BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #215799 przez Aleksandra
Zbyszek lula malutką :laugh: Zrobił się z niej łakomczuch od kiedy wróciłysmy ze szpitala a ja się już martwię, że mam za mało pokarmu w cycochach. W szpitalu zjadała 35-35 ml a teraz na dwa razy 80 !! Nie nadążam z produkcją.... Następne karmienie o 24-tej... Może mi sie uzbiera...

Odezwę się jutro bo zaraz idę się kimnąc przed kolejnym karmieniem.

Dobranoc kochane :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #215813 przez vestusia
Kurka, a ode mnie Piotrek ucieka już chyba trzecią noc z rzędu w nocy z łóżka. Wiecie, co ten Bob mi zrobił dziś w nocy? Chrapałam znowu, ale to dlatego, że mam znowu zatkany nos i niestety woda morska w spray'u niewiele daje i nie pomaga na dłuższą metę. No to ja się obudziłam w nocy, bo mi położył na głowę poduszkę - Jaśka. Że niby ciszej miało być? On jest okropny. Ewakuował się na narożnik do pokoju obok. A niech spada i niech się ćwiczy, jak mu tak dobrze. Będę miała całe łóżko i sypialnię dla siebie i Zuzi he, he, he :)
Ale najbardziej wkurzają mnie te jego docinki, że niby ściany się trzęsą i że pękają od mojego chrapania. No kurka.
Chyba ma dziś dzień komplementów, tak jak u Ciebie Dorcia Krzyś - że jesteś gruba. Jak faceci czasem coś palną, to naprawdę mogliby się 5 razy zastanowić.

Anyanka wierzę, że męczą Cię te wizyty i badania, nio ale jak trzeba, to trzeba. Ja to bym wolała, aby mnie położyli w szpitalu niż tak jeździć. Zresztą, w domu i tak jestem już naprawdę bezużyteczna, to przynajmniej nie psułabym Bobowi humoru tym moim leżakowaniem...

Olcia, ja też będę używała tego Oscenisept w spray'u. Wiele osób go zresztą poleca :)

Ja najbardziej się martwię tym, że jak będzie Zuzia to będę naprawdę chodziła jak Zombie przez te karmienia. Tym bardziej, że zanim poznamy się nawzajem i zanim choć troszkę wyczuję rytm dnia dziecka, to będę przecież karmiła na żądanie... czy dam radę??? Ja taka leniwa ostatnio jestem, a to leżenie w domu nie pomaga mi w przygotowaniach do tak trudnej roli :(

A co do temperatury, to też mi się wydaje, że za ciepło być nie może i jestem również zwolenniczką hartowania dziecka... Ale jak to będzie w praktyce, to nie wiem... wszystko okaże się za kilka tygodni... :)

Piotrek wrócił, poszedł z psem i znowu poszedł gdzieś zawieźć kolegę (nie za darmo rzecz jasna). Ale to oznacza, że kolejne co najmniej 45 minut go nie będzie). I wiecie co on wymyślił? Przyniósł mi tu jakieś gry na play station. Pożyczył od kolegi i sprzęt i gry. Mam nadzieję, że chociaż będę w stanie grać w te gry he, he, he :D
13 lata 6 miesiąc temu #215818 przez Dorciaition
Ola, ale ja Tobie zazdroszczę. Tak bardzo chciałabym mieć juz Lenkę przy sobie.

Dziś przyjechał mój tata i chciałam żeby przywiózł mi te patyki od malin o których Milla pisała, a on wchodzi do mieszkania z całymi krzakami :laugh:

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #215821 przez vestusia
Dorcia :D Po prostu nie był pewien, o które patyki Ci chodzi, więc sama zadecydujesz :D

Zrób fotę :D
13 lata 6 miesiąc temu #215832 przez Dorciaition
Vestusia Ty zawsze piszesz wtedy kiedy ja :P :silly: :laugh:

O kurka, biedny Piotrek, nie wysypia się ;) Dobrze, że Cię znowu nie nagrywał :laugh: Masz rację, niech się ewakuuje. My od jakiegoś czasu śpimy oddzielnie. Pewnie dlatego tak dobrze się wysypiam ;) A kiedyś bez niego nie mogłam usnąć.
Faktycznie tak mocno chrapiesz czy Piotrek przesadza? Pewnie to drugie co?

Tak się zastanawiam- on wie, że mówisz na niego Bob? :) hi hi Mnie się to podoba :) Bobik :lol:

Oscenisept też zakupiłam.

Vestusia pewnie, że dasz radę. Spojrzysz na te śliczną buźkę i małe pytki to od razy dostaniesz powera ;)
No i w końcu bedziemy miały jakieś towarzystwo. :)

Ha ha no to masz co robić. Zobacz jak o Ciebie dba. Zorganizował Tobie rozrywke ;)

Chyba idę się położyć, bo zmęczona już jestem.

Buziaki Mamuśki

13 lata 6 miesiąc temu #215835 przez Dorciaition
vestusia napisał:

Dorcia :D Po prostu nie był pewien, o które patyki Ci chodzi, więc sama zadecydujesz :D

Zrób fotę :D

Mam już powycinane to co chciałam, ale fotę zrobiłam ;) Jutro wrzucę ;)

13 lata 6 miesiąc temu #215837 przez vestusia
Heh Dorcia, zauważyłam, że my w tym samym czasie tu piszemy :) To fajne :)

Co do tego chrapania, to obawiam się, że to pierwsze. No ale co ja mogę za to. Nie mogę przecież stosować normalnych kropli do nosa. Więc jak ja mam spać, skoro mam nos zatkany. Wiadomo, że chrapię.

Te gry to na pewno z myślą o samym sobie załatwił. On tak zawsze he, he, he. Szuka rozrywek niby dla mnie, ale zamierzenie jest inne :)

No i wie, że czasami mówię na niego Bob Budowniczy. Denerwuje się wtedy i kiedyś mi ucho wykręcił :)

Spadam też stąd powoli. Przed chwilą Zuza tak mnie walnęła, że aż mi się czarno przed oczami zrobiło i słabo. Ale przeszło. Ona zdecydowanie nie lubi, jak ja tu siedzę. Chyba jej po prostu niewygodnie.

Dobranoc Laski. Do napisania jutro :)
13 lata 6 miesiąc temu #215841 przez Dorciaition
Ucho wykręcił ha ha :laugh:
Wy też tam widzę macie wesoło ;)

Dobranoc Dzieci

13 lata 6 miesiąc temu #215843 przez anyanka
Wiecie ja chyba sama zacznę chrapać bo mój w taki kamienny sen wpada że jedynie muszę się od niego dzielić poduszkami bo jak coś przeżywa to zaczyna kopać :( Na szczęście w brzuch nie dostałam ale nie wiele brakowało a tak dostaję np w uda albo w plecy. Czasem mu oddaję :laugh: a on przez sen jedynie mówi "aua" i dalej to samo :angry: Parę razy też chrapał ale ja mu wtedy kładę jego brudną śmierdzącą skarpetę i to jest najlepsze lekarstwo na jego chrapanie bo przestaje :lol:

Oki zmykam bo jutra jazda mnie czeka!
Dobranoc!
13 lata 6 miesiąc temu #215866 przez luska
No i Ola się w końcu odezwała.Właśnie czekamy na foty małej:)

Vestusia ja bym sie chyba wściekła ...........na ale teraz nie mam co liczyc na kino, ostatni raz chyba z rok temu bylismy B) A właśnie jakoś ostatnio jak zarezerwowałam bilety to mojemu coś tam nie halo i była wielka awataru........i nie pojechaliśmy nigdzie B)

No to Docia znada nam relacje;)

Joanka zdrowka dla ciebie:)

Olu początki nie sa łatwe ale masz swój pokarm to i tak duzo, próbuj przez te silikonowe osłonki mała karmić.My pierwszy tydzień tak wojowaliśmy (nawet chyba nie tydzień w sumie , już nie pamiętam)A później młody ładnie mi cyca łapał i już nie bolało :)

Batmanko chodzi ci o te gotowe nasączone jałowe gaziki??Bo jak tak to przy Olu używałam , nie narzekałam no ,ale właśnie jak Ania pisała ponoć teraz już eis tego nie praktykuje.Ale ja chyba i tak kupie chociaż z 5szt tego i na początek a potem ten octenisept.

Vestusia co do tych rajtek a chcesz niemowlaczkowi do 3 miesięcy fundować spodnie??Nie jestem zwolenniczka ubranek "dorosłych" dla tak malutkich dzieci.Są pól śpiochy, pajacyki , kaftaniki śpiochy.Taka dzidzia większość czasu przesypia ,wiec i ubrana musi być wygodnie :)
13 lata 6 miesiąc temu #215871 przez luska
No co to w koncu żadna nie poszła do kina :P
Optymalna teperatura to 21 stopni a do kapieli 24 z tego co ja wiem .

no u nas jest strasznie gorąco ale to efekt podłogówki mam na calutkim dole, tylko pod meblami w kuchni nie.........ale ja jestem ciepieluch dla mnie takie 25 to oki , mogę łazić na boso i na krotki rękaw , do spania już gorzej.Ale staram się wietrzyć 2-3 razy dziennie :) I okna zawsze na poł uchylne i nie jest zle.

Anyanka to koniecznie dja znac jak po:)
Olu to przystawiaj mała jak najczęściej , czym więcej przystawiasz tym cycuch więcej produkują.No i mała w domu to tez pewnie inaczej sie czuje.# mam kciuki za cycuchowanie , oby się udało :kiss:

heheheh Vestusiu nie mogę , przepraszam ale ten twój Bob jest niemożliwy heheheh :lol:
Ale mój mi dziś tez oświadczył , ze chrapałam w nocy jak smok..........nie wieże mu bo ja nie chrapie za to on daje jak stary dziad :P
13 lata 6 miesiąc temu #215872 przez luska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Uciekam tez zuzu , dopiero co skończyłam prasować, i jakoś przez to wszystko straciłam poczucie czasu a tu już po 23 :ohmy:
13 lata 6 miesiąc temu #215893 przez vestusia
Dżem dobry Kochane :)

Luska, nie chcę fundować maleństwu spodni. Mam rajtuzki dopiero na rozmiar 62-68 i dopiero na wiosnę pomyślę o rajtuzkach. Wcześniej tak, jak piszesz - śpioszki, pajacyki i takie tam, aby było wygodnie. Nie chciałabym męczyć ani siebie, ani tym bardziej mojej Dzidzi :) Więc spokojnie. Miałam na myśli okres już co najmniej od 3-4-5 miesięcy, nie wcześniej :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No nic, ja mam kawkę i kaszkę i zobaczymy co mi dzisiejszy dzień przyniesie.... Ale już jestem zła, od samego rana :(

A Wy śpioszki wstawać :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #215904 przez Dorciaition
Cześć Dziewczyny :)

Anyanka daj znać jak po wizycie. Oby się odbyła.

o matko! Żeby Piotrek Vestusi nie wpadł na taki pomysł i nie kładł jej skarpet na twarz :ohmy: ;)

Ja też nie mam zamiaru zakładać małej od początku dżinsów czy jakiś "ciężkich" ubrań, choć pewnie na wyjątkowe okazje będę chciała ją wystroić ;)

Vestusia ale Piotrek przyniósł rozrywkę dla Ciebie! Ach te chłopy. No pewnie, że nie chodź po cichutku. Tym bardziej głosno wszystko rób ;) . Ja to bym była złośliwa ;) Nie ma spania!

Hehe Luśka ciekawe co wymyślisz za karę dla swojego ;)

Miłego dnia Kochane

Myślałam, że dziś nam Vestusia 9 okienko wskoczy. Jutro juz na pewno bo 17sty :)

13 lata 6 miesiąc temu #215905 przez Dorciaition
Zrobiłam sobie dziś sama zastrzyk. Krzysiu wyszedł z psem, a ja w tym czasie odważna szybko sobie wkułam. No i jak już wkłułam to wyjęłam, bo mnie bolało. Głupia no! No i drugi raz wkłuwałam. :(
nie chce tego robić :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży