- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 7 miesiąc temu #115178 przez madziaska
czesc dziewczynki
Ojjj widze, ze trafilyscie na temat wyjazdow za granice... ja juz wczesniej pisalam, ze nie narzekam na Polske... skonczylam dwa kierunki studiow i mam trzy prace, ale wiem ze nie wszystkim sie udaje... Tak jak nie wszytskim sie udaje za granica... I nie wiem co lepsze, moja kolezanka po studiach wyjechala i teraz od trzech lat pracuje fizycznie, najpierw sprzatala, a teraz na kasie... nie mam nic oczywiscie do fizycznej pracy, ale mi troszke szkoda tych ludzi... A najbardziej wkurza mnie to, jak wyjezdzaja (tu przyklad mojej kolezanki) i juz za chwile mowia "A U NAS", i jak tam nie jest cudownie i wogole... Wiele razy dala mi do zrozumienia co ja tam w Polsce mam, bo U NIEJ to tak cudownie... szlak mnie trafia...
Ojjj widze, ze trafilyscie na temat wyjazdow za granice... ja juz wczesniej pisalam, ze nie narzekam na Polske... skonczylam dwa kierunki studiow i mam trzy prace, ale wiem ze nie wszystkim sie udaje... Tak jak nie wszytskim sie udaje za granica... I nie wiem co lepsze, moja kolezanka po studiach wyjechala i teraz od trzech lat pracuje fizycznie, najpierw sprzatala, a teraz na kasie... nie mam nic oczywiscie do fizycznej pracy, ale mi troszke szkoda tych ludzi... A najbardziej wkurza mnie to, jak wyjezdzaja (tu przyklad mojej kolezanki) i juz za chwile mowia "A U NAS", i jak tam nie jest cudownie i wogole... Wiele razy dala mi do zrozumienia co ja tam w Polsce mam, bo U NIEJ to tak cudownie... szlak mnie trafia...
Temat został zablokowany.
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #115179 przez Batmanik
no a jeszcze lepsi sa ci ktorzy wyjada do stanow np i juz nie nazywaja sie jozef tylko joseph itp jak to mowia chlop ze wsi wyjdzie ale wies z chlopa nie
to tez zalezy gdzie kto mieszka bo tak jak pisalam u nas nie jest za ciekawo z praca
to tez zalezy gdzie kto mieszka bo tak jak pisalam u nas nie jest za ciekawo z praca
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #115181 przez iva 20
powiem tak ze ja mieszkam np w szwecji to wiem jak jest bo znam tutaj bardzo duzo ludzi zalezy jak kto sie ustawi pienieznie i co znjadzie do pracy . Niektorym jest ciezko ze na chleb musza pozyczyc a niektorym dobrze sie zyje to tak samo w polsce jednym ludzia lepiej drugim troszke pod gorke . Ja narazie nie narzekam bo mi dobrze i na wszystko starcza ale jak by mi cos nie poszlo w zyciu to wiadomo ze wroce do polski i w polsce bedzie czlowiek chcial cos osiagnac :d ja tam jestem prosta dziewczyna i ze wyjechalam to nie znaczy ze mam kogos udawac kim nie jestem nie lubie takich ludzi co wyjezdzaja i wielkie panstwo trzeba azdego czlowieka zrozumiec
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #115184 przez Batmanik
no dokladnie to zalezy jakim kto jest czlowiekiem...
ja bylam w szwecji i bardzo mi sie tam podoba i gdyby byla taka mozliwosc to nawet nie zastanawialabym sie nad wyjazdem...
ja tam patriotka nie jestem a jak widze co tu sie dzieje to glowa mala...
dokladnie to zalezy jak kto trafi tutaj z praca ale tak jak juz po raz 3ci pisze ze to nie jest tak jednym sie udaje drugim nie - niestety duzo tez zalezy od gospodarki w danym regionie bo jak sie mieszka w biednym to cudow na kiju sie nie wymysli i nie znajdzie sie dobrze platnej pracy tylko najnizsza krajowa- a co to jest...a po co ja mam tu robic na 3 etatach jak za granica wezme jeden i zyje... w Belgii mieszka siostra i tylko szwagier pracuje i maja dziecko a stac ich na wszytsko i nie musza sie martwic o nic a w Polsce tak dobrze nie bylo by im...
