- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #214792 przez Dorciaition
Tak powolutku pójdę 
Mam taki plan, ale co z tego wyjdzie to nie wiem. Pewnie po pierwszym razie będę miała dość. Ostatnio szłam i jak przytoczyłam się do domu Krzysiek myślał, że ktoś za mną gonił. Przez kilka minut nie mogłam nic powiedzieć
Vestusia to tak szybko nie ruszy. Nie wierzę w to, że od jednego granatu czy ananasa za chwile urodze.
Ale nie powiem. Chyba chciałabym już. Przez te zastrzyki

Mam taki plan, ale co z tego wyjdzie to nie wiem. Pewnie po pierwszym razie będę miała dość. Ostatnio szłam i jak przytoczyłam się do domu Krzysiek myślał, że ktoś za mną gonił. Przez kilka minut nie mogłam nic powiedzieć

Vestusia to tak szybko nie ruszy. Nie wierzę w to, że od jednego granatu czy ananasa za chwile urodze.
Ale nie powiem. Chyba chciałabym już. Przez te zastrzyki

Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Dorciaition.
Temat został zablokowany.
- Doti
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 6 miesiąc temu #214793 przez Doti
Witam mamusie 
Przepraszam że ostatnio tak rzadko tu bywałam ale mam mały kłopot z netem ;p mam nadzieję że będzie już ok. Po za tym nie miałam za bardzo czasu bo był u mnie remoncik
moja mama z bratem pomalowali mi pokój na taką jaśniutką zieleń i zrobili przemeblowanie
normalnie cudo i jaka przestrzeń się zrobiła mimo że jest szafkę i komodę więcej no i łóżeczko mi już rozłożyli
u mnie i u mojego w domu to tak wszyscy przeżywają już, normalnie tylko mały mocniej mnie kopnie i zasycze to już do szpitala chcą mnie wieść
a ja pełny luz, słucham ulubionej muzyki, bujamy się razem z maleństwem, śmieje się że we dwójkę raźniej się tańczy ;p
Te zastrzyki w brzuch to jakaś kompletna masakra
współczuję Tobie Dorciu i dzidzi...
a co do tej herbatki z malin to nie z owoców, ani z liści tylko z samych tych patyków, obcięte tą porą roku najlepiej po pierwszych przymrozkach są super na herbatkę, wiem bo nie raz piłam, oczywiście nie teraz bo wiem że mi nie można. a jak ktoś chce to malin mam pod dostatkiem

Przepraszam że ostatnio tak rzadko tu bywałam ale mam mały kłopot z netem ;p mam nadzieję że będzie już ok. Po za tym nie miałam za bardzo czasu bo był u mnie remoncik

Te zastrzyki w brzuch to jakaś kompletna masakra

a co do tej herbatki z malin to nie z owoców, ani z liści tylko z samych tych patyków, obcięte tą porą roku najlepiej po pierwszych przymrozkach są super na herbatkę, wiem bo nie raz piłam, oczywiście nie teraz bo wiem że mi nie można. a jak ktoś chce to malin mam pod dostatkiem

- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #214797 przez aniaa_
Wiecie co ja to żeb tylko nie zapeszyć ale od tego dnia co sobie zrobiłam wolne i leżąłam, czuje sie super, ale jak znowu mi sie te bóle zaczną i męża nie bedzie i pomyśle sobie że min 5 razy dziennie bede musiała wchodzić do siebie na 2 pięrto to mi słabo, jak przypomne sobie o tym bólu, a Ciebie Vestusia podziwiam tyle razy na 4 wchodzić prawie dzień w dzień i jeszcze z siatami, ja ostatnio jak śmieci wyrzucałam to pożniej miałam kłucie w brzuchu po prawej stronie i sie przeraziłam.
Ale musze Wam powiedzieć, że odkąd wróciłam, ze szpitala to ani razu nie odkurzałam w domu, mąż to robi za mnie i sam z siebie, nie musze mu nawet uwagi zwracać i nie zdąrze sie za odkurzać wsiąść.
Ale musze Wam powiedzieć, że odkąd wróciłam, ze szpitala to ani razu nie odkurzałam w domu, mąż to robi za mnie i sam z siebie, nie musze mu nawet uwagi zwracać i nie zdąrze sie za odkurzać wsiąść.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #214798 przez Dorciaition
Doti bez netu to jak bez ręki 
Super, że zrobili Tobie taki remoncik
Aa, widzisz tak to jest z tą herbatką. Dzięki
Muszę tacie powiedzieć żeby mi zerwał trochę tych patyków. Vestusia nie martw się, jeszcze nie teraz. Jadę do taty za 2 tyg 
Aniaa zazdroszczę tego odkurzania. Mój niestety nie bardzo mnie oszczędza.

Super, że zrobili Tobie taki remoncik

Aa, widzisz tak to jest z tą herbatką. Dzięki

Aniaa zazdroszczę tego odkurzania. Mój niestety nie bardzo mnie oszczędza.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Dorciaition.
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #214799 przez vestusia
Doti, Ty lepiej nam tutaj nie pisz takich rzeczy, bo nam dwa razy mówić nie trzeba i od razu dostaniesz takie zamówienie, że dla Ciebie zabraknie
Widzisz, że my tu wszystkie chcemy szybko urodzić 
Nio i fajnie, że już przygotowujesz wszystko, to jest najfajniejsze w tym wszystkim
A potem tylko się siedzi, czeka... i czeka.... i czeka... i czas się dłuży 
Dorcia, Krzyś musiał mieć z Ciebie niezły ubaw. Na 9 piętro, to podziwiam. Chociaż ja na to swoje 4 jak wchodzę, to nabrałam na tyle wprawy, że nie robię sobie żadnej przerwy. Tylko idę powolutku, nie gonię nigdzie, nie spieszę się. Ale na 9 piętro to naprawdę wyzwanie... jeszcze swoją Szlachciankę na ręce weźmiesz, to dopiero się zasapiesz
Zawsze jak już nie dasz rady możesz zawołać windę he, he, he

Nio i fajnie, że już przygotowujesz wszystko, to jest najfajniejsze w tym wszystkim

Dorcia, Krzyś musiał mieć z Ciebie niezły ubaw. Na 9 piętro, to podziwiam. Chociaż ja na to swoje 4 jak wchodzę, to nabrałam na tyle wprawy, że nie robię sobie żadnej przerwy. Tylko idę powolutku, nie gonię nigdzie, nie spieszę się. Ale na 9 piętro to naprawdę wyzwanie... jeszcze swoją Szlachciankę na ręce weźmiesz, to dopiero się zasapiesz

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #214802 przez Dorciaition
Dokładnie!
Ale wtedy nie mogłam jej zawołać, bo nie działała
A Szlachcianka oczywiscie na rękach. 
Vestusia oby czas się nie dłużył. Na szczęście z Wami szybciej leci
Idę na powtórkę "Pierwszej miłosci"

Vestusia oby czas się nie dłużył. Na szczęście z Wami szybciej leci

Idę na powtórkę "Pierwszej miłosci"

- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #214805 przez vestusia
Aniaa_ dziś chyba będzie pierwszy raz, jak nie wyjdę w ogóle z domu i ani razu tu nie wejdę. Ale normalnie to jest co najmniej raz dziennie, a najczęściej 2-3 a nawet 4 razy się zdarza. Ostatnio mój rekord to było 5 razy w ciągu dnia. Czasami jak z Piotrkiem, to on mnie popycha a Funia ciągnie. Pisałam o tym kiedyś
Ale fakt, faktem, że wczoraj bardzo się wystraszyłam.
Moja koleżanka opowiadała o swojej koleżance, która będąc w ciąży za wszelką cenę chciała prowadzić taki aktywny tryb życia. Zawsze wysportowana, wyluzowana, zdrowo się odżywiała. No i też właziła codziennie chyba na 5 piętro na piechotę. No i w 6 miesiącu ciąży trafiła do szpitala, bo zaczęła mieć rozwarcie i chyba leżała do samego porodu. Tak więc czasami naprawdę trzeba się oszczędzać... na jedną osobę coś podziała, a na inną nie. Ale uważać trzeba... (chociaż łatwo się pisze, a trudniej robi - tak, jak np. ja dzisiaj z tym sprzątaniem, chociaż miałam leżeć i nic nie robić).

Moja koleżanka opowiadała o swojej koleżance, która będąc w ciąży za wszelką cenę chciała prowadzić taki aktywny tryb życia. Zawsze wysportowana, wyluzowana, zdrowo się odżywiała. No i też właziła codziennie chyba na 5 piętro na piechotę. No i w 6 miesiącu ciąży trafiła do szpitala, bo zaczęła mieć rozwarcie i chyba leżała do samego porodu. Tak więc czasami naprawdę trzeba się oszczędzać... na jedną osobę coś podziała, a na inną nie. Ale uważać trzeba... (chociaż łatwo się pisze, a trudniej robi - tak, jak np. ja dzisiaj z tym sprzątaniem, chociaż miałam leżeć i nic nie robić).
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #214808 przez Dorciaition
Oj biedna jesteś Anulka 
Ja byłam nie dawno odwiedzić sklep, wiec sie zaopatrzyłam
Chciałabym zrobić coś dobrego do pogryzania na weekend, bo lubimy sobie siedzieć i podjadać, ale nie wiem co.
Chruścików niestety nie umiem
Chyba gofry pozostaną

Ja byłam nie dawno odwiedzić sklep, wiec sie zaopatrzyłam

Chciałabym zrobić coś dobrego do pogryzania na weekend, bo lubimy sobie siedzieć i podjadać, ale nie wiem co.

Chruścików niestety nie umiem

- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #214813 przez aniaa_
Dorcia faworki łatwiej zrobic niż gofry
Ja chyba zrobie jutro, zobacze jeszcze ale jak już sie zabiore za to, to zrobie 2 razy wiecej niz zwykle, bo zawsze jest za mało 
A pisała coś dzisiaj do Was może Ola??

A pisała coś dzisiaj do Was może Ola??
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez aniaa_.
- Doti
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #214816 przez Doti
Dziewczyny dla was wszystko, kupuję kopertę bombelkową i wysyłam, tylko trzeba poczekać na przymrozek
po za tym z tych patyków herbatka to o wiele smaczniejsza i skuteczniejsza od tej z liści...
a z tymi schodami to też pomylona historia, nie wchodzić po schodach bo tylko się zmęczycie niepotrzebnie, a schodzić w dół i to dość szybkim tempem i wtedy szybko brzuch opada, szyjka skraca i robi się rozwarcie... ja przed terminem pojadę sobie kilka razy na uczelnie, zajęcia mam na samej górze, to jak polatam trochę w dół po schodach to moment urodzę ;p

a z tymi schodami to też pomylona historia, nie wchodzić po schodach bo tylko się zmęczycie niepotrzebnie, a schodzić w dół i to dość szybkim tempem i wtedy szybko brzuch opada, szyjka skraca i robi się rozwarcie... ja przed terminem pojadę sobie kilka razy na uczelnie, zajęcia mam na samej górze, to jak polatam trochę w dół po schodach to moment urodzę ;p
- anyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #214817 przez anyanka
słyszałam że liście maliny nie wywołuja skurczy tylko krótszy może być poród dzięki temu że się ją pije. Podobno w sklepie zielarskim lub w aptece trza o nia pytać
Ja cały czas myśle o znieczuleniu ale za cholerę nie chcę brać tego dolarganu bo on jest bezpłatny (czasem tylko inaczej sie nazywa). Za dużo słyszałam o nim minusów jakie ma skutki uboczne i że dziecko ma problemy z oddychaniem
Ja cały czas myśle o znieczuleniu ale za cholerę nie chcę brać tego dolarganu bo on jest bezpłatny (czasem tylko inaczej sie nazywa). Za dużo słyszałam o nim minusów jakie ma skutki uboczne i że dziecko ma problemy z oddychaniem

- anyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona