- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 7 miesiąc temu #195121 przez Aleksandra
Ja też juz się melduje
Jestem juz po ktg - mała znowu szaleje
Luska twój synek jest przesłodki 
Dziś w szpitalu widać, że jest weekend. Porodówka oblężona a u nas cisza i spokój. Jedna dziewczyna z mojego pokoju w nocy zaczęła rodzić, tzn. zszedł jej czop, później miała skurcze a po 30 minutach wody jej poszły. Wzięli ja na porodówkę ale nie było miejsca i wróciła z powrotem do pokoju ale o 7.30 zabrali ją z powrotem. Jeszcze nie urodziła. Za to dzis druga zaczęła. Wczoraj wieczorem zszedł jej czop, dziś rano zaaplikowali jej żel dopochwowy. Przez dziw godziny leżała (bo musiała) i jęczała. Jakiś koszmar!!! Teraz może chodzić i mówi, że jest jej tak lepiej. Pewnie dziś wyląduje na porodówce. Jak ja sie tego wszystkiego nasłuchałam i naoglądałam to nie będę się sprzeciwiać jeśli zaproponują mi cesarakę
A ta dziewczyna, którą Kima określiła moim klonem dostała w domu krwawienia. Najlepsze jest to, że lekarze nie wiedzą od czego bo wszystko jest ok. Leży na obserwacji do poniedziałku.

Dziś w szpitalu widać, że jest weekend. Porodówka oblężona a u nas cisza i spokój. Jedna dziewczyna z mojego pokoju w nocy zaczęła rodzić, tzn. zszedł jej czop, później miała skurcze a po 30 minutach wody jej poszły. Wzięli ja na porodówkę ale nie było miejsca i wróciła z powrotem do pokoju ale o 7.30 zabrali ją z powrotem. Jeszcze nie urodziła. Za to dzis druga zaczęła. Wczoraj wieczorem zszedł jej czop, dziś rano zaaplikowali jej żel dopochwowy. Przez dziw godziny leżała (bo musiała) i jęczała. Jakiś koszmar!!! Teraz może chodzić i mówi, że jest jej tak lepiej. Pewnie dziś wyląduje na porodówce. Jak ja sie tego wszystkiego nasłuchałam i naoglądałam to nie będę się sprzeciwiać jeśli zaproponują mi cesarakę

Temat został zablokowany.
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 7 miesiąc temu #195153 przez madziaska
Dzien dobry mamuski 
Luska OLO jest przeslodki. Batmanik wklej tez swojego urwiska
Kima lozeczko fajne i niedrogie, te z szuflada zdecydowanie lepsze. Ja tez mam z szuflada i zamierzam tam pieluchy trzymac
Ola no to sie nasluchasz roznych odglosow, a dzidziusie widzisz???
Milego dnia dziewczynki, ide sprzatac

Luska OLO jest przeslodki. Batmanik wklej tez swojego urwiska

Kima lozeczko fajne i niedrogie, te z szuflada zdecydowanie lepsze. Ja tez mam z szuflada i zamierzam tam pieluchy trzymac

Ola no to sie nasluchasz roznych odglosow, a dzidziusie widzisz???
Milego dnia dziewczynki, ide sprzatac

- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #195163 przez Aleksandra
Widziałam ze dwa razy ale to tylko dlatego, że nie było miejsca na dole i dziewczyny z noworodkami dali do nas na piętro

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #195166 przez luska
Kurcze Olu to się tam napatrzysz nasłuchasz
Byle by cie nie nastraszyli , a na pewno jak byś się przeszła na poporodowy to te same laski by ci powiedziały , ze nie było tak strasznie
Ale tego ktg to ci zazdroszczę, tez bym już chciała , nasłuchasz się serduszka 
Hehe właśnie aukcje wygrałam ale jak ekspresowo , szukałam opaski dla małej , ale mi się komplecik wyświetlił i jak to ja ,a co szkodzi a teraz lukłam , ze poniżej minuty było no i wygrałam
Dobrze już wiem w czym wróci do domu ze szpitala

allegro.pl/show_item.php?item=1807697592

Hehe właśnie aukcje wygrałam ale jak ekspresowo , szukałam opaski dla małej , ale mi się komplecik wyświetlił i jak to ja ,a co szkodzi a teraz lukłam , ze poniżej minuty było no i wygrałam

allegro.pl/show_item.php?item=1807697592
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez luska.
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #195170 przez anakol
ześć dziewczyny 
Madzia, ładnie to wygląda, to Twoje pranie
Ja też już chciałam zrobić ale nigdzie nie mogę dostać tego Jelpa w żelu. Za tydzień będę w Krakowie, to może tam się uda kupić. Na razie wyprałam w zwykłym proszku moje koszule, dziś je poprasuję.
Kima, to ładnie porobiłaś w domku wczoraj
Śliczne te ubranka, najbardziej mi się podoba komplecik pastelowy i ten dresik z polarku. Słodziutkie
I model przekonywujący na tych zdjeciach 
Ja też chyba nie mam żadnej kurtki na zimę, ale liczę, że urodzę zanim będzie potrzebna
A tak, to wrzucę jakiś sweter, na to lekka kurtka (niekoniecznie dopięta
) i git. Do pracy nie chodzę, to mogę się ubierać jak chcę 
Zaguś, jej, 3 kilo tylko. Na moje oko to znaczy, ze chudniesz, bo więcej waży już dzidzia + woda w Tobie
Ja czuję, że od ostatniej wizyty sporo przytyłam, ale mam jakiś opór przed wchodzeniem na wagę w domu 
Ja wymazu nie miałam robionego na razie.
Ola, super, że masz laptopa w szpitalu. Będziemy na bieżąco
a Tobie może czas szybciej minie przy naszych dyskusjach 
Zaguś, z terminem jest dokładnie tak, jak piszesz - jest ważny bo na jego podstawie między innymi lekarze podejmują decyzję np. o wywoływaniu porodu czy cesarce. Ja mam tą rozbieżność 4 tyg. ale nie przejmuję się tym, bo mój gin jednoznacznie mi wytłumaczył, że nie miałam jednego okresu a zaszłam dopiero w następnym cyklu. Taka przerwa 4 tyg. jest podobno charakterystyczna, a mój termin wg OM nie jest zupełnie możliwy patrząc na dziecko. Nie jest więc ani przeze mnie, ani przez niego brany pod uwagę. Jako termin porodu został przyjęty termin z USG z 14 tc, bo on jest najbardziej dokładny (jego mam na suwaczku). Podobno później różnice indywidualne w wielkości dzidzi mocno zaburzają przewidywania USG.
Suari, mój P ma dokładnie tak jak Ty (i większość wypowiadających się
) z rybami i dlatego pstrągi mu nie podchodzą, bo raczej się ich nie filetuje.
No, ale wczoraj rybka mi wyszła pyszna, więc będę czasem taką robić
Nie miałam czasu już do was zajrzeć, bo miałam szalone popołudnie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Madzia, ładnie to wygląda, to Twoje pranie

Kima, to ładnie porobiłaś w domku wczoraj

Śliczne te ubranka, najbardziej mi się podoba komplecik pastelowy i ten dresik z polarku. Słodziutkie

Ja też chyba nie mam żadnej kurtki na zimę, ale liczę, że urodzę zanim będzie potrzebna

Zaguś, jej, 3 kilo tylko. Na moje oko to znaczy, ze chudniesz, bo więcej waży już dzidzia + woda w Tobie

Ja wymazu nie miałam robionego na razie.
Ola, super, że masz laptopa w szpitalu. Będziemy na bieżąco

Zaguś, z terminem jest dokładnie tak, jak piszesz - jest ważny bo na jego podstawie między innymi lekarze podejmują decyzję np. o wywoływaniu porodu czy cesarce. Ja mam tą rozbieżność 4 tyg. ale nie przejmuję się tym, bo mój gin jednoznacznie mi wytłumaczył, że nie miałam jednego okresu a zaszłam dopiero w następnym cyklu. Taka przerwa 4 tyg. jest podobno charakterystyczna, a mój termin wg OM nie jest zupełnie możliwy patrząc na dziecko. Nie jest więc ani przeze mnie, ani przez niego brany pod uwagę. Jako termin porodu został przyjęty termin z USG z 14 tc, bo on jest najbardziej dokładny (jego mam na suwaczku). Podobno później różnice indywidualne w wielkości dzidzi mocno zaburzają przewidywania USG.
Suari, mój P ma dokładnie tak jak Ty (i większość wypowiadających się

No, ale wczoraj rybka mi wyszła pyszna, więc będę czasem taką robić

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #195180 przez luska
Ankol to wesoło miałaś
Fakt niektórzy to nie maja wyczucia 

Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez luska.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #195184 przez anakol
Kima, ja dostałam materacyki, więc nie pomogę w tej kwestii. Mogę tylko napisać, ze jeden jest taki gruby jak materac dla dorosłych, jest sprężynowy i dość twardy. Drugi jest cienki i wypełniony czymś antyalergicznym, ale już nie pamiętam czym - grochem? Troszkę miększy jest od tego grubego. Obie osoby użyczające materacyka zastrzegały, że dają nam taki super wypasiony, wiec nie wiedziałam który włożyć do łóżeczka żeby nikomu nie było przykro. W końcu włożyłam ten gruby a na to ten cienki
Na początek dzidzia będzie miała trochę mięcej i antyalergicznie a ja będę miała trochę wyżej
Myślę, że po jakichś trzech miesiącach zostawię tylko ten gruby twardszy.
Lusia, śliczny Twój Olo!
Widać, że wesoły chłopak 
Ola, napatrzysz się tam. Dawaj nam cynk, jak to wygląda, bo lepiej być przygotowanym...

Lusia, śliczny Twój Olo!

Ola, napatrzysz się tam. Dawaj nam cynk, jak to wygląda, bo lepiej być przygotowanym...
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #195188 przez anakol
Wiesz Lusia, to dziecko to ja jeszcze rozumiem i nie mam do niego pretensji, dziecko to dziecko. Zadziwiają mnie za to rodzice, którzy nie interweniują, np. nie mówią, że czegoś nie wolno, albo żeby przestało krzyczeć, jeśli są u kogoś i od pół godziny nie da się rozmawiać, bo dziecko wykrzykuje, względnie śpiewa, na cały głos. Co innego u siebie w domu, co innego w przedszkolu a co innego u znajomych, do których nie przyszli np. żeby dziecko pobawiło się z ich dzieckiem, tylko spotkać się z nimi.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #195203 przez kima
Hej Brzuszki 
Anakol, powinnaś dostać order cierpliwości, ja bym chyba nie wytrzymała. Kiedyś do moich rodziców, jak jeszcze z nimi mieszkałam przyszli jacyś znajomi z małym dzieckiem, ta dziewczynka latała jak opętana, strąciła taki koszyczek z muszlami, który stał koło telewizora, jej rodzice oczywiście zero reakcji, następnie podeszła do akwarium i zaczęła pstrykać przyciskami, z czego jeden to światło, inny grzałka, itd. jej rodzice wogóle tego nie zauważali i jak mój ojciec zwrócił im delikatnie uwage, że to nie są rzeczy to zabawy, to się strasznie zjeżyli i stwierdzili,że oni nie ograniczają swojego dziecka
ja wyszłam z pokoju, bo nie mogłam patrzeć, jak ten mały szkodnik demoluje nam chałupe 
Nie lubie też takich ludzi, którzy nie mają wyczucia ile siedzieć.
Luśka, Olo kochaniutki, taki słodki dzieciaczek
Suari, owszem, to ten sprzedawca, którego Ty kiedyś tutaj poleciłaś. Ma rewelacyjne rzeczy i ciągle nie moge wytrzymać, żeby czegoś u niego nie zalicytować. A może to TY sprzedajesz?hehe

Dorcia, życzę udanej zabawy, odpindzlować się tam proszę, zrobić na bóstwo i szaleć na parkiecie
Olcia, to nieźle tam masz, będziesz na bieżąco ze wszystkim, hehe. Ja też miała krwawienia chyba w 3 miesiącu ciąży i po badaniach stwierdzili, że to ze stresu, albo z przemęczenia, więc może Twojemu Klonikowi nic nie będzie. Ale fakt, że w tak zaawansowanej ciąży wygląda to troche groźniej.
Dziewczyny, jak wygląda ten czop, który nam ma wypaść?

Anakol, powinnaś dostać order cierpliwości, ja bym chyba nie wytrzymała. Kiedyś do moich rodziców, jak jeszcze z nimi mieszkałam przyszli jacyś znajomi z małym dzieckiem, ta dziewczynka latała jak opętana, strąciła taki koszyczek z muszlami, który stał koło telewizora, jej rodzice oczywiście zero reakcji, następnie podeszła do akwarium i zaczęła pstrykać przyciskami, z czego jeden to światło, inny grzałka, itd. jej rodzice wogóle tego nie zauważali i jak mój ojciec zwrócił im delikatnie uwage, że to nie są rzeczy to zabawy, to się strasznie zjeżyli i stwierdzili,że oni nie ograniczają swojego dziecka

Nie lubie też takich ludzi, którzy nie mają wyczucia ile siedzieć.
Luśka, Olo kochaniutki, taki słodki dzieciaczek

Suari, owszem, to ten sprzedawca, którego Ty kiedyś tutaj poleciłaś. Ma rewelacyjne rzeczy i ciągle nie moge wytrzymać, żeby czegoś u niego nie zalicytować. A może to TY sprzedajesz?hehe

Dorcia, życzę udanej zabawy, odpindzlować się tam proszę, zrobić na bóstwo i szaleć na parkiecie

Olcia, to nieźle tam masz, będziesz na bieżąco ze wszystkim, hehe. Ja też miała krwawienia chyba w 3 miesiącu ciąży i po badaniach stwierdzili, że to ze stresu, albo z przemęczenia, więc może Twojemu Klonikowi nic nie będzie. Ale fakt, że w tak zaawansowanej ciąży wygląda to troche groźniej.
Dziewczyny, jak wygląda ten czop, który nam ma wypaść?

Moderatorzy: ilona