ja bylam w szwecji i bardzo mi sie tam podoba i gdyby byla taka mozliwosc to nawet nie zastanawialabym sie nad wyjazdem...
ja tam patriotka nie jestem a jak widze co tu sie dzieje to glowa mala...
dokladnie to zalezy jak kto trafi tutaj z praca ale tak jak juz po raz 3ci pisze ze to nie jest tak jednym sie udaje drugim nie - niestety duzo tez zalezy od gospodarki w danym regionie bo jak sie mieszka w biednym to cudow na kiju sie nie wymysli i nie znajdzie sie dobrze platnej pracy tylko najnizsza krajowa- a co to jest...a po co ja mam tu robic na 3 etatach jak za granica wezme jeden i zyje... w Belgii mieszka siostra i tylko szwagier pracuje i maja dziecko a stac ich na wszytsko i nie musza sie martwic o nic a w Polsce tak dobrze nie bylo by im...
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #115201 przez madziaska
batmanik ja pisalam o trzech pracach, ale chodzilo mi o to ze mialam to szczescie bez problemow dostac prace... Pracuje w oswiacie wiec w sumie z trzech prach wychodzi mi 40h, czyli jeden etat, a pensje trzy ;)Ale dziewczyny kazdy radzi sobie jak moze
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #115203 przez Batmanik
madziaska nie zebym miala cos do Ciebie ze masz 3 prace ale duzo osob w POlsce robi na 2 etaty zeby jakos przezyc a wyjezdzajac moze robic 1 i zyc jeszcze lepiej...
bo dobrze wiadomo jak to jest z zarobkami w naszym kraju aczkolwiek roznia sie od miejscowosci zarobki np w sklepie ktorym ja pracuje mamy 1800 brutto na poczatek a juz we wroclawiu maja 1800 ale na reke:) na tym samym stanowisku...
a moj pojdzie 3 dni do pracy i ma tyle co ja w polsce ...
bo dobrze wiadomo jak to jest z zarobkami w naszym kraju aczkolwiek roznia sie od miejscowosci zarobki np w sklepie ktorym ja pracuje mamy 1800 brutto na poczatek a juz we wroclawiu maja 1800 ale na reke:) na tym samym stanowisku...
a moj pojdzie 3 dni do pracy i ma tyle co ja w polsce ...
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #115207 przez madziaska
Tylko wiesz batmanik, jakim kosztem... Ale bez sensu sie tak przegadywac, kazdy robi jak uwaza, a najwazniejsze, zeby byl z tego zadowolony... Mnie dobrze tak jak jest, bo wspolnie mamy pieniadzy, ze starcza nam na normalne zycie "bez odmawiania sobie", podrozujemy i jestesmy szczsliwi, a to najwazniejsze A dopoki nie mialam dzidziusia to moglam pozwolic sobie na tyle zajec, po porodzie bedzie tylko jedna praca: 4-5 h dziennie i wyplata tez ok
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 7 miesiąc temu #115264 przez Dorciaition
Ach dziewczyny, a ja własnie wróciłam do domku. 5,5 godziny łaziliśmy po sklepach. A kupiłam sobie tylko sukienkę. Aa i na koniec baleriny bo już ujść nie mogłam w wysokich butach Jestem padnięta
A mój M to jeszcze chciał chodzić- uwielbia
A mój M to jeszcze chciał chodzić- uwielbia
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #115273 przez iva 20
a to masz super meza tylko pozazdroscic ze lubi chodzic godzinami po sklepach ja oczywiscie mam troszke zepsuty humorek bo od poludnia jestem sama w domu bylam z chlopakiem u tesciowej jak powiedzialam ze ide do domu to pozniej sie wscieka ze nie siedimy najlepiej caly dzien u mamusi wiec poszedl grac w pilke niekiedy mam wrazanie ze nie wie on ze musze troszke odpoczac i polezec bo zmeczona jestem ahhhh....
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona