ten sam termin (15.11) i tego samego dnia miała ostatnią miesiączkę. Mało tego ma taką samą sytuację mieszkaniową i na tym samym etapie budowę domu !!!
Leżę teraz w pokoju z dziewczyną która ma dokladnie ten sam termin (15.11) i tego samego dnia miała ostatnią miesiączkę. Mało tego ma taką samą sytuację mieszkaniową i na tym samym etapie budowę domu !!!
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 27
13 lata 7 miesiąc temu #194928 przez luska
Anynak super filmik.Mojej to tak nie bedzie na bank widac , leniuszek;)
Madzia heheh mi to sie najbardziej podobała ta fotka z sznureczkiem a tam wszytko rożowe słodkie.Miałam dziś ogromna chęć wzięcia się za pranie ale proszku jeszcze nie zakupiłam
No a ciuszi sa słodkie
Dziewczyny się same posuwacie fakty czemu was mylimy.Obie jeszcze na SR chodzicie
Vestusia to pewnie do poniedziałku cie nie będzie na forum , nadrabiać z Piotrkiem pewnie będziecie
Wow do dwuch lat to jeszce zrozumie ale 3
A 7 to juz jakas porazka 
Dziewczyny hehe nie obraźcie ssie hehe , ale 3/4 z was będzie spało z maluchami, to się tez tyczy smoczków, noszenia na rekach .Też na początku tak gadałam , że muszę być twarda i nie ulegać srata tata.Olo dostał smoka ,był noszony na rekach i spał z nami
No i się nie zgadzam z poglądem , ze spanie z rodzicami w łóżku jest złe , bo marny nam robił takie afery w łóżeczko , ze szok.Z chwila kiedy wylądował u nas zaczęliśmy się troszeczkę wysypiać.Jak miał 2 miesiące chciała go przenieść z powrotem do łóżeczka , oczywiscie był bunt , któremu na szczęście szybko uległam , ale jak miał 3 miesiące to znowu spróbowałam i bez problemowo spał u siebie .Uwazam , ze dzidzi na początku się należy ten kontakt z mama.Z czasem już mu nie będzie potrzeba tyle mamy .Tylko trzeba wyczuć ten moment.Nie rozpieścicie tym dziecko.Moj jak już wyżej wymienione dostał wszytko co "złe" a w gruncie ma 20 miesięcy śpi w swoim łóżku , w swoim pokoju , zasypia bez smoczka , bez kołysania ze swoim misiem , i przesypia nocki 
Wiadomo kazde dziecko jest inne , działaj inne metody itd itp No i kazdy ma swoje poglady
Madzia heheh mi to sie najbardziej podobała ta fotka z sznureczkiem a tam wszytko rożowe słodkie.Miałam dziś ogromna chęć wzięcia się za pranie ale proszku jeszcze nie zakupiłam

No a ciuszi sa słodkie

Dziewczyny się same posuwacie fakty czemu was mylimy.Obie jeszcze na SR chodzicie

Vestusia to pewnie do poniedziałku cie nie będzie na forum , nadrabiać z Piotrkiem pewnie będziecie

Wow do dwuch lat to jeszce zrozumie ale 3

Dziewczyny hehe nie obraźcie ssie hehe , ale 3/4 z was będzie spało z maluchami, to się tez tyczy smoczków, noszenia na rekach .Też na początku tak gadałam , że muszę być twarda i nie ulegać srata tata.Olo dostał smoka ,był noszony na rekach i spał z nami

Wiadomo kazde dziecko jest inne , działaj inne metody itd itp No i kazdy ma swoje poglady

Moderatorzy: ilona