BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #214758 przez aniaa_
Jak to ananas???? :ohmy: :ohmy: :ohmy: Ja od trzech dni pije soki anans-mongo bo zgrzewkę dostaliśmy od znajomego.

A herbata malinowa wywołuje skurcze, ale tylko taka co ma liście maliny, owoc nie wywołuje skurczy

Nie moge sie doczekac aż Kima sie odezwie na forum :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #214761 przez Dorciaition
Vestusia nie strasz mnie :P

A gdzie się podziejecie jak sprzedadzą to mieszkanie? Mielibyście chociaż czas na znalezienie czegos innego?

Znalazłam coś takiego: umamy.homestead.com/porod.html
A co do tej herbaty, to podobno nie malinowa tylko z lisci malin :S

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #214763 przez vestusia
Gdzieś mi się w oko rzuciło to z tym ananasem. Ale że chyba nawet nie sok i nawet nie taki z puszki, ale taki świeży. A jedzenie takiego to mi raczej nie grozi he, he, he :)

A o tej herbatce to musiałaby być taka fusiasta? Czy w ogóle jakaś specjalna, o specjalnej nazwie? Już nic nie kumam, ale muszę sobie kupić taką :)
13 lata 6 miesiąc temu #214768 przez vestusia
Dorcia, spokojnie. Jak będą sprzedawać mieszkanie, to myślę, że będziemy mieli jakiś miesiąc na ogarnięcie się i wyprowadzenie. My pójdziemy coś wynajmować. Ja osobiście poszłabym już teraz, bo mam dość tego mieszkania. Ale P. się upiera, bo uważa, że tutaj i tak taniej nas wynoszą opłaty niż jak pójdziemy wynajmować kawalerkę. No ale... przynajmniej nie żyłabym w takim stresie, że mi się dziecko urodzi, że trzeba będzie się wyprowadzać, albo po prostu ludzie będą tu przyłazić i oglądać mieszkanie... mało to komfortowe, ale póki co niewiele mam do powiedzenia...

Dajcie mi namiary na tę herbatkę :D Jak na wizycie gin stwierdzi, że dzidzia ok i można rodzić, to biorę się za siebie :P
13 lata 6 miesiąc temu #214770 przez aniaa_
No mam nadzieje, że nie sok, bo kurcze nie chciałabym nieświadomie wywołać sobie porodu, a już na pewno nie moge rodzić w przyszłym tygodniu, bo mąż wyjeżdża ;)
13 lata 6 miesiąc temu #214771 przez Dorciaition
Vestusia, a masaż krocza robisz? :silly:

Niektóre dziwne rzeczy na tej liscie, ale kilka z nich można wypróbować ;)

13 lata 6 miesiąc temu #214773 przez vestusia
Dorciaition napisał:

Vestusia nie strasz mnie :P

A gdzie się podziejecie jak sprzedadzą to mieszkanie? Mielibyście chociaż czas na znalezienie czegos innego?

Znalazłam coś takiego: umamy.homestead.com/porod.html
A co do tej herbaty, to podobno nie malinowa tylko z lisci malin :S

Dorcia ha, ha, ha. Masaż krocza jest najlepszy. To już wolę seksa he, he, he :D
13 lata 6 miesiąc temu #214776 przez vestusia
He, he, my o tym samym :D

Ale dziwne, że piszą, że tę herbatę można pić na 4 tygodnie przed porodem lub od 32 tygodnia niezagrożonej ciąży. To kiedy ona zaczyna działać? Po 2 miesiącach? he, he, he :D
13 lata 6 miesiąc temu #214778 przez Dorciaition
Aniaa sok nie, podobno surowy ananas. Słyszałam też, że granat, wiec sobie przed wczoraj już trochę podjadałam ;)

13 lata 6 miesiąc temu #214780 przez Dorciaition
Ta lista chyba tak trochę z przymrużeniem oka. Sama juz nie wiem.
Ten masaż krocza mnie rozwalił ;) Jak to się robi??? :silly: :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #214781 przez aniaa_
Wiecie co to wchodzenie po schodach to ja chyba wykorzystam, jak już bede miała silne skurcze, a rozwarcie sie nie bedzie robiło to w szpitalu zjade winda na sam dół do piwnicy i wejde po schodach na porodówde, to jakies trzecie pierto jak sie nie myle, pewnie nim dojede to rozwarcie sie zrobi :) Ciekawe czy mi pozwolą :silly:
13 lata 6 miesiąc temu #214782 przez vestusia
aniaa_ napisał:

No mam nadzieje, że nie sok, bo kurcze nie chciałabym nieświadomie wywołać sobie porodu, a już na pewno nie moge rodzić w przyszłym tygodniu, bo mąż wyjeżdża ;)

Aniaa_ Ty to aparatka jesteś :) Przypomina mi się tekst z filmu "Usta Usta" jak Iza rodziła i na porodówce mówi, że "ona ma dość, że prosi o zamówienie taksówki i wróci jutro" :) Tak mi się z Tobą skojarzyło :) Ale spokojnie, w przyszłym tygodniu na pewno nie urodzisz :) Tzn. nie możemy :)

Dorcia, a ten Twój mężulek to też aparacik. Jaką taksówkę. Mnie Piotrek to samo zasugerował, ale wybiłam mu to z głowy. Powiedziałam, że z domu się bez niego nie ruszę i jak będzie się coś działo, to nie interesuje mnie jak, ale w przeciągu pół godziny ma być w domu. Nie wywinie się i MUSI być ze mną przy tym cholernym porodzie :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #214785 przez Dorciaition
Aniaa ja mam plan, że od następnego tygodnia będę wchodziła co najmniej raz dziennie na 9 piętro ;)

To samo mojemu mówię ciągle, a on, że panikuje! Jak mnie wkurza tym. On ma spory kawałek z pracy do domu. W szczycie to tragedia- korki masakryczne. Dlatego mam nadzieję, że zacznę rodzić w nocy :)

13 lata 6 miesiąc temu #214787 przez vestusia
Dorciaition napisał:

Aniaa sok nie, podobno surowy ananas. Słyszałam też, że granat, wiec sobie przed wczoraj już trochę podjadałam ;)

Ja pierdziu, przecież troszkę czasu mamy, chcecie tak szybko już działać??

Ten masaż krocza to nie mam pojęcia. Może niech nasi faceci wykażą się inwencją twórczą? :P
13 lata 6 miesiąc temu #214788 przez vestusia
Dorciaition napisał:

Aniaa ja mam plan, że od następnego tygodnia będę wchodziła co najmniej raz dziennie na 9 piętro ;)

Dorcia załamujesz mnie. A jak Ci się stanie tak, jak mi wczoraj??? Ja prawie na zawał zeszłam ;(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia