- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #115542 przez Dorciaition
Jestem zarejestrowana jako osoba współpracująca, wiec są troche inne zasady. W moim przypadku moge iśc na chorobowe po 90 dniach od zatrudnienia. Macierzyński jest płacony od składek Zusu, a nie od dochodów. Te przepisy to nie taka łatwa sprawa

Temat został zablokowany.
- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #115552 przez Dorciaition
Dobrze by było jak by tak było 
W moim przypadku nie mogliśmy nawet sami zadecydować jakie będa moje zarobki. Było to od razu od nich narzucone. A sam Zus za mnie to 900 zł. Sporo.

W moim przypadku nie mogliśmy nawet sami zadecydować jakie będa moje zarobki. Było to od razu od nich narzucone. A sam Zus za mnie to 900 zł. Sporo.
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #115553 przez Aleksandra
Te wszystkie przepisy to dla mnie czarna magia. Dobrze, że mój ojciec zna się na tym i to jest jego konik (mimo, że nie jest prawnikiem tylko szkoleniowcem BHP) 
Właśnie siedze w pracy i czuję sie jak w saunie. Dobrze, że mam wiatrak i wodę pod ręką

Właśnie siedze w pracy i czuję sie jak w saunie. Dobrze, że mam wiatrak i wodę pod ręką

- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- anaconda_she
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- "...jeszcze cię nie znam a już cię kocham..."
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #115569 przez anaconda_she
A dzien dobry moje kochane.
A my z moim malenstwem w pracy i jakos dzisiaj nawet humorek dopisuje.Chodze po firmie i sie chichram z byle czego.To chyba przez te klotnie weekendowe tak mi palma odbija dzisiaj ;)Ale lepiej sie smiac niz plakac. Takze korzystam z dobrego nastroju bo kto wie, moze za dwie godziny cos mi sie odwidzi i bede chodzila nadasana
I jak to w poniedzialek stwierdzilam ze nie bede sie przemeczac i udaje ze pracuje. W tym przypadku sprawdza sie stwierdzenie ze "oni udaja ze mi placa, ja udaje ze pracuje"
Poza tym u nas nad morzem pieknie, slonecznie az sie chce wyjsc na spacerek. Moze walne te papiery i sie wymkne cichaczem
Buziaki i milego dnia. Mam nadzieje ze samopoczucie Wam dopisuje.
A my z moim malenstwem w pracy i jakos dzisiaj nawet humorek dopisuje.Chodze po firmie i sie chichram z byle czego.To chyba przez te klotnie weekendowe tak mi palma odbija dzisiaj ;)Ale lepiej sie smiac niz plakac. Takze korzystam z dobrego nastroju bo kto wie, moze za dwie godziny cos mi sie odwidzi i bede chodzila nadasana

I jak to w poniedzialek stwierdzilam ze nie bede sie przemeczac i udaje ze pracuje. W tym przypadku sprawdza sie stwierdzenie ze "oni udaja ze mi placa, ja udaje ze pracuje"

Poza tym u nas nad morzem pieknie, slonecznie az sie chce wyjsc na spacerek. Moze walne te papiery i sie wymkne cichaczem

Buziaki i milego dnia. Mam nadzieje ze samopoczucie Wam dopisuje.
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #115575 przez Aleksandra
Ja się właśnie zastanawiam co zrobić na obiad, ale chyba odsmarzę pierożków z mięskiem i boczusiem bo coś za mną chodzą
A później zrobię zupkę jarzynową 
Ja dziś też mam dobry nastrój mimo tego upału w pokoju wię c nie wykluczam spacerku po południu po lesie

Ja dziś też mam dobry nastrój mimo tego upału w pokoju wię c nie wykluczam spacerku po południu po lesie

- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #115588 przez Dorciaition
Anaconda dobre

A ja dziś bez obiadku. Maż będzie wieczorem, więc pewnie zje coś na mieście, a ja później coś przekąszem, bo przed ginem nie będę w stanie nic zjeść.
Właśnie byłam na poczcie- pogoda cudna! Mieszkam na przeciwko Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu i te dziewczyny tu już śmigają na krótkich spodenkach i bluzkach na ramiączkach.
Batmanik miłego spacerku
Ola- miłej pracy
Anaconda również miłej "pracy"

A ja dziś bez obiadku. Maż będzie wieczorem, więc pewnie zje coś na mieście, a ja później coś przekąszem, bo przed ginem nie będę w stanie nic zjeść.
Właśnie byłam na poczcie- pogoda cudna! Mieszkam na przeciwko Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu i te dziewczyny tu już śmigają na krótkich spodenkach i bluzkach na ramiączkach.

Batmanik miłego spacerku
Ola- miłej pracy
Anaconda również miłej "pracy"

- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #115636 przez Aleksandra
Dziewczynki mam pytanie: Jakie ryby można jeść w ciąży. Ja uwielbiam ryby ale słyszałam, że nie wszystkie wolno jeść. Narazie odważyłam się na szprotki w pomidorach

- anaconda_she
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- "...jeszcze cię nie znam a już cię kocham..."
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #115645 przez anaconda_she
Ola ja tam wcinam wszystkie ryby.Slyszalam ze wedzone nie bardzo ale jakos nie moge sie czasem oprzec malej makreli
Wcinam i te w puszce i te na smazone, a tak za mna chodzi ostatnio fladra....mniam pyszota.Polecam.A w sumie to i rybe po grecku bym zjadla albo po japonsku albo wogole cokolwiek. Hmmm chyba jesc mi sie zachcialo a tu tylko kanapka w torebce

- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #115680 przez Dorciaition
Myślę, tak jak Suari, że raz na jakiś czas troszeczkę nie zaszkodzi. Ja to akurat z rybami nie mam problemu, bo jem tylko grillowanego pstrąga i łososia. Żadnych wędzonych ani innych nie lubię. Mówią, że trzeba jesć dużo ryb w ciazy, bo są bardzo zdrowe.
Zastanawiają mnie jeszcze grzyby. Jak to jest? Pamiętam w poprzedniej ciazy zjadłam rydza, takiego z patelni jak schabowe, a kolega komentował, że tego nie wolno.
Wczoraj w sklepie w książce wyczytałam, że nie wolno jeść sałaty takiej pakowanej. Tego nie wiedziałam.
Zastanawiają mnie jeszcze grzyby. Jak to jest? Pamiętam w poprzedniej ciazy zjadłam rydza, takiego z patelni jak schabowe, a kolega komentował, że tego nie wolno.
Wczoraj w sklepie w książce wyczytałam, że nie wolno jeść sałaty takiej pakowanej. Tego nie wiedziałam.
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #115688 przez Aleksandra
Sałatę jem lodową właśnie pakowaną i nic mi nie jest. Co0 do grzybów jo ta jestem bardzo ostrożna, bo 3 lata temu wylądowałam na pogotowiu odwodniona i z podniesioną bilirubiną prawqie o 100%. Groziło mi rozwalenie wątroby albo żółtaczka. Prawdopodobnie zaszkodziły mi grzyby marynowane albo pieczarki z sosie. Jem tylko kanie smażone, bo są dla mnie pewne. Od czasu do czasu zjem jednego grzybka ale do tej pory się boję. Jak już było po wszystkim to wszyscy zaczęli sie śmiać, że teściowa miała mnie już dosyć ( a to było 3-4 miesiące po ślubie) i postanowiła mnie otruć
Nikt inny się nie zatruł tylko ja.
Co do ryb to macie rację. W małych ilościach żadna nie zaszkodzi, a w końcu kwas omeg 3 jest bardzo potrzebny maluszkowi

Co do ryb to macie rację. W małych ilościach żadna nie zaszkodzi, a w końcu kwas omeg 3 jest bardzo potrzebny maluszkowi

Ostatnio zmieniany: 13 lata 10 miesiąc temu przez Aleksandra.
Moderatorzy: ilona