BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #115902 przez Batmanik
mam nadzieje ze mi sie pokaze dzidzia no i lekarz ma najlepszy sprzet w miescie ostatnio nawet rozmawialam z kolezanka i ja lekarka wyslala do mojego bo ma lepszy sprzet...
ja tez ostatnio mialam dopochwowe a to prawda jeszcze jak przez brzuch jest usg to facet moze byc ale juz ja glupio czulabym sie jakbym miala dopochwowo a moj bylby ze mna :blush:
a moj byl dwa razy ze mna na usg bo tylko tyle byl w Polsce jak akurat mialam badania za pierwszym razem juz mial wylatywac ale zadz do szefa i powiedzial ze mam badania w piatek to przyleci w sobote:)
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #115905 przez Batmanik
ale dawno dawno temu bylam u gin to moj chlopak owczesny byl nieco zazdrosny heh mowilam mu ze to tylko lekarz a on na to ze facet i nie chce zeby ktos dotykal moja dziewczyne ale to tez zalezy od faceta moj akurat pod tym wzgledem jest bardzo wyrozumialy
a do brzuszka tez sie przytulal i nawijal tak samo jak i teraz jak byl na swieta
13 lata 7 miesiąc temu #115913 przez Batmanik
a wlasnie zapytalam mojego faceta o usg i napisalam ze ja bym przy nim sie krepowala a on na to a juz tam on pod tym wzgledem jest wyrozumialy
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #115953 przez polishgambian
witam ponownie!
dlugo zabieralam sie za napisanie czegos tutaj, ale czytam was na biezaco! ;)
wiec u mnie jakos ciaza sie toczy ;)
w srode stuknie 15 tydzien mojego robaczka. mdlosci ustaly, chociaz szczeze mowiac od poczatku ciazy zdarzyly mi sie tylko 2 razy, wymiotow nie mialam wogole!
w nastepny wtorek ide do poloznej, odebrac badania moczu i na kontrole, a w 20 tygodniu na kolejne usg - i pewnie dowiem sie co mi tam siedzi - bardzo chce synka, ale wiadomo jak to jest - byle zdrowe!
co do imion, jesli bedzie synek - bedzie mial na imie Pamodou, jesli corka - Fatou. nie krzywic sie, ojciem mojego dziecka jest afrykanczyk, wiec nie chce nazywac dziecka 'normalnie', w dodatku dzieci beda wychowane w innej wierze niz chrzescijanska i w UK- wiec takie imiona pasuja jak najbardziej ;)
na dzien dzisiejszy sikam co godzine (martwie sie, ze mam zapalenie/przeziebienie pecherza, ale moj lekarz to bagatelizuje, mowiac ze w ciazy to 'normalne':/), i macica czasem pobolewa. maly/a chyba gra tam w pilke, jak tatus (tatus pilkarz :D)

zalaczam zdjecie z 1szego USG w 12tyg i 6 dniu.

pozdrawiam wszystkie listopadowki! :)

szczesliwa :)
Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu #115976 przez iva 20
czesc :blink: fajnie slyszec ze wasi faceci sa wyrozumiali bo ja czuje od jakiegos miesiaca ze ja z moim sie strasznie oddalilismy od siebie i az mi przykro jak czytam na forum ze facet przychodzi z pracy pomaga przytula caluje brzuszek :( tez tak bym chciala ... ahhh ale nie bede wam tu zasmucac buziaki milego dzionka
13 lata 7 miesiąc temu #116006 przez Suari
Witam was śpiochy ;)

Jeśli chodzio usg to ja też byłam sama, chociaż mój gin pytał się czy jest ktoś ze mną i pewnie nie byłoby żadnego problemu, nawet jeśli byłoby to usg dopochwowe. Ale widze, że byłyby tam niezłe jaja i pełno śmiechu, bo nie dość, że mój lekarz lubi pożartować to Mój tak samo i jeszcze wdaliby się w dyskusję :)

Iva to się jeszcze zmieni i na pewno na lepsze, więc głowa do góry i nie smuć się, bo udziela się to dzidkowi :kiss:
13 lata 7 miesiąc temu #116035 przez MagdaM
Hej :)
Dorcia strasznie sie ciesze, ze wszystko ok!! :) :)
polishgambian ja Cie!! Zawsze marzylam o mezu afrykanczyku :blush: ahhh :)

Jesli chodzi o USG dopochwowe moj maz byl na takim. Na poczatek patrzyl co robi babka ale jak sie pokazal monitor to przestal. A ja na poczatku bylam lekko spieta ale raczej czynnosciami lekarza, bo wiadomo, ze maz mnie tam widzial :silly: Potem juz nie myslalam a gapilam sie w ekran :) Takze laski luuuzik :laugh:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 7 miesiąc temu #116036 przez Batmanik
Witam!!!
Iva nie zalamuj sie ja mojemu wczoraj napisalam ze chce dac ogloszenie do gazety zeposzukujemy miszkania badz domu do wynajecia u niego na wsi to odp ze on nie szuka i wogole do niego nie dociera ze ja nie chce tam mieszkac;( no i ze on nie wraca skoro bedzie sam mieszkal to nie ma po co...oj z tymi facetami
ja tam nic nie mam ze Twoj facet to afrykanczyk i ze dziecko nie bedzie chrzescijaninem ale nie mam pojecia jak odcytac imie;) ja nie moge wrzucic zdjec bo nie wiedziec czemu drukarka nie chce sie polaczyc z laptopem i tak jest ze wszystkim zebo podlaczyc cokolwiek do tego laptopa
13 lata 7 miesiąc temu #116047 przez Dorciaition
Polsigambian, a to ciekawe. Super! Musisz nam o tym więcej opowiedzieć. A Ty gdzie mieszkasz?
Kochana a tym sikaniem w ogóle się nie przejmuj. To normalka. Ja to spokojnie zakupóe nie moge zrobić ;)
Odzywaj się częściej. Maluszek cudny!

Oj, Madzia, Madzia :silly:

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #116082 przez Aleksandra
Cześc dziewczynki :)

polishgambian dzidziuś cudowny :)
Iva nie martw sie swoim facetem. Przejdzie mu i najlepiej jakbyś mu powiedziała o tym co czujesz i porozmawialibyście o tym. Ja ze swoim mężem rozmawiam o takich sytuacjach i wielu innytch problemach i powiem ci, że to najlepszy sposób na nich (przynajmniej u mnie się sprawdza)
Ja sikam średnio co 1.5 godziny i w nocy wstaję ze 2 razy :)
13 lata 7 miesiąc temu #116096 przez Batmanik
ja w nocy nie wstaje na sikanie i w dzien tez sporo wytrzymuje bez sikania ale pozniej to sie zmieni heh a cwiczcie sobie dziewczyny miesnie kegla zebyscie ni emialy problemow po porodzie z nietrzymaniem moczu my juz po krotkim spacerku i juz daje sloneczko:)
13 lata 7 miesiąc temu #116100 przez anaconda_she
Dzien dobry:)
U mnie znowu dzisiaj humor dopisuje.Jeju jak bym chciala zeby to juz byl koniec mdlosci i faktycznie ten IIgi trymestr byl taki cudowny jak wszystkie mamy go opisuja.
Ja tam dzisiaj jak codzien od 6 rano na nogach.A co lepsze polozylam sie o 1 :) Tak mi sie zachcialo kawy, ze kupilam taka mrozona w biedronce.Moze to nie byl najlepszy pomysl o 20 ale pyszna byla no a pozniej zaglebialam sie z miliony sandalkow na Allegro i tak trwalam do tej 1szej jak jakis oszolom. Oczywiscie nic nie kupilam ale jedne buciki to mi sie az snily chyba musze je miec :D
Wszystkim mamuniom i dzieciaczkom zycze udanego dnia.
Pa
13 lata 7 miesiąc temu #116106 przez Batmanik
no w mojej miejscowosci jest targ malutki bo malutki ze 3-4 stoiska ale poszlam zobaczyc za jakimis tenisowkami i klapkami na lato i wielki g... tam jest heh:) musze skoczyc gdzie indziej ale to przy okazji
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #116131 przez iva 20
ja sikam tez nie zaczesto w nocy nie wstaje :lol: najwyzej rano mam taki zapchany pecherz ze lece od razu do toalety i sikam i sikam :D ja dziewczyny tez bylam na usg z chlopakiem ale on czekal w poczekalni i lekarz mowil zebym go zawolala ale dla mnie krepujace ze lekarz tam cos robi a on wiejdzie bedzie patrzal :P nawet nie wiem jaka by byla reakcja jego :)
13 lata 7 miesiąc temu #116238 przez polishgambian
ja coprawda w dopochwowym nie bylam, tylko na normalnym, ale moj zawsze chodzi ze mna - czy to do poloznej czy do szpitala. jak sie pogryziemy, to zawsze mu mowie - ze nastepnym razem pojde sama - to sie uspokaja :D

szczesliwa :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka