BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #215415 przez aniaa_
Hej Anakol,

Fajne pytanie, ja też nie mam żadnych rajstopek ;) a dla chłopca trzeba?? (nie śmiejcie sie ze mnie :silly: ) Bo w sumie jak zimno bedzie to nie glupia sprawa ;) ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #215416 przez vestusia
Anakol, ja mam 2 pary rajstopek na rozm. 62-68 i 3 pary na rozmiar 68-74 :)

Aniaa_ mam ten sam problem. Dlatego w razie czego będę zimować w domu jak niedźwiadek nigdzie stąd nie wychodząc. Też mam taki płaszczyk zapinany na guziczki, krótki w sumie i z paskiem i byłam pewna, że chociaż jeden górny guzik (ten pod biustem) uda mi się zapiąć, ale się pomyliłam. Też go przymierzałam i niestety nie zapnę się. Będę siedzieć w domu jak nagle przyjdzie mróz :)
13 lata 6 miesiąc temu #215419 przez anakol
Aniaa,
myślę że dla chłopca też mogą się przydać. Na allegro jest mnóstwo takich malutkich rajstopek, i dla chłopców, i dla dziewczynek, więc wnioskuję, że ludziom się przydają ;) Ale jeszcze chciałam się u Was upewnić zanim kupię :P
13 lata 6 miesiąc temu #215421 przez vestusia
Anakol, dlatego też licytuję sukienusie - 2 już wygrałam właśnie z tą myślą, że jak już będzie wiosna i będzie świeciło słoneczko, to założę rajstopki i sukieneczkę, do tego jakieś kapcioszki i będzie Lala z tej mojej Zuzi :) W Biedronce wczoraj widziałam fajne rajstopki, nawet takie grubsze, ale chyba były dość drogie (zabijcie mnie, nie pamiętam nawet ile). Jedne były z żyrafką. Ale Piotrek patrzył na mnie krzywo i nawet nie było mowy o tym, abym je mogła kupić :(
13 lata 6 miesiąc temu #215424 przez vestusia
Ja myślę, że i dla chłopca i dziewczynki mogą się przydać. Bo np. jak będziemy zakładać spodnie, to pod spód co? Śpioszki? Jakoś śmiesznie to wygląda i ja będę chyba też wolała założyć rajtuzy :)
13 lata 6 miesiąc temu #215429 przez aniaa_
Macie racje :) :woohoo: muszę cos poszukać, bo jeszcze chce domowić takie podkłady do przewijania i jakiś :woohoo: taki na materac żeby mały nie obsikał, to razem kupie :) a i nakładki sylikonowe na cycuchy ;)
13 lata 6 miesiąc temu #215440 przez madziaska
Dzien dobry mamusie i dzidziusie :)
Vestusia ja tez juz zle sie czuje, czasami jak stara baba, choc brzuch nie jest duzy. Sa dni kiedy ciagle mnie cos boli... A ostatnio to caly czas spac mi sie chce i ucinam sobie popoludniowe drzemki ;) W nocy spac nie moge, ehhh pewnie jak WY ;)
Rajstopek mam sporo, juz ok 15 par do rozm 86cm, sama juz nie pamietam. Wiem jednak, ze sa przydatne, wiosna pod spodenki jak znalazl, a starsza dzidzia to przeciez juz w pajacyku w domu raczej tylko bedzie spala, a w dzien to np bodziaki z dł rekawem i rakstoki i bedzie jej wygodnie. Moja siostra tak ubierala malego po donmu, wygodnie mu bylo nawet raczkowac ;) Vestusia w bierdonce byly, bardzo fajne, takie z frota od sposu ;) Za 6,99, kupilam czerwone z krowka ;) Jak bede miala aparat to WAm wkleje jakie mam ;)
U nas slonko pieknie swieci :) Milego dnia :)
13 lata 6 miesiąc temu #215448 przez vestusia
A dawno kupowałaś w tej biedronce te rajstopki?? Czekamy na foto :D

Jak na moje oko to gatunkowo wczoraj wydawały mi się fajne i takie cieplutkie. Ale nie jestem pewna czy nie kosztowały 8,99 albo więcej, dlatego się zawahałam. Te z żyrafką były bardziej dla chłopca, ale myślę, że Zuzia zrozumiałaby mojego bzika na tym punkcie...

Masz rację, że po domku to potem przecież dzidzia nie będzie śmigać w pajacyku, jak już będzie sobie siadać czy coś. A w rajtuzkach to zawsze cieplutko. I pod spodenki, i pod sukienkę. Oj już się nie mogę doczekać...

Ja jak się mam w nocy przewrócić na drugi bok, to mi często strzela coś w kości ogonowej. Dziwne to uczucie... no ale jeszcze mi du** nie urwało he, he, he :D
13 lata 6 miesiąc temu #215449 przez anyanka
Hejka! Ale Wy ranne ptaszki jesteście ;)
Vestusia blisko miałam ale wszystko jedno. Wkurzyłam się No ale chociaż lepsze badanie będzie w niedzielę, mam taką nadzieję :)
Anakol ja mam rajstopki, ale nie zamierzam takiemu maluszkowi zakładać raczej jak ciut podrośnie :) Dla chłopca rajstop w gruncie rzeczy nie trzeba ;) ale ja mam bo mi sie podobały :)
13 lata 6 miesiąc temu #215455 przez vestusia
gazetka.biedronka.pl/g21,modny_sezon.html

Znalazłam. Rajstopy niemowlęce frotte - 7,99zł, a rajstopy dziecięce 8,99zł :) Takie kupiłaś Madziaska??? (tzn. któreś z tych?)
13 lata 6 miesiąc temu #215458 przez vestusia
anyanka napisał:

Hejka! Ale Wy ranne ptaszki jesteście ;)
Vestusia blisko miałam ale wszystko jedno. Wkurzyłam się No ale chociaż lepsze badanie będzie w niedzielę, mam taką nadzieję :)
Anakol ja mam rajstopki, ale nie zamierzam takiemu maluszkowi zakładać raczej jak ciut podrośnie :) Dla chłopca rajstop w gruncie rzeczy nie trzeba ;) ale ja mam bo mi sie podobały :)

Nio a pod spodnie? Albo po domu jak będzie raczkować a będzie jeszcze zimno na tyle, żeby chodził np. w samym bodziaku? Wiem, że mogą być też spodenki i skarpetki, ale wydaje mi się, że to jest dla dziecka wygodne ubranko :)
13 lata 6 miesiąc temu #215471 przez Suari
joanna- no wiedziałam, że nie jestem sama z tą nietolerancją, ale skleroza nie dała mi sobie przypomnieć kto jeszcze :)

doti- dzidzia to chyba naciska ci na przeponę, a nie na aortę :) zresztą jak leżę to czasami też mi ciężko złapać oddech, a twardnienie brzucha zdarza mi się ostatnio dość często.

co do rajstopek- to kupiłam ostatnio dwie pary takie małe na 56-62- tak na wszelki wypadek mogą sobie leżeć, w smyku były po 10 zł.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #215492 przez Dorciaition
Cześć Kobietki.

Byłam już ranko u Was, ale tylko poczytałam.

Madziaska w takim razie trzymam kciuki żeby Hanulka do 40 tc posiedziała sobie w brzuszku :)
Vestusia też mam nadzieję, że nie będę musiała czekać na Lenkę do 42 tc. O nie!

Oj Joanna moze jednak uda się coś zrobić z tym monitorem i zostaniesz z nami.

TyszAnka nam znowu uciekła, no i Anacondy już też długo nie ma :(

Ha ha Vestusia wersja dla Blondi. Nie przesadzaj :silly: Fajnie, że jesteś zadowolona z podgrzewacza :)

Rajstopek mam na razie 3 pary. Też myślę, że w domku się przydadzą. Dzidziom musi być wygodnie.

Odpukać, ale ja na razie w nocy śpię jak suseł. Tylko wieczorem nie mogę się przekrecić z boku na bok bo tak kość ogonowa mnie napitala.

Jestem juz po wizycie. Z małą wszystko ok, choc gin twierdzi, że jest mega chuda, ale nie będzie się sprzeczał ze szpitalem. Powiedział, że "będzie najchudszy w klasie". Dopiero po wyjściu zorientowałam się, że powiedział najchudszy! No kurka chyba nie chłopak! :ohmy:
Waży 2250 g. Szyjka 38 mm. Zrobił mi zastrzyk, wiec na dziś mam z głowy. :)

Aa, Vestusia Krzysiu powiedział, że średnie chrusciki ;) A jak powiedziałam mu, że ja je robiłam to stwierdził, że pyszne. ;)
Wiedziałam, że do końca nie będa mu smakować, bo są bez cukru. :) Ale do pracy wziął. Kolegów bedzie częstował, wiec chyba nie jest tak źle ;)

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #215511 przez anyanka
Vestusia ale ja nie powiedziałam że nie będę zakładać :) bo zamierzam ale nie noworodkowi. Potem tak zeby małemu było cieplej i wygodniej, bo w domu ogólnie mamy chłodno ale też może biegać też w samych rajstopkach bez spodni :) Właśnie w domu u siebie się dziwie bo mi wszyscy mówią że chłopcom się nie zakłada rajstop pod spodnie bo to dziewczęcy ubiór :ohmy: Pamiętam w przedszkolu nawet jak chłopcy biegali w rajstopach więc nie wiem skąd te gadanie że to tylko dla dziewczynek... Jacyś zacofani są i tyle :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #215515 przez anyanka
Dorcia dobrze że z małą jest dobrze :) ale może się przejęzyczył mówiąc najchudszy? ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